Dodaj do ulubionych

fobia spoleczna i lexapro

13.12.06, 14:11
Lekarz przepisal mi lek lexapro na moje leki. Prosze napiszcie czy ten lek na
prawde pomaga i jak sie czujecie po nim.
Obserwuj wątek
    • ola2278 Re: fobia spoleczna i lexapro 13.12.06, 14:35
      a jak w ogole wygladala twoja wizyta u lekarza? ja jestem na etapie wybierania
      sie. czy robil ci jakies testy by zdiagnozowac? bylas/les u psychiatry
      bezposrednio?
    • mumiak17 Re: fobia spoleczna i lexapro 13.12.06, 16:24
      Czytałem, że jest to obecnie najlepszy lek na fobie społeczną. Lepszy od osławionego Seroxatu od którego jest o generację młodszy ale też droższy. Jednak zawsze jak to z lekami tego typu nie na każdego będzie dobrze działał, dla niektorych lepszy będzie Seroxat, Zoloft czy Citalopram (Lexapro jest jego nowszą wersją), a są tacy na których najlepiej działa stara poczciwa flukuoksetyna czyli Prozac i cała masa jego generykow kosztujących już teraz grosze.
      Nie wiem czy ktoś Ci tu powie o doświadczeniach z Lexapro bo to drogi lek i na razie rzadko przepisywany. Zapytaj może o to na forum o depresji: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=99 tam napewno wiecej osób go stosowało, a najlepiej to wrzuć nazwę leku do wielkiej wyroczni google.
      Tu jest sporo informacji producenta:
      pl.lundbeck.com/pl/for_doctors/Depression_and_anxiety/Lexapro/default.asp
      A tak w ogole to nie ma się co bać najwyżej nie zadziała.
      • ola2278 Re: fobia spoleczna i lexapro 13.12.06, 20:28
        dzieki
      • nikt1112 Re: fobia spoleczna i lexapro 29.12.06, 19:48
        brałam lexapro przez ok 2 miesiące i może i był dobry ale rzeczywiście drogi.
        Teraz biorę Effectin 75 i trudno ocenić czy jest lepszy, ale na pewno tańszy (ok
        55 zł), no i w ulotce jest napisane że stosuje się w leczeniu fobii społecznej
        (czego w przypadku Lexapro nie ma, chociaż to może nie jest istotne)
    • too_sensitive Re: fobia spoleczna i lexapro 14.12.06, 00:06
      Otoz lek tan przypisal mi lekarz ktory ma specjalizacje w leczeniu nerwic czy
      depresji,nie jest jednak psychiatra. Mieszkam w Stanach ,tutaj ten lek tez
      kosztuje duzo .DZiekuje za posty.
      • nupik Re: fobia spoleczna i lexapro 04.01.07, 10:44
        ja leczylam sie lexapro przez dwa lata,wczesniej cipramilem dwa lata, objawy
        minely i poki co nie wracaja(rok i 5 miesiecy)
        aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka