vippera 15.01.07, 21:55 Jak myślicie, jaki wpływ na moją psychikę mogło mieć to że byłam w dzieciństwie molestowana przez ojca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suchyxxx2 Re: Molestowanie 15.01.07, 21:57 Oj olbrzymie.Radzę tego nie lekceważyć Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: Molestowanie 15.01.07, 22:00 Udać się do psychologa koniecznie i zaufać mu.Jeżeli masz już chorobę to pomóc mogą równie leki antydepresyjne + psychoterapia. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Molestowanie 15.01.07, 22:00 teoretycznie szukać dobrego psychoterapeuty Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Molestowanie 15.01.07, 21:59 niestety ogromny molestowanie w dzieciństwie powoduje poważne spustoszenia w psychice Odpowiedz Link Zgłoś
koalaa8 Re: Molestowanie 15.01.07, 22:05 Nie myśl o krzywdzie jaką wyrządził Ci ojciec, to nic dobrego nie przyniesie, a będziesz czuła się pokrzywdzona. Wracanie do złych wspomnień u mnie kończyło się płaczem, teraz do tego nie wracam. Spróbuj wybaczyć ojcu, przyniesie Ci dużą ulgę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
vippera Re: Molestowanie 15.01.07, 22:08 Ale ja już mu w jakiś sposób wybaczyłam.Nie cierpię go też z innych powodów (rodzice na szczęście się rozwiedli).Jednakże zastanawia mnie to czy miało to jakis wpływ na to,że jestem jaka jestem Odpowiedz Link Zgłoś
vippera Re: Molestowanie 15.01.07, 22:06 Może i tak.Czy może to być przyczyną tego że dosyć szybko nudzę się facetami? Najlepiej jakbym co pół roku miała kogoś nowego i była od początku zakochana.Stabilizacja mi się nudzi.W ogóle to jestem niestabilna emocjonalnie.Nieraz buja mną jak chce :/ Odpowiedz Link Zgłoś
bszalacha Re: Molestowanie 15.01.07, 22:40 może szukasz wciąż "ojca"w tych swoich zmianach?Skąd my możemy wiiedzieć co z tego zostało w Twojej głowie skoro nie wiemy jak przezywasz swoje zwiazki.Moze za kazdym razem czujesz,że zdradzasz ojca,dlatego zmieniasz?Może tez nie potrafisz z zadnym ważniejszym męzczyzną nie iść do łózka bo Ci się pomyliły rózne więzi?Najbardziej prawdopodobne,że nie jesteś nadal w stanie połączyć stabilizacji z seksem bo to kojarzy się tylko z ojcem/i jest gdzieś w podswiadomości odrzucane jako zło,którego nie chciałaś/.Trzeba terapii,żeby terażniejszości nie przeżywać identycznie jak przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
nevada_blue Re: Molestowanie 16.01.07, 00:02 niestety ogromny. (przynajmniej we wszystkich przypadkach, jakie znam - w tym - swoim ;/) efekty mogą być różne. głównie jest to niezdolnosć do tworzenia związków na dłużej lub też w ogóle. generalnie należałoby się tym zająć z psychologiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszkapkp Re: Molestowanie 16.01.07, 01:39 Wie ktos moze ile trwa średnio terapia osob molestowanych w dziecinstwie? Czy w ogole mozna sie z tego gówna podniesc? Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszkapkp Re: Molestowanie 16.01.07, 22:24 Ofiary molestowania w dziecinstwie są bardziej niz inni narazone na zostanie w przyszłosci ofiara przemocy seksualnej, to wynika z deficytu mechanizmów obronnych a takze z wyuczonych reakcji na przemoc co idzie ze soba w parze. Ratunek chyba w pracy nad sobą i zmianą postaw, niezwykle trudny, żmudny i długotrwały proces leczenia. A jak to sie ma do rzeczywistosci - nie mam zielonego pojęcia, dlatego zapytałam. W teorii az błyszczy od mąrosci, a doswiadczenie tę madrosc weryfikuje. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: Molestowanie 16.01.07, 22:47 zamknij sie vipera -fajna nowomowa , terroryzm, dobrze ze extremisci sa juz dozwoleni, jeszcze 15 lat temu extremisci ETA , iRA.... dzisiaj to w dobrym tonie, sporcik, dobrym tonie Odpowiedz Link Zgłoś
molee Re: Molestowanie 16.01.07, 22:52 pedofile, konfabulacje, terroryzm , ksiadz w kosciele ostrzega przed terroryzmem i fundamentalizmem , pedalscy faszysci groza kara smierci dla pedofili, nieslyszacy puszczaja sobie muzyke, komunisci zakladaja interesy , fajny slowniczek chcialbym wiecej tego wyciagnac, wcale nie smieszne takie bezmyslne powtarzanie, albo wpajanie komus Odpowiedz Link Zgłoś
towarzyszkapkp Re: Molestowanie 17.01.07, 18:30 ani pedalskim faszysta ani pedofilem nie jest dobrze byc, nie mniej jednak ofiary znajduja ochrone prawna czy ci sie to podoba czy nie :D Odpowiedz Link Zgłoś