koralgol.hipopotam 25.02.07, 10:54 jaki interes maja tutejsi naganiacze na gabinet psychiatryczny? czy ktoś słyszał, zeby bez recepty wyszło sie z gabinetu psychiatrycznego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koralgol.hipopotam Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 11:01 czy od czasu wynalezienia prozacu notuje sie mniej samobojstw? mniej ludzi leczy sie w zakladach psychiatrycznych? neurotycy wygineli, i wszyscy wioda satysfakcjonujace ich zycie? Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 11:19 przykład dziwny dla niektorych ale obrazowy inny redaktor, tymczasem z Naszego Dziennika w czasie zamieszek filmował i policja postrzeliła go w oko i wybili akurat mu to oko gumową kulą on ,ha ha ! poszedł do tych policjantów żeby mu udzielili pomocy :)) oczywiscie myśle że nauczył sie rozumu i w razie jakiś obrażeń nigdy już takiego głupstwa nie zrobi Odpowiedz Link Zgłoś
e.a.foe Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 11:36 koralgol.hipopotam napisał: > czy od czasu wynalezienia prozacu notuje sie mniej samobojstw? > mniej ludzi leczy sie w zakladach psychiatrycznych? > neurotycy wygineli, i wszyscy wioda satysfakcjonujace ich zycie? jeżeli wyobrażę sobie, że przez połknięcie tabletki będzie mi odrobinę łatwiej to chyba mogę sobie łykać nawet do śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 11:40 albo,że po założeniu opatrunku, rana przestanie krwawić Odpowiedz Link Zgłoś
e.a.foe Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 11:54 sneeper_1 napisał: > albo,że po założeniu opatrunku, rana przestanie krwawić niespodziewany wyraz wysokiego mniemania o lekach wyszedł z klawiatury sneepera. czy natrząsa się? czy po prostu musiał coś napisać Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotam.koralgol Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 13:07 wciaz sie bedzie obwiazywac pacjenta az skonczy jak mumia i wloza do grobowca Odpowiedz Link Zgłoś
koralgol.hipopotam Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 11:44 > to chyba mogę sobie łykać > nawet do śmierci z cała pewnością nikt ci nie broni Odpowiedz Link Zgłoś
e.a.foe Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 11:49 koralgol.hipopotam napisał: > z cała pewnością nikt ci nie broni i nikomu nie jest zabronione nazywać mnie ćpunem jeśli takie kogoś życzenie Odpowiedz Link Zgłoś
koralgol.hipopotam Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 11:57 podziwiam pani chłodność oglądu Odpowiedz Link Zgłoś
e.a.foe Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 12:04 koralgol.hipopotam napisał: > podziwiam pani chłodność oglądu podziwiam pańską inwencję polonistyczną Odpowiedz Link Zgłoś
hipopotam.koralgol Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 12:59 ciekawe czy ty bys sie popisywala tak jak teraz ladna polszczyzna gdybys miala schizofrenie jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 14:17 a majac schizofrenie nie wolno ładną polszczyzna się posługiwac? etykieta zabrania? Odpowiedz Link Zgłoś
e.a.foe Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 19:55 anatemka napisała: > a majac schizofrenie nie wolno ładną polszczyzna się posługiwac? etykieta > zabrania? posługiwać niby nie ale - popisywać - to poniżej honoru schizofrenika poza tym kolega cierpi Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 20:27 > > poza tym kolega cierpi aaaaaaaaaa, no to przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 14:16 koralgol.hipopotam napisał: > jaki interes maja tutejsi naganiacze na gabinet psychiatryczny? > > czy ktoś słyszał, zeby bez recepty wyszło sie z gabinetu psychiatrycznego? tak. od psychiatry ktorego polecam juz kilka osób wyszło bez recepty. Ba, nie chciał od nich pieniedzy za wizytę. Odpowiedz Link Zgłoś
fregata Re: depresja forum - forum dla ćpunów 25.02.07, 15:38 Sama mam taką lekarkę, w państwowej PZP, którą trzeba wręcz namawiać do wypisania recepty. Mało tego, chcesz efectin, wyisuje velafax, chcesz seroxat, wypisuje xetanor, bo dużo tańsze, a te same. Dla niej głownym lekiem na depresje i nerwice jest psychoterapia, a co lepsze, nawet nie sugeruje prywatnych psychoterapeutów tylko te z niską odpłatnoscią. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaaa Re: depresja forum - forum dla ćpunów 28.02.07, 20:09 niestety po części się zgodzę z tym dosyć prowokacyjnym stwierdzeniem. ostatnio będąc u mojej pani psycholog powiedziała '' o jak się ciesze ,że panią widzę(byłam wtedy kilka dni po wyjściu ze szpitala do którego trafiłam z powodu próby).więc zapytałam zdziwiona co ją tak ucieszyło.a ona powiedziała ,że to ,iż przyszłam pomimo ,że ''to'' się stało. potem w rozmowie kiedy powiedziałam ,że chciałabym do szpitala na oddział stały to ona z lekką nutką ironii powiedziała''szpital to taki przyjemny kokon, prawda''?? i mnóstwo prawdy w tym jest. chorzy często wolą łyknąć 10 tabletek dziennie niż pójść do psychologa na terapię. bo moim skromnym zdaniem cały problem jest w człowieku( w powiązaniach jego z społeczeństwem i bliskimi)i oczywiście czasem wskazane są leki , ale uważam ,że polscy psychiatrzy zbyt rzadko mówią , żeby pójść na terapię. sama leczę się farmakologicznie , ale wspomagam terapią. i tą drugą terapię uważam za bardziej satysfakcjonującą dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
anatemka Re: depresja forum - forum dla ćpunów 28.02.07, 21:14 jesli ktoś nie wie dlaczego jest popaprany i swojego popaprania tudziez towarzyszących mu rzeczy nie akceptuje, to niech sobie na terapie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaaa Re: depresja forum - forum dla ćpunów 28.02.07, 23:05 typowa postawa ''chorego'' jest mi tak źle więc będę jadł tabletki.a co mi tam. widzisz..tylko są ludzie, którzy CHCą BYć ZDROWI. a Twój post ukazuje ,że jeśli(zakładam) jesteś chora to wcale nie chcesz choć trochę wrócić do normalności... a powiem Ci ,że życie w schizofrenii jest wyjątkowo męczące.. i czasem nie ma nic zabawnego w sobie.ani dla chorego a tym bardziej dla rodziny.. Odpowiedz Link Zgłoś
szpilkaaa Re: depresja forum - forum dla ćpunów 28.02.07, 23:10 jestem przeciwniczką przepisywania dużej ilości leków. ja sama czuję się jak królik doświadczalny.obecnie biorę 6 leków( w tym od jednego się uzależniłam-tutaj chyba powinnam podziękować psychiatrze..).przeszłam przez mnóstwo leków i uważam,że nie powinno ich się przepisywać od tak. jak to mawia pewna osoba: ''lek ogłusza Ciebie.powoduje ,że znikają skutki choroby.ale przyczyna nie znika i skutki choroby wracają uderzając coraz mocniej.więc trzeba poznać i poczuć sam ból ,żeby wiedzieć jak z nim walczyć.a nie się ogłuszać.'' dzisiaj usłyszałam o synu koleżanki mojej cioci , który w wieku 11 lat bierze tegretol..(ani psycholog ani psychiatria nie wie co mu jest). pakują w niego to g...:( Odpowiedz Link Zgłoś
e.a.foe Re: depresja forum - forum dla ćpunów 01.03.07, 00:36 dawno nie widziałam swojej doktoressy i pewno nie zobaczę jeśli nie dopadnie mnie lekowy głód. więc pewno zobaczę. na szczęście nawet jeśli nie będzie chciała mnie widzieć, to poratować musi. czy poratować, czy nie - to kwestia do dyskusji póki co, w szufladzie coś jeszcze szeleści. czy biorę, by brać? może. ale po przerwie znowu zaczęłam się do bliskich odzywać. więc postanowienie na wiosnę: łykać mało, a regularnie Odpowiedz Link Zgłoś