13.03.07, 14:05
Czy może ktoś brał ten lek?jak sie po mim czuliście?pomógł wam.Własnie go dzis
dostałam i chciałam wiedzies cos na ten temat.
Pozdrawiam i zycze zdrówka
Obserwuj wątek
    • katie_bell Re: mocloxil 15.03.07, 17:58
      ja biore ten lek od kilku miesiecy i zaczynam miec mieszane uczucia. na
      poczatku troche zle sie czulam zaraz po zazyciu - zawroty glowy, otepienie itp.
      ale to po pewnym czasie przeszlo. zdecydowanie lepiej sie teraz czuje w
      sytuacjach spolecznych: nie drzy mi glos, gdy mowie, oddech plynie w miare
      normalnie, rece sie nie trzesa i postafie spokojnie zebrac mysli(nie mam
      juz "pustki w glowie"). z drugiej strony moje oglolne samopoczucie nie jest
      najlepsze i dalej mam silne wahania nastroju. martwi mnie jednak inna rzecz :(,
      o ktorej mam zamiar porozmawiac z moim psychiatra przy najblizszej okazji.
      ostatnio bylam przeziabiona i pokazalam ulotke tego leku lekarzowi rodzinnemu
      (bo nie ze wszystkimi innymi lekami mozna go laczyc) i facet zasugerowal mi
      jego zmiane. mowil, ze jest wiele innych lekow nowszych, ktore "lepiej sie
      przyjmuje" i powinnam pomyslec o jego zamianie :/. to byla tylko lekka sugestia
      (nikt nie chce oficjalnie podkopywac autorytetu swoich kolegow), ale strasznie
      zamieszal mi w glowie.
      dlatego chcialam sie tez Ciebie spytac o to, czy Twoj lekarz w jakis sposob
      argumentowal wybor tego, a nie innego leku??
      • suchyxxx2 Re: mocloxil 15.03.07, 19:19
        Katie-czasami nowsze leki są gorsze niż te stare ale sprawdzone.Jak możliwie się
        czujesz po tym to nie zmieniaj a lekarze to lubią straszyć i podważać zdania
        swoich kolegów po fachu;p
        • nesquiq Re: mocloxil 15.03.07, 19:26
          Nie wogóle nie powiedział mi dlaczego ten lek a nie inny np, kazał mi tylko
          brac 1 tabletke dziennie przez tydzień i zgłosić sie po tygodniu stosowania.Na
          razie biore 3 dzień i czuje ,że jest lepiej, czuje sie taka silniejsza troszke,
          i z koncentracja znacznie lepiej, ale w ciagu dnia łapie mnie troche sennośc, no
          ale takie niestety skutki uboczne...Mam pytanie do Ciebie odnośnie wagi i
          twojego apetytu po tym leku, bo w ulotce nie ma nic napisane na ten temat, a ja
          tak jak gdyby troche wiecej jem po nim...nie wiem może mi sie wydaje tylko...
          • katie_bell Re: mocloxil 15.03.07, 19:49
            ja biore 1 tabletke 2 razy dziennie i apetyt mam taki sam jak wczesniej.
            ostatnio utylam 2,5 kg, ale to sa ewidentne "pozostalosci" po udanie zaliczonej
            sesji i nie martwie sie tym zbytnio, gdyz tak sie dzieje ktorys raz z kolei.
            licze na to, ze i tym razem powoli wroce do poprzedniej wagi bez wiekszych
            wyrzeczen.
        • katie_bell Re: mocloxil 15.03.07, 19:40
          dzieki za slowa otuchy :)
      • eulogete Re: mocloxil 15.03.07, 22:52
        "pierwszy kontakt" mógł pomylić MAO (to te starsze leki) z całkiem swieżym
        mocloxilem , który ma niewiele skutków ubocznych i jest szybko metabolizowany;
        można go mienić na inny lek praktycznie z dnia na dzień - po niektórych innych
        trzeba robic nawet miesiąc przerwy.
        no i stawia przez kilka godzin na nogi (na mnie działał troche jak red bull,
        łyknięty wieczorem nie pozwalał zasnąć)
        • katie_bell Re: mocloxil 16.03.07, 20:34
          dlatego ja mam zalecone brac po jednej tabletce rano i w poludnie, bo podobno
          gdybym brala to wieczorem, moglabym byc "niespokojna"
          • sneeper_1 Re: jo jo, ja ja, ja vol 16.03.07, 21:04
            pięknych rzeczy się dowiaduję na temat tego nika nes,
            osoby które maja z tym cos wsplnego [ a wiem które ]

spróbuje jakos pociągnąć......

odpowiem od razu ,że zestaw witamin zawarty w tym skutecznie dezaktywuje
            działanie wielu antydepresantów
            ciekawe jaka drogą wydostawały się te informacje
            nikt [ prawie że ] oprócz mnie o tym nie wiedział i nie mówił
            nigdy się z tym nie spotkałem aby ktoś to zauważał

oczywiście antydepresantów bo tak zwane udupiacze działają ze wszystkim i zawsze

--
            wszyscy zdrowi ludzie którzy nigdy się nie leczyli wymagają resocjalizacji
            zaczynając od starszych na wyższych stanowiskach którzy sprawowali władzę
            • snoww Re: jo jo, ja ja, ja vol 17.03.07, 23:27
              W moim przypadku skuteczny w minimalizowaniu objawów fobii społecznej.Niestety
              po odstawieniu przez tydzień nie wstawałam z łóżka...objawy fizyczne które
              wcześniej wyeliminował wróciły-cztery razy silniejsze i uniemożliwiły normalne
              funkcjonowanie.Oczywiscie wiadomo, że na każdego leki działaja inaczej, nie
              mozna o tym zapominać.
    • nesquiq Re: mocloxil 19.03.07, 10:51
      NIe wiem co mam zrobić..Bardzo się zle zaczełam czuć po tym leku, strasznie mnie
      boli szyja, nie wiem czy to od tego ale nie miała by mnie po czym boleć, i
      wogóle czuje sie jeszcze gorzej niż bez...a co gorsza mój psychiatra jest na
      urlopie przez cały tydzień...czy może poprostu przestać brać...?nie wiem... to
      jest bezsensu...
      • katie_bell Re: mocloxil 19.03.07, 22:37
        ja bym raczej nie przerywala. tydzien to bardzo krotki okres w przypadku tego
        rodzaju lekow i wydaje mi sie, ze lepiej poczekac i skonsultowac sie z lekarzem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka