nesquiq 13.03.07, 14:05 Czy może ktoś brał ten lek?jak sie po mim czuliście?pomógł wam.Własnie go dzis dostałam i chciałam wiedzies cos na ten temat. Pozdrawiam i zycze zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katie_bell Re: mocloxil 15.03.07, 17:58 ja biore ten lek od kilku miesiecy i zaczynam miec mieszane uczucia. na poczatku troche zle sie czulam zaraz po zazyciu - zawroty glowy, otepienie itp. ale to po pewnym czasie przeszlo. zdecydowanie lepiej sie teraz czuje w sytuacjach spolecznych: nie drzy mi glos, gdy mowie, oddech plynie w miare normalnie, rece sie nie trzesa i postafie spokojnie zebrac mysli(nie mam juz "pustki w glowie"). z drugiej strony moje oglolne samopoczucie nie jest najlepsze i dalej mam silne wahania nastroju. martwi mnie jednak inna rzecz :(, o ktorej mam zamiar porozmawiac z moim psychiatra przy najblizszej okazji. ostatnio bylam przeziabiona i pokazalam ulotke tego leku lekarzowi rodzinnemu (bo nie ze wszystkimi innymi lekami mozna go laczyc) i facet zasugerowal mi jego zmiane. mowil, ze jest wiele innych lekow nowszych, ktore "lepiej sie przyjmuje" i powinnam pomyslec o jego zamianie :/. to byla tylko lekka sugestia (nikt nie chce oficjalnie podkopywac autorytetu swoich kolegow), ale strasznie zamieszal mi w glowie. dlatego chcialam sie tez Ciebie spytac o to, czy Twoj lekarz w jakis sposob argumentowal wybor tego, a nie innego leku?? Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx2 Re: mocloxil 15.03.07, 19:19 Katie-czasami nowsze leki są gorsze niż te stare ale sprawdzone.Jak możliwie się czujesz po tym to nie zmieniaj a lekarze to lubią straszyć i podważać zdania swoich kolegów po fachu;p Odpowiedz Link Zgłoś
nesquiq Re: mocloxil 15.03.07, 19:26 Nie wogóle nie powiedział mi dlaczego ten lek a nie inny np, kazał mi tylko brac 1 tabletke dziennie przez tydzień i zgłosić sie po tygodniu stosowania.Na razie biore 3 dzień i czuje ,że jest lepiej, czuje sie taka silniejsza troszke, i z koncentracja znacznie lepiej, ale w ciagu dnia łapie mnie troche sennośc, no ale takie niestety skutki uboczne...Mam pytanie do Ciebie odnośnie wagi i twojego apetytu po tym leku, bo w ulotce nie ma nic napisane na ten temat, a ja tak jak gdyby troche wiecej jem po nim...nie wiem może mi sie wydaje tylko... Odpowiedz Link Zgłoś
katie_bell Re: mocloxil 15.03.07, 19:49 ja biore 1 tabletke 2 razy dziennie i apetyt mam taki sam jak wczesniej. ostatnio utylam 2,5 kg, ale to sa ewidentne "pozostalosci" po udanie zaliczonej sesji i nie martwie sie tym zbytnio, gdyz tak sie dzieje ktorys raz z kolei. licze na to, ze i tym razem powoli wroce do poprzedniej wagi bez wiekszych wyrzeczen. Odpowiedz Link Zgłoś
eulogete Re: mocloxil 15.03.07, 22:52 "pierwszy kontakt" mógł pomylić MAO (to te starsze leki) z całkiem swieżym mocloxilem , który ma niewiele skutków ubocznych i jest szybko metabolizowany; można go mienić na inny lek praktycznie z dnia na dzień - po niektórych innych trzeba robic nawet miesiąc przerwy. no i stawia przez kilka godzin na nogi (na mnie działał troche jak red bull, łyknięty wieczorem nie pozwalał zasnąć) Odpowiedz Link Zgłoś
katie_bell Re: mocloxil 16.03.07, 20:34 dlatego ja mam zalecone brac po jednej tabletce rano i w poludnie, bo podobno gdybym brala to wieczorem, moglabym byc "niespokojna" Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: jo jo, ja ja, ja vol 16.03.07, 21:04 pięknych rzeczy się dowiaduję na temat tego nika nes, osoby które maja z tym cos wsplnego [ a wiem które ] spróbuje jakos pociągnąć...... odpowiem od razu ,że zestaw witamin zawarty w tym skutecznie dezaktywuje działanie wielu antydepresantów ciekawe jaka drogą wydostawały się te informacje nikt [ prawie że ] oprócz mnie o tym nie wiedział i nie mówił nigdy się z tym nie spotkałem aby ktoś to zauważał oczywiście antydepresantów bo tak zwane udupiacze działają ze wszystkim i zawsze -- wszyscy zdrowi ludzie którzy nigdy się nie leczyli wymagają resocjalizacji zaczynając od starszych na wyższych stanowiskach którzy sprawowali władzę Odpowiedz Link Zgłoś
snoww Re: jo jo, ja ja, ja vol 17.03.07, 23:27 W moim przypadku skuteczny w minimalizowaniu objawów fobii społecznej.Niestety po odstawieniu przez tydzień nie wstawałam z łóżka...objawy fizyczne które wcześniej wyeliminował wróciły-cztery razy silniejsze i uniemożliwiły normalne funkcjonowanie.Oczywiscie wiadomo, że na każdego leki działaja inaczej, nie mozna o tym zapominać. Odpowiedz Link Zgłoś
nesquiq Re: mocloxil 19.03.07, 10:51 NIe wiem co mam zrobić..Bardzo się zle zaczełam czuć po tym leku, strasznie mnie boli szyja, nie wiem czy to od tego ale nie miała by mnie po czym boleć, i wogóle czuje sie jeszcze gorzej niż bez...a co gorsza mój psychiatra jest na urlopie przez cały tydzień...czy może poprostu przestać brać...?nie wiem... to jest bezsensu... Odpowiedz Link Zgłoś
katie_bell Re: mocloxil 19.03.07, 22:37 ja bym raczej nie przerywala. tydzien to bardzo krotki okres w przypadku tego rodzaju lekow i wydaje mi sie, ze lepiej poczekac i skonsultowac sie z lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś