kurcze_moll Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 00:00 niczym prawie, tylko klasyfikacjąą nawet stosuje się podobne leki : w depresji ,dla zapobieżżenia przejscia w manięę, dodaje się do antydepresanta niewielką dawkę neuroleptyku w schizofrenii prostej, dodaje się do terapii antydepresant, co zwiekrza aktywnośśćć i popraiwa funkcjonowanie pacjenta można przypuśścic wedle podejśścia o "wrzucaniu chorób do tego samego worka" żże to jedynie rzecz klasyfikacji i kiedys pojawi sięęęę katalog, który umieśści te choroby w jednej grupie Odpowiedz Link Zgłoś
kurcze_moll Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 00:12 zejśściem zbyt forsownej terapii--stosowanej w Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 10:40 W schizofreni pojawiaja sie glosy i zludzenia a takze depresja i mania. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
nielegalne_przesluchanie Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 10:46 spie..j do swojej jednostki wojskowej cierpisz na zespol wyczerpania walką zycze nieszybkiego powrotu do cywila Odpowiedz Link Zgłoś
nielegalne_przesluchanie Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 11:05 jezeli kurka w obronie meza lub brata kradnie kanapki- odetne jej reke miala nawet -nie- przeczucie ze uciekala, wyglada na -kontrwywiad-, otwarte zostaje czy w obronie meza ,czy brata kradla te kanapki otoz niestety tak swiat jest stworzony ze co mozna stolerowac u samca, u samicy nie mozna, i to jest sprawiedliwe , nie odwrotnie gdybym nie czytal biologii tobym nie rozumial Odpowiedz Link Zgłoś
ocki2 Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 13:55 Schizofrenia to przede wszystkim urojenia, słyszenie głosów lub widzenie rzeczy które nie istnieją w rzeczywistości. W ciężkiej depresji czasami mogą pojawiać się urojenia poczucia winy lub kary ale pacjent nie traci świadomości natomiast w schizofrenii częsta jest utrata poczucia rzeczywistości. Człowiek żyje jakby pomiędzy dwoma światami i nie jest w stanie odróżnić fikcji od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
nielegalne_przesluchanie Re: kontrwywiad 31.05.07, 14:08 -Towarzyszu ! Niektórzy z wieśniaków mają Kołchożniki nielegalnie. ...a niektórzy zaniedbali, i wcale nie posiadaja kołchożników !! jakby tu sprawdzić którzy nie mają radia*..? * kołchożnik - przymusowy radioodbiornik w byłym ZSRR Odpowiedz Link Zgłoś
cip_cip_kurka Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 16:02 Sa rozne typy schizofrenii. Mskaiq i Ocki pisza o slyszeniu glosow i innych omamach, a one wlasnie w schizofreni prostej nie wystepuja. Nie ma objawów wytwórczych, sa tylko negatywne w postaci zaniku uczuc, apatii, stepienia....calkiem to jest podobne do depresji. Odpowiedz Link Zgłoś
nielegalne_przesluchanie Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 16:18 jezeli bardzo dlugo bedzie jedna i druga grupa chorych dostawac taki sam neuroleptyk to stwierdzenie roznicy nie bedzie mozliwe -wszyscy beda jednakowi, a kto na co chorowal to bylomozliwe okreslic przed farmakoterapią ja na ten przykład zaraz po urodzeniu miałem zapalenie ucha, i zostałem na porodówce przez miesiąc, praktycznie oddzielony od matki podczas gdy inne bobasy dawno siedziały w domciu przy maminym cycusiu ,niestety, przeglądając swoja kartoteke nie odnalazłem zadnej wzmianki na temat oddzielenia od matki we wczesnym dzieciństwie, [ pewnie to był nieistotny detal] i rozpoznali mi schize Odpowiedz Link Zgłoś
koalaa8 Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 16:33 Schizofrenia od depresji różni się najbardziej tym, ze w schi jest zaburzone myślenie a w depresji obniżony zaburzony nastrój . Ktoś myślał do tej pory normalnie, aż nagle czuje się np prześladowany, obserwowany, podglądany, czuje się wielkim bardzo, lub poniżonym bardzo , zaczyna mysleć dziwacznie przez głosy, i zachowywac sie dziwacznie przez złudzenia, tak, że kazdy postronny to zauważy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koalaa8 Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 16:38 Jeśli chodzi o mnie to mniej lub bardziej zaczynam to kontrolować poprzez pozytywność. Kiedy jestem w pozytywnym nastroju, głosy słabną, jestem otwarta na zycie. Jutro u mnie pierwszy dzień w pracy, muszę siebie kontrolować, wierzę w siebie i muszę dać radę. Wychodzę ze schizofrenii, depresji i nerwicy, jestem na dobrej drodze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 01.06.07, 11:17 Dasz Sobie rade Koalaa8 i z praca i ze schizofrenia i wszystkimi problemami ktore masz. Trzeba wierzyc, silniej niz wszystkie przeciwienstwa ktore probuja zniechecic i zachwiac Toba. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
sneeper_1 Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 01.06.07, 11:22 w schizofreni tż nic może nie cieszyć nawet internet ani dyskoteka albo jak ,maskaiq, przyniesie ktos nowy modem, też nie cieszy -- hail Nightingale !! Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 01.06.07, 14:03 Jak ktos przyniesie nowy modem to moze nie cieszyc ale jesli ktos przyniesie radosc to cieszy. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś