Dodaj do ulubionych

Czym różni się depresja od schizofreni prostej?

30.05.07, 21:22

Obserwuj wątek
    • kurcze_moll Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 00:00
      niczym prawie, tylko klasyfikacjąą
      nawet stosuje się podobne leki :

w depresji ,dla zapobieżżenia przejscia w manięę,
      dodaje się do antydepresanta niewielką dawkę neuroleptyku

w schizofrenii prostej, dodaje się do terapii antydepresant,
      co zwiekrza aktywnośśćć i popraiwa funkcjonowanie pacjenta

można przypuśścic
      wedle podejśścia o "wrzucaniu chorób do tego samego worka"
      żże to jedynie rzecz klasyfikacji
      i kiedys pojawi sięęęę katalog, który umieśści te choroby w jednej grupie

• kurcze_moll Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 00:12
        zejśściem zbyt forsownej terapii--stosowanej w
    • mskaiq Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 10:40
      W schizofreni pojawiaja sie glosy i zludzenia a takze depresja i mania.
      Serdeczne pozdrowienia.
      • nielegalne_przesluchanie Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 10:46
        spie..j do swojej jednostki wojskowej
        cierpisz na zespol wyczerpania walką

zycze nieszybkiego powrotu do cywila
        • nielegalne_przesluchanie Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 11:05
          jezeli kurka w obronie meza lub brata kradnie kanapki- odetne jej reke
          miala nawet -nie- przeczucie ze uciekala,
          wyglada na -kontrwywiad-,
          otwarte zostaje czy w obronie meza ,czy brata kradla te kanapki

otoz niestety tak swiat jest stworzony ze co mozna stolerowac u samca,
          u samicy nie mozna, i to jest sprawiedliwe , nie odwrotnie

gdybym nie czytal biologii tobym nie rozumial
    • ocki2 Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 13:55
      Schizofrenia to przede wszystkim urojenia, słyszenie głosów lub widzenie rzeczy
      które nie istnieją w rzeczywistości. W ciężkiej depresji czasami mogą pojawiać
      się urojenia poczucia winy lub kary ale pacjent nie traci świadomości natomiast
      w schizofrenii częsta jest utrata poczucia rzeczywistości. Człowiek żyje jakby
      pomiędzy dwoma światami i nie jest w stanie odróżnić fikcji od rzeczywistości.
      • nielegalne_przesluchanie Re: kontrwywiad 31.05.07, 14:08
        -Towarzyszu !

Niektórzy z wieśniaków mają Kołchożniki nielegalnie.
        ...a niektórzy zaniedbali, i wcale nie posiadaja kołchożników !!

jakby tu sprawdzić którzy nie mają radia*..?

* kołchożnik - przymusowy radioodbiornik w byłym ZSRR
      • cip_cip_kurka Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 16:02
        Sa rozne typy schizofrenii. Mskaiq i Ocki pisza o slyszeniu glosow i innych
        omamach, a one wlasnie w schizofreni prostej nie wystepuja. Nie ma objawów
        wytwórczych, sa tylko negatywne w postaci zaniku uczuc, apatii,
        stepienia....calkiem to jest podobne do depresji.
        • nielegalne_przesluchanie Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 16:18
          jezeli bardzo dlugo bedzie jedna i druga grupa chorych dostawac taki sam
          neuroleptyk to stwierdzenie roznicy nie bedzie mozliwe -wszyscy beda jednakowi,

a kto na co chorowal to bylomozliwe okreslic przed farmakoterapią

ja na ten przykład zaraz po urodzeniu miałem zapalenie ucha,
          i zostałem na porodówce przez miesiąc, praktycznie oddzielony od matki

podczas gdy inne bobasy dawno siedziały w domciu przy maminym cycusiu

,niestety, przeglądając swoja kartoteke nie odnalazłem zadnej wzmianki na temat
          oddzielenia od matki we wczesnym dzieciństwie, [ pewnie to był nieistotny detal]
          i rozpoznali mi schize
        • koalaa8 Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 16:33
          Schizofrenia od depresji różni się najbardziej tym, ze w schi jest zaburzone
          myślenie a w depresji obniżony zaburzony nastrój .
          Ktoś myślał do tej pory normalnie, aż nagle czuje się np prześladowany,
          obserwowany, podglądany, czuje się wielkim bardzo, lub poniżonym bardzo ,
          zaczyna mysleć dziwacznie przez głosy, i zachowywac sie dziwacznie przez
          złudzenia, tak, że kazdy postronny to zauważy.
          pozdrawiam
          • koalaa8 Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 31.05.07, 16:38
            Jeśli chodzi o mnie to mniej lub bardziej zaczynam to kontrolować poprzez
            pozytywność.
            Kiedy jestem w pozytywnym nastroju, głosy słabną, jestem otwarta na zycie.
            Jutro u mnie pierwszy dzień w pracy, muszę siebie kontrolować, wierzę w siebie i
            muszę dać radę. Wychodzę ze schizofrenii, depresji i nerwicy, jestem na dobrej
            drodze.
            pozdrawiam
            • mskaiq Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 01.06.07, 11:17
              Dasz Sobie rade Koalaa8 i z praca i ze schizofrenia i wszystkimi problemami
              ktore masz. Trzeba wierzyc, silniej niz wszystkie przeciwienstwa ktore probuja
              zniechecic i zachwiac Toba.
              Serdeczne pozdrowienia.
              • sneeper_1 Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 01.06.07, 11:22
                w schizofreni tż nic może nie cieszyć
                nawet internet ani dyskoteka
                albo jak ,maskaiq, przyniesie ktos nowy modem,
                też nie cieszy

--
                hail Nightingale !!
                • mskaiq Re: Czym różni się depresja od schizofreni proste 01.06.07, 14:03
                  Jak ktos przyniesie nowy modem to moze nie cieszyc ale jesli ktos przyniesie
                  radosc to cieszy.
                  Serdeczne pozdrowienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka