ollaboga77 16.06.07, 01:06 wpiszcie tutaj jakie znacie leki na sen! ale nie jakies ziołowe i słabe tylko takie o sredniej i mocnej sile thx Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurelia_aurita Re: leki na sen ? 16.06.07, 01:24 imovane stilnox (powala świetnie,ale na niektórych może dzialać pobudzająco - podobno wybudza chorych w śpiączce :) lerivon (antydepresant wprawdzie, ale można używać minimalnych dawek jako leku nasennego. na mnie działa.) Odpowiedz Link Zgłoś
siwa_palcem_kiwa Re: leki na sen ? 16.06.07, 08:09 ojej. bierzesz sie za nassene? jeszcze kup ze trzy kotki, to zachowasz wieczna mlodoc panienki. Odpowiedz Link Zgłoś
clandestino Re: leki na sen ? 16.06.07, 10:18 polecam immovane w dawce 7,5 mg (waże 80 kg) - powala mnie z nóg i zasypian na 7 godzin. Ale może dlatego że biorę nie częściej niz 2-3 razy w miesiącu Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: leki na sen ? 16.06.07, 11:16 własnie imovane chyab jest niezły, a luminal ktoś brał ? Odpowiedz Link Zgłoś
clandestino Re: leki na sen ? 16.06.07, 12:14 nie zgadzam się z tym, że najlepsze. są to leki starej generacji, szybko uzależniają, zaburzają morfologię krwi, sa toksyczne dla szpiku kostnego, dają sen, ale nie taki który zapewnia pełen wypoczynek, otumaniają nazajutrz i mają mnóstwo innych działań niepożądanych. odradzam. Odpowiedz Link Zgłoś
clandestino Re: leki na sen ? 16.06.07, 12:18 luminal może obniżac nastrój, ma działanie pro-deoresyjne. wystarczy przeczytac książkę williama styrona - darkness visible, a chronicle of madness - jest tam sporo o luminalu, który zażywał jak zaprzestał pic alkohol i jak go ten lek wpędził w straszną depresję. Poza tym mam złe doświadczenia ze stilnoxem - mała skuteczność, krótki sen. opublikowane niedawno badania wskazują, że niektórzy pacjenci po leku lunatykują, ktoś podobno w nocy we snie pomalował drzwi do swojego mieszkania na zielono, a rano zupełnie nie wiedział co sie stało....!!! z drugiej strony to niesamowite. chociaz mam juz dośc niesamowitości i tesknię za normalnoscią Odpowiedz Link Zgłoś
clandestino Re: leki na sen ? 16.06.07, 12:21 PS zgadzam się co do lerivonu, na mnie działała nasennie dawka zarówno 30 jak i 15 mg. chociaż miałem dwa napady paniki z tachykardią na początku stosowania. nie biorę już tego, brałem przez 1,5 miesiąca. przytyłem oczywiście 8kg. rano daje nieprzyjemne otumanienie, ale sen jest po nim głęboki i szybki. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_aurita Re: leki na sen ? 16.06.07, 12:51 oj tak, ten stilnox to bardzo specyficzny lek. pamiętam, że chwilę po zażyciu - jeśli nie szłam od razu spać - miałam lekkie halucynacje, a potem niepamięć następczą. ale wtedy strasznie mi się to podobało. (a teraz - o zgrozo! - i ja zaczęłam tęsknić za normalnością...) Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: leki na sen ? 16.06.07, 14:52 a co lepsze clonazepan czy tranxen? Odpowiedz Link Zgłoś
zoltanek Re: leki na sen ? 16.06.07, 16:15 imovane jest OK, niestety większość pacjentów(łacznie ze mną) dzień po odczuwa gorzki, bardzo nieprzyjmny spam w ustach. moim zdaniem nie ma lepszego leku na sen niż nitrazepam, potem estazolam jeśli nie chcesz brać benzodiazepin, dobrym nasennym neuroleptykim jest chlorprotixen w niewielkiej dawce. w przeciewieństwie do innych neuroleptyków nie ma działania depresjogennego Odpowiedz Link Zgłoś
ollaboga77 Re: leki na sen ? 17.06.07, 18:43 czy jest ktoś w stanie mi załatwc recepte? oczywiscie zaplace! Jokkuś dałbyś rade? Odpowiedz Link Zgłoś
slc_punk Re: leki na sen ? 17.06.07, 19:51 wlasnie znalazlem wiadomosc o czipach wszczepianych z broni palnej...po kija ci recepta ?? Odpowiedz Link Zgłoś
bambomurzynzafryko Re: leki na sen ? 17.06.07, 22:54 Pytasz o luminal... Brałem przez parę lat - na wątrobę (Zespół Gilberta). To były dobre czasy, gorzej się z tego wychodziło. Osobiście wolę (wolałem) inne narkotyki. Caute! Luminal robi się z moczu! Odpowiedz Link Zgłoś
ditta12 Re: leki na sen ? 23.06.15, 17:16 kwetapina zwala mnie z nóg,10 min.po zażyciu. Odpowiedz Link Zgłoś