ankaaa 10.06.03, 23:43 Czym może być to spowodowane u dorosłej osoby ??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e_english Re: SSANIE palca 11.06.03, 09:23 Może przyzwyczajeniem z dzieciństwa? Może jakąś nadpobudliwością nerwową? Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_ Re: SSANIE palca 11.06.03, 11:04 wydaje mi sie ze to uspokoja tak jak na przykład bujanie się czy nerwowe trzesienie nogami. Takie ukojenie nerwów Odpowiedz Link Zgłoś
ankaaa Re: SSANIE palca 11.06.03, 11:42 Przeraziłam się jak przeczytałam, że coś takiego może być spowodowane molestowaniem w dzieciństwie. Jest to jeden z objawów u dzieci, a nie u dorosłych. Zapewne uspokaja, fakt. Tyle ja wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kkx Re: SSANIE palca 11.06.03, 14:00 nie mozna kogos oceniac na podstawie jednego szczegolu ssac palca mozna w roznych sytuacjach, w rozny sposob za malo danych, by powiedziec, o czym to swiadczy Odpowiedz Link Zgłoś
leny3 Re: SSANIE palca 11.06.03, 21:23 Ja ssałem palec w późnym dzieciństwie do ok.11 roku życia i byłem w dzieciństwie molestowany, co prawda nie seksualnie, bito mnie po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
julla Re: SSANIE palca 12.06.03, 12:32 Zdarza mi sie podczas snu, chociaż stukneła mi trzydziecha jakiś czas temu:)) Wydaje mi się, ze jest to spowodowane tym, że moja mama miała ogromne problemy z zaakceptowaniem mnie; odrzuca mnie emocjonalnie właściwie aż do teraz a ja zawsze byłam strasznie spragniona bliskiego kontaktu z matką; nigdy to nie zostało zaspokojone. I tak chyba objawia się we mnie reminiscencja dziecięcego dramatu Odpowiedz Link Zgłoś