Dodaj do ulubionych

estazolaz, ile. żeby przespać noc, desperacja

07.07.07, 23:37
To jakas paranoja, biorę po 8 (2mg) i nic. Od wtorku wracam do Sulnoxu, marny
skutek, ale mam ten moment zasnięcia, ptem bodzę sie po trzech, trzech
godzinach, ale to jeszcze można przeżyć. A to nic, ile mam wziąć, muszę zaznąc
to moja czwata noc, nie dam rady... Wiem, są inne leki, ale w tej chwili mam
to 9od lekarza "och zaśnie pani i pości cudownie)a oprócz tegonic nie działa
od 7 lat było wszystko. Muszę się wyspać proszę zrozumcie, jakiessssss rady?
Obserwuj wątek
    • emjott Re: estazolaz, ile. żeby przespać noc, desperacja 08.07.07, 00:22
      jak wezmę pietnaście to zasnę? ten lek w ogóle mnie nie przysypia. Mieliście tak?
      • clandestino Re: estazolaz, ile. żeby przespać noc, desperacja 08.07.07, 00:27
        to stary śmieć kolego. nie dość, że uszkadza aparat krwiotwórczy (patrz ulotka)
        to szybko daje efekt tolerancji. immovane jest si.
    • emjott \Proszę pomóżcie 08.07.07, 00:53
      Dzięki za odpowiedx, problem w tym, że jestem chora (lękowo-bezsenność) i nie
      mam dzisiaj pod ręką Imovame, stilnoxu. Wiem, że są dobre, choc po wielu latach
      jedna tablettka.. to już na nic. muszę pszespać tę noc, boje się łykac estozolam
      do bolu, na mnie w ogóle nie działa, jest jakas granica?
      • eizo111 Re: \Proszę pomóżcie 08.07.07, 03:39
        brałem właśnie imovane i stilnox a tego o czym piszeż nie więc nie pomogę

a jakie brałaś leki nie-nasenne?
        brałaś takie o silniejszych właściwościach przeciwlękowyh/uspokajających?
        • emjott Re: \Proszę pomóżcie 08.07.07, 09:15
          Wiesz, przechwalaniem byłoby gdybym powiedziała, że brałam wszystko, ale tak
          prawie jest. Zaczynałam od trój i czteropierścieniowych tak źle tolerowałam, ze
          miałam dwa lata z głowy, potem były nowej generacji plus trittico (do d...),
          remeron, mirzaten, później znalazłam się w przechowani (przychodnia na
          Gruzińskiej w Warszawie) w której lubują sie w neuroleptykach z tisercinem
          włącznie (miałam taki spadek ciśnienia, że było pogotowie), chlorprotixen- nic,
          oprócz totalnego zmulenia (nawet nie miałam siły sie umyc i posprzatac
          mieszkania, a praca?). Byłam w klinice snu (doszło uzależnienie od Stilnoxu).
          Stosowałam techniki relaksacyjne i nic i to przez długo, a nie tak z doskoku),
          bo zmeczenie fizyczne, nie pomaga na strach przed niespaniem i gonitwą myśli
          (słowa specjalisty od bezsenności). Ale to nie jest tak, że ja sie ich
          wszystkich słucham. Mam problemy snu od dzieciństwa , więc staram się jak moge.
          Byłam na terapii. Za miesiąc idę do komorowa. Ale wiesz, co bawię sie w to juz
          tak długo, że chcę zyć, a nie ciagle być zmulona przez różne leki, albo siedzieć
          na kolejnej terapii. Czasem mówię sobie może ja tak mam całe życie nie będę spać
          albo po jedenej dwie godziny, ale ja za zmęczenia nie mogę funkcjonować w dzień.
          I sie nie rozczulam nad sobą. mam mętlik w głowi, nie mog sie skupic, dochozą
          potworne leki przed ludźmi itp. Stilnox pomaga, ale szybko sie uodparniasz i
          zaczynasz dwie tabletki, potem o pobudzce około3,4 jeszcze jedną i tak dalej.
          Czekam do poniedziałku, wtorku na mja receptę. Pozdrawiam
          • clandestino Re: \Proszę pomóżcie 08.07.07, 19:44
            tak szczerze uważam i czytałem na ten temat sporo - stilnox nie jest najlepszy.
            czesto daje dziwne objawy i sen nie jest zbyt głeboki.
            przeciwlękowo, czyli anksjolitycznie i nasennie doskonale działa lerivon -
            brałem, zwala z nóg na całą noc - jedyny problem szybki przyrost masy ciała -
            podkręca apetyt na maksa.
            przeciwlękowy dobry lek to równiez tranxene - nie brałem, ale znam osoby, które
            brały i sobie chwalą.
            Pozdro i nie przesadzaj z tymi tabletkami, przeczytaj dobre rady a propos snu
            na portalu psychiatria.pl - spacery, sport, stałe rytuały itp
            • deep.space Re: \Proszę pomóżcie 08.07.07, 19:59
              zależy od przeciążenia człowieka,
              ciężar spoada na słabszego , i ten człowiek to nosi,
              aż go złamie, ale nie psychicznie, tylko biologicznie,
              i wtedy jest bardzo wrażliwy nakażdą siłę nań działającą,

nie cierpi innych ludzi, chodzących w butach po jego mieszkaniu,
              najfajniej rozmawiać przez komputer
              • tlenoterapia Re: \Proszę pomóżcie 08.07.07, 22:12
                Do licha ,badzo Ci współczuje.Te przygody z lekami ..jak bym o sobie
                czytała..wizyty w poradni zab. snu istna sciema.Pewnie juz nigdy cudownie nie
                bedziesz spac.Ale mnie sie udalo trafic na neuroleptyk o nazwie zalasta
                (olanzapina) który mnie usypia bez działan ubocznych .Czego Tobie nikt nie
                zagwarantuje, bo kazdy reaguje inaczej na leki.To niestety drogi lek.Zapisywany
                jest jak to z neuroleptykami bywa wwypadku wystapienia psychozy ,ale spróbuj
                popytac lekarza o niego moze da Ci z szuflady zebys sprawdziła czy spisz po nim
                i czy sie dobrze czujesz.
                • sneeper_1 Re: \Proszę pomóżcie 08.07.07, 22:27
                  zalasta / zyprexa, jest dobre dla kobiet, dodaje kobiecej urody,
                  ktos mi to nieswiadomie przepisal kiedys ;-(( !,

dla chlopaków jest z tej samej grupy Rispolept

to wazna wiadomosc.

/teoretycznie abilify, ale tego nie bralem nigdy - to nowosc, a kazde
                  doswiadczenie kosztuje, trzeba zwazyc czy stac na nowy lek
            • ollaboga77 Re: \Proszę pomóżcie 13.07.07, 16:05
              czy mozna przedawkowac leki nasenne? i jakie sa najlepsze by zgon był w miare
              szybki i bezbolesny? thx
    • zoltanek Re: estazolaz, ile. żeby przespać noc, desperacja 13.07.07, 20:58

omg, clandestino, ja pierdykam, ulotke przeczytał i mu układ krwionośny
      uszkadza, ojezu omg omg omg ffs brb lfp
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka