anyaw73 16.11.07, 19:46 Byl u lekarz zalecala mu tabletki ale on nie za bardzo chce sie leczyc w ten sposob. Czy mozna samemu lub przy pomocy osoby bliskiej pozbyc sie depresji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyna_n Re: Jak wesprzec faceta ktory ma depresje 16.11.07, 20:28 nie chce się leczyć to niech się buja. serio. Odpowiedz Link Zgłoś
anyaw73 Re: Jak wesprzec faceta ktory ma depresje 16.11.07, 21:01 Lucyna_n ale dlaczego odrazu tak... nie kazdy wierzy w prochy i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Jak wesprzec faceta ktory ma depresje 16.11.07, 21:21 mam sie wykapac 7 razy w Jordanie ?! - faajno,...moze nawet tym razem pani doktor napusci wody do tego Jordanu,bo zawsze wybiera mi pore kapieli ,kiedy tam nie ma wody,a moze nawet ma jakis sposob...nie wiem,jakis korek na dnie ..czy cóś Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Jak wesprzec faceta ktory ma depresje 16.11.07, 21:37 przeczytalem,ze w dni płodne kobieta jest najbardziej gorąca,bo tak ją natura wyposazyła,a w dni niepłodne jest zimna. Ja antykoncepcji nie uznaje,a więc... Odpowiedz Link Zgłoś
koalaa8 Re: Jak wesprzec faceta ktory ma depresje 16.11.07, 21:42 Proponuję wspólny spacer, ćwiczenia fizyczne, jeść posiłki z dużą ilością owoców, warzywa, napić się czerwonej herbaty, zabrać faceta na basen, rower, jakąkolwiek aktywność, na koniec dnia sie przytulić, na pewno poczuje się lepiej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Jak wesprzec faceta ktory ma depresje 16.11.07, 21:45 "pod koniec zycia stracił skrupuły,zaczął grać free Jazz,dostał raka wątroby ,i umarł ;-), najpierw musiałbym otruć swoją żonę, albo zmienić prawo kościelne, co wcale nie jest takie niemożliwe Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: do autorki wątku 16.11.07, 21:50 jeśli chcecie sobie oboje z mężem zepsuc całe życie to jest własciwy kierunek. Zły duch Asmodeusz zabijał siedmiu kolejnych mężów Sary w noc poslubną.Z dalszej części przypowieści wynika,że to należy od razu zrobić dobrze,nez żadnego chowania czegokolwiek dla siebie,inaczej już w następną noc będzie żle i cały związek będzie nieudany. Niestety,kobieta na chłodno miewa różne głupie pomysły i chłodny umysł aby za dużo myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
lucyna_n Re: Jak wesprzec faceta ktory ma depresje 17.11.07, 11:01 aspiryna i apap jak rozumiem to też dla Ciebie kwestia wiary? Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Jak wesprzec faceta ktory ma depresje 17.11.07, 11:17 moja pierwsza dziewczyna o którą ktoś jest zazdrosny ( nie mówiąc o drużynie armii zbawienia i dziewicach nowoorleanskich, żołądki drobiowe,w sosie rybnym bleeeee, a fujjj Odpowiedz Link Zgłoś
amadeusz80 Re: Jak wesprzec faceta ktory ma depresje 17.11.07, 11:53 Koala, Twoje rady są jak z innego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Jak wesprzec faceta ktory ma depresje 17.11.07, 11:56 nie będę komentował tego opowiadania,tutaj jest otwarcie dla bardzo trudnych sytuacji,tylko trzeba pomedytować,nad ta przypowieścią, reklam w telewizji wszystkich nie oglądam,co do dzieci zostawionych w domu moje rozumienie państwa,rodziny i legalności związku świetnie sie sprawdza..łoby, wpuszczenie listu z wąglikiem...mea culpa Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Jak wesprzec faceta ktory ma depresje 17.11.07, 11:57 całe szczęście że jeszcze nie wyprodukowano takiego wąglika,i że są też inne listy ale już bez trucizny Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: prawo pierwszych połączeń 17.11.07, 20:47 jesli chodzi o ten list z wąglikiem zawierający straszny wirus po którym każda kobieta umiera,i nie ma na niego lekarstwa,ale ciąża i urodzenie dziecka cofają objawy, to jest ten wirus juz wynaleziony,czy nie ?? a może to jakis dobry wirus chroniący przed złym duchem Asmodeuszem, ...chyba ten wirus cały czas jest obecny Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: Jak wesprzec faceta ktory ma depresje 18.11.07, 06:36 Mozna pozbyc sie depresji przy pomocy bliskiej osoby a nawet samemu tyle ze trzeba wiedziec jak to zrobic. Przede wszystkim musi byc aktywny, w taki sposob broni sie przed negatywnymi myslami. Mozesz Mu pomoc w tym, ciagle wyciagajac Go na imprezy, spotkania z ludzmi, itp. Staraj sie rowniez przekazywac Mu jak najwiecej pozytywnosci, zarazac optymizmem. Kiedy jest radosny, zaangazowany albo spedza dobrze czas wtedy nie ma w Nim depresji. Wyciagaj Go rowniez na dlugie spacery, bo to rowniez pomaga. Wszystko bedzie zalezalo od tego czy potrafisz zmienic Jego negatywny i depresyjny nastroj na pozytywny. Bardzo czesto osoba pomagajaca osobie z depresja ulega nastrojowi osoby ktorej chce pomoc i sama staje sie negtywna i depresyjna. Trzeba sie nauczyc ignorowac negatywizm osoby ktorej chcesz pomoc. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
anyaw73 Do koaala i maskaiq 18.11.07, 23:06 Dzieki za post o to mi chodzilo. Reszta uczesnikow tego watku......no coz nie bede sie wypowiadac bo nie chce nikogo urazic ale zaczynam rozumiec dlaczego nie ktorzy sie musza leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
amadeusz80 Re: Do koaala i maskaiq 19.11.07, 09:19 Koalaa i mskaiq wyleczyli się za pomocą marchwi i pompek, ja leczę się lekami więc podzieńkowań nie otrzymuje. Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Do koaala i maskaiq 19.11.07, 09:23 takich ludzi jest więcej,mozna okreslić cechy społeczne człowieka ,który będzie takim pacjentem,chociaż na razie jest normalnym studentem elektroniki np. Kiedys będą stanowic grupę trzymającą niezależność,od władzy, a to z powodu wybujałej lekomanii, i wykształcenia zycze słodkich kartek na cukier Odpowiedz Link Zgłoś
demole selery ,sery,seleri przereklamowany ale z kawą cho 19.11.07, 09:25 chodzi prawie jak amine mine nieczego nie omine przereklamowany,szukam dalej Odpowiedz Link Zgłoś
oxygen1000 Re: Do koaala i maskaiq 19.11.07, 09:45 Musisz od nie dawna czytać posty koali i mskaiq. Mają listę chorób, wyleczyli się, aha koalaa8 jeszcze się leczy bez leków, cuda wypisują oboje bez żadnego pokrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Do koaala i maskaiq 19.11.07, 10:10 ja jadłem tylko selerin i wyleczyłem się z depresji,popijałem kawą 4 razy dziennie,bardzo fajne,można jeść czekolade, Odpowiedz Link Zgłoś
demole Re: Do koaala i maskaiq 19.11.07, 10:12 gdyby nie połamany mózg,który niełatwo poskładać selerin by mnie wyleczyły razem z kawą i czekoladą,na dodatek na selerinie ilość zrobionych pompek jest 2 razy więkrza,..to piękna sprawa, szkoda,że w 1980 roku nie było tego warzywa Odpowiedz Link Zgłoś