ewkaaa16 10.08.08, 12:50 czy ktoś z Was ma tak,że jak opiera się żeby nie robić czegoś bezsensownego to dopada go taki lęk,że jeśli tego nie zrobi to coś mu się stanie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maciej_89 Re: strach i niepokój 10.08.08, 19:28 Tak, jest to normalny objaw NN i chyba najbardziej uciążliwy do zniesienia. Często związany z różnymi głupstwami. Ale da się go wyeleminować, musisz powiedzieć "nie i tyle" POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
tatiana_6 Re: strach i niepokój 16.08.08, 13:44 Ten strach jest okropny, ale na szczęście pod wpływem leków i psychoterapii najczęściej mija. Mnie nerwica natręctw męczy od operacji, którą miałam w 2001. Na początku nie wiedziałam, że to właśnie to, byłam przekonana, że tak już po prostu musi być. Do lekarza poszłam dopiero w 2005. Zaczęłam brać wtedy Seroxat, który mi bardzo pomógł. Ten strach z czasem ustąpił. Nie muszę już robić tych bezsensownych czynności, które były bardzo czasochłonne. Teraz zostały mi tylko natrętne myśli, najczęściej na tematy seksualne, ale zaczęłam ostatnio świetną terapię, która mam nadzieję, że mi pomorze. Pozdrawiam i życzę sukcesu w pokonaniu choroby. PS. Jak chcesz to napisz do mnie. Mój nr gg 7827034 Odpowiedz Link Zgłoś