omegalfa 04.03.09, 10:19 Biorę już rok velafax xl 150 mg i wydaje mi, że on przestał na mnie działać:( Znowu źle się czuję, powróciły myśli samobójcze:( nie wiem może powinnam mieć zmieniony lek. Mam wizytę za 3 tyg. więc może coś psychiatra pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lucyna_n Re: ile można brać lek? 04.03.09, 11:27 jak mi tak się pogarsza to daję sobei dwa tygodnie na dotychczasowym leku i dawce, i jak się nic nei poprawia to idę do lekarza, naogól się jenak poprawia. poza tym moja droga, wiosna idzie, każdy czuje się gorzej a depresyjni będą slać się wkrotce pokotem. Zaleca się łagodne traktowanie siebie samego i dabanie o siebie, żadnych zarwanych nocek, głodówek, stresujących spotkań. Teraz to trzeba ze sobą jak z jajkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mskaiq Re: ile można brać lek? 04.03.09, 11:41 Lek zwykle przestaje dzialac kiedy pojawia sie silny stres albo nierozwiazane problemy. Zeby pozbyc sie depresji trzeba nauczyc sie zyc w taki sposob aby nie wywolywac negatywnych emocji, ktore prowadza ze tracimy kontrole nad soba. Serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
wypalonynaamen Re: ile można brać lek? 04.03.09, 23:43 Jeśli chcesz poczuć zmianę to idź do psychiatry i powiedz k...sowi jeszcze raz jaki masz problem i następnie poproś o pomoc, która zlikwiduje pierwotną przyczynę twojego złego samopoczucia. Jeśli k...as bedzie chcial ci przpisac jakis lek to powiedz mu ze nie zrozumial prosby bo przeciez ty nie chcesz złagodzic bólu tylko usunąć przyczynę. Jeśli odmówi to powiedz, że nie powinien pomagać ludziom w żadnym wypadku tylko sprzątać ulice zamiast bogadzić się na cudzym nieszcześciu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś