still-alive 07.03.07, 23:09 Co się wtedy stanie? Czy będzie dachowanie, a może zrobię piruet i zawrócę w miejscu? Raz w telewizji widziałem, jak facet z nauki jazdy pokazywał taki piruet, ale to było góra 60 km/h. Spróbowałbym, ale się boję. Link Zgłoś Obserwuj wątek
mariusz-ef Re: Przekręcić kierownicę o 360 stopni przy 120 k 07.03.07, 23:28 na początek wrzuc wsteczny przy tej prędkości po kilku próbach, gdy zacznie Ci wychodzic znajdz duzy plac, najlepiej pas lotniska i wypróbuj to obracanie kierownicą piszę b. poważnie Link Zgłoś
tony100 Re: Przekręcić kierownicę o 360 stopni przy 120 k 08.03.07, 00:51 a Ja proponuje kup sobie najpierw np poldka do testów bo szkoda własnego auta:) Link Zgłoś
wallenrode to mam ciekawsze pytanie 08.03.07, 01:09 co się moze stać gdy jadąc z prędkością 100km/h na 4/5 biegu - wrzuci się bieg wsteczny. Link Zgłoś
dewulot1 Nic sie nie stanie. 08.03.07, 05:20 Stanie sie dopiero jak puscisz sprzeglo. Ale tez specjalnie nic sie nie stanie, zablokuja sie na moment kola napedowe i tyle. Potem silnik zgasnie, a samochod bedzie hamowal ostro krecac silnikiem odwrotnie. Wtedy dasz sprzeglo, wrzucisz trojke, puscisz sprzeglo i pojedziesz dalej. Przy 100 na godzine powtorzysz cwiczenie. Link Zgłoś
wujaszek_joe a tak poważniej, będzie się wogóle dało wbić V? 08.03.07, 07:16 kiedyś już chyba był taki "mądry" temat Link Zgłoś
dr.verte Re: Nic sie nie stanie. 08.03.07, 14:05 pawel_1976 napisał: > sory, czy dzisiaj jest prima-aprilis? prawie,jest dzień kobiet Link Zgłoś
black_code Re: Nic sie nie stanie. 08.03.07, 11:53 dewulot1 napisał: > Stanie sie dopiero jak puscisz sprzeglo. Ale tez specjalnie nic sie nie stanie, > > zablokuja sie na moment kola napedowe i tyle. Potem silnik zgasnie, a samochod > bedzie hamowal ostro krecac silnikiem odwrotnie. Wtedy dasz sprzeglo, wrzucisz > trojke, puscisz sprzeglo i pojedziesz dalej. Przy 100 na godzine powtorzysz > cwiczenie. Tak to sprawdz najpierw na sobie a dokladnie na swoim samochodzie a pozniej opowiesz nam o efektach. Jak nie probowalem przy takiej p[redkosci ale probowalem przy 40km/h i sie nie dalo byl tylko wielki zgrzyt ale biegu nie dalo sie wrzucic. Raz mi sie to kiedys udalo w Golfie z powodu uszkodzonego zabezpieczenia w mechanizmie wybierania biegow ale to byla predkosci o ile pamietam ponizej 30km/h a efekt tego byl taki ze samochod stanal w miejscu szczesliwie nic sie nie stalo. "Wcisniecie" sprzegla nic nie pomoze bo w zdecydowanej wieksosci samochodow bieg wsteczny nie jest synchronizowany. Link Zgłoś
plawski Re: Przekręcić kierownicę o 360 stopni przy 120 k 08.03.07, 11:59 still-alive napisał: > Co się wtedy stanie? Mniej więcej taki rzeczy się staną: www.youtube.com/watch?v=yckW50ksqrM Link Zgłoś
mary_elx nic: 360 = 0 stopni przecież 08.03.07, 14:49 czyli kierownica będzie dalej w tym samym miejscu/ułożeniu. Link Zgłoś