Dodaj do ulubionych

Detralex - czy jest tanszy odpowiednik?

08.11.05, 11:33
Moja lekarka pierwszego kontaktu twierdzi, ze jest to najlepszy lek
zapobiegajacy zylakom. Niestety miesiecznie ta przyjemnosc kosztuje mnie ok
70zl. Czy ma on moze jakis tanszy odpowiednik o zblizonym skladzie?
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? IP: 213.241.34.* 08.11.05, 11:56
      Pelethrocin 30 tabl ok. 27zł
      • agis82 Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? 08.11.05, 12:10
        dzieki Justy:) A mozesz jeszcze powiedziec jaka jest roznica w skladzie?
        • Gość: justy Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? IP: 213.241.34.* 08.11.05, 12:16
          żadna. to dokładny odpowiednik. o niedokładnych napisałam na zdrowiu kobiety.
      • mgielka83 Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? 08.11.05, 12:41
        a czy również jest na receptę?
        • Gość: justy Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? IP: 213.241.34.* 08.11.05, 12:45
          tak. na receptę

ponieważ to dokładny odpowiednik, to jeśłi masz receptę na detralex, możesz
          poprosić w aptece o zamianę na pelethrocin
          • agis82 Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? 08.11.05, 12:47
            Zawsze kupowalam Detralex bez recepty. Czy cos sie zmienilo w tej kwestii?
            • Gość: justy Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? IP: 213.241.34.* 08.11.05, 12:52
              detralex zawsze był na receptę w Polsce.
              widocznie twoja apteka łamie prawo.
              • perelka81 Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? 08.11.05, 12:58
                Jestem w szoku!! Za pierwszym razem mialam recepte, ale w aptece powiedzieli,
                ze recepta jest niepotrzebna. Malo tego. Kupowalam ten lek pozniej jeszcze w
                dwoch innych aptekach i zawsze bez recepty.
              • agis82 Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? 08.11.05, 13:03
                Kupowalam go w roznych aptekach i nigdy nie wymagano ode mnie recepty. Na
                opakowaniu tez nie ma zadnej wzmianki o wydawaniu na recepte. To naprawde
                dziwne...
              • mgielka83 Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? 08.11.05, 15:01
                hmm.. własnie wróciłam z apteki (byłam w dwóch, w jednej nie mieli) sprzedano mi
                ten Pelethrocin , w zadnej nie byłam proszona o receptę. Kosztował 31 zł. Swoją
                drogą jakieś pół roku temu byłam świadkiem jak pani w aptece odmówiła sprzedaży
                detralexu, więc moze coś się zmieniło? Aha, na opakowaniu nie ma formułki
                "wydaje się z przepisu lekarza"
                • Gość: justy Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? IP: 213.241.34.* 08.11.05, 22:12
                  oba są na receptę.
                  ale to "tylko" wyciąg z cytrusów a dużo kosztuje- być może aptekom wydaje sie,
                  ze nie opłaca im się upominać o receptę.
                  • mgielka83 Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? 08.11.05, 22:30
                    też mi to przyszło do glowy.. poza tym pan aptekarz na siłę mi wciskał droższy
                    Detralex, "bo lepszy".
                    • agis82 Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? 09.11.05, 09:14
                      Moja lekarka ktora polecila mi detralex, bo sama ma problemy z zylakami i
                      wyprobowala juz wiele, mowila, ze sa inne leki tansze o pare zetow, ale
                      Detralex jest mimo wszystko najlepszy.
    • Gość: drmagda Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.05, 13:48
      Tańsze odpowiedniki Detralexu: Pelethrocin, Cyclo-3 Fort ( skład podobny choć
      detralex jest rzeczywiście najlepszy w zaawansowanych stadiach). Z jeszcze
      tańszych - to preparaty ziołowe,wyciągi z kasztanowca, Venescin,itp.
    • Gość: justy Re: Detralex - czy jest tanszy odpowiednik? IP: 213.241.34.* 09.11.05, 19:41
      nie mam żylaków, ale skłonność do obrzęków i bóli nóg.
      używałam i detralexu, i pelethrocinu, otrexu, varixinalu, cyclo3fort itd.
      nie czuję żadnej różnicy między detralexem a pelethrocinem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka