www.nasznocnik.pl 12.07.06, 01:56 "Kataryna na liście płac Agory" - tytuł niemnożko intrygujący... dokwadratu.blogspot.com/2006/07/kataryna-na-licie-pac-agory_12.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elzunia3 Re: Kataryna - "posłuchaj, to o Tobie" ;-) 12.07.06, 04:46 Nie licz na odpowiedz Kataryny. Ona nigdy nie odpowiada na trudne pytania. Teraz zarabia prawdopodobnie u Kaczorow i ma juz ich mentalnosc. zdumiewajaco latwo sie przestawila. A kiedys myslalam o niej tak dobrze.Bronilam, bylam poprostu glupia. Wierzylam. Dawny plus-minus. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 Agora wydała wyrok na Katarynę 12.07.06, 06:10 A ten głupek Krzysztof Urbanowicz szef Mediapolis przyjął świadomie judaszowe pieniądze od Agory za skompromitowanie Kataryny. !!!!!Radzę więc uważać, czy i Wasze dane nie zostaną upublicznione!!!! Ja za długo siedzę na tym forum, by nie wiedzieć w co i jak gra Agora razem z plugawcem Michnikiem. Poznaję SBeckie metody z 1982/83 roku. Tym większa chwała Kataryny, że 'olała' Agorę i nie dała sie świadomie sprzedać-kupić jak ta kanalia Krzysztof Urbanowicz - imię tego gnojka postaram się pokazać światu. Katarynę czytam od początku i nie przypominam sobie, by kiedykolwiek manipulowała czy kłamała. A to jest największy grzech wobec Agory. Katarynie udało się zobaczyć jakim syfem jest Agora razem z Michnikiem, a przecież jest wiele milionów Polaków, którym nigdy to nie będzie dane Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Agora wydała wyrok na Katarynę 12.07.06, 06:45 Dlaczego zaraz Agora? Gościu sobie poczytał forumowych oszołomów, którzy od dawna krzyczą, że płaci mi a to Michnik, a to Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 A już myślałem, że Michnikowi udało się Ciebie 12.07.06, 07:00 podejść. Widziałem, jak to się robi, jak taki "dobry" pan od "polityki" na 3 roku w 1982/83 kupił młodzież solidarnościową i zapisał do ZSP. Działo się to w Wyższej Szkole Inżynierskiej w Koszalinie a gość dr Polak - sprytna bestia. Miałem dość "mocne" przejścia przez 2,5 roku, więc od razu zauważyłem co jest grane i chyba tylko przez to udało mi się uniknąć "wtopieniu" w "budowę lepszej rzeczywistości" Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus do tebe! 12.07.06, 10:09 Moze zechcesz się przedstawic i powiedzieć, nam wszystkim, o sobie kilka zdań na temat preferencji politycznych i otrzymanego wykształcenia wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
tajny.zwolennik.iv.rzeczpospol Re: Agora wydała wyrok na Katarynę 12.07.06, 07:01 nie udalo sie z Zyta to moze da sie z Kataryna... widac,ze SB boi sie "myslacych" kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
ford.prefect Śmieszni jesteście 13.07.06, 10:36 tajny.zwolennik.iv.rzeczpospol napisał: > nie udalo sie z Zyta to moze da sie z Kataryna... > widac,ze SB boi sie "myslacych" kobiet Śmieszni jesteście. Przecież to tylko glupie forum i głupie blogi. Czytając ten wątek można odnieść wrażenie jakby miały mieć one siłę przekazu co najmniej telewizji publicznej. To tylko potwierdza moje przypuszczenia, że część forumowiczów żyje w jakimś własnym, wykreowanym na potrzeby swojej paranoi, świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
asienka32 Re: Śmieszni jesteście 13.07.06, 11:40 ford.prefect napisał: > Śmieszni jesteście. Przecież to tylko glupie forum i głupie blogi. Czytając ten > wątek można odnieść wrażenie jakby miały mieć one siłę przekazu co najmniej te > lewizji publicznej. To tylko potwierdza moje przypuszczenia, że część forumowic > zów żyje w jakimś własnym, wykreowanym na potrzeby swojej paranoi, świecie. Bardzo mądre zdanie. Od kilku miesięcy załamuje mnie brak dystansu niektórych nawiedzonych bywalców forum. I ta choroba nie wybiera i atakuje zarówno tych z lewa, jak i z prawa. Nie oceniam z góry czy blogi albo posty są głupie czy też nie, głupie jest zacietrzewienie dość charakterystyczne dla nszej kochanej polskiej nacji. A już najgłupsze są posty same ziejące zacietrzewieniem i nienawiscią i jednocześnie zarzucające te cechy adwersarzom. Boki zrywać :) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kataryna - "posłuchaj, to o Tobie" ;-) 12.07.06, 06:41 www.nasznocnik.pl napisał: > "Kataryna na liście płac Agory" - tytuł niemnożko intrygujący... Bardzo intrygujący. Jeśli jestem na ich liście płac to gdzie jest kurna moja kasa? Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 Cała historia jest "przepiękna" 12.07.06, 06:50 warto ją upublicznić. Wprawdzie trochę mnie "zamkli" po ostatnim wysyłaniu informacji o zwiazkach Agory i Tageszeitung, ale mnie to mogą skoczyć. "Obława, obława ..." Odpowiedz Link Zgłoś
oszust1 Re: Kataryna - "posłuchaj, to o Tobie" ;-) 12.07.06, 07:36 > Bardzo intrygujący. Jeśli jestem na ich liście płac to gdzie jest kurna moja ka > sa? Jak ich (Agory) szczodrość oceniam, to na waciki pewnie nie starczy? Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus prawda jest jedna 12.07.06, 06:50 nie moge pojac dlaczego wszyscy Ci "krytycy GW" pisza blogi na agorowym bloxie (....) przeciez tym sposobem winduja w gore GW oraz zwiekszaja jej dochody. dosc dziwne to wg mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus jakby ktos chcial zmienic bloga 12.07.06, 07:08 a nie znal sie na szczegolach technicznych, na czym polega cala sprawa z blogami i jeszcze pare innych rzeczy - oraz szukal pomocy w tej kwestii - jestem do uslug :P ale nie odpowiadam na mailu gazetowym (...) :) jakby ktos szukal informacji w tej sprawie administracja@eurojihad.org Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 "eurojihad.org" - politycznie to zwala z nóg 12.07.06, 07:19 sugeruje jakieś ubezwłasnowolnienie polityczne. Nie wiem czy to jest dobry pomysł dla kogoś niezależnego. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus politycznie zwala albo i nie zwala 12.07.06, 07:35 ale jest cos takiego jeszcze co sie nazywa "bezpieczenstwo korespondencji". a to cenie sobie wyzej niz marcus_crassus@gazeta.pl :) najzabawniejsze jest ze ja w odroznieniu od polowy tutejszych krytykow Agory nigdy specjalnie Michnika i Agory nie krytykowalem a tylko ja zwracam uwage na takie szczegoly :) ale co tam mam mowic. po prostu nie moge wytrzymac ze smiechu jak widze te wszystkie wyrazy swietego oburzenia na paskudnych michnikowcow a w lewym gornym rogu "gazeta.pl" :) buhahahaha...krytycy sie znalezli :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus ps 12.07.06, 07:38 kataryna jak kataryna. ale ten blog zwalil mnie po prostu z nog rzw.blox.pl/html blog poswiecony krytyce GW na portalu GW :) kafka by lepiej nie wymyslil :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus masz racje ze cos nie tak :) 12.07.06, 07:50 ale moment kiedy zaczyna sie pisac glupoty zamiast sprawdzic o co chodzi i sugerowac sie tylko symbolem wyborczej to znak ze nalezy zrobic sobie dluga przerwe :) niewazne zreszta. w kazdym razie wszystkim krytykom GW polecam "blogspota" a jak ktos ma jakies pytania w tej kwestii "czemu" jak etc i nie rozumie to odpowiem tam gdzie napisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: masz racje ze cos nie tak :) 12.07.06, 23:32 marcus_crassus napisał: > ale moment kiedy zaczyna sie pisac glupoty zamiast sprawdzic o co chodzi i suge > rowac sie tylko symbolem wyborczej to znak ze nalezy zrobic sobie dluga przerwe > :) No to jednak i ja się zagalapowałam. Nie stosują szkoły Feliksa Edmundowicza... zresztą przejete to było z całym dobrodziestwem inwentarza od "Ochrany" > niewazne zreszta. w kazdym razie wszystkim krytykom GW polecam "blogspota" a ja > k ktos ma jakies pytania w tej kwestii "czemu" jak etc i nie rozumie to odpowie > m tam gdzie napisalem. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
sawa.com Re: ps 12.07.06, 23:30 marcus_crassus napisał: > kataryna jak kataryna. ale ten blog zwalil mnie po prostu z nog > > rzw.blox.pl/html > blog poswiecony krytyce GW na portalu GW :) > > kafka by lepiej nie wymyslil :) co tam kafka! to szkoła Feliksa Edmudowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
incognitto Re: prawda jest jedna ?;) 12.07.06, 07:20 marcus_crassus napisał: > nie moge pojac dlaczego wszyscy Ci "krytycy GW" pisza blogi na agorowym bloxie > (....) a także na forum kraj:) często czytam tu zarzuty typu: "jesli się wam nie podoba to idźcie na forum ND albo RM" przeciez to takie proste krytycy GW (z przyległościami:) żeby osiągnąc efekt musza dotrzec do... jej czytelnikow/zwolennikow, ludzi popierających lub tez tylko godzących się na tzw 'układ':) > > przeciez tym sposobem winduja w gore GW oraz zwiekszaja jej dochody. dosc dziwn > e to wg mnie. per saldo opłaca się to krytykantom, srodowiskom z ktorych się oni wywodzą, tacy forumowicze jak smok, rekontra, kataryna robia tu bardzo dobra robotę dla Polski, brzmi może zbyt wzniośle, ale taka jest własnie prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 Fajna sprawa - upubliczniam ją właśnie 12.07.06, 08:15 onet wp i ineteria informacji o szalbierstwach Agory nie "łapią", ale jest tyle ciekawych miejsc do upubliczniania, w tym również rządowych. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: Kataryna - "posłuchaj, to o Tobie" ;-) 12.07.06, 09:51 Witam Mam wrażenie, że Pan Krzysztof źle zrozumiał, albo Pana Krzysztofa źle zrozumieli. W zasadzie mógłby się dowiedzieć tego tylko ode mnie a niczego takiego mu nie mówiłem. Nigdy nie płaciliśmy Katarynie, nie bardzo nawet wiem kim ona jest, choć jej udział w dyskusji uważam za wartościowy. Pozdrawiam T Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnypolitycznie No i OK - kłopot "techniczny"? 12.07.06, 10:07 wątek był, zniknął, jest znowu - dlaczego tak się dzieje? Mógłby ktoś wyjasnić? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus do tebe! 12.07.06, 10:10 Moze zechcesz się przedstawic i powiedzieć, nam wszystkim, o sobie kilka zdań na temat preferencji politycznych i otrzymanego wykształcenia wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 z pewnością ....... 12.07.06, 10:16 nie seminaryjne. ZApytaj go jeszcze o preferencje seksualne - to powinno być waqżne dla ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: do tebe! 13.07.06, 14:03 homosovieticus napisał: > Moze zechcesz się przedstawic i powiedzieć, nam wszystkim, o sobie kilka zdań > na temat preferencji politycznych i otrzymanego wykształcenia wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 Więc rozmawiałeś z "Panem" Krzysztofem? 12.07.06, 10:36 Więc wypadałoby złożyć oficjalne wyjaśnienie albo przeprosiny. I to zarówno w Enterze, jak i w GW. Zresztą, wasza przekrętasów sprawa, sprawe puściłem w obieg i prędzej czy później wróci, tak samo jak waszych zwiazków z Tageszeitung Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Katryna, niw zwracaj uwagi na forumowe smiecie! 12.07.06, 20:51 Kieruja sie zazdrosci i zawiscia, bo nie moga Ci dorownac. Stad ten jazgot, plucie i pomowienia. Dla mnie istotna sprawa, i zarazem wyczerpujaca temat, bylo: - zaprzeczenie Katryny, ze Agora jej nie placila i nie placi! - ponizszy post tebe, potwierdzajacy prawdomownosc Katryny! Temat powinien byc zakonczony dla ludzi zwyklych. Smiecie ciagle doszukuja sie sensacji! Brrr! ******************************************************************************* tebe napisał: > Witam > Mam wrażenie, że Pan Krzysztof źle zrozumiał, albo Pana Krzysztofa źle > zrozumieli. W zasadzie mógłby się dowiedzieć tego tylko ode mnie a niczego > takiego mu nie mówiłem. > Nigdy nie płaciliśmy Katarynie, nie bardzo nawet wiem kim ona jest, choć > jej udział w dyskusji uważam za wartościowy. > Pozdrawiam > T Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Re: Kataryna - "posłuchaj, to o Tobie" ;-) 12.07.06, 10:00 Trzeba być naprawdę ćwokiem, żeby wypuszczać takie plotki Odpowiedz Link Zgłoś
nabucco4 Ale jaja! - cofka .... 12.07.06, 10:03 na FK z niebytu! vox populi, vox dei hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
splkm No dobra...ile dostajesz ?? Kazdy chce zarobic. :) 12.07.06, 10:05 juz nie bądz taka samolubna.. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Ostatnio odnosiłam wrażenie, jakby to nie Ona.... 12.07.06, 10:56 Myslałam, że jest na urlopie, a komu innemu oddała dostęp do swego hasła i loginu, bo zagresywniała strasznie... Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Ostatnio odnosiłam wrażenie, jakby to nie Ona 12.07.06, 11:11 He he masz niewątpliwie zdolności telepatyczne :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Ostatnio odnosiłam wrażenie, jakby to nie Ona 12.07.06, 11:33 jaa_ga napisała: > Myslałam, że jest na urlopie, > a komu innemu oddała dostęp do swego hasła i loginu, > bo zagresywniała strasznie... Masz rację. W ciągu ostatniego roku, a ściślej od końca kampanii przedwyborczej poglądy Kataryny zmieniły się o prawie 180 stopni. Jeszcze rok temu podpisałbym się pod prawie każdym z jej postów bez zastrzeżeń. Rozsadne, wywazone, podparte linkami, faktami, merytoryczne. Niestety, od jesieni ubiegłego roku Kataryna zeszła po prostu na psy. Pisze wprost kompromitujące głupoty, nie odpowiada na żadną, nawet merytoryczną krytykę, nie komentuje żadnych właściwie ważnych wydarzeń na scenie politycznej, za to wyciąga z blogów trzeciorzędnych dziennikarzyn jakieś plotki na temat PO, których nie powstydziłby sie magiel i zakłada na ich temat żałosne wątki. Stała się agresywna i wręcz żałośnie bezkrytyczna, jeżeli chodzi o PiS. Po prostu - kompromituje się coraz bardziej. Z pewnego rodzaju osobistości na forum stała się już tylko jego osobliwością. Ja mam na ten temat własną teorię, ale jak ją podam to wylecę, albo mnie zabanują. Ale cóż tam: otóż uważam, że Kataryna była pracownikiem "Agory" i została mniej więcej rok temu zwolniona i teraz się po prostu... jej poglądy po tym fakcie zmieniły i sobie odbija rozczarowanie i zawód nową linią polityczną... Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 To ty się zatrzymałeś w miejscu, 12.07.06, 11:43 nastąpiły zdarzenia, pokazano mnóstwo przegięć politycznych, a ty jak stary rep, jak komuniści zakochani w PZPR. Nastąpiło mnóstwo przewartościowań, bo sito GW już nie jest tak skuteczne jak kiedyś, a ty dalej zakochany i wierny. puk, puk, pobudka Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: To ty się zatrzymałeś w miejscu, 12.07.06, 11:49 nowytor3 napisał: > nastąpiły zdarzenia, pokazano mnóstwo przegięć politycznych, a ty jak stary rep > , > jak komuniści zakochani w PZPR. Nastąpiło mnóstwo przewartościowań, bo sito GW > już nie jest tak skuteczne jak kiedyś, a ty dalej zakochany i wierny. > puk, puk, pobudka Częściowo się z toba zgadzam, co do tych wydarzeń, bo też zmieniłem poglądy, jezeli chodzi o jedną sprawę przynajmniej. Jeszcze dwa lata temu, nawet półtora, broniłem tu PiS-u przed komuchami. Ale rzeczywiście, oczy mi się już otworzyły. Jak ci się chce, to przeczytaj moje posty sprzed kilku lat i dopiero potem wydawaj opinie. Żałosne jest imputowanie, czy też tylko porównywanie z zakochaniem w PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: Ostatnio odnosiłam wrażenie, jakby to nie Ona 13.07.06, 11:31 antykagan napisał: > > Ja mam na ten temat własną teorię, ale jak ją podam to wylecę, albo mnie > zabanują. Ale cóż tam: otóż uważam, że Kataryna była pracownikiem "Agory" i > została mniej więcej rok temu zwolniona i teraz się po prostu... Gratuluję odwagi :) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Ale bzdury! 12.07.06, 11:49 www.nasznocnik.pl napisał: > "Kataryna na liście płac Agory" - tytuł niemnożko intrygujący... Coś takiego mógł wymyślić tylko intrygant właśnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
forum-i-ja Re: Ale bzdury! 12.07.06, 11:54 slusznie,powinien pisac nie kataryna,tylko frau-blada Czy ktos sie zastanowil nad tym,ze tylu juz bylo banowanych na jakis czas lub na stale,kasowano im watki lub przenoszono na osla lawke a blada trwa.Z jej oblednym,sztandarowym antysemityzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
antykagan Re: Ale bzdury! 12.07.06, 11:58 basia.basia napisała: > www.nasznocnik.pl napisał: > > > "Kataryna na liście płac Agory" - tytuł niemnożko intrygujący... > > Coś takiego mógł wymyślić tylko intrygant właśnie:) > > Jesteś pewna, że to tylko intryga? Ktoś sobie zadał trud, żeby zgnębić Katarynę? Kolejny spisek przeciw PiS-owi? To, że Kataryna miała coś wspólnego z Agorą akurat wyjątkowo nie jest takie nieprawdopodobne. Już dawno o tym pomyslałem, ale ponieważ są to tylko poszlaki, więc nie zakładałem tego wątku.. ale skoro się juz pojawił... to się dopisałem. Mój pogląd wyraziłem dokładnie w innym poście powyżej tego. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Ale bzdury! 12.07.06, 12:13 antykagan napisał: > To, że Kataryna miała coś wspólnego z Agorą akurat wyjątkowo nie jest takie > nieprawdopodobne. Miała o tyle wspólnego, że była zwolenniczką UW. Do czasu afery Rywina. Wtedy się pojawiłam na FK (by czytać stenogramy przesłuchać i komentarze na ich temat) a ona było już na forum od paru miesięcy. Widziałam jak się zmieniały jej poglądy, jak się jej otwierały oczy (jak wielu z nas - sama tego doświadczyłam). Spotykały ją tu okropne rzeczy - bezpardonowe i chamskie napaści lewaków, bez reakcji ze strony adminów. Sądzę, że to my (forumowicze) zmusiliśmy ich, żeby się sami zaczęli stosować do swojego regulamniu. Ostatnio zmieniła poglądy, zradykalizowała się (wolno jej:)) i zaczynają ją spotykać nieprzyjemności z innej strony (a może z tej samej?). Jest kompletną bzdurą utrzymywanie, że ktoś jej płaci za pisanie na forum. Pisze, bo polityka ją bardzo obchodzi (podobni jak mnie) a w tzw. realu zapewne nie ma z kim dyskutować o tym, co ją interesuje. Rozumiem, bo sama jestem w podobnej sytuacji. Można na ogół wymienić kilka zdań na bieżące tematy ale zwykle otoczenie reagowało irytacją na próby wdawania się w dogłębne analizowanie sytuacji politycznej i dałam sobie spokój. Ludzie na ogół dość powierzchownie podchodzą do polityki. Już dawno o tym pomyslałem, ale ponieważ są to tylko > poszlaki, więc nie zakładałem tego wątku.. ale skoro się juz pojawił... to się > dopisałem. Mój pogląd wyraziłem dokładnie w innym poście powyżej tego. > Odpowiedz Link Zgłoś
nielubiegazety2 Wyłumacz mi dlaczego, od czasu do czasu zaczyna 12.07.06, 12:22 się regularna NAGONKA na Katarynę (mój staż to tylko 1,5 roku)? Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus kataryna jest opłacana przeze mnie a ja przez 12.07.06, 12:02 Leppera. Jasne? Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 Do Tebe. Zastanówcie się kto tu kłamie 12.07.06, 12:33 czy ty czy Urbanowicz. I przede wszystkim powód tego kłamstwa. Na stronie firmy, której szefem jest Urbanowicz jest długa lista referencji. A ja się nie będę szczypał, po prostu wyślę dostępne na stronach materiały o przekręcie. Zdajesz sobie sprawę co z tego wyniknie. Zauważ, że ja działam z powodu "dobrze pojętego obywatelskiego obowiazku", coby media, które są czynnikiem społecznego zaufania nie mogą być utaplane w takim błocie kłmastw, jakie w swojej "obsłudze" może serwować typ Urbanowicz. www.mediapolis.com.pl/ oraz blog Urbanowicza mediacafepl.blogspot.com/ Poza tym dziwi mnie, że na swoim blogu pozwalasz sobie opiniować Katarynę i Galbę. tebe.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?79 i małe pytanie, kto pisze p. Halinie Borowskiej tego bloga, że tak to ..... reklamujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Zastanówcie się kto tu kłamie (nie chce mi się 12.07.06, 15:22 nowytor3: jak się tak siedzi całymi dniami przed kompem i czeka co ci odpowiedzą na kolejnego posta to łatwo popaśc po pierwsze w obsesję, po drugie w uzależnienie od internetu. wyjdź sobie na spacer taka piękna pogoda, otrząśnij się na moment z tej żółci i plwocin. ps. oczywiście jestem sponsorowany przez agorę, a wszystcy przeciwnicy przez axela springlera:))) Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Od.... się od Kataryny!!! 12.07.06, 14:19 Ona jest człowiekiem honoru!!! Nigdy, ale to przenigdy, nie wzięłaby kasy od Agory!!! Jasne???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
don.kichote Re: a tak wogole:co jest zlego w braniu kasy od 12.07.06, 14:45 forum-i-ja napisała: > Agory??? W moim przypadku - NIC!!! Jeśli jednak chodzi o Katarynę, to tak samo, jakby się okazało, że była TW!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 [...] 12.07.06, 14:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
luvski Re: Kataryna - "posłuchaj, to o Tobie" ;-) 12.07.06, 15:57 Tez mi trudno uwierzyć w to, że Kata jest wpóracownikiem Agory. Pierwszy raz zetknąłem się z jej wpisami na forum Sport w 2002 roku. Pisała wtedy pod nickiem Kataryna komentując wyczyny chłopców Engela w Koreii. Nie logowała się, była takim samym użytkownikem jak wiekszość z nas, i jak sądze, dalej nim jest, bo żadnych twardych dowodów, ze jest inaczej, tzn ze pisze lub pisała na zlecenie, nie przedstawiono. Odpowiedz Link Zgłoś
ckwadrat Re: Kataryna - "posłuchaj, to o Tobie" ;-) 12.07.06, 17:03 Moim zdaniem dowód na tajną współpracę ;) Kataryny z Agorą jest pewny - informacja pojawiła się przecież w autoryzowanym wywiadzie, jakiego udzieliła poważna osoba poważnemu pismu. To, że pojawiła się w piśmie hobbystycznym może wskazywać, że konsultant po prostu chlapnął za dużo, nie zdając sobie sprawy, jakim echem się to odbije. Jeśli mam być szczery, to ja też nie zdawałem sobie sprawy, że swoją notką wywołam taką burzę. Tak jak pisałem u siebie na blogu nie miałem zamiaru szkodzić Katarynie. Uważam ją za świetną analityczkę i to, co się teraz okazało nie wpłynie na moje o niej zdanie. Zbulwersował mnie tylko brak jawności takich praktyk i kwestie ideologiczne, o ktorych piszę szerzej na swoim blogu. Skoro jednak Agora ustami tebe oficjalnie tej tajnej współpracy zaprzecza, być może informacje konsultanta były niesprawdzone. Do kwadratu Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Kataryna - "posłuchaj, to o Tobie" ;-) 12.07.06, 17:59 Chyba się za bardzo zapatrzyłeś w obecną władzę bo przemawiasz jej śliskim językiem. Takiego wazeliniarstwa i hipokryzji jak na twoim blogu to nie już dawno nie widziałem. Pewnie już dawno powiniennem sobie dać spokój z reagowaniem na takie rzeczy, ale jakos nie potrafię przywyknąć do smrodu Odpowiedz Link Zgłoś
adax4 Jak Kataryna to może i Galba? 12.07.06, 18:22 W końcu Galba też generuje ruch na serwerze; należy mu się.. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra Re: Kataryna - "posłuchaj, to o Tobie" ;-) 12.07.06, 20:15 ckwadrat napisał: > Jeśli mam być szczery, to ja też nie zdawałem sobie sprawy, że swoją notką wywołam taką burzę. to jest bardzo poważny zarzut, na forum wszystko opiera się na zaufaniu. Ufam Katarynie, a trochę jej listów przeczytałem. Myślę, że powinieneś ustalić fakty w swoim zakresie i przeprosić Katarynę. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Kataryna - "posłuchaj, to o Tobie" ;-) 12.07.06, 19:58 Nie powiem żeby było przyjemnie dostać taką bombę z rana przed ciężkim dniem. Widzę, że gorąca dyskusja się na mój temat wywiązała. Niestety, nie bardzo mogę się włączyć bo nie mam z czym, zero argumentów. Gdyby mnie Agora opłacała, mogłabym to bez trudu udowodnić rozsyłając szanownym dyskutantom skany umów. Niestety, na to, że nie zapłaciła mi ani grosza dowodów znaleźć nie umiem. Ani na to, że nigdy nie starałam się o pracę w Gazecie, ani Gazeta nie próbowała mnie zwerbować. Mogę tylko gorąco podziękować tym, którzy mi wierzą na słowo. Pozostałym zaś gratuluję fantazji, bo trzeba mieć naprawdę bogatą wyobraźnię, żeby wymyślić, że Agora ma jakikolwiek interes w opłacaniu regularnych ataków na samą siebie i na wszystkie jej świętości. Ale jak widać naiwnych nie brakuje i wszystko kupią. Nie znam tego gościa, który to o mnie napisał i nie wiem skąd mu się to wzięło. I słowo daję, że gdybym miała spiskową naturę to bym się zaczęła zastanawiać czy faktycznie ktoś mu na mnie nie nagadał po to, żebym się precz wyniosła z portalu. Bo wiadomo, że po takim oskarżeniu nie mam już tu czego szukać. Przecież w gazecie pisali, że piszę na zlecenie. Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra nie czytam Gazety Wyborczej 12.07.06, 20:04 kataryna.kataryna napisała: > Bo wiadomo, że po takim oskarżeniu nie mam już tu czego szukać. bardzo nisko Ciebie ocenił, zdaje się kilkaset zł. Zeby dziennie, to można się zastanowić, czy się nei dużych billboardów. "nie czytam Gazety Wyborczej" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rekontra czy jest zapis na ulicę czerską ? 12.07.06, 20:05 rekontra napisał: obcięło mi środek listu z czerską !!! bardzo nisko Ciebie ocenił, zdaje się kilkaset zł. Zeby dziennie, to można się zastanowić, czy się sprzedać, i nei wykupić kilku dużych billboardów na Czerskiej. "nie czytam Gazety Wyborczej" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
bratek4 Re: Kataryna 13.07.06, 11:44 Paskudne, ze w ogole ktos Cie tak probuje wrabiac. Ale nie ma co sie przejmowac. Ja w taka idiotyczna plotke nie wierze (choc przeciez jako osoba Ci niezyczliwa "powinienem" uwierzyc) i mysle, ze wielu innych tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Śmieszne to święte oburzenie akurat z powodu... 12.07.06, 20:28 ...Kataryny; do rytuałów tego forum należy zarzucanie (zwykle - bez cienia dowodu) różnym osobom najpodlejszych postępków, a przynajmniej - najniższych intencji. Oczywistą bzdurność zarzutów dostrzega się dopiero wtedy, gdy dotykają politycznych lub/i towarzyskich idoli komentującego... Odpowiedz Link Zgłoś
acho Re: Kataryna - "posłuchaj, to o Tobie" ;-) 12.07.06, 21:55 A na Piątej Władzy Kataryna zdecydowanie zaprzecza... Bardzo mnie interesuje dalszy ciąg tej sprawy. Bo że będzie dalszy ciąg - jestem przekonany. Odpowiedz Link Zgłoś
echo_o Świat parszywieje do reszty. Mam nadzieję, 12.07.06, 22:10 ...że Agora jest w mocy i co ważniejsze w woli, by wyjaśnić tę sprawę. Dla wiarygodności Podmiotu wcale nie lirycznego, czyli Kasi oraz dla swojej własnej wiarygodności. Wiedziałam, że jestem w wirtualnej przestrzeni, ale to jest więcej niż Matrix... :(((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
deszcz.jesienny To forum robi się coraz bardziej podłe :-((( 12.07.06, 22:43 Kasiu, nie przejmuj się głupstwami i głupcami... Szkoda czasu. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
euromir Re: Kataryna, rób swoje :) 13.07.06, 03:39 NATURALNA EWOLUCJA POLITPOPRAWNYCH POGLADOW Kilka miesięcy temu w poście do pana Karlina poświęconym nierozerwalnemu związkowi młodości z politpoprawnoścą pisałem: "(...) fenomen ten dotyczy wiele panien i chłopców z tzw. dobrych domów. Najczęściej efektem będąc cieplarnianego wychowania. Ukazywania latoroślom przez rodziców świata takiego jakim niestety nie jest, lecz jaki ich zdaniem być powinien. Wielu (...) młodych ludzi na zderzenie z brutalnym realem, na konfrontację z jakże podłą rzeczywistością nie jest zupełnie przygotowanych. Toteż bardzo często ciężko spotkanie to odchorowują... Niech Pan pomyśli jakie katusze przeżywać musi dziś pani Kataryna.Kataryna... Od dłuższego już czasu widać, iż dręczą ją wyrzuty sumienia. Jej świat przestał być prosto poukładany, wesoły i kolorowy, gdy na zawołanie rozumu sprzeniewierzyła się bezpiecznym, w młodzieńczych latach zaszczepionym ideałom." Z tej perspektywy patrząc ca dwuletnia ewolucja pogladów pani Kataryny nie jest, ani niczym niezwyklym, ani nieoczekiwanym. Nie wymaga też podłych spekulacji i insynuacji. Gdyż w naturalny sposób ilustruje rozwój intelektualny osoby - tak jak p.Kataryna - b. młodej, b. wrażliwej, zdolnej, sprawnie myślącej i nadzwyczaj inteligentnej. Pozdrawiam Panią serdecznie Kataryno - powodzenia: Euromir Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 Z jedną Twoją myślą się nie zgodzę 13.07.06, 05:38 "Z tej perspektywy patrząc ca dwuletnia ewolucja pogladów pani Kataryny nie jest, ani niczym niezwyklym, ani nieoczekiwanym." Jest to, mimo wszystko, niezwykle rzadkie zjawisko. Dowodów na to, że pomimo różnego rodzaju zdarzeń, wielu forumowiczów nie zmieniło swych "kiedysiejszych" ocen i związanych z tym poglądów, jest zbyt dużo. Wielu forumowiczów dalej chce widzieć wszystko tak jak było i nawet samym sobie udowadnia, że kiedyś ich wybór był słuszny. Mam wrażenie, że "metamorfoza" może nastąpić tylko u ludzi uczciwych i wolnych, nieubabranych w korzyści jakie daje przynależność do jakiejś grupy politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
paczula8 Re: Z jedną Twoją myślą się nie zgodzę 13.07.06, 11:46 > Mam wrażenie, że "metamorfoza" może nastąpić tylko u ludzi uczciwych i wolnych, > nieubabranych w korzyści jakie daje przynależność do jakiejś grupy politycznej. Kataryna chyba pisała gdzieś, że to afera rywina otworzyła jej oczy, myślę, że nie tylko jej ... :) Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie cmoje boje 13.07.06, 11:43 zwyczajne brednie co nie oznacza ze katarynie nie przyjdzie kiedys wstydzic sie aktualnego - niemal bezwarunkowego - poparcia dla kaczynskich i daleko idacej tolerancji dla wyczynow ich ludzi - w rodzaju kurskiego na marginesie - zastanawiam sie co zrobia ci wszyscy ludzi ktorzy sa dzisiaj niemal wyznawcami kaczynskich gdy rewolucyjny zapal ochlodnie i zostanie tylko naga i nieupiekszona rzeczywistosc... calkowicie zaufaja kolejnym zbawcom narodu? moze giertychowi? a moze zostanie po prostu tylko wielka smuta? pozyjemy zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: cmoje boje 13.07.06, 12:02 bush_w_wodzie napisał: > zwyczajne brednie Często to, co na zdrowy rozum bierzemy za brednie, później okazuje się nimi nie być. Tak więc radziłbym odczekać. Tym bardziej, że jednostronność analiż i opinii głoszonych w ostatnich miesiącach przez Katarynę graniczy z fanatyzmem i może budzić podejrzenia. Bywa, że odnoszę wrażenie, że nie pisze tego, co myśli, tylko to, za co dostaje pieniądze. Oczywiście nie od Agory, tylko od PiSu, którego linii politycznej jest bezwzględnie oddana. Nie wykluczam, że wynika to z przejściowego zaślepienia, ale mam zbyt dobre zdanie na jej temat, abym uwierzył, żeby do tego stopnia mogła lekceważyć własną dociekliwość i inteligencję. > > co nie oznacza ze katarynie nie przyjdzie kiedys wstydzic sie aktualnego - > niemal bezwarunkowego - poparcia dla kaczynskich i daleko idacej tolerancji dla > wyczynow ich ludzi - w rodzaju kurskiego > > na marginesie - zastanawiam sie co zrobia ci wszyscy ludzi ktorzy sa dzisiaj > niemal wyznawcami kaczynskich gdy rewolucyjny zapal ochlodnie i zostanie tylko > naga i nieupiekszona rzeczywistosc... calkowicie zaufaja kolejnym zbawcom > narodu? moze giertychowi? a moze zostanie po prostu tylko wielka smuta? > > > pozyjemy zobaczymy... > Odpowiedz Link Zgłoś
bush_w_wodzie Re: cmoje boje 13.07.06, 12:34 wartburg4 napisał: > bush_w_wodzie napisał: > > > zwyczajne brednie > > Często to, co na zdrowy rozum bierzemy za brednie, później okazuje > się nimi nie być. > z tym ogolnym stwierdzeniem nie sposob polemizowac. z drugiej strony jednak to co pisze autor cytowanego artykulu jest dosyc ciezkim oskarzeniem - i jako takie wymaga dowodow ktorych autor nie dostarcza. zwazajac na to - uwazam ze nalezy myslec prosto i kierowac sie zdrowym rozsadkiem a nie szukac wszedzie spiskow w kwestii szczegolowej - pisarstwo kataryny jest konsystentne - (mimo ze poglady polityczne ewoluuja) i ja zadnego falszu w nim nie dostrzegam. dostrzegam natomiast spora dawke emocji i wiare w utopie - ktore ida przed rozumem... i to - moim zdaniem - wyjasnia te wyraznie widoczna jednostronnosc Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 Re: cmoje boje 13.07.06, 13:05 bush_w_wodzie napisał: > wartburg4 napisał: > > > Często to, co na zdrowy rozum bierzemy za brednie, później okazuje > > się nimi nie być. > > > > > z tym ogolnym stwierdzeniem nie sposob polemizowac. Też tak uważam. To stwierdzenie miało być ogólne, gdyż odnosiło się to pewnej powtarzalnej logiki naszego poznania, kiedy zmuszeni jesteśmy rewidować nasze opinie w oparciu o fakty, którym wcześniej nie dalibyśmy wiary. Co nie oznacza, że tak jest w przypadku Kataryny. z drugiej strony jednak to > co pisze autor cytowanego artykulu jest dosyc ciezkim oskarzeniem - i jako taki > e > wymaga dowodow ktorych autor nie dostarcza. Ale sposób, w jaki to czyni, wskazuje, że ma jakieś dowody. Choćby dlatego, że jego oskarżenia nie są anonimowe. zwazajac na to - uwazam ze nalezy > myslec prosto i kierowac sie zdrowym rozsadkiem a nie szukac wszedzie spiskow Tylko napaleńcy doszukują się spisków. W tej sprawie jednak można doszukać się, nazwijmy to tak - niejasności. > > w kwestii szczegolowej - pisarstwo kataryny jest konsystentne - (mimo ze poglad > y > polityczne ewoluuja) i ja zadnego falszu w nim nie dostrzegam. dostrzegam > natomiast spora dawke emocji i wiare w utopie - ktore ida przed rozumem... i to > - moim zdaniem - wyjasnia te wyraznie widoczna jednostronnosc ta jednostronność zraża mnie najbardziej. Dawniej Kataryna (takie przynajmniej miałem wrażenie) była otwarta na każdą polemikę, co sprawiało, że na tym forum należała do najbardziej wiarygodnych osób. Teraz to się skończyło. Jakby utraciła suwerenność wypowiedzi i musiała liczyć się z opiniami jakichś niewidzialnych komentatorów, których nie znamy. > Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor3 Czu wy cebrzyki nie rozumiecie, że to oskarżenie 13.07.06, 13:09 i cała ta brudna sprawa całkowicie uzasadniają poglady Kataryny. Odpowiedz Link Zgłoś
olany_klient Re: Pretensje Kataryny - dobra rada 13.07.06, 14:02 Przede wszystkim, pretensje to Kataryna powinna mieć do Urbanowicza, który ją publicznie pomówił - o ile to co pisze Kataryna jest prawdą, a zakładam że jest. Droga Kataryno, w takich sytuacjach trzeba się bronić, jeżeli Urbanowicz pisze nieprawdę to trzeba go poprosić o wyjaśnienie tej całej sytuacji. Stwierdzasz, że nie jesteś w stanie udowodnić swoich racji... napisz do Urbanowicza, co stoi na przeszkodzie??? Wyślij maila, podam ci nawet jego adres: k.urbanowicz@mediapolis.pl niech się facet wytłumaczy i wyjaśni skąd ma takie "rewelacje", ja przynajmniej gdybym miał czyste sumienie, to tą drogą próbopwałbym dojść prawdy, ale ja jestem tylko olanym klientem, a nie forumową gwiazdą, zrobisz oczywiście co chcesz, ale może powinnaś chociaż spróbować... Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś