Dodaj do ulubionych

Myjnia ręczna (na monety, wysokociśnieniowa)

26.06.05, 17:02
Witam,

Nie lubię automatów. Niedomyją nawet na najdroższym programie, a mogą zarysować. Niestety trudno o ręczną myjnię samoobsługową (a la Blue Elephant, Smarty) z lancą ew. też szczotą w Lux.

Jest jedna w Bascharage przy Aralu. Następna to już w Niemczech, w Trewirze (przy torach, w kierunku Lux). Jest też w BelleEtoile firma Carshine, ale oni przydają się jeśli np. rozleje się wino w aucie (i zaśmierdnie w podróży) - drogo liczą. A... i była kiedyś własnoręczna myjnia na Hamm, ale została zlikwidowana.

Podobno jest gdzieś niedaleko od Lux-ville jeszcze jedna ale nie znalazłem. Jeśli ktoś zna proszę dopisać :D
Obserwuj wątek
    • tomi_22 Re: Myjnia ręczna (na monety, wysokociśnieniowa) 26.06.05, 17:25
      Hmmm, wydaje mi sie ze w Auchanie widzialem jakies napisy ze tam jest reczna,
      na najnizszym poziomie chyba...

Ale moge polecic jeden automat. Jest na Findel, po drodze na lotnisko Z
      AUTOSTRADY. Zaraz jak sie zjedzie, jest za chinska knajpa, po lewej stronie.
      Dobra jest, sprawdzona, nic nie zniszczyla. A i cena przystepna - 4.20. Aha,
      maja karchera.
      • vdvx Re: Myjnia ręczna (na monety, wysokociśnieniowa) 26.06.05, 17:39
        Korzystałem z 2 automatów w Lux (Goedert i Shell, oba przy Rte d'Esch). Nie zniszczyły nic. Tak, że jak na automaty to ok :)

Trzeba przyznać, że automaty mogą mieć opcję mycia podwozia, a samoręczne nie. Chyba, że ktoś wlezie pod auto i zaryzykuje użycie wysokiego ciśnienia ;)
      • sadek Re: Myjnia ręczna (na monety, wysokociśnieniowa) 15.09.05, 10:18
        W Auchan jest i owszem, ale jak podjechalem to mily Pan zakomunikowal mi, ze
        wolny termin ma za 3 tygodnie, a usluga 50 euro.
        Ale ogolnie jest to na poziomie -3 obok drink shopu.
    • asiunia.lux Re: Myjnia ręczna (na monety, wysokociśnieniowa) 26.06.05, 18:07
      Jest jedna taka myjnia w miescie - route de Longwy - na wysokosci tych
      wszystkich stacji bezynowychy, jadac w kierunku Bretrange po prawej stronie.
      Nie jest to co prawda myjnia samoobslugowa, ale sa mili panowie, ktorzy
      wszystko zrobia. Biegaja z tymi wiaderkami i Kärcherami, szchmatkami itp. i po
      niedlugim czasie auto blyszczy:) Ale za ta ich bieganine i krzatanine trzeba
      slono zaplacic rzecz jasna (50€??).

Jak chcesz to moge Ci wlasnego Kärchera uzyczyc, jesli przy okazji umyjesz tez
      moje auto:))

P.S. Jak czesto Ci sie wino w samochodzie rozlewa??:)
      • vdvx Re: Myjnia ręczna (na monety, wysokociśnieniowa) 26.06.05, 19:11
        > Ale za ta ich bieganine i krzatanine trzeba
        > slono zaplacic rzecz jasna (50€??).

Otóż to, dobre i drogie mycie to znaleźć się da :) Dlatego szukam "samoręcznej".

> Jak chcesz to moge Ci wlasnego Kärchera uzyczyc, jesli przy okazji umyjesz tez
        > moje auto:))

A możliwe, że skorzystam :) Zależy jakie masz auto, bo jak TIR'a to ja wysiadam ;)
        • asiunia.lux Re: Myjnia ręczna (na monety, wysokociśnieniowa) 26.06.05, 19:31
          vdvx napisał:

> A możliwe, że skorzystam :)

Alez bardzo prosze:)

> Zależy jakie masz auto,

brudne:)

• tomi_22 Re: Myjnia ręczna (na monety, wysokociśnieniowa) 26.06.05, 23:14
            i troche duze... ;) Asia, zmieniasz, czy nadal bedziesz je "katowac"???
            • asiunia.lux Re: Myjnia ręczna (na monety, wysokociśnieniowa) 27.06.05, 09:12
              A czemu mialabym zmieniac? Bo brudne??? Eeetam.... ja sie z moim skarbem nie
              rozstane, no chyba, ze zacznie mi odmawiac posluszenstwa:)
              • daisy78 Re: Myjnia ręczna (na monety, wysokociśnieniowa) 27.06.05, 09:15
                a jak ten skarb się zwie? ;))))
              • tomi_22 Re: Myjnia ręczna (na monety, wysokociśnieniowa) 27.06.05, 10:16
                Super, gadasz tak jak ja o mojej Tojocie. ALE na nia juz przyszedl czas...
                chlip chlip :(
                • asiunia.lux Re: Myjnia ręczna (na monety, wysokociśnieniowa) 27.06.05, 23:05
                  tomi_22 napisał:

> Super, gadasz tak jak ja o mojej Tojocie. ALE na nia juz przyszedl czas...

Eeetam, nie ma to jak, .................... jak raszple:))
                  • tomi_22 Re: Myjnia ręczna (na monety, wysokociśnieniowa) 28.06.05, 09:39
                    sa jak wino... ;)
                    • dungoodxb12s Re: Myjnia ręczna (na monety, wysokociśnieniowa) 22.09.05, 21:55
                      Niestety, jedyna myjnia ręczna jaka ostała się w Luxie to ta w Bascharge - sam
                      tam jeżdżę myć moje moto. Większość ludzi którzy nie mają możliwości umyć moto
                      we własnym garażu tam właśnie jeździ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka