Gość: Denis IP: 217.153.116.* 29.06.04, 17:05 ... pożyczenie pieniędzy od kogoś polega na tym, że pożycza się banknot, idzie do sklepu, pokazuje, że się ma banknot, w sklepie DARMO dają towar, no i potem zwraca się banknot właścicielowi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cham_i_prostak Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 29.06.04, 17:50 ... ludzie z telewizji, nie muszą sie myć i robić kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Denis Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 217.153.116.* 29.06.04, 18:07 A właśnie, a propos TV coś mi przypomniałeś. Otóż myślałem, że tak jak my widzimy różnych ludzi w telewizji, tak samo nas ktoś ogląda. Np. rodzina inżyniera Karwowskiego ("Czterdziestolatka") ogląda w TV jakiś film, my w tym czasie oglądamy rodzinę Karwowskiego, a jeszcze ktoś inny ogląda nas. No i myślałem jeszcze, że w filmach wojennych Niemców grają Niemcy, tzn. we wszystkich scenach batalistycznych niemieccy żołnierze to niemieccy aktorzy. Odpowiedz Link Zgłoś
venilia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 02.07.04, 16:34 Gość portalu: Denis napisał(a): > A właśnie, a propos TV coś mi przypomniałeś. Otóż myślałem, że tak jak my > widzimy różnych ludzi w telewizji, tak samo nas ktoś ogląda. Np. rodzina > inżyniera Karwowskiego ("Czterdziestolatka") ogląda w TV jakiś film, my w tym > czasie oglądamy rodzinę Karwowskiego, a jeszcze ktoś inny ogląda nas. Też podobnie myślałam. Poza tym wierzyłam, że ludzie na prawdę umierają w filmach, ale dodatkowo wydawało mi się, że oni wiedzą, że w tym filmie umrą, więc chyba pożegnali się z rodziną?? Wiele razy się nad tym zastanawiałam! : Wejdźmy do Krainy Łagodności... Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 16.09.04, 16:13 ja myslalam ze sluby w filmach sa naprawde:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta1025 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 10:58 aktorzy w filmach naprawde umierają i zastanawiałam się dlaczego autobus (w którym jest kilka osób) zatrzymuje sie na pustym przystanku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasieńka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.06.06, 16:10 no ja nadal sie nad tym zastanawiam...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paf Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.eranet.pl 18.06.07, 23:09 Ziemia to ta czarna ziemia, można iść po ziemi i iść hen hen, i że wszędzie jest tak samo. A jak dowiedziałem się że Ziemia to kula i są jeszcze inne planty to długo nie mogłem dojść do siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PafDadi Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.eranet.pl 19.09.07, 22:00 jak byłem mały to myślałem że da się zrobic bombę atomową z pyłku purchawek. Że wystarczy nazbierac całą torbę tego pyłku a potem podrzucic do gory, i jak uderzy o ziemię to zasłoni słońce itd. Potem, gdy stwierdziłem że za długo będzie trwac zebranie tak dużej ilości pyłku, stwierdziłem że zrobię bombę atomową z węglowego miału. Efekt wyszedł mizerny, i w ten sposób nie rozpętałem III wojny światowej. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Że ludzie rosną w nieskończoność 14.08.11, 15:13 Myślałem, że jak dorosnę i będę wzrostu rodziców, to oni będą jeszcze wyżsi (tak z dwukrotnie). A gdy ja osiągnę po latach ten wzrost, to oni jeszcze większy. Gdy w dzieciństwie wierzyłem jeszcze w Boga, to myślałem, że on powstał właśnie na podobnej zasadzie. Maryja urodziła Jezusa, a ten rósł i rósł (szybciej niż pozostali ludzie), aż urósł wielki jak Ziemia i potem zrobił się niewidzialny i niematerialny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.07, 19:36 myślałam, że żeby być w telewizji trzeba do niej wejść. nie wiem jak to sobie wyobrażałam, chyba, że są jakieś drzwi i się wchodzi do telewizji ;p i, że się z niej nie wychodzi :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupczak Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.85-237-185.tkchopin.pl 28.11.08, 20:17 że kreska na tyłku cały czas się przedłuża w kierunku głowy, a jak już do niej dojdzie to łeb pęka na dwie części jak arbuz i człowiek umiera, dzisiaj wiem, że to nieprawda ale czasami jak nikt nie widzi to ukradkiem zerkam w lustrze na swój rowek czy aby się nie wydłużył, wiem że to głupie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukulka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.gbn.pl 22.12.08, 22:39 Gość portalu: dupczak napisał(a): > że kreska na tyłku cały czas się przedłuża w kierunku głowy, a jak > już do niej dojdzie to łeb pęka na dwie części jak arbuz ... a ja mialam inaczej - myslałam, ze normalni ludzie nie mają kreski na tyłku, tylko ci, którzy za dużo jedzą - wtedy dupa nie może pomieścić takiej ilości jedzenia i pęka na pół - jak ja sie bałam wtedy ze za dużo jem i dlatego mi dupa pękła!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alaska Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.09, 10:53 myślałam, że jak się nie przemyje rany wodą utlenioną albo spirytusem i nie zaklei plastrem, to bakterie wnikają do krwi i tak płyną od tej ranki żyłami do serca i jak już dopłyną, to atakują serce i się wtedy umiera. I to nie chodziło o jakieś poważne rany, tylko nawet o najmniejsze skaleczenia. Do tej pory wszystkie rany poprostu muszę potraktować wodą utlenioną albo spirytusem;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylli Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.xdsl.centertel.pl 15.08.11, 11:57 ranę spirytusem?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 94.141.140.* 16.08.11, 22:34 > myślałam, że jak się nie przemyje rany wodą utlenioną albo spirytusem i nie zak > lei plastrem, to bakterie wnikają do krwi i tak płyną od tej ranki żyłami do se > rca i jak już dopłyną, to atakują serce i się wtedy umiera. Dalej tak jest ... mówi się na to "zakażenie" albo "gangrena" i tak, nawet zadrapanie może być zakażone, a nawet jedna bakteria przy wielkim pechu wystarcza żeby się namnożyło tego i ostatecznie faktycznie można umrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.w2-3.abo.wanadoo.fr 15.08.11, 09:51 Moj brat myslal ze jak sie skonczy morze, to okret wyjmuje nogi i dalej idzie po piachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.w2-3.abo.wanadoo.fr 15.08.11, 10:00 Ja myslalam ze paluszki nozek dzieci wyrastaja jak zabki ,jeden po drugim - niewinne dzieci maja wielka wyobraznie i logiczne odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
wasik79 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 28.01.13, 01:43 Zabawnie błędne definicje-wyobrażenia o hip-hopie: " Hip-hop – kultura stworzona przez czarnych i latynoskich gangstas w latach 70. XX wieku. Składają się na nią rap, DJing, breakdance i graffiti. W Polsce ktokolwiek w szerokich spodniach nosi miano hiphopowca, rzadziej Skjiejta. W latach 70. na Bronksie nie działo się dobrze i nie dzieje się do dziś. Emigranci z Jamajki przywieźli gramofony i dubowe winyle i zaczęli nawijać pod posiadane nagrania. Z początku krzyczeli tylko rzeczy typu „yo”, „come on” i „one, two, three”, potem rozwinęli melorecytację; obecnie zaś, szczególnie na polskich podwórkach, obserwować można powrót do korzeni i rapowania „sieee”, „dalej, dalej” i „raz, dwa, trzy”. Razem z rapem i DJingiem pojawił się breakdance, który nie wymagał już naprawdę niczego poza podstawowym pakietem opieki medycznej. Wszyscy nosili wtedy wielkie spodnie, działające przy upadkach jak poduszki powietrzne. Do tego podłączyło się nowoczesne graffiti wymyślone dekadę wcześniej i pierwsi hiphopowcy mieli już co oglądać, czego słuchać i co łamać sobie w trzech miejscach. więcej info na nonsensopedia.wikia.com/wiki/Hip-hop :D" www.hiphopia.pl/definicja-hip-hopu-t6.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seganiren Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 16:00 ja mialam podobnie, tyle ze myslalam w ten sposob o ludziach zastrzelonych, ginacych w wypadkach itd... myslalam ze wybieraja do tych filmow starych, schorowanych ludzi, o ktorych na pewno wiadomo ze umra i naprawde usmiercali ich w filmach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 17:56 a ja jak ogladałam dobranocke poza domem, czyli np u babci to po powrocie do domu szybko włączałam tv u siebie i zastanawiałam sie czemu nie ma bajki, skoro telewizor był wyłączony. Zastanawiałam się "kto wypuścił" bajkę z telewizora skoro nas nie było w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.crowley.pl 23.09.05, 12:38 A jak była przerwa w dostawie prądu i mi dobranocka przepadła, to myślałem, że bajka będzie potem, jak już będzie energia, bo przecież w tej telewizji nie są tak głupi żeby bajkę puszczać, skoro nikt nie może jej obejrzeć, bo nie ma prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawajdalej Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.05, 16:06 ja to nawet telwizor od prądu odłączylęm bo musiałem jechac do lekarza, jakież było moje zdziwenie gdy po powrocie do domu nie bylo dalej bajki w tv....pamiętam że to był miś kolargol.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: króliczek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 20:35 Ja byłam pewna, że aktorzy całujący się w filmach nie mogą się zetknąc naprawdę ustami, bo przeciez się nie kochają:)wyobrażałam sobie, że mają pomiędzy zetkniętymi ustami/językami coś w rodzaju prezerwatywy (nie znałam wtedy jeszcze prawdziwych prezerwatyw:) i absolutnie nie moga się dotknąc bo to by była zdrada wobec ich prawdziwych partnerów:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:56 ... ja nigdy nie urosne i będe zawsze wyglądała tak samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:57 ze będe mogła wyjść za mąż za mojego ojca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dioti Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.chello.pl 30.12.08, 16:58 Gość portalu: króliczek napisał(a): > Ja byłam pewna, że aktorzy całujący się w filmach nie mogą się zetknąc naprawdę > > ustami, bo przeciez się nie kochają:)wyobrażałam sobie, że mają pomiędzy > zetkniętymi ustami/językami coś w rodzaju prezerwatywy (nie znałam wtedy > jeszcze prawdziwych prezerwatyw:) i absolutnie nie moga się dotknąc bo to by > była zdrada wobec ich prawdziwych partnerów:D a ja się zawsze zastanawiałam, jak oni mogą składać sobie przysięgę małżeńską, jak na filmie był ślub - przecież jeśli ta pani wcale nie chce wyjść za mąż za tego pana, a musi to zagrać w filmie, to co potem zrobi? no bo przecież jak wypowie te słowa nawet na filmie, to zostaje jego żoną... ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajkob Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.68.69.35.kutno69.tnp.pl 07.06.06, 19:20 Ja myślełem ze jak lecą bajki w TV i jak nie ma prądu to mozna uruchomić telewizor za pomocą świeczki, wiec wtedy jak nie było pradu a chciałem cos obejrzeć to mówiłem tacie żeby wszedł do TV ze świeczką i bedezie leciała bajka :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martuś Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.mtvk.pl 09.06.06, 15:47 jak chodziłam z mamą do kościoła i tam mówił ksiądz, że każdy człowiek ma duszę, to ja myślałam, ze skoro ja też mam duszę, to ja mam w sobie duszka, takiego jak Casper;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serek wiejski Jak byłem mały, to myślałem, że mam anioła stróża IP: 193.164.157.* 17.08.11, 10:35 Wiele razy oglądałem się za siebie, żeby go zobaczyć, ale nigdy mi się nie udało ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iśka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 20:29 to myślałam że paluszki do jedzenia np. z lajkonika są z drewna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilon Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 89.31.2.* 14.08.11, 23:28 ja myślałam, że jak nie ma prądu to wystarczy włożyć swieczke do telewizora i jak zrobi się jaśniej w srodku to telewizor zadziała Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vir Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:54 Jak byłem mały, to myślałem, że wszystkie postacie w danym filmie są prawdziwe i niepotrzebna im charakteryzacja... Biedne dziecko chowało się potem w nocy przed Predatorem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 00:34 ..Ja do dzisiaj się boję Predatora i będąc 22 letnią dziewczyną sama do piwnicy nie zejdę. Musi mi towarzyszyć przynajmniej pies:P Odpowiedz Link Zgłoś
cherilyn Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 23.04.09, 14:52 Ja też do piwnicy nie zejdę, bo np. boję się że tam znajdę jakiegoś powieszonego człowieka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 213.192.80.* 09.06.06, 10:59 ...Pan Jezus był Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:44 ...jak zjem np. jablko to mi drzewko w brzuchu urosnie. ...jak spuszczam wode z wanny i stane za blisko odplywu to mnie wciagnie ...prezenterzy z tv widza mnie ...mowi sie "nisowki" zamiast tenisowki ("nie ubiore tych nisowek") ...isnieje sw. Mikolaj ...zolnierz (w filmie woj,), ktory dostal w szyje i krew sikala jak z fontanny ma szanse przezyc ("tato, a on umarl?") ...rana postrzalowa w plecy to nic groznego gdy bawilismy sie z kolega zolnierzykami istnialy wszechwiedzace komputery odpowiadajace na kazde pytanie (to bylo 20 lat temu) plakalem kiedys po filmie... karate!! Prawie wszyscy "dobrzy" zgineli. tylko jeden przezyl. HIT: Na pilkarza, ktory przed chwila strzelil gola "rzucili sie" koledzy z druzyny, a ja pytam sie: tato dlaczego oni go bija? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RR Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 12:47 Jeszcze jedno ... jak przytrzyma sie spiacego za duzy palec u nogi podczas jego snu, to mowi TYLKO PRAWDE. Probowalem na swoim ojcu. Zblaznilem sie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzosia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.06.06, 14:27 pamietam ze kiedys na swieta kupilismy zywego karpia i wsadzilismy go do wanny ciagle sie z nim bawilam bo nie mialam jeszcze wtedy zadnego zwierzaka i to byla dla mnie wielka atrakcja, nastapnego dnia oczywiscie karpia nie bylo w wannie tlyko na stole a mama opowiedzial mi wtedy ze karp sie rozzloscil i wyplynal przez odplyw... puzniej keidy sie kapalam zawsze nasluchiwalam czy z odplywu nie slychac ''nawolywania'' karpia ... dopiero po kilku latach zrozumialam jaka byla prawda :P Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 03.02.07, 23:40 Gość portalu: gzosia napisał(a): > pamietam ze kiedys na swieta kupilismy zywego karpia i wsadzilismy go do wanny > ciagle sie z nim bawilam bo nie mialam jeszcze wtedy zadnego zwierzaka i to > byla dla mnie wielka atrakcja, nastapnego dnia oczywiscie karpia nie bylo w > wannie tlyko na stole a mama opowiedzial mi wtedy ze karp sie rozzloscil i > wyplynal przez odplyw... puzniej keidy sie kapalam zawsze nasluchiwalam czy z > odplywu nie slychac ''nawolywania'' karpia ... dopiero po kilku latach > zrozumialam jaka byla prawda :P hehe, moja młodsza siostra miała to samo, w wieku 5 lat bardzo chciała mieć jakieś zwierzątko i pewnego dnia przyniosła do domu w słoiku wielkiego, ohydnego pająka, mówiąc że teraz to będzie "Miluś"... rodzice pojeli o co chodzi na szczęscie i kupili jej wtedy chomika Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 09.06.06, 23:55 ...mowi sie "nisowki" zamiast tenisowki ("nie ubiore tych nisowek") hej, ja tez tak mialem!!!! jeszcze myslalem, ze jak sie nagra na kasete glos, to tak naprawde sie siedzi w srodku. Kiedys mojego ojca nie bylo na swieta i przyslal zyczenia na kasecie i krzyczalem, zeby go juz wypuscili, bo mu tam ciasno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia.k-ch Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.icpnet.pl 03.09.07, 21:59 Ja tez mówiłam "nisówki". I myślałam,że lew i lwica to dwa odrębne gatunki... Odpowiedz Link Zgłoś
agaruda1 z nisowkami tez tak mialam!!!! 03.09.07, 23:15 Tez tak mowilam, bo przeciez sa te - nisowki nie? Logika dziecieca jest wyczesana:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryśka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 09.06.06, 18:47 ... nie ma innej narodowości niż Polacy ((; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 22:27 mój brat i ja (kiedy byliśmy bardzo mali) myśleliśmy, że na świecie jest tylko jeden kraj - Polska. Kiedyś jechaliśmy z tatą samochodem, podczas rozmowy dowiedzieliśmy się, że tata wyjeżdża do Rosji. Bardzo nas to zdziwiło - zastanawialiśmy się skąd się wzięła ta Rosja. Doszliśmy z bratem do wniosku, że to pewnie jakiś dziwny malutki kraj, który istnieje nielegalnie,i w którym mieszka tylko kilkoro ludzi, ale za to zagrażających Polsce. Wymyśliliśmy też sobie, że tata jest agentem, który dostał polecenie zlikwidować tych Rosjan. Najlepsze jest to, że za broń zagłady uznaliśmy Muchozol, który akurat wtedy był w samochodzie. Do dzisiaj nie wiem skąd nam sie wzięły te przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lula Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.08, 19:13 O Jezu, połakałam się ze śmiechu.... Dzieci mają nieograniczoną wyobraźnię. Ja wierzyłam, że jak przejeżdżamy samochodem przez miejscowość Włoszczowa to tak naprawdę przejeżdżamy przez WŁOSZCZYZNĘ, a konkretnie monstrualny korzeń pietruszki. Długo w to wierzyłam i nie wiem skąd mi się wzięło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sssss Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.jmdi.pl 17.08.11, 23:49 daliście do pieca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lena Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 14:37 jak byłam mała to myślałam że na przejściach dla pieszych moża chodzić tylko po białych pasach bo innaczej samochud mnie przejedzie. i myślałam też że w szkole moje dwie starsze siostry chociach są w różnym wieku siedzą w tej samej klasie i sobie rozmawiają i że wszyscy uczniowie siedzą razem 2w klasie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Catherine Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 21:48 a moja pani w zerowce spytala sie nas dzieci jaki mmay telewizor (wtedy bylo duzo czrno bialych i malo kolorowych) (podejrzewam ze pani kupila sobie telewizor i robila rekonesans jakie ma telewizory reszta spolecznosci) i wsztskie dzieci mowily ze albo czarno-bialy(ja sobie wyobrazilam obudowe telewizora w deseN zebry, mam nadzieje ze rozumieciecie o co mi biega) a jak ktores dziecko mowilo ze kolorowy to ja wyovbrazalam sobie obudowe w tecze. i bylo mi cporaz glupiej gdy dzieci wymienialay tylko czarno bialy i tylko kolorowy bo ja takiego nie mialam i juz myslalam ze pani o mnie zapomni ale padlo te tragiczne pytanie " a ty kasiu jaki mas zteolewizor" ... odpowiedizalam "brązowy":-))))) a wglowie sobie pomyslama ze przynajmniej do mebli pasuje:-)))) niezla miala schize.. a teraz mam srebrny telewizor;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajajjjj Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 11:47 dobre. podły dzień w pracy ale się usmiechnełam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 09:43 ja też myślałam, że oni umierają napradwę! i co najlepsze! myślałam, że w gazecie można znaleźć ogłoszenie pt. "poszukiwani ludzie do filmów, którzy grając - umrą" albo, że takie sceny odgrywają więźniowie skazani na karę śmierci! i nawet im zazdrościłam wtedy, bo choć trochę mogli być w tv! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna m. Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:15 ciocia, z którą rozmawiam siedzi w słuchawce i prosiłam ją żeby z niej wyszła oraz że wszyscy są sztuczni, bo nie słyszałam jak przełykają ślinę. Moja przyjaciólka za to była przekonana, że w ciążę zachodzi się przez pocałunek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:07 Ja tez myslalam ze mozna tak zajsc w ciaze :) A jak mowili ze ktos ma zapalenie opon mozgowych to wyobrazalam sobie ze przychodzi taki krasnoludek i podpala opony (takie jak samochodowe, tylko mniejsze), ktore czlowiek ma w glowie. Myslalam tez, ze jak ktos zlamie noge, to tak jak kij - na 2 czesci i nie rozumialam jak taka noga moze sie zrosnac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.nsm.pl 08.06.06, 10:30 ja też tak myślałam... dlatego nigdy nie chciałam się całować nawet z własną matką;) Odpowiedz Link Zgłoś
blackforever Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 27.09.06, 16:02 nie byłam w stanie wyobrazić sobie co to jest śmierć. Gdy mama na cmentarzu tłumaczyła mi przed grobem, że tu leży moja prababcia nie byłam sobie w stanie uzmysłowić jak to leży, skoro jest w niebie. Wierzyłam też , że postacie z kreskówek istnieją naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainab1615 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.elk.mm.pl 08.06.06, 20:49 ja też myślałam że w ciążę sie zachodzi przez pocałunek, a dziecko sie "wyciąga" z matki rozcinając jej brzuch( nie wiedziałam że to jest właśnie cesarskie cięcie)albo że dzieci same wychodzą przez pępek;) lub że pod wpływem czarodziejskich mocy same sie przemieszczają z brzucha kobiety do łóżeczka. Myślałam też że nie ma krwi przy porodzie, ale to było jak mialam 6 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy94 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.marton.net.pl / 80.48.60.* 08.06.06, 23:42 a ja myslalem jak bylem maly ze dzieci rodza sie przez odbyt:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mortest Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.dyn.luxdsl.pt.lu 09.06.06, 00:20 Mnie nie pobijecie :P W mojej książeczce o ciele człowieka był tekst o tym, że w "ciele Pani jest taka mała dziurka, w która Pan wkłada swojego siusiaka..." Byłem pewien, że ta dziurka to pępek ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: od Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.07, 16:04 myślałam że seks to jak mężczyzna wkłada kobiecie do pępka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirpatre Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.chello.pl 22.04.09, 09:43 "myślałam że seks to jak mężczyzna wkłada kobiecie do pępka." A wiecie, że moja wykładowczyni od podstaw opieki położniczej, doktor embriologii, miała kiedyś w klinice leczenia niepłodności przypadek takiego małżeństwa, które nie mogło mieć dzieci. Poprosiła faceta o zrelacjonowanie stosunku krok po kroku i się okazało, że zgodnie z tym, co mu tata w wieku młodzieńczym przekazał, wkładał penisa w "drugą dziurkę pod ustami". Koleś uznał, że chodzi o pępek - biedna, biedna żona... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mshyde Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.cmbg.cable.ntl.com 24.04.09, 23:37 Moze maz biedny byl, zona mogla po jakims czasie wyrobic sobie konkretne miesnie brzucha;) Odpowiedz Link Zgłoś
blackforever Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 27.09.06, 16:03 a mi mama mówiła, że dziecko przynosi Bozia Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.17, 19:16 Moja mama myślała z koleżankami, że dzieci w brzuszku "robią" się jak jedzenie. Na pytanie koleżanki, jak się rodzą mama odpowiedziała "pewniacko" - "wyrzygujesz"! Braciszek miał powiedzenia ciekawe. Zawsze kiedy ciocia zaczynała do synka: Ty mój królu, on mówił: "Ja jestem sról"! A na biedronkę mówił " biedota". Ciekawe, bo wtedy nie było jeszcze sieci sklepowej dla osób bezrobotnych z niskimi cenami i niską jakością HRu. Był za to wierszyk "biedroneczko, leć do nieba, przynieś mi kawałek chleba. Czy to - i jak skojarzył, nie wiadomo do dziś, nie przyznaje się. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majsterka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 217.96.36.* 09.06.06, 10:32 myślałam że oświadczyny wyglądają mniej więcej tak: Podchodzi się do jakiegoś pana który mi się podoba, pytam się go: Palisz? Pijesz? itp I jak wszystko jest ok to mówie: to zostan moim mężem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moll Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 89.174.8.* 14.08.11, 17:23 ... że ogórki robi się z krokodylów... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryśka Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 09.06.06, 18:53 No, cóż ja też myślałam, że w ciąże zachodzi się przez pocałunek... ((; Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 06.02.07, 14:51 Jej, pamiętam, że bohaterka "W kamiennym kręgu" albo może - "Panny dziedziczki" (oglądałam trochę w dzieciństwie) też tak myślała. Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.17, 19:28 Ja myślałam, że serial ma tytuł "Niewolnica i Zaura", gdzie w moich zabawach i wyobraźni, Zaura była piękną i dumną Arabką z cudnym czarczafem (choć nie wiedziałam, jak się to jeszcze nazywa. Po prostu byłam wtedy fanką dziwnej mody i długich kiecek balowych, podobnych do tulipana. ). Pewno wygrało skojarzenie z Maurami. Bardzo też chciałam serial obejrzeć razem z mamą i dorosłymi. W końcu mi pozwolono...ale kiedy zobaczyłam Lucelię Santos, Murzynów którzy natychmiast przestałam być ścisłą fanką. Najbardziej podobał mi się Leoncio. Że mam rodzinę pośród hiszpańskiej konkwisty, dowiedziałam się daleko później. "Chata wuja Toma" robiła za to w domu nieformalną karierę podobnie jak inne książki podróżnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetia.net.pl 14.08.11, 16:43 Ja usłyszałam, że żeby mieć dziecko to trzeba się o nie pomodlić. Więc wieczorem dla żartu w czasie paciorka pomyślałam sobie, ze chciałabym mieć dziecko i ze strachu nie mogłam zasnąć, bo nie wiedziałam, co zrobić, żeby Pan Bóg nie wziął tego na serio :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiag325 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 07.06.06, 21:36 w święta Bożego Narodzenia, jak spiewałam kolęde "Dzisiaj w Betlejem" i dochodzilam do momentu "Anieli grają..." to zawsze się zastanawialm co to znaczy "ligrać" <Anie ligrają> :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RADI Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 11:19 Ja myślałem wtedy, że "ligrają" to, że sie bzykają... ale mi to wszystko sie tylko z jednym kojaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dog A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 14:47 nie mogłem zrozumieć co to znaczy tuptanocić - "dokąd tuptanocą jeż" , dopiero jak miałem 25 lat skumałem :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stawicha Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 18:54 Dobre dobre.. Ja np. zastanawiałam się kim jest Powieczerzy i dlaczego to on a nie Pan Jezus poniósł kielich (podczas przeobrażenia - " a po wieczerzy wziął kielich i ponownie..." :D) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 00:43 Mnie się z kolei wydawało, że powiedzenie "Nawiasem mówiąc" oznacza tak naprawdę "Na wiosnę mówiąc".Trudno mi tylko było znaleźć sens...ostatecznie język polski jest zawiły więc ostatecznie "Na wiosnę mówiąc" też mogło się gdzieś pojawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Domicela Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.209.c86.petrotel.pl 28.07.07, 19:57 Hehe, ja myślałam, że się mówi "na wiase mówiąc" i byłam ciekawa, co to jest ta wiasa i dlaczego się na nią mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
magdafil Re: A ja w piosence Domowego przedszkola 02.09.08, 21:32 1) myslalam, ze Barlin to panstwo, a Francja to kontynent 2) myslalam, ze minuta ma 59 sekund, mialam taki zegarek no i tam zawsze bylo 59, a potem 0 i 1,2,3,4... no i sie z kolega sprzeczalam, ze minuta ma 59 sekund nie 60:) 3) nie wiedzialam co to sa "imy" ... "i odpusc nam nasze winy, jako IMY odpuszczamy..." hihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamba Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.aster.pl 14.08.11, 23:40 jak byłam mała głośno śpiewałam w kościele "O sarna na wysokości" zamiast hosanna na wysokości, wizualizowałam sobie wtedy sarenkę, coś na kształt bambiego, leżącą na chmurce na niebie i zastanawiałam się czemu ona występuje tylko w tej jednej pieśni, a nie ma jej na wielkanoc jak zajączka i kurczaczka :) a także kolejny kościelny hit- zamiast "narodzon z Maryi Dziewicy" mówiłam "narodzon ze zmarłej dziewicy" niewiele rozumiejąc tak czy siak.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama ola Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.dynamic.chello.pl 17.08.11, 23:36 A mój syn myślał,jak miał 5 lat,że papież ma na głowie białą świeczkę i w czasie mszy ta świeczka się pali.A poza tym bał się krasnoludków,bo myślał,że kradną kapcie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann "Rabek z glowy zdela" IP: *.nyc.res.rr.com 10.06.06, 04:40 zdjela Maryja aureole z glowy; "bo uboga byla" - byla u Boga; Zakonnice maja takie czepki - bylam przekonana ze takiz maja ksztalt glowy i sie dziwilam ze takie kobiety sie dobraly do zakonu - z plaska z tylu glowa. Myslalam ze dziec sa z rozcinanego brzucha, ale ze mama nie chciala mi powiedziec skad w tym brzuchu jest (mowila ze to aniolek zstepuje i sie rozwija w brzuchu) to myslalam ze to taki aniolek w bandazy sie rozwija; myslalam ze piersi to pluca a dodatkowo serce; tez wydawalo mi sie ze czlowiek jest pusty w srodku tylko jak je to sie "napakowywuje" jedzeniem itp itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia czy marysia Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.08, 19:17 ja myślałam, że powieczerzy to taka ładna forma słów' gdy powiedział'. Tzn takie ładniejsze 'powiedziawszy':D Odpowiedz Link Zgłoś
mach_pl Re: A ja w piosence Domowego przedszkola 08.09.08, 00:11 a ja się zastanawiałem co to znaczy "przetobłagać" - przeto błagam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom_22 Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.autocom.pl 02.05.09, 03:00 oo dzieki za pomoc w rozwikłaniu mojej ostatniej enigmy mszy swietej:P Odpowiedz Link Zgłoś
dymna Re: A ja w piosence Domowego przedszkola 07.08.09, 12:50 Nie no, Powieczerzy mnie zabił :D Odpowiedz Link Zgłoś
agatak Re: A ja w piosence Domowego przedszkola 03.07.12, 10:38 ja byłm pewna że Powieczerzy to nazwisko Jezusa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:11 a ja do niedawna nie wiedziałam o co chodzi z tym Irakiem w powiedzeniu: "na bezrybiu Irak ryba", że dlaczego Irak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajjajjjj Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 11:56 no nie mogę he he hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomarrancza Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.asta-net.com.pl 19.06.07, 00:53 ja się zastanawiałam co to jest "ptanoc" :D ("dokąd tu ptanocą jeż")skumałam w wieku 22:D Odpowiedz Link Zgłoś
jahelenka Re: A ja w piosence Domowego przedszkola 03.08.07, 13:23 a ja dopiero w tym momencie to skumałam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: palomanegra Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.10.07, 21:15 moja mama do 40 roku zycia spiewala "rolnik w Sandolinie", dopiero siostry mojego taty jej wytlumaczyly, ze "rolnik sam w dolinie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frutencja Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.acn.waw.pl 24.04.09, 23:55 Ja przez długi czas nie wiedziałam, co to jest 'progno zapogody' :) Odpowiedz Link Zgłoś
p_linka Re: A ja w piosence Domowego przedszkola 23.06.09, 21:19 Była taka książeczka o Panu Tygrysie a tam "wreszcie wezwano dzięcioła, może on zbudzić go zdoła" - no i nie wiedziałam co to jest "gozdoł" Odpowiedz Link Zgłoś
hania_jk Re: A ja w piosence Domowego przedszkola 23.06.09, 23:25 Przypomniało mi się, że w wieku bardzowczesnodziecięcym byłam przekonana, że każdy policjant ma nieograniczoną władzę, nosi przy sobie pistolet i jak tylko zrobię na ulicy coś, co takiemu policjantowi się nie spodoba, to on podejdzie i mnie zaaresztuje lub nawet zastrzeli. Nie wiem, skąd mi się to wzięło, nikt mnie nigdy policją nie straszył :P Z ww. powodu bałam się policji strasznie, nawet jak miałam przejść obok policjanta to modliłam się tylko, by nie zechciało mnie do więzienia wsadzić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no to jeszcze ja Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: 213.77.123.* 14.08.11, 20:50 popłakałam się z Sandolina :) moja mama nie mogła pojąć jak to jest, że Stalin, o którym w domu tylko źle, jest w kościele pod niebiosa podnoszony w kolędzie "i Józef Stalin...", które "słyszała" zamiast "i Józef Stary..." :):) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enlightnened Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 17.08.11, 20:58 Dokladnie tak samo mialem, tez zawsze spiewalem 'rolnik w Sandolinie', az sie skapnalem kolo 20-stki ze to 'sam w dolnie' ma byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martyna Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.dip.t-dialin.net 14.08.11, 15:58 hahahahahaha... ale sie usmialam.. i wiesz co przypomnialam sobie, ze tez sie nad tym dlugo zastanawialam.. :) hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuptanocić Re: A ja w piosence Domowego przedszkola IP: *.e-wro.net.pl 17.08.11, 08:11 umarłam :D:D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: .55.216.* / 80.55.216.* 09.06.06, 10:05 Zastanawiałam się czemu "panna czysta porodziła syna"? I pytałam się czemu nie mogła być brudna... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agna Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 94.124.17.* 10.08.09, 13:27 a ja myslalam ze tam jest "poronila syna" i zastanawialam sie skad taka radosna piosenka o smutnym wydarzeniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miss hi hi Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.13, 11:35 a ja myślałam że to Pan Naczysta porodziła syna i zastanawiałam się że po pierwsze to niegramatycznie powiedziane a po drugie jak facet mógł urodzić dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.promax.media.pl 09.06.06, 10:58 Jak ja miałem kilka lat i uczyłem się modlitwy z katechizmu nauczyłem sie tego z pewnymi przekształceniami pod pońskim Piłatem --> pod końskim Piłatem nie wódz nas na pokuszenie --> nie wódz nas na pokrószenie Dośc długo sięmodliłem własnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
gytha_ogg Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 09.06.06, 18:34 Gość portalu: mk napisał(a): > Jak ja miałem kilka lat i uczyłem się modlitwy z katechizmu nauczyłem sie tego > z pewnymi przekształceniami > > pod pońskim Piłatem --> pod końskim Piłatem nie chce Cie zmartwic, ale nadal jestes zle nauczony - tam ma byc "Ponckim", a nie "pońskim" - to takie dziwne zdrobnienie od Poncjusza.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartez Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:18 To nie zdrobnienie, ale przymiotnik od rzeczownika "Pont", skąd chyba był Piłat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.03.14, 23:51 Ja byłam pewna, że modlitwa "Aniele Boży" jest o kupie. Bo przecież "(..) miej mnie zawsze kupo mocy (..)". Co za wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braat1 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.centertel.pl 26.09.06, 15:15 Z tego co pamietam to Piłat pochodził z miasta Pont, ale moge sie mylic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Domicela Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.209.c86.petrotel.pl 28.07.07, 20:03 Miałam z 6 lat, więc jeszcze nie chodziłam na religię, ale zazdrościłam starszym dzieciom, że umieją śpiewać piosenki kościelne. Udawałam, że też je umiem - a jak! Spiewałam "wiele jest serc, które czekają na EWAGERIĘ" - nie wiedziałam, co to jest, ale przeczuwałam, że coś ważnego. Odpowiedz Link Zgłoś
preambula Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 23.06.09, 19:29 już to pisałam, ale powtórzę - ja znam wersję "mielenie serc, które czekają....";) Odpowiedz Link Zgłoś
karolinqua Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 01.09.08, 15:02 przykro mi, ale Ty też się mylisz :D Mowi się pod Poncjuszem Piłatem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meli Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 83.1.16.* 22.04.09, 20:59 a nie, bo w składzie apostolskim jest "pod Ponckim Piłatem". Odpowiedz Link Zgłoś
preambula Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 23.06.09, 19:27 poncki od Pontu - on pochodził z tej krainy zdaje się;) Co do "pobożnych" przekształceń - znajome dziecko śpiewało "mielenie serc, które czekają na Ewangelię;)" oraz "Jeżu malusieńki". Znam też historię o zmienianiu "tyś niezwyciężonego plastr z miodu Samsona" z Godzinek na "tyś niezwyciężonego plask w mordę Samsona" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylli Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.xdsl.centertel.pl 15.08.11, 12:11 Ja przez n lat myślałem że mówi się "pod Ponckiem Piłatem" i oznaczało to mniej więcej że Piłat miał na imię Poncek (albo to było zdrobnienie). Odpowiedz Link Zgłoś
esterina Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 09.06.06, 20:55 każdy nastolatek w pewnym wieku zostaje metalem (stwierdzilam to na podstawie mojego brata ktory wtedy sluchal metalu) Odpowiedz Link Zgłoś
1warszawka1 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 04.09.09, 15:15 mój znajomy totalne zero z rosyjskiego otarł sie o tzw. komis w sierpniu, biedny coś wydukał, kobieta już miała mu trojkę wpisać a on z tej radosci nie wiedział jak jest dziękuję i walnął:dzienkulsja i po trójce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.slupsk.vectranet.pl 17.08.11, 03:04 - myślałam, że to buty się kurczą, a nie stopa rośnie ( w końcu rodzice mówili, że znowu mam za małe buty i trzeba kupić nowe;p) - moja koleżanka śpiewała na cały głos kolędę w kościele zamiast "Chwała na wysokości" to "Pała na wysokości" Odpowiedz Link Zgłoś
1marzycielka1 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 17.08.11, 07:33 - wszyscy ludzie na ziemi znaja jezyk polski - kraje, do ktorych jechalo sie samochodem sa na ziemi, a do ktorych sie latalo samolotem sa w niebie - zeby dostac sie do Michael`a Jacksona (czy kogokolwiek innego z TV) starczy rozbic ekran telewizora w momencie, gdy pokazuja Michaela i wejsc do srodka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azilecz Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.lerkins.com 17.08.11, 09:08 moja córka lat 4. śpiewa właśnie 'Pała na wysokości' zamiast 'Chwała na wysokości' :) Miałam koleżankę która mówiła ament zamiast amen i rast zamiast raz.. Ale wracając do wątku: jak ja byłam mała to myślałam, że w teledysku Georga Michela ( ten z zespołu Wham) w którym kobiety siedzą na podłodze i udają że śpiewają jego głosem, realizatorzy musieli wykonać bardzo dużo karkołomnych sztuczek żeby uzyskać ten efekt.. m.in. myślałam że te kobiety mają coś wszczepione żeby mówiły głosem Georga... masakra :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartez Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 22:06 A mój kolega (w 3 klasie gimnazjum) odmawiając "wierzę" na religii żeby zdać do bierzmowania powiedział: "Umęczon pod POLSKIM KRZYŻAKIEM" i był kompletnie zaskoczony jak się okazało, że źle! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJKI Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.07, 12:49 Ja długo nie mogłem dojść do ładu co do znaczenia słowa "psomszyć". No przecież była opowieść "O Janku co psomszył buty"... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fas Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.kalisz.mm.pl 12.09.08, 22:39 a "toczyńcie na moją pamiątkę"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość... Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.11, 10:40 A ja myślałam, że herbata to pokrojony mak (to beznadziejnie nielogiczne ;P), a kara grzywny polega na tym, że człowiek siedzi w więzieniu do momentu gdy na jego ciele wyrośnie grzyb hehehe :D Odpowiedz Link Zgłoś
pszepjurka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 26.11.08, 22:50 A propos tekstów kościelnych: Ja śpiewałam "Wysłuchaj na spanie" W sensie że Bóg sobie słucha tych modlitw na dobranoc :P I jeszcze myślałam, że to lusterko wsteczne w samochodzie jest po to, żeby kierowca widział, co pasażerowie robią na tylnym siedzeniu, czy są grzeczni itp. A siostrze wmówiłam, że jak zacznie chodzić w spodniach, to jej siusiak wyrośnie. Nawet jedną nauczycielkę podawałam jako przykład ;) Łyknęła! Dopiero po latach rodzice poznali przyczynę tych porannych ubraniowych grymasów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhh Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 13:36 ...a ja, że wszyscy grają jakiejś Anieli o_0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 09:26 Na ślubach w kościele przechodzi się w pewnym momencie za ołtarzem, w naszym kościele jest tak, że "dosłownie" za ołtarzem przechodzi się przez taki korytarzyk i wtedy nie widać wnętrza kościoła i ja zawsze myślałam, że jak wychodzimy to jesteśmy w innym pomieszczeniu, naprawdę to pomieszczenie na początku wyglądało mi inaczej z biegiem czasu (tzn z każdym następnym weselem na przełomie kilku lat) coraz więcej w tych dwóch pomieszczeniach widziałam podobieństw i nadziwić się nie mogłam jak oni to zrobili i jeszcze bardziej po co zmieniamy pomieszczenie? i zastanawiałam się też jak się tam znalazł w drugim pomieszczeniu ten sam ksiądz, przecież nie szedł z nami? I jako dziecko zawsze myślałam, że brat naszego księdza, który jest w naszym kościele organistą to jest jego syn, ale sama z siebie tak myślałam (nikt przy mnie czegoś takiego nigdy nie mówił) i zawsze jak coś było gdzieś mówione to mówiłam np syn naszego księdza ... a już inna sprawa, że do dziś nikt nie wie czy to syn , czy brat ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aefwgw Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.adsl.inetia.pl 17.08.11, 20:58 a ja nie wiedzialam co to jest "Nacudja' nasza...zalapalam dopiero pozniej, ze chodzilo o na cud Jonasza' ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.17, 19:38 Panna przeczysta, gdzie przeczysty to było skojarzenie z katedrą, o dużej przestrzeni. :) Że chodzi o czystość seksualną nigdy - do trzydziestki - nie dane mi było " załapać" , bo... jako jedyna w rodzinie nie byłam chrześcijanką. Rodzina bała się konfrontacji, ale dokładała starań, żebym zyskała przynajmniej ogładę religijną. I tak zostałam pogańską wiedźmą, i tak. Co ma wisieć... .odpukać, ale mądre. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryśka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.telkonet.pl / *.telkonet.pl 09.06.06, 18:51 ... muzycy, którzy występują 'na żywo' widzą mnie i to do mnie machają i się uśmiechają i, że po skończonym koncercie wejdą do mnie z telewizora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpileczkaaa Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.memrb.com.pl 05.09.06, 08:29 piosenkarze w teledyskach grają i spiewają na żywo za każdym razem jak się włączy TV. I nie mogłam się nadziwić ze im się nie nudzi wciąz tak samo wyglądać i spiewac z taką pasją- kiedy piosenka nie wzbudzała 'ochów i achów". A oni wciąz się wysilają zeby dobrze wyszło... i nawet nie są zsapani kiedy np z 1 przełącza sie na 2 a oni znowu śpiewaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 212.160.172.* 17.11.08, 15:07 jak ktoś mowil, ze ma raka to wyobrazalam sobie, ze w brzuchu muedzi taki wielki czarny pajak i zjada od srodka. A no i jeszcze dobre, w kosciele spiewalam "...baranku bozy, ktory gwałcisz grzechy swiata..." i myslalam, ze ten baranek dobrze robi <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.08, 22:06 Ja też myślałam, że rak w człowieku to jest taki rak jak rzeczny, tylko mniejszy i czarny. Taka ludzka odmiana raka. I myślałam, ze wystarczy przywiązać do sznurka jakąś przynętę, np. robaka albo ciasto, połknąć i jak rak złapie szczypcami przynętę to wyciągnąć go i już sie nie ma raka. Wydaje mi sie teraz, że ktoś z dorosłych sobie zażartował opowiadając o tym sposobie na raka, ale ja jeszcze wtedy wierzyłam dorosłym.... Odpowiedz Link Zgłoś
wybierz_albo_wpisz_nowy Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 03.09.09, 12:04 A to ja dobrze chyba słyszałam o baranku, że "gładzi grzechy". I zawsze się zastanawiałam, czemu on te grzechy gładzi, czyli głaszcze. Po głowie je gładzi czy jak?:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jordinho Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.zone14.bethere.co.uk 14.08.11, 15:53 ...pan Zoob zpiewa: "muuuuuu, jestem kawalem podlogi" i nie moglem rozkminic, dlaczego mowi sie "o wilk umowa"... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
1warszawka1 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 04.09.09, 15:12 i jeszcze jedno śpiewalam "...poroniła syna" zamiast porodziła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.toya.net.pl 14.08.11, 22:19 Też tak myślałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
1warszawka1 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 04.09.09, 15:11 1.JAK SIĘ STŁUCZE ekran OD TELEWIZORA to ta czarna dziura , która tam powstanie wyssie oczy 2.ze ludzie na szklanym ekranie schowali się za telewizorem, niejednokrotnie zagladalam od tyłu tv żeby zobaczyć tyl głowy spikerki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:33 a wiesz, że kiedyś na prawdę uśmiercano aktorów? - niewolników w rzymskich teatrach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 15:18 Ja gdy byłem mały myślałem że Komunia Święta to krążek cebuli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ainab1615 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.elk.mm.pl 08.06.06, 21:04 ja sie zastanawiałam co to zdencie i kto to Inekselsis, jak wygląda ile ma lat i czemu akurat ona ma zaszczyt zdencia< in excelsis deo>hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fas Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.kalisz.mm.pl 12.09.08, 22:45 jesusu... zsikam sie zaraz! Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_jogurt Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 23.12.08, 16:25 Gość portalu: fas napisał(a): > jesusu... zsikam sie zaraz! Imiona wlasne piszemy z wielkiej (o, TAKIEJ) litery. Odpowiedz Link Zgłoś
wybierz_albo_wpisz_nowy Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 03.09.09, 12:26 czysty_jogurt napisał: > Gość portalu: fas napisał(a): > > > jesusu... zsikam sie zaraz! > > Imiona wlasne piszemy z wielkiej (o, TAKIEJ) litery. A skąd wiesz, że tu jest gdzieś jakieś imię?? Zaraz to chyba nie imię, sie i zsikam też nie.. no to jesusu? Nie znam takiego imienia;) Odpowiedz Link Zgłoś
takapl Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 26.02.07, 19:38 > Ja gdy byłem mały myślałem że Komunia Święta to krążek cebuli :) a ja myslalam ze to taki plaski krazek z czekolady obsypany cukrem i nie moglam zrozumiec dlaczego moja mama je ta czekolade a ja nie moge :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.3s.pl 21.05.08, 22:43 JA też tak myślałam i strasznie się bałam, że któregoś dnia i mnie do tej cebuli zmuszą. A cebuli brzydziłam się okropnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miluś Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.06, 19:30 no ja jak byłam mała zawsze się do każdego filmu stroiłam że mnie aktorzy widzą i jeśli będę nieporządnie ubrana to jeśli mnie gdzieś rozpoznają to będą mnie wytykać to ta ktura... no wiecie... no a jeśli ktoś w filmach umierał to myślałam że autentyczną śmierć człowieka widze i sie kluciłam że bezkarnie zabijają w polsce ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.cm-upc.chello.se 05.09.06, 15:28 ...i pewnie do tej pory wierzysz, ze w sklad jezyka polskiego wchodzi tylko i wylacznie u "otwarte" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.76.classcom.pl 11.09.07, 21:07 Piękne ! Cóż za uszczypliwość. Uśmiałam się do łez. Sama dostaję wysypki jak widzę "który" pisane przez "U". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.tomaszow.mm.pl 08.06.06, 23:12 ja tez wierzylam, ze ludzie w filmach umieraja naprawde... zastanawialo mnie tylko jedno: skoro aktor musi umrzec to producenci napewno do roli aktora- przyszlego trupa wynajmuja przestepcow z wiezien, no bo przeciez dobrych ludzi sie nie zabija, no bo szkoda, a takiego bandziora spokojnie mozna wysadzic w powietrze, ewentualnie zastrzelic... naszczescie dla wszystkich osadzonych okazalo sie, za sie mylilam <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greet Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 62.233.214.* 07.07.06, 10:55 ja też myslałem, że umierają naprawdę i tak sobie tłumaczyłem ich wielkie pieniądze i popularność, bo skoro wiedzieli że mają umrzeć to coś musieli z tego mieć, więc sądziłem że właśnie dlatego żyli w luksusie bo wiedzieli że umrą. Normalnie makabra;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobanovich Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.11, 06:01 ja myślałem że kiedyś życie było czarno białe. tak jak tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.e / 213.25.195.* 13.09.04, 11:51 Tak!Ja długo byłam przekonana, że Pola Raksa to Rosjanka,a WLodzimierz Press - Gruzin.Zwłaszcza że mieli obco dla mnie brzmiące nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 01.11.04, 13:44 a ja myslałem, że Polska jest potęga militarną i że wygrała obydwie wojny światowe :D poza tym myślałem, że jak się jedzie samochodem, to auto stoi w miejscu, a Ziemia się pod nim kręci (jak drzewo w wodzie, gdy się po nim biega). no i myślałem jeszcze, że jak się w szybie autobusu widziało swoje odbicie, to to był własny duch, jadący z drugiej strony szyby :DDD pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
doduszek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 27.07.05, 18:26 no z tym duchem, ro pojechałeś. Super :) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.onecik.pl / 213.17.232.* 07.06.06, 20:53 ja jak byłam mała to myślałam, że po drugiej stronie okna jedzie z nami Jezus, który sprawi że bezpiecznie wrócimy do domu.. a tak naprawde to w szybie odbijał się szybkościomierz :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
wybierz_albo_wpisz_nowy Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 03.09.09, 12:08 hehe, niektórzy do tej pory widzą Jezusa albo Matkę Boską w plamach na szybie czy na kominie.. ty z tego wyrosłaś, ale oni najwyraźniej nie;)) Odpowiedz Link Zgłoś
mbartoszew Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 07.08.05, 11:43 Myślałam, że dzieci powstają w ten sposób, że po ślubie kobiecie rodzina dosypuje coś do jedzenia. A czasem ludzie robia taki paskudny kawał, ze dosypuja to młodym dziewczynom i potem jest rozpacz, bo ciąża. Mój były facet natomist twierdził, ZE ORGAZM to wydobycie się GAZU Z ORGANIZMU. W innych kwestiach: myślałam też, że języki obce polegają na tym, ze każdej literze/głosce w polskim odpowiada ina np. w angielskim. Skoro dobranoc to GOOD NIGHT to dupa też musi się zaczynać na G. I myślałam, że ludzie są grubi dlatego, że nie robią kupy i siku. A mój obecny facet myślał, że hipopotamy wylęgają się z jajek, jak krokodyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: layla Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.osk.enformatic.pl 30.08.05, 11:30 myślałam, że kiedy włączam kasetę z bajką, pan który ją opowiada robi to na żywo. specjalnie włączałam ja o różnych dziwnych porach, żeby biednego człowieka pomęczyć:))) nawet mi się wydawało, że ma taki zaspany głos kiedy włączyłam kasetę wcześnie rano. myslalam też, że kiedy nie widzę moich rodziców, zamieniają się oni w potwory, i że każdy człowiek, który ukończyl 18 lat też zamienia się w potwora, ale widzieć to moga tylko inni pełnoletni, dzieci o tym nie wiedza:))))) nawet skradałam się do ich pokoju; a nóż przypadkiem uda mi się zobaczyc potwory:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strawberry Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.adsl.inetia.pl 24.02.06, 22:14 ja myslałam ze moi dziadkowie to potwory , ktore podswiadomie zmieniaja sie w całkiem sympatycznych struszków kiedy czują ze sie zbilżam.... paranoja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słońce Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 62.111.139.* 08.06.06, 22:39 Też yak myłałem!!!!!! Własnie mi to przypomnaiłeś :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzy Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.barczewo.macrosat.pl 09.06.06, 18:32 Jak byłam mała to często podróżowałam pociągiem.I myślałam sobie wtedy,że pociąg to bardzo boli,że ja po nim chodzę,że siadam mu na siedzeniach...A już w ogóle bolesna była dla mnie myśl,że w taki sposób i w tym samym momencie krzywdzi go reszta pasażerów,którzy ze mną jadą. Ileż ten pociąg musiał znosić!! I jak pewnie większość małych dziewczynek myślałam,że kiedy ja zasypiam moje lalki ożywają.Próbowałam nawet budzić się znienacka żeby je takie "zywe" zobaczyć:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akika Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 20:25 Też myslałam, że lalki, misie i własnoręcznie ulepiony Plastuś żyją. Na noc przykrywałam je kocami, recznikami, albo pakowała do łóżka swojego, żeby im zimno nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
gdynianka_11 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 28.09.06, 23:05 Robiłam tak samo. Jak lalki na półce były zbyt lekko urbrane, nie zasnęłam, dopóki ich ciepło nie ubrałam i nie położyłam. Często nie mogłam zasnąć myśląc, że im jest smutno na półce i spałam w rezultacie z trzema misiami i kilkoma lalkami. Poza tym wierzyłam w czarodziejskie pierścienie, czapki niewidki itp. myślałam, że to jest jak najbardziej możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.11, 10:56 a ja odwracałam im głowy lub czymś zakrywałam ich oczy jak się przebierałam, bo się wstydziłam :) szczególnie jeśli chodzi o misie :) Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.17, 21:22 Ja wyrzuciłam kiedyś wcześniej lubianą lalkę wielkości dziecka z domu. Wcześniej ją ubierałam w moje ciuszki, i hołubiłam, ale po 5 latach porównań rodziców zaczęła się czarna nienawiść. Lala mojego jeszcze wzrostu i postury została wychrzaniona przed próg. Z chwilą kiedy nie poskutkowało, i lalka wróciła a rodzice olali moją wolę zrzuciłam ją, obdartą doszczętnie z (moich) ciuchów ze schodów. Lala nie pojawiła się więcej, aloe od tego czasu nie lubiłam na ogół lalek. Przynajmniej podobnych do dzieci. Co ciekawe, moja siostra ma identycznie. Misie, zwierząt parada, ale lalek nie przechowywała coś. To geny, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.3s.pl 08.09.08, 21:11 Ja w to nie wierzyłam, ale lubiłam snuć sobie historyjki na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białe foczki Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.chello.pl 03.09.05, 19:23 jak się robi dzieci koleżanka koleżanki twierdzi że ma dobry sposób na antykoncepcje ona więcej nie zajdzie w ciąże bo po całej miłosnej sprawie zniej wszystko wycieka myjcie się dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jikji Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 19:36 a ja myslalam ze dzieci robi sie przez calowanie i rodzi sie przez pepek (widzialam to kiedys na filmie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waffler Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 80.54.108.* 09.06.06, 17:28 A ja myślałem , że rzeczy które narysuje sie na kartkach wychodzą z nich , kiedy zostawi się kartki i wyjdzie z pokoju . Całe godziny siedziałem za drzwiami na kuckach trwając w oczekiwaniu , że wyjdą z kartek jakieś straszne kreatury. Specjalnie rysowałem je jak najstraszniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada waligórska15o7 palant z ciebie!!! IP: *.bait.pl / *.225.121.1.bait.pl 09.06.06, 17:20 ale śmieszne no naprawdę... a w ogóle to co to ma znaczyć... żaden mężczyzna i żaden "ktoś" taki jak ty nie będzie nikomu mówił co ma robić... a te swoje uwagi na temat tego o czym pisałeś wsadź sobie w .... nos. sam się myj bo po twoich uwagach ja i moja siostra Ela zrozumiałyśmy że to uwagę kierujesz prosto do siebie i do swojego zapchanego nosa!!! PS. hamuj się!!! ja cię proszę bo jeśli nie to to i tak znajdziesz się w psychiatryku!!! :D Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_jogurt Re: palant z ciebie!!! 23.12.08, 16:35 Gość portalu: ada waligórska15o7 napisał(a): > ale śmieszne no naprawdę... a w ogóle to co to ma znaczyć... żaden mężczyzna i > żaden "ktoś" taki jak ty nie będzie nikomu mówił co ma robić... a te swoje > uwagi na temat tego o czym pisałeś wsadź sobie w .... nos. sam się myj bo po > twoich uwagach ja i moja siostra Ela zrozumiałyśmy że to uwagę kierujesz prosto > > do siebie i do swojego zapchanego nosa!!! > PS. hamuj się!!! ja cię proszę bo jeśli nie to to i tak znajdziesz się w > psychiatryku!!! > :D Karolina Niejaka "Karolino". Twoj wpis potwierdza tzw. w psychologii "projekcje", swoje leki przekladasz na inna osobe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hubert Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.ghnet.pl 08.06.06, 12:23 ja myslałem, że gdy ktoś mówi w innym języku to i tak mysli po Polsku i tłumaczy sobie w głowie na obcy. Czyli że cały swiat mógłby rozmawiać po Polsku, ale nie wiedzieć czemu tłumaczy to sobie na inne języki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emokaa Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.faith.pl / *.is.net.pl 08.06.06, 17:14 a ja myślałam że w innych krajach malutki dzici myślą po polsku i dlatego jak się rodzą to płaczą bo niczego nie rozumieja....;d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stawicha Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 18:57 dobreee :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łukasz o. mmz Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:15 brak słów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.08, 10:16 Jak byłam mała i jeszcze kompulsywnie chodziłam do kościółka, to byłam przekonana, że "proroków" to rodzaj mikrofonu... "I mówił przez proroków..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greenos Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.pcnet.com.pl / *.idsl1.pcnet.com.pl 09.06.06, 19:20 Ja myślałam że moja babcia urodziła sie babcią (czyli w wieku 70 lat) a ja zawsze bede miała 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainab1615 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.elk.mm.pl 08.06.06, 21:14 ja myślałam że dinozaury wiginęły bo sie pozabijały za to że ptaki-dinozaury latały nad wodą, która była własnością ryb-dinozaurów itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamcia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 16:41 ... twarze wszystkich ludzi projektowane sa przez Boga, a bliźniaki, trojaczki itd. zdarzały sie wtedy, kiedy brakowało mu już pomysłów Myślałam też Wielka Brytania to najwieksze panstwo na świecie ( ze względu na słowo "wielka" w nazwie:P) i kiedy potem siostra powiedziała mi, że największa jest Rosja to bardzo długo nie chciałam w to wierzyć No i bezgranicznie wierzyłam w to, że mnie i moim bliskich nigdy nie dotknie żadne , najmniejsze nawet nieszczęście, takie jak jakas poważna choroba, kradzież czy chociażby rozwód, były to dla mnie wydarzenia z telewizji, wiadomości, ale nie brałam ich pod uwage w moim życiu. No i zarzekałam się, że nigdy, ale to nigdy nie wezmę do buzi papierosa :P Ale to chyba każdy tak mial... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZmiennaMilka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 19:06 Brat mojej koleżanki był przekonany że jak sie zamknie oczy i nic nie widzisz to ciebie też nie widać. I jego rodzice zwsze wiedzieli, gdy coś wykombinował bo jak ich widział to zamykał oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.17, 19:43 A ja miałam głupi sen, że mama goniła mnie dookoła naszego okrągłego stołu z papierosem w ręku i kazała mi palić ... Ona, na jawie była niepaląca, za to rodzina ojca paliła, zwłaszcza babcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypryjka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.satfilm.net.pl 07.06.06, 17:57 a ja myślałam , że moja babcia , będąca w rzeczywistości sprzątaczką , jest lekarzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akika Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 20:20 Byłam przekonana, że te białe ślady które na niebie zostawia samolot - to taka jednorazowa autostrada:) Taki super, szybki most. Zawsze sie martwiłam, czy aby na pewno wszystkie samochody zdążą przejechac, zanim zniknie. A jesli ktoś nie zdąży, to gdzie spadnie? Czy przeżyje? Odpowiedz Link Zgłoś
raks5 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 10.06.06, 00:02 > poza tym myślałem, że jak się jedzie samochodem, to auto stoi w miejscu, a > Ziemia się pod nim kręci (jak drzewo w wodzie, gdy się po nim biega). to akurat ma sens fizyczny, kwestia czy rozważasz uklad inercyjny czy nieinercyjny. Jakis z Ciebie Einsein za mlodu był Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grows Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.mofnet.gov.pl 16.01.07, 14:51 Czy to samochód jedzie, czy Ziemia się pod nim kręci, to zależy tylko od układu odniesienia. We Wszechświecie musiałby istnieć (przynajmniej jeden) punkt, OBIEKTYWNIE WYRÓŻNIONY i dopiero wtedy można by mówić z sensem, że coś się w stosunku do niego obiektywnie porusza lub jest nieruchome. A takiego punktu nie ma, jak się zdaje. Więc możemy mówić tylko o ruchu względnym, a on zależy właśnie od układu odniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_jogurt Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 23.12.08, 16:39 Widac, ze w Polsce ma sie za duzo czasu, szczegolnie niektorzy przedstawiciele Ministerstwa Finansow (mofnet.gov.pl) BAAAAARDZO sie nudza, kiedy maja czas na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcela Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.209.c86.petrotel.pl 28.07.07, 20:10 Gdy byłyśmy w początkowych klasach podstawówki, moja kuzynka (trochę starsza i mądrzejsza;-))) powiedziała, że to nie my idziemy, tylko ziemia się kręci pod naszymi nogami. Byłam na tyle krytyczna do jej słów, że zastanawiałam się, jak to jest, gdy ludzie idą w przeciwne strony - ziemia wtedy musiałaby się w jednym miejscu rozerwać, a w drugim zmarszczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
melamelania Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 28.07.07, 21:26 ...co noc jest pełnia księżyca, że jak zapada zmrok, to księżyc jest bardzo cieniutki i grubieje do północy, kiedy staje się okrągły, a potem znów cienieje do rana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bordek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.centertel.pl 28.07.07, 21:57 W modlitwie jest "ukrzyżowan umarł i pogrzebion wstąpił do piekieł" Myslałem, że Pogrzebion to taka staroświecka nazwa konduktu pogrzebowego i że oni po drodze na cmentarz weszli na chwilę z tą trumną do piekła, żeby diabłu pokazać nieżywego Jezusa, żeby diabeł się zawstydził co złego zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.07, 14:32 > poza tym myślałem, że jak się jedzie samochodem, to auto stoi w > miejscu, a Ziemia się pod nim kręci To przecież prawda jest - ruch jest pojęciem względnym i zależy od punktu widzenia :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klio Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.09, 16:37 Ja z kolei myślałem, że była tylko jedna wojna światowa, dla niepoznaki nazwana "drugą" i że toczyła się wyłącznie między Polską i Niemcami. Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.17, 19:59 To prawie jak Nostradamus, tylko że na odwrót. Pisał, że "będzie wojna nazwana pierwszą wojną światową po drugiej." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaboo Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.crowley.pl 03.02.06, 15:09 Co do Poli Raksy...Jest taki fragment w "Autobiografii" Perfectu " ...za jej Poli Raksy twarz kazdy by sie zabić dał. Miałam kolo 5-6 lat i mój brat tego słuchał na okrągło. Lubiłam tę piosenkę, ale zawsze zachodziłam w głowe co to jest ta poliraksa? :-))0 Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 22.02.06, 12:29 > Co do Poli Raksy...Jest taki fragment w "Autobiografii" Perfectu " ...za jej > Poli Raksy twarz kazdy by sie zabić dał. Coś mi to przypomniało :) Ja, słuchając tego kawałka, pewna byłam, że to JEST o Poli Raksie. Że ona z Markowskim... A ponieważ dalej jest, że "odkręciła gaz, nie zapukał nikt na czas", to długo się wykłócałam z ludźmi, że przecież Pola Raksa nie żyje :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 08.06.06, 20:29 jak była taka dobranocka, 'bulinek' czy 'bulinki', nie pomnę... tam występowały bałwanki, jeden był Buli, jego laska była Bulinka i był taki bałwanek z kolorowym irokezem (BuliPunk) do którego wołali: BuliPunku! a ja dopiero ostatnio jak to widziałam to obadałam że on się nie nazywa Bulipanek... Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.17, 19:51 Rodzina moja znała Polę Raksę. Mieszkała po sąsiedzku w Warszawie. Ja za to myślałam że chodzi o niewiadomą mi poliraksę i długo pozostawałam w nieświadomości dopóki nie zapytałam mamy, która ją znała. Za to kiedy włączano około południa radio na full dzieciarnia z całego podwórka darła się -ZAWSZE - głośno przy tym kawałku: "Józek!!!" Nie daruję ci tej nocy!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morela Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.local.pl / 193.192.62.* 23.02.06, 13:57 miałam dokładnie ro samo!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keihagt Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.astra-net.com 24.03.06, 09:37 Podobne: jak w kościele śpiewali fragment pieśni wielkanocnej "...na cud Jonasza...", zastanawiałam się, kto to jest Nacutja (nasza) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldee Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 07.06.06, 12:44 też tak myślałem! byłem pewien, że chodzi o jakąś "nacudję" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:42 a ja sie zastanawialem co to sa te hektopa skale w prognozie pogody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v3gan Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 13:10 no ja dopiero się teraz dowiedziałam, że to nie żadna "nacudja" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:57 a ja zastanawialm sie co to jest "staniecha" ("...a światłość wieku i staniecha im świeci..." Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_jogurt Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 23.12.08, 16:45 Gość portalu: ola napisał(a): > a ja zastanawialm sie co to jest "staniecha" ("...a światłość wieku i staniecha > > im świeci..." A swiatlosc wiekuista niechaJ im swieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kasieniania Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 07.06.06, 17:00 treść modlitwy Ojcze Nasz brzmi "(...)jako w niebie Ptaki na Ziemi(...)" i nikt mi nie powiedział, że jest inaczej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adik Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.widzew.net / *.widzew.net 07.06.06, 17:08 I (nazwa) ode zlego amen :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenny Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.07, 19:48 nie było wtedy kolorów....naprawde jak oglądałam stare filmy i fotografie to sobie myslałam ze wtedy im się okropnie żyło wszystko było albo czarne albo białe ewentulanie w odcieniach szarości... Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.17, 20:09 Ja kiedy byłam mala - jeszcze przed pierwszą klasą włączyłam telewizor i zaczęłam oglądać debatę polityczną. Najpierw zobaczyłam -rano jakoś - w szklanym okienku Reagana, który już w wieczornych wiadomościach robił to samo - tłukł pięścią w stół. Za chwilę nadawano Breżniewa, który - też jakoś wydawało mi się częściej - tłukł pięścią w stół. Później zabrałam się za obrady Sejmu. Były nudne. Pomyślałam, że nie lubię polityki i tak mam do dzisiaj :) W kościele zresztą też się nudziłam, tak się złożyło że zmarł sąsiad. Później nie pozwolono mi zjeść w post wielkanocny szynki. Oczywiście, natychmiast złamałam potajemnie wszystkie zakazy religijne i nigdy nie zostałam już chrześcijanką. Voilla! I łamię je namiętnie no dziś, wyznając zasadę, że religię należy dostosować do siebie, a nie siebie do religii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emokaa Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.faith.pl / *.is.net.pl 08.06.06, 17:20 jak byłam mała to myslałam zę ludzie nie lubią boga bo śpewaliw kościele "z bólem serca znosimy jego pana" dopiero później zrozumiałam że to inaczej leci... Odpowiedz Link Zgłoś
gdynianka_11 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 28.09.06, 23:09 a ja myślałam, że na koniec mszy "idźcie w pokoju, ofiara spełniona" ludzie odpowiadają "Bogu niech będą dzięki", bo się cieszą, że już koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
czysty_jogurt Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 23.12.08, 16:46 Gość portalu: emokaa napisał(a): > jak byłam mała to myslałam zę ludzie nie lubią boga bo śpewaliw kościele "z > bólem serca znosimy jego pana" dopiero później zrozumiałam że to inaczej leci.. > . Imiona wlasne piszemy z wielkiej (o, TAKIEJ) litery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.09, 08:52 Gość portalu: emokaa napisał(a): > jak byłam mała to myslałam zę ludzie nie lubią boga bo śpewaliw kościele "z > bólem serca znosimy jego pana" dopiero później zrozumiałam że to inaczej leci.. > . Imiona wlasne piszemy z wielkiej (o, TAKIEJ) litery. a gdzie tu jest imię własne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom_22 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.autocom.pl 02.05.09, 03:13 Bóg <-tu Odpowiedz Link Zgłoś
wybierz_albo_wpisz_nowy Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 03.09.09, 12:22 Nieprawda, mądralo - "bóg" to określenie hipotetycznego bytu, czy też istoty, a nie imię. Imię boga pisane z dużej to może być np. Jahwe, Anubis, Quetzalcoatl, Odyn itd. Czy wymagasz pisania z dużej litery słowa "człowiek", czy tylko Ania, Jacenty, Michael? ..nadgorliwcy religijni.. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
gregv5 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 18.08.11, 02:16 Lekcje religii jak widać po tym temacie nieźle mieszają dzieciakom w główkach. Gdy ja byłem dzieckiem nie było religii w szkołach i było dobrze. Oczywiście kto chciał wysyłał swoje dzieciaki na katachezę do kościoła, ale mnie na szczęście to ominęło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Też tak myślałam :) IP: .55.216.* / 80.55.216.* 09.06.06, 10:15 I to dość długo.Że ta "nacudja" to cos pięknego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gadzinka Re: Też tak myślałam :) IP: *.icpnet.pl 09.06.06, 21:04 ja nie moglam dojsc do tego co to za stworzonko to "nakępie" - drzesz się jak złe na kępie!!!!!!!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuz4 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 13:42 Ja też dokładnie tak myślałam, i łamałam sobię głowę, myśląc co to może być "nacudja" =D Odpowiedz Link Zgłoś
ewakuakcja Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 14.01.07, 05:49 a ja myślałam, ze to nasturcja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alutaaa Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 14.10.07, 13:07 Hehe i ja miałam z tym problem, tylko że to była "nasturjo nasza" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żuczek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.08, 21:43 Ksiądz: "pokój paaański niech zawsze będzie z wami". To przedłużanie słowa 'pański' jakoś tak modulowało księżom głos, że chyba do wieku nastoletniego rozmyślałem co to jest 'pokój bahański' ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iz.a Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 217.153.105.* 28.09.06, 14:25 a ja myślałam, ze tam jest "za" i "po" liraksy twarz i mi się jakoś z lizolem kojarzyło, ale to jeszcze niedawno tak myślałam i ciężko się zastanawiałam o co chodzi, czy tom jakas przenośnia niezrozumiałą dla mojego pokolenia czy co... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moiss Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 91.217.99.* 14.08.11, 23:06 miałam to samo,dodatkowo w piosence wilków " wypalimy całą trawę" - myślałam, że siedzą na ławce w parku i na znak miłości spalą trawę z trawnika :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juhhh Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.08, 13:55 ...a ja myślałam, że Lew Rywin to lew o imieniu Rywin mieszkający w cyrku Sejm... Nie myliłam się za wiele xD Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.17, 20:15 Podobno lew Rywi istnieje, a przynajmniej istniał. Słyszałam w telewizji, że miał operację na guza tarczycy w NG Wild? Pokazywano biedne lwiątko w ogrodzie zoologicznym, ale nie pamiętam już gdzie... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.crowley.pl 23.09.05, 12:35 To akurat nie ja myślałem, ale mój kumpel, że powodem, dla którego na filmach postrzelonym w brzuch leje się z ust krew jest fakt, że jak pocisk do ciała wpadł, to wyparł tę krew niejako, miejsca już na nią nie starczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 08:00 hehe dokąłdnie tak samo mi się wydawało a do tego myślałem że ludzie wchodzą do telewizora po kablu, jakos magicznie się zmniejszają i wchodzą i próbowałem to zobaczyć kiedy wchodzą ale jakoś się nie udawało :) strasznei byłem zawiedziony po każdej nieudanej próbie, aha i jeszcze jedno nie mogłem sobie tego wytłumaczyć dlaczego kolega może obejrzec to samo jak oni weszli do mojego telewizora :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.uz.zgora.pl 08.06.06, 13:03 Myślałam, że nie ma takich którzy tak myslą :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dog W filmach umierają więźniowie skazani na śmierć IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 14:42 bo kto u licha normalny zgodziłby się umrzeć w filmie ?? :) Myślałem też, przez dłuższy czas, że wszędzie dookoła Polski są Niemcy, bo wszyscy tylko tam jechali, aż któregoś dnia ktoś powiedział, że jedzie do Holandii. Mój świat runął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia.k-ch Re: W filmach umierają więźniowie skazani na śmie IP: *.icpnet.pl 03.09.07, 22:30 Jako czterolatka myślałam, że ja to już wszystko wiem - bo przecież wiem jak sie nazywam ja i moi krewni, gdzie mieszkam, jak trafić do cioci, jakim tramwajem jedzie się do przedszkola i pare temu podobnych - i to już przecież naprawdę WSZYSTKO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: W filmach umierają więźniowie skazani na śmie 25.07.17, 21:36 Ja za to zapytałam mamy pierwszego dnia w szkole (bo tego nauczyłam się wcześniej) -mama, po co te dzieci idą do szkoły, kiedy nie umieją czytać ani pisać? Przecież w ogóle niczego się nie nauczą!!! Odpowiedz Link Zgłoś
feelek Re: W filmach umierają więźniowie skazani na śmie 06.03.21, 09:06 Ja na lekcji religii (miałem 3-4 lata, chodziłem ze starszą o 4 l. siostrą, nie mieli mnie z kim zostawiać) na pytanie Katechetki: - Czy widziałyście dzieci żeby ktokolwiek, poza Jezusem, umiał zrobić coś takiego: przemienić wodę w wino???? wstałem i powiedziałem: - Czarodziej! Dosł. kilka dni wcześniej w przedszkolu był gościu co robił rozmaite cuda - wyciągał królika z kapelusza, robił taką wysoką laskę z gazety... zrobienie wina z wody to był dla niego mały pikuś - tak szczerze sobie pomyślałem... tylko czemu wszyscy się tam śmiali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 62.141.225.* 09.06.06, 20:31 ...kiedy ja patrzę na bohaterów filmowych to oni patrzą na mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
esterina Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 09.06.06, 20:57 sok z burakow idzie do zyl bo zawsze ktos mi gadal ze z burakow jest krew czy cos w tym stylu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czkaaa Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.memrb.com.pl 05.09.06, 14:52 a ja myslałam ze pojęcie 'czarny rynek' oznacza ze ludzią przychodzą nocą, w czarnych plaszczach na targowisko i spod czarnych cerat na straganie wyjmują rzczy o które prosimy hyhyhy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czaryn Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.poczta-polska.pl 13.02.07, 15:41 To ja podobnie, z tym że wg mnie czarny rynek odbywał się w dzień. Wsród hałd stały stragany z umorusanymi od węgla górnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia.k-ch Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.icpnet.pl 03.09.07, 22:35 Kuzynka powiedziała mi, zebym nie jadła buraczkow, bo potem będę siusiać na czerwono i to się nazywa "okres". Awersja do buraczków została mi na zawsze, pomimo zdobycia pełnej wiedzy na temat związku buraczków z okresem... Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.17, 20:41 I też nie jest to czysty przesąd; ponoć barszczyk buraczany stosowano na wsiach jako środek podwyższający hemoglobinę. Wygrzebałam ostatnio z książki zielarskiej. Lekarze to potwierdzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 21:13 Jak byłam mała miałam ambicje, marzenia i wielką wobraźnię. Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.17, 20:44 Powiedzmy - miałaś wielką wyobraźnię, marzenia i ambicje. I reszta to była pecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iskierka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.gdynia.mm.pl 19.07.06, 17:15 A ja myslałam, ze w tym pudełku (czyli TV ) siedzą prawdziwi ludzie ... w sensie , ze są oni tam zamknięci i długo głowiłam się nad tym jak oni wszyscy się tam mieszczą:) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotkas Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.07, 20:30 ja myślałam,ze kierowcy autobusu mają niezwykłą siłę, że cały autobus z ludźmi podciągnie pod górę...nie wiedziałam, że to silnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Undo Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.centertel.pl 25.07.07, 23:11 1) Dla mnie "zagranica" było synonimem ZSRR (teraz wiem, że na zasadzie skojarzenia głosek Z i R) - kiedy mama powiedziała mi że ciocia chrzestna wyjechała za granicę, to byłem święcie przekonany, że właśnie tam (nota bene sądziłem, że na świecie jest tylko Polska i ZSRR) Pikanterii tej opowieści dodaje fakt, że ciocia wyjechała do... RFN :D 2) Byłem święcie przekonany, że spikerzy w telewizji mnie widzą, bo patrzą na mnie. Robiłem nawet takie testy: siedziałem przed ekranem i nagle zrywałem się z fotela i uciekałem pod telewizor, albo na jego bok i zerkałem na ekran - oni ciągle patrzeli mi w oczy!! (jeśli ktoś ma kineskop z wypukłym ekranem, polecam spróbować - to prawda!) Więc uznałem, że skoro już im nie ucieknę, to może się z nimi zaprzyjaźnię - usiłowałem im wejść w słowo, przerwać, ale oni mnie nie słuchali, ba! kompletnie ignorowali - do dziś mam o to żal do pani Loski, pana Suzina... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.17, 21:02 Ja - za czasów PRL kiedy były Ikarusy, stare jak świat - zastanawiałam się często na takiej WIEELKIEJ warszawskiej GÓRZE czyli na pagórku przed opustoszałym wtedy Belwederem :) czy ten autobus nas tam wciągnie, bo rzęził okropnie i zwalniał, a na zakrętach przechylał się pod kątem 45 stopni co najmniej. Wszyscy w przepełnionym wtedy autobusie walili się na siebie jeszcze bardziej obciążając resory - a później na drugim, w drugą stronę. Tak jechaliśmy do mnie do szkoły, jak sardynki, padając na siebie, słowo bezczelność nie miało już sensu. Czasami ciążenie w rzędzie pierwszym rozrywało nam żebra, za chwilę unosili nas na plecach i nie tylko ci we wszystkich rzędach poprzednich. Dusiburg i tą katastrofę mi przypomina. Ale jakoś przeżyliśmy te czasy. Kiedy byłam mała - coś do matury - myślałam że Jonasz to to samo co Judasz. Później kojarzył mi się ze złym charakterem. :D Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 29.06.04, 20:45 > ... ludzie z telewizji, nie muszą sie myć i robić kupy. Coś w tym jest, jak byłam mała, trudno było mi sobie wyobrazić, że słynni artysci i inni znani ludzie TEGO nie robią. Tak samo jak księżniczki i królewicze z bajek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 29.06.04, 20:46 > Coś w tym jest, jak byłam mała, trudno było mi sobie wyobrazić, że słynni > artysci i inni znani ludzie TEGO nie robią. Tfu, miało być "że to robią", oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
plonaca.zyrafa Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 09.07.05, 18:11 > Coś w tym jest, jak byłam mała, trudno było mi sobie wyobrazić, że słynni > artysci i inni znani ludzie TEGO nie robią. > Tak samo jak księżniczki i królewicze z bajek :-) Bo tego nie robia! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.17, 20:17 I nie chodzą "po ulicy" tylko jeżdżą samochodami i limuzynami. Znane teraz nawet z prasy. Chyba że piszecie artykuły do gazet :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietrek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 21:24 Ja myslalem ze konfesjonal to toaleta dla ksiezy i przychodza sie tam zalatwic. Tylko nie moglem pojac dlaczego ludzie tem podchodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zimowadziewczyna Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:44 A ja myślałam, że to toaleta dla wiernych. W jednym z kościołów w moim mieście konfesionały są zamykane, a jak ktoś się spowiada, to jeszcze świeci się czerwone światełko. I ja nawet nie pytałam mamy, po co Ci ludzie tam wchodzą, bo byłam pewna, że to toaleta; a jak się świeci światełko, to znaczy, że zajęte :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olivae Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.dew.pl 25.02.06, 00:23 wyobrażcie sobie że w katedrze oliwskiej panowie pilnują zabytków przed złodziejami ale i takimi co pozwalają sikać dzieciom właśnie w takich miejscach Odpowiedz Link Zgłoś
int1 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 07.06.06, 21:18 the_dzidka napisała: > > ... ludzie z telewizji, nie muszą sie myć i robić kupy. ja dojrzałam w momencie, jak wyobraziłam sobie Madonne i M. Jacksona w toalecie na ubikacji... to był przełom :))) Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 06.02.07, 15:04 Michael Jackson zwiedził toaletę w mojej szkole. Wyobraźcie sobie, jake to wrażenie ^_^ Tylko właściwie nie wiem - damską, męską czy nauczycielską? ^_^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ontheline Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.sm-rozstaje.pl 15.10.05, 08:59 że w domu umnie są kamery i jestem gdzieś w telewizji, w programie, który ktoś ogląda teraz na żywo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elpida76 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 15:06 ja miałam to samo:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juizy Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.it-net.pl 07.06.06, 20:47 LOL. Też tak miałam. I zawsze sie wtedy peszyłam, bo myślałam że ci ludzie siedzą w kinie i mają niezłą polewe ze mnie jak się kąpie, czy siedze na kiblu ... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronikaa89 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.localdomain / *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 22:14 To ja zawsze zastanawiałam się, jak prezenterzy mieszczą sie do telewizora (co dziwne filmy mnie nie dziwiły) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwart Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.stg.pl 16.01.07, 21:29 Jak byłam mała rodzice dali mi trochę piwa "na język", tzn. mogłam umoczyć język w szklance. Piwo uznałam za obrzydliwe i długo zastanawiałam się po co ludzie piją to paskudztwo. W końcu doszłam do wniosku, że piwo smakuje jedynie dorosłym i że jak urosnę to zrobi się dla mnie słodkie i dobre, jak kakao. Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.17, 20:33 Miałaś rację. Dzieci rosną, więc potrzebują wiele węglowodanów, mleka - wapnia i kakao - magnezu od czasu do czasu. Piwo - chmiel i drożdże pędzone na słodzie i fermentujące w kadziach obniżają cukry, zwłaszcza, kiedy jest niepasteryzowane. Takie już są właściwości drożdży, które szukają pożywki w naszych jelitach i obniżają wydatnie cukier - chmielu, który działa w dodatku lekko nasennie, adzieci cały dzień biegają naogół, czy uczęszczają do szkoły. Po okresie aktywności na słońcu idą na ogół spać " z kurami" a wstają wcześnie rano albo późno - zimą. Szkoła dla dzieciaków o ile pamiętam własne dzieciństwo - to mus, a słodkie potrawy to przysmaki tak normalne, że należałoby zlikwidować Danonki, żeby każdy to zauważył. Dla dorosłych z siedzącą pracą i tyjących w ten sposób to samobójstwo, stąd uwielbiają piwo, pomagające im trawić i pozbawiające nadmiaru węglowodanów. Wyjątkiem jest dieta gdzie celem jest przybranie na wadze. Odpowiedz Link Zgłoś
na_und Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 18.01.06, 20:46 w przedszkolu pozyczylem koledze piekny scyzoryk otrzymany od dziadka. kolega dlugo go nie przynosil w koncu powiedzial ze bawil sie nim u babci na wsi, przyszedl niedzwiedz i go zjadl. a ja uwierzylem. za komuny ciezko bylo o mieso, a moj ojciec mial "dojscia" i miesem zalatwial rozne rzeczy, np. szybkie dostawy ciast i tortow z cukierni ciotki. nie moglem zrozumiec, jak ona przerabia te polcie miecha na placki z rodzynkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.maszewo.sdi.tpnet.pl 07.06.06, 12:51 Brawo! popisales sie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cristiano Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 14:54 jak byłem maly to myślalem ze pilka nożna to kopanie w dynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia Re: Jak byłam mała , to myślałam, że... IP: *.citinet.pl 07.06.06, 17:16 nigdy nie dorosnę i zawsze będę mała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.vlan143.rybon.lubman.net.pl 08.06.06, 14:43 myslalam ze skrzypce robi sie ze skorki kasztanow ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila_ Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.chello.pl 09.06.06, 15:27 że chleb sie robi z ziemniaków i mleka:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paffcio_SZCZECIN Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 09.06.06, 16:37 Jak byłem mały, to myślałem, że psy sikają ogonem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Water Proof Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 12:34 Kiedyś mój tata nie domknął drzwi WC jak siusiał i go podejrzałam :P Potem chciałam siusiać paluchem, tak jak tata :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebaska Jak byłam mała, to myślałam, że... IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.06.06, 17:46 Byłam pewna, że maskotki rozmawiają i normalnie się ruszają jak wychodzimy.. Wpadałam czasem z nienacka do pokoju, ale były za szybkie i wracały na miejsca :) Oczywiście wierzyłam też w Mikołaja, ale do czasu.. U mnie w domu zawsze na Gwiazdkę zamykano mnie w pokoju, gasło światło, a kiedy Mikołaj zadzwonił dzwoneczkiem (których pokażną kolekcję mieliśmy w kuchni) to prezenty były pod choinką :) W któreś święta Mikołaj zadzwonił i wypadł mu dzwoneczek na kafelki :D Po jakimś czasie odkryłam, że jeden z naszych dzwoneczków jest uszkodzony :P Niezdarny ten Mikołaj :P Też myślałam, że paluszki są z drewna :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom_22 Re: Jak byłam mała, to myślałam, że... IP: *.autocom.pl 02.05.09, 03:28 W dzieciństwie babcia zabierała mnie często na grzyby. Wiadomo - powtarzała których grzybów nie zbierać. A ja cały czas się bałem ze pewnego dnia babcia w końcu zbierze złego grzyba który trafi do zupy.I miałem taką dręczącą mnie wizję babci odpadającej przy obiedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qwerty Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.url.lgfl.synetrix.local / 212.85.15.* 17.07.06, 10:25 ..dorosli nie maja koszmarow i wystarczy, ze zamkna oczy i od razu spia. ..na trzepak powinno sie mowic 'desant'. zawsze twardo wyklucalam sie o to z bratem^^. ..podpaski to 'dyskretne pieluszki'. ..Tamiza to jakas dzielnica w Londynie. .. Michael Jackson to kobieta a Tina Turner to mezczyzna.. .. pluszaki zyja!! duzo tego bylo :) jak sobie przypomne to napisze pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom_22 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.autocom.pl 02.05.09, 03:23 mialem to samo z Majkelem. Pamiętam, gdzieś na początku lat 90. leciał w polskiej telewizji Moonwalkter (ależ była pompa!), mialem 5- 6 lat i podczas filmu mama powiedziala mi ze Jackson to facet. To bylo straszne.. Odpowiedz Link Zgłoś
carwszechrusi A mój ojciec myślał że lekarze nie umierają 27.09.06, 19:45 Ja w dodatku myślałem i moja matka też że w radiu siedzi koleś i jest takie miniaturowe studio :) co ciekawe co do TV nie miałem takich podejrzeń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaaha Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 80.50.235.* 30.08.08, 17:56 a ja myślałam ze chłopcy nie mają pupy takiej jak dziewczyny. czyli z "przedziałką" po srodku :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bouras Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 22:05 jak bylem mały, telewizji nie było, więc miałem to samo z rycerzami i piratami. Odpowiedz Link Zgłoś
sloncenadnami a ja myslałam, że moja mama wkłada do majtek watę 17.08.11, 16:17 którą uprzednio perfumuje, po to by pachniała jej cipka - a po prostu miała okres hehe Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: a ja myslałam, że moja mama wkłada do majtek 25.07.17, 19:03 Mój kotek rozdarł kiedyś pazurkami opakowanie waty i prawie że całe włożył sobie do kuwety. Podpatrzył, że ludzie używają papieru toaletowego... Drugi nauczył się kiedyś robić do toalety... ale był zbyt mały i trudno mu się było utrzymać na sedesie. Mało że tam nie wpadł, na urodzinki dostał kotek własną dużą kuwetkę krytą i zamykaną za klapę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tea Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.dsl.pipex.com 29.06.04, 18:10 A ja myslalam, ze prostytutka to to samo co sekretarka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Denis Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 217.153.116.* 29.06.04, 18:17 Gość portalu: tea napisał(a): > A ja myslalam, ze prostytutka to to samo co sekretarka... Szczerze mówiąc, w pewnej firmie, w której kiedyś pracowałem, prawie tak było ;) Odpowiedz Link Zgłoś
angel-m Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 23.08.05, 22:01 a ja myślałam, że sanitariat oznacza to samo co sekretariat i powiedziałam rodzicom, po kilku pierwszych dniach szkoły podstawowej, że swoją tarczę odebrałam od pani w SANITARIACIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolówka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.chello.pl 08.06.06, 08:34 Jak byłam mała, to myślałam, że jak na przejściu ulicy jest sygnalizacja świetlna, to jacyś dwaj gostkowie siedzą w jakiejś piwnicy pod ulicą, mają na światłach zainstalowane kamerki i tylko patrzą kto chce przejść. Kiedy światła się długo nie zapalały pomyślałam, że ci dwaj biedni gostkowie mają na głowie całą masę sygnalizacji i o mojej nie mają czasu myśleć. Nie obeszło się u mnie również przed zwiewaniem przed duchami. Myślałam, że jak zbyt wolno wejdę na klatkę schodową to mnie dogonią, dlatego codziennie biegłam na parter i chowałam się przed nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zu Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.chello.pl 09.06.06, 14:25 profil to jakaś substacja z której robi się sztuczny biust i tak mając 6 lat wypchałam stanik mojej mamy watą podczas jakiś świąt i wyszłam pokazać sie calej rodzinie i powiedziałam do dziadka:"Dziaku, zobacz jakie mam cycki!!",a dziadek na to:"Bardzo ładne tak z profila", na co ja:"Nie z profila tylko z waty". ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqada Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.dashnet.lublin.pl 09.06.06, 13:41 a moja córcia co ma 7 lat kiedy powiedziałam jej że dziś na obiad będą ziemniaki greckie, i ja aby jej kraj przybliżyć, dodałam wmiankę o żółwiach, moje dziecko zdebiało i zapytało czy oni tam ziemniaki z żółwi robią? :) ja natomiast jak byłam mała myślałam zę Bolek \i Lolek jak bajka się konczy mają dalej swoje przygody więc jak tata kiedyś tv rozkręcił ku mojemu zdziwieniu nie znalazłam tam swoich bohaterów z kreskówek myślałam też że jak będę biegła w kmierunku słonca które akurat zachodzi to go w koncu dogonię z filammi też miałam podobne wyobrażenia, ze jak biorą ślub to naprawdę. Że w życiu też są razem. że giną w filmach źli ludzie z więzień. i masę innych które już tu były poruszane :) Odpowiedz Link Zgłoś
camaretto Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.07.17, 21:31 O, jeszcze przypomniałam sobie, że z koleżanką nie wiedziałyśmy co to jest "seks". Poszłyśmy do rodziców zapytać, i moja mama powiedziała mi, że to pociąg mężczyzny do kobiety. Co natychmiast powtórzyłam koleżance. Ta mnie ofuknęłą. Eee, mówi, pociąg to kolej, wagony... Seks to dolna część ciała!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 81.219.8.* 29.06.04, 20:32 A ja myślałam, że wróbelki to małe gołębie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolajnat Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 01.07.04, 10:48 o matko ja tez!!!!!!! jak powiedzialam o tym mojemy chlopakowi to sie zalamal. stwierdzil, ze chyba nie ma na swiecie drugiej osoby, ktora by myslala, ze wrobelki to dzieci golebi! a tu prosze!! pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mon.dan Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 17.08.04, 23:33 a ja myslalam ze kon i krowa to para. ze krowa to zawsze dziewczynka a kon to zawsze chlopczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: male_conieco Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.it-net.pl 19.08.04, 13:34 > a ja myslalam ze kon i krowa to para. ze krowa to zawsze dziewczynka a kon to > zawsze chlopczyk. cos w tym jest.....krowa to zawsze dziewczynka, bo chlopiec krowy to byk, a dziewczyna konia nazywa sie klacz;) Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 15:37 tez tak myslalam !!! a mysz to dziewczynka, szczur - chlopiec!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia.k-ch Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.icpnet.pl 03.09.07, 22:41 Juz pisalam o tym wyżej, lecz powtórzę - myślałam, że lew i lwica to dwa odmienne gatunki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaamisia_14 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 17:13 Ja myslałam, ze mały konik od urodzenia pije wode, ale jak zobaczylam w zeszłym miesiącu źrebaka ssącego mleko to zwątpiłam a znajomi mieli niezły ubaw... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moooo Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 83.238.129.* 26.10.05, 14:00 niezłe:))) iihhaaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 83.18.86.* 14.02.06, 17:42 Natomiast ja miałam okazję widzieć kilka razy żywego szczura, no takiego uciekającego np. ze śmietnika. Oczywiście także na obrazkach, ilustracjach, w tv. Bałam się szczurów przeogromnie. I byłam najświęciej przekonana, że "żonami" szczurów są... jaszczurki. Odpowiedz Link Zgłoś
adrienna Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 04.12.04, 22:51 a ja z moim mężem znaleźliśmy się w korcu maku, bo myśleliśmy że szynka to jest język psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.nyc.res.rr.com 10.06.06, 05:01 to i ja na trzecia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i33 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.dew.pl 25.02.06, 00:16 myślałam że ptasie mleczko to naprawdę z ptasich wnętrzności i nie chciałam tego nawet spróbować, dobrze że nie myślałam tak np o cukierkach michałkach czy batoniku Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 194.146.128.* 07.06.06, 20:50 hehehehe a ja wlasnie myslalem ze ptasie mleczko pochodzi od ptaków ... znaczy ze sa ludzie ktorzy je doja tak jak sie doi krowy... co smieszne czasem lapie sie na tym ze ciagle tak mysle ;) hehehehehehehehhe zawsze zastanwialo mnie ile to trzeba tych ptakow wydoic... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 10:54 dokladnie mialam tak samo i teraz tez czasami jeszce sie na tym lapie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 82.139.48.* 19.12.08, 20:29 ja wiedzialam, ze istnieje cos takiego jak ptasie mleko, ze matka-ptak piskletom je daje ze swojego pyszczka...kurde, nie wiem, skad to wiedzialam, takie madre rzeczy, ale to prawda: pl.wikipedia.org/wiki/Ptasie_mleczko_(ornitologia) ale jednoczesnie, myslalam, ze to ptasie mleczko, co kupuje sie w sklepach pochodzi wlasnie od ptakow, a fuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katarzynka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 20:50 A ja myślałam, że "gołąbki" to zawijane w sałacie żywe gołębie i na zielonej szkole nie chciałam ich ze strachu jeść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :):) Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 07.06.06, 21:25 Jak miałam 5 lat, to co prawda jak mama robiła gołąbki, to wiedziałam, że to nie gołębie, ale kiedyś na wsi znajoma się mnie pyta "czy chcę gołębia"..i myślałam że chodzi o takiego latającego. Albo miałam w klasie kolegę, który mieszka w Wieliczce...i tak do 3 kl. podstawówki zawsze byłam głęboko przekonana że mieszka w kopalni :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yiodsa Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.09, 14:07 Ja myślałam dokładnie tak samo;) Że gołąbki to się robi z gołębi i zawsze było mi ich szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sanna Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 02.03.06, 11:42 A ja nie chcialam jesc golabkow, bo myslalam,ze mama je nalapala za oknem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinka:P Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.vline.pl / *.109.rev.vline.pl 07.06.06, 12:52 a ja myslałam, że jak zamknę oczy to mie nie widac;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilly15 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.vline.pl / *.109.rev.vline.pl 07.06.06, 12:53 czesto zastanawiałam się, że może wszyscy są inni niż ja, tylko ja jestem nienormalna i oni udają, że jestem normalna i że sa tacy jak ja, żeby mi przykro nie było:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
bezia80 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 02.05.09, 19:16 o, to to właśnie. dodatkowo wkreciłam sobie film, że jestem adoptowana i zamęczałam moich rodziców o papiery adopcyjne( przetrzepywałam regularnie wszystkie szuflady i zakamarki w celu ich znalezienia) i wyobrażałam sobie jak jadę w świat szukac prawdziwych rodziców:)Oczywiście adoptowana nie byłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
bezia80 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 02.05.09, 19:21 poza tym tato powiedział mi kiedyś, że mam mu śpiewać w samochodzie, to on nie zaśnie za kierownicą. Zawodziłam więc podczas jazdy, nie tylko autem, ale też autobusem, bo przeciez pan kierowca tez może zasnąć, a sie wstydzi poprosić o mój występ. Nie pamietam co na to wspólpasażerowie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dotsi:) Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.vline.pl / *.109.rev.vline.pl 07.06.06, 12:55 a a myslałam, że jak się przeprowadzam, to wszystkie moje rzeczy zostaja w starym domu i mam nowe, które nalezały do poprzednich właścicieli;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:21 to tak samo jak ja - teść (weterynarz) o mało co nie spadł z krzesła jak to usłyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaaz12 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 12.03.06, 00:26 Gość portalu: gwiazdka napisał(a): > A ja myślałam, że wróbelki to małe gołębie. > a ja będąc mała myślałam,że brukselka to kapusta dla krasnoludków, a teraz wierzę w matrixa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolinek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 19:11 Gumy są z gumbowni a krowy z krowiarni wiec wiecie mialem pomysly nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nik Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:25 kocham was za wróbelki ;pp ja jak się dowiedziałam od koleżanek na podwórku że jest coś takiego jak seks, to mówiłam,że to obrzydliwe i że moi rodzice tego na pewno nigdy nie robili ;D natomiast wcześniej, jak się uczyłam alfabetu to mówiłam: abcdefghidjotka ... a w ogóle to miałam manię wyrzucania wszystkiego co było w szafkach na podłogę ;D Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 06.02.07, 15:11 Mnie kuzynka wytłumaczyła kiedyś, co to jest randka: "chłopak i dziewczyna uciekają razem w domu a potem całują się w łóźku". Potrzebne to było do zabawy lalkami - jedna pozwalała "młodszej siostrze" iść na randkę "tylko żeby się nie całowali w łóżku, bo to głupie". Odpowiedz Link Zgłoś
noie Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 29.06.04, 22:20 Hallo Wiec jak bylam mala to wierzylam mojemu tacie do tego stopnia, ze jak bylismy kiedys w WPKiW ( Chorzow/Katowice) i chcialam sie przejechac na kolejce linowej "Elka" a tata z jakiegos tam powodu nie chcial/nie mogl jecac,i mi powiedzial, ze na kolejce moge jechac ile chce tylko musze wskoczyc na nia z dolu....chodzilam tam po szkole i szukalam jakies gorki i probowalam wskoczyc . Nie musze wyjasniac ze mi sie nie udalo...ale zawsze mi sie to przypomina , gdy z moimi dzieciakami tam jestem :-) Pozdrawiam noie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julia Ceredys Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 20:58 Że jeźeli kończę 4 lata, to już mam 5 lat. I zawsze kłuciłam sie z babcią, na ten temat. I że w zimie powinno być cieplej, bo słońce jest niżej. Myślałam, że odkryłam coś wielkiego, a tu się okazało, że się mylę :] Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucusia4 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:50 Moja teściowa dalej sądzi, że jak się kończy np. cztery lata to się ma pięć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eldani Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.renicom.pl 03.03.06, 12:26 MI sie wydaje że teściowa ma racje ale to zawsze teściowa takim się nie wierzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzanna Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:52 Niby tak, ale jednak nie całkiem. Czy dziecko, które skończy roczek ma 2 lata? Czy dziecko, które skończy np. tydzień - ma rok? Czy ktoś kto skończył 17 lat to jest od razu pełnoletni bo ma 18? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seri Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:43 Ja jak byłem mały to myślałem że jestem taką lalką barbie i właśnie ktoś sie mną bawi. A potem jak już maiłem komputer i grałem w The Sims to że właśnie ja jestem tym simsem i jakiś gość czy gościówka właśnie mną gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 11:03 ale to jest tak ze kiedy konczysz np rok to juz sie zaczyna drugi,wiec nie masz dwoch lat ale zaczynasz drugi rok zycia.Przeciez to logiczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DD Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 11:09 ALE JEST TAK,ZE KIEDY KONCZYSZ ROK TO ZACZYNA SIE DRUGI ROK ZYCIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MOncia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.stg.pl 08.06.06, 17:58 Jak spuszczałam wode w ubikacji to tak syczało i się bałam że tam są węże i pewnego dnia, jak bedę sikać, to mnie w tyłek ugryzą. Albo myślałam, że na koniec modlitwy mówi się AMENT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doctordaniel Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 82.146.225.* 07.06.06, 19:14 to jak ja kończę 30 to ile niby mam... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corrida Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.petrus.com.pl 29.06.04, 22:28 a ja myslalam, ze chipsy robi sie z ciasta(tak cieniutko rozwalkowanego) :P :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aureliana Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.04, 23:30 ze bohaterowie filmow,ktorzy w filmie umeiraja-umieraja naprawde i sie zastanawialam,ze przeciez musza znalesc akurat takich aktorow,ktorzy jzu nie chca zyc..no a przeciez film sie robi dlugo,wiec co bedzie kiedy podczas krecenia filmu im sie zachce nagle znow zyc? przykro mi bylo i ze gruchanie golebi to tak naprawde sowy i sie zastanawialam co w srodku dnia robia sowy w miesice:)) a moja mama myslala,ze swiatla na drodze zmienia nie automat,ale czlowiek,ktory siedzi w tym slupie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katerina Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 29.06.04, 23:59 Kocham was ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej S. Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 30.06.04, 10:40 Cześć Katerina:) Za co tak nas kochasz? Lubisz starszych chlopców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebaska Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.06.06, 18:00 Myślałam też, że jak trzeba nacisnąć przed przejściem przycisk, żeby zmieniło się światło, to trzeba dużo razy. Bo wtedy sobie automat pomyśli, że jest dużo ludzi i zmieni światło.. Niestety do dzisiaj się na tym łapię, że klikam i klikam i klikam i klikam :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Water Proof Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 12:45 Bo tak jest - włącza się przepełnienie czy jakos tak... Mój były mi to kiedyś probował tłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagna Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.alxndr01.va.comcast.net 30.06.04, 20:42 ja myslam podobnie; aktorzy, ktorzy gina w filmie to wiezniowie skazani na kare smierci:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesbe Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.lucka.sdi.tpnet.pl 01.08.05, 23:45 Hehehehe nie wierze! Ja tez tak myslalem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 23:38 A ja myślałam, że w elektrowni siedzi taki facet, co trzyma palec na przycisku i wtedy jest prąd w domu, a jak idzie np. siku to wtedy wyłącza nam się prąd. No i bałam się, że pociąg skręci z torów do naszego ogrodu i mnie przejedzie... to były czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka69 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 18.08.05, 16:10 a ja myslałam,że w ganiazdku elektrycznym sidzi na krzesełku taki facet mały, ubrany jest jest jak konduktor i obowiązkowo czapka taka jak policyjna na głowie i rece załozone i czeka... i jak mi mamm mówiła że kopnie mnie prąd to ja właśnie myslałam że ten koleś co to siedzi na krzesełku i czeka na takie ofary jak ja, to mnie kopnie nogą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martz Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.icpnet.pl 07.06.06, 17:30 a ja myślałam, że w gniazdku elektrycznym jest mały krasnal, ludek, który biegnie bardzo szybko po kablu, aż lecą iskry i dlatego np. świeci żarówka :] Odpowiedz Link Zgłoś
sheep10 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 08.06.06, 00:10 a ja myślałam, że Michael Jackson to kobieta;) nawet kłóciłam się o to z moim starszym bratem. Ponadto myślałam, że w radiu siedzą pomniejszeni ludzie, którzy mówią do nas przez głośnik:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IzA Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.devs.futuro.pl 07.06.06, 12:09 ja myslalam ze kiedys zagram w bajce obok smerfow lub muminkow i zobacze ich krainy, albo tam pojade i sie bede z nimi bawic;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hania Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 23:49 że jak nauczę sie dokłądnie formułki wypowiadanej przez czarodziejkę z księżyca to sie w nią zamienię. kiedyś będąc z przyjaciółką na podwórku, próbowałam się usilnie zamienić w czarodziejkę z merkurego (moja faworytka!!) żeby ocalić nas przed jakimiś starszymi chłopakami z osiedla [ona mi się przyznała potem, że próbowała dokłądnie tego samego) :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patka =) Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:14 hehe ja robiłam dokładnie to samo- próbowałam się nauczyć formułki z bajki "czarodziejka z ksieżyca" po prostu uwielbiałam tą bajke =) A i też myślałam, że jestem malutkim człowieczkiem i moje całe życie oglądane jest w telewizji przez ogry i olbrzymy i że mama dlatego na mnie krzyczy, bo mnie adoptowała i mnie w ogóle nie kocha =) lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom_22 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.autocom.pl 02.05.09, 03:36 ..to myślałem że wagony w pociągu są sklejone lepcem albo taśmą dwustronną za bufory. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_antka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 28.10.04, 17:30 A z tymi gołębiami to ja też tak myślałam. Całkiem niedawno odkryłam, że to nie sowy - a mam już ładnych parę wiosen. I jeszcze jak byłam mała to myślałam, że radio gra bo za odbiornikiem w głębi regału siedzi krasnoludek i to on mówi te wszystkie rzeczy. I że jak się kręci gałką i strzałka w radiu się przesuwa to krasnoludek tez się przesuwa w prawo lub w lewo... Odpowiedz Link Zgłoś
2paco Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 01.11.04, 13:50 ...smerfy w moim telewizorze są niebieskie (zlewe cała rodzina miała, bo mieliśmy wtedy czaro-białgeo złoma). wszyscy mi to wybijali z głowy, ale ja swoje wiedziałem. ciekaw jestem, czy gdzieś wcześniej widziałem w kolorowym telewizorze niebieskie smerfy, czy po prostu wyobrażałem je sobie takie (w końcu nie kryły się z kolorem swojej skóry). Wyobraźnię zawsze miałem mocną, więc skłaniam sie ku temu drugiemu rozwiązaniu. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:39 Ja też widziałam kolory w czarno-białym telewizorze :D I usilnie starałam się przekonać mamę, że "ta sukienka na pewno jest czerwona!" ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
onlyou a propos radia... 27.06.05, 08:48 zawsze myslalam,ze w radiu siedzi pani i mowi. Ze to taki malutki czlowieczek radiowy :))) Kiedys (nie wiem dlaczego) szukalam w srodku Pani Loski, rozwalilam radio, a tu przykra niespodzianka, bo nikogo tam nie bylo... bu ach te dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
nimfffa Re: a propos radia... 07.06.06, 15:50 też tak myślałam:) nawet mieliśmy w domu takie stare radio w którym sie świeciło i przez tą obudowę zaglądałam do środka bo chciałam zobaczyć tych ludzi co mówią:)))) wyobrazałam sobie ze to ich domek:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 10:57 A propos gołębi: ja myślałam, że obiadowe gołąbki moja mama najpierw łapie za oknem, obskubuje i gotuje...coś strasznego... Odpowiedz Link Zgłoś
ingrid.bera Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 24.02.06, 13:50 Ja myślałam, że jeśli zakopie się gołębie piórko to wyrośnie gołąbek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i33 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.dew.pl 25.02.06, 00:43 ja też o tych obiadowych biednych gołabkach......jak zobaczyłam 1-y raz zdjęcie taty z wojska w białym mundurze marynarki z gitarą= to myślałam coś tu nie tak- przebieraniec i śpiewa, gra- to chyba ktoś z telewizji.....mama żeby mnie zmobilizowac do porządku w szafie- mówiła "no bo tam się smoki zalegną"! i to działało jak trza...moja koleżanka jeszce w średniej szkole myślała że penis jest zwinięty w ślimaka $,moja siostra ukradła mamie trochę surowego ciasta zawinęła w chusteczkę i włozyła między kaloryfer- niestety wbrew jej oczekiwaniom nie upiekł się chleb Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lollipop:) Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.vline.pl / *.109.rev.vline.pl 07.06.06, 13:05 a ja byłam przekonana ze jak ktos ma raka to rak<wierze> po prostu byl niedogotowany i jak czlowiek go zjadl to on mu sie zaczal tam ruszac i teraz ma raka;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martz Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.icpnet.pl 07.06.06, 17:33 ja brałam gruchania gołębi za odgłosy sów, nawet wtedy gdu działo się to w dzień. Pamiętam jak kłóciłam się z mamą, że to są sowy a nie gołebie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gladka8 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 18.06.07, 19:33 Hehe, to ja też myślałam że gruchanie gołebi to głosy sów... A co najlepsze, niedawno (nie dalej niż dwa miesiące temu), jak byłam z bratem (17-letnim) na dworze i usłyszałam to gruchanie i rzuciłam, że gołebie gruchają, to on powiedział, że zawsze myślał, że to głosy sów ;> Rodzinne czy cuś? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
mtv_fan Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 04.02.06, 19:14 Gość portalu: aureliana napisał(a): > a moja mama myslala,ze swiatla na drodze zmienia nie automat,ale > czlowiek,ktory siedzi w tym slupie:))) Ja myślałam że zmienia je taki człowiek pod ziemią która ma specjalny komputerek który mu pokazuje jaka jest sytuacja na drodze :) Odpowiedz Link Zgłoś
cookiebun Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 16.01.11, 04:33 O to to wlasnie, pelne przekonanie, ze to sowy sa! Odpowiedz Link Zgłoś
eres4 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 04.08.04, 13:51 Witajcie ! Gość portalu: corrida napisał(a): > a ja myslalam, ze chipsy robi sie z ciasta > (tak cieniutko rozwalkowanego) :P :)) Niestety w tym przypadku sie zbytnio nie pomylilas. Najczesciej chipsy robi sie z takiej pulpy ziemniaczanopodobnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fuhrer B Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.autocom.pl 11.02.05, 01:14 Ja myślałem że banany to małpie kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 16.09.04, 16:16 poza tym, za nic nie chcialam jesc zupy owocowej z jagod - bo myslalam, ze te drobne czarne nasionka z jagod to robaki:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: womynrulez Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 17:03 Jak byłam mała to nigdy nie chciałam jeść kiwi, bo myślałam, że te małe pestki to robaczki!!! Tak samo było z gołąbkami!!! Nie chciałam ich jeść, bo myślałam, że t oskubane ptaki!!! Bleeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elcia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 00:06 No widzisz, a to tylko zmielone świnki z ryżem i kapustą :) Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 18.09.04, 15:39 Gość portalu: corrida napisał(a): > a ja myslalam, ze chipsy robi sie z ciasta(tak cieniutko rozwalkowanego) :P :)) I nie pomylilas sie!!! Obecnie rzadko ktore sa z calych ziemniakow, raczej ze spreparowanego ciasta ziemniczanego, podobnie jak frytki w MacShicie Odpowiedz Link Zgłoś
chou69 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 09.07.05, 16:42 a co nie robi sie :ooo ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeko Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:28 a ja myślałam, że te falowane chipsy to ktoś siedział i je tak wycinał falująco a ni8e wiedziałam ze są takie powykręcane noże ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 19.10.05, 09:24 bo te chipsy karbowane to właśnie tak się robi, z papki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cav Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 17:07 Chipsy robi sie z ciasta. Tylko na reklamach sa ziemniaki krajane w talarki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.crowley.pl 30.06.04, 09:35 ...musztardę robi się z muszli. Mielonych muszli. No co, sama nazwa wskazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
doduszek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 27.07.05, 18:31 nie mogę, padnę :) :) :) :) :) JESTEŚCIE REWELACYJNIIIII :) A wierzył ktoś z Was w czarną łapę? HA! dorka Odpowiedz Link Zgłoś
bransoletka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 22.08.05, 18:12 ja wierzyłam w czarną łapę, a u mojej babci to nawet łapa dotknęła moją ciocię a ktoś ją widział na szybce toalety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:49 heh jak byłam mała to swiatełko od radia odbijało sie w oknie i ja wierzyłam ze to jakis ufoludek przyszedł dac mi siłe na nastepny dzien i naładoowac ta energia moje maskotki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruda Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.devs.futuro.pl 19.10.05, 10:46 JA, JA, JA wierzylam - mialam dziadkow w radomiu i oni mi to opowiedzieli :D Odpowiedz Link Zgłoś
cosmy Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 18.01.06, 20:58 ja też wierzyłam- to było przerażające, potem bałam się że mnie wciągnie przez ubikację.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juizy Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.it-net.pl 07.06.06, 21:08 ja sie cały czas tego boje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i33 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.dew.pl 25.02.06, 00:50 jeny- było coś takiego horror na podwórku-cz. łapa grasowała po cmentarzu i nie tylko, zależało od opowiadającego....a z czarną Wołgą- porywali ruskie dzieci i ściągali calusieńką krew.... a która kochała się w Zorro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 14:32 ja! ja!ostatnio widziałam powtórkę MOJEGO Zorro! Czarnej wołgi się bałam, tylko choroba, nikt mi wtedy nie powiedział, że porywali tylko ruskie dzieci, hi hi hi, Myślałam, że: -rozmieniać pieniądze to dać w sklepie np. pięć zł. i odebrać kilka pięciozłotówek, - w radiu są małe ludziki, - sarna jest samicą jelenia, -w każdym kaczym jajku jest mała kaczuszka( strasznie się spłakałam jak ciocia chciała mi dać do zjedzenia takie jajko na twardo, ale z jedzeniem jaj kurzych nie miałam problemu), -duchy w nocy przychodzą tylko między północą a pierwszą, więc po nocnych opowiadaniach horrorów ( szczególnie na koloniach)bałam sie panicznie tylko godzinkę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: An Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 22:50 A sarna nie jest samica jelenia!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Water Proof Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 13:00 Nie! Sarna jest samicą kozła! Samicą jelenia jest łania!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thebra Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 193.164.157.* 26.07.07, 16:17 a to sarna nie jest samicą jelenia???? JEZUUU!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juizy Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.it-net.pl 07.06.06, 21:07 OMG. No ja jeszcze rok temu (gimnazjum) jak leżałam z kumpelą około 22:00 to bałyśmy sie podejść do okna bo byłam 100% pewna że tam ktoś czeka na mnie aż podejdę i chce mnie wystaszyć. Tak się chowałam pod kołdrę, ze nie mogłam oddychać. Haha :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom_22 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.autocom.pl 02.05.09, 03:45 podczas pewnej podróży. Z ust taty- "Sucha Bez Kicka". Ciekaw byłem gdzie ona ma tego kicka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.sacz.okay.pl 07.06.06, 21:46 TAAKK!! nie moge! a myslalam ze to moja starsza siora wymyslila zeby mnie straszyc! wmawiala mi ze czarne smugi na scianie to czarna lapa a jak jest ciemno to moze mnie uducis!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hah Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 21:59 jak zostawałam sama z moją młodszą siostrą to udawałam że się zamieniam w potwora i chce ją zjeść. ona płakała a ja miałam ubaw. od początku byłam złem wcielonym ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i33 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.dew.pl 25.02.06, 00:54 a co z muszlą klozetową widział w niej ktoś perłę, muszla koncertowa- jak to usłyszałam to mi się tylko z łazienką skojarzyło a nie z kulturą Odpowiedz Link Zgłoś
wajdeczka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 07.06.06, 12:34 jak zjadłam pestkę z jabłka to się bałam, że mi jabłoń w brzuchu urośnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolus89 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 80.240.166.* 07.06.06, 19:46 tez sie tego balam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.stg.pl 26.09.06, 13:25 W końcówce banana są robaki Odpowiedz Link Zgłoś
aiczka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 06.02.07, 15:58 U nas dzieci opowiadały, że w te czarne końcówki tropikalne żmije zapuściły swój jad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CatAstrophe Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.tktelekom.pl 31.05.10, 14:15 haha, moja mama w to wierzyła, w tej jad żmii ^^ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yiodsa Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.09, 16:48 W końcówce banana mogą być takie pasożyty co się zwią lamblie, na serio;) Więc z tą końcówką to nie do końca taka fantazja;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haha Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.Red-83-33-226.dynamicIP.rima-tde.net 15.08.11, 13:09 A to akurat jest prawda, mogą tam być lambie i te końcóki TRZEBA odkrajać! Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowa_piosenka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 30.06.04, 10:21 jak mi łuska od ryby się przylepi do ciała, to będę musiała zmienić się w rybę... I jak tak się stało, to już szykowałam się z pożeganiem rodziny i z niepokojem patrzylam na jezioro (byliśmy na wczasach, a tata łowił rybki i je oprawiał:) Odpowiedz Link Zgłoś
serena69 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 27.10.05, 09:00 jak zjem pestki z jabłka to mi drzewo w brzuchu wyrośnie. i że jak będę długo patrzeć w lustro to zobaczę diabła. lustro w ogóle było dla mnie czymś w rodzaju drzwi do magicznego świata, ale wszystkie próby przejścia przezeń się nie udały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i33 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.dew.pl 25.02.06, 01:10 tak nam wciskali ciemnotkę lustro i diabeł,pestka i drzewo, syndrom pinokia, albo że za kłamstwo bozia język utnie albo sam uschnie, burza- to bozia się denerwuje na nas, śnieg pada- aniołowie pierzynę trzepią, nie wiem czemu ale jak wierszyk ---chyba Tuwima.."deszcz" deszczyk drzewo rosi-kojarzyło mi się z rosołem kropiącym z nieba, a Słoń Trabalski z wizytą u kowala- miechem pobadał, kazał zawiązać supełek dla mnie to był horror...na podwórku chłopacy zabrali mi lalkę bez oporów- powiedzieli że zaraz mi oddadzą tylko eksperyment zrobią uwierzyłam im - a oni mi ją spalili za blokiem....myślałam że wszystkie swiecidełka to diamenty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 22:50 tez mialam z tym drzewem:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 23:38 ... oczyszczalnia scieków to takie miejsce gdzie jest jedna gruba rura i z tej ruru leci brudna woda do dziury w podłodze a obok siedzi sobie taki pan na stołeczku i czysci ta wode szczoteczka do zebów. Na dodatek bez żadnych konsultacji moja siostra blizniaczka myslała tak samo....:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: de Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.nyc.res.rr.com 10.06.06, 18:26 a czysciec to tez taki pokoj pod ziemia gdzie lezysz a cie dookola czyszcza szczotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:16 świat jest kolorowy i nigdy nie będę miała problemów. myliłam się.... Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 30.06.04, 11:09 ...takie rzeczy jak miłość do słodyczy i surowego ciasta mijają z wiekiem. Mi nie minęło, dalej maniakalnie uwielbiam słodycze i jak robie ciasto, to próbuję częściej niż by wypadało (bynajmniej nie dlatego, że się smaku nie mogę doszukac). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milan Baros Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 80.44.208.* 30.06.04, 19:58 Ja bawilem sie kiedys z kolega w wojne.Biegalismy z roznego rodzaju ekwipunkiem imitujacym broń i takie tam.W pewnym momencie moj kolega wpadl do pokoju z pudelkiem po klockach na glowie,symulujacym hełm.Jak ja to zobaczylem,padlem ze smiechu>wtedy moj kolega smiertelnie powazny,stwierdzil ze nie umiem sie bawic,bo w czasie wojny ludzie sie nie smiali,smiech zostal wymyslony dopiero po wojnie... Odpowiedz Link Zgłoś
pszepjurka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 03.02.06, 13:09 Ja myślałam że "nastolatki" to są takie staruszki co to się już zbliżają do setki. No bo przecież "Na sto..." I myślałam że pies jest integralną częścią zespołu rodzicielskiego :) No wiecie- taki komplet-mama,tata,i pies A mojej siostrze wmawiałam że Marta to jest zdrobnienie od Martadela. I że jak zacznie nosić spodnie to się zamieni w chłopca. Ze najpierw zacznie sobie wsadzać patyczek w majtki a potem jej przyrośnie. Oczywiście wskazywałam na jedną sąsiadkę co nosiła spodnie, że ona już tak ma. Dopiero po latach rodzice dowiedzieli się czemu córeczka przez całe dzieciństwo tak się wzbraniała przed spodniami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i33 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.dew.pl 25.02.06, 01:15 a komu starsze rodzeństwo wmawiało,że jest od mamy żaby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 18:11 Z nstolatkami mialam identycznie!! Duzo razu kłóciłam się z moją siostrą jak mi mówiła, ze nastolatki mają ponżej 20. Nie mieściło mi sie to w głwoie :). Odpowiedz Link Zgłoś
madziara_pl Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 30.06.04, 11:17 -myslalam ze kobieta rodzi dziecko .... buzia ;) bo to wydawalo mi sie najwiekszym otworem u czlowieka :))))) -gołąbki za naprawde z gołębi :) -jak sie obgryza paznokcie to one rosna w żołądku i potem wystaja nosem, uszami - przynajmniej tak rodzice oduczyli mnie obżerania pazurów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 11:46 a ja myslalam ze ludzie w tv sa narysowani - niezle nie? zastanawialam sie jak bardzo ktos musi byc utalentowany, zeby tak wiernie oddac linie np. ucha (bardzo skomplikowana sprawa do narysowania :DD) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czeko Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:39 a ja sie nigdy nie mogłam nadziwić jak komuś się chce malować tyle gazet :) hehe przeciez te wszystkie rysunki są tak dokładne a tyle gazet jest codziennie na świecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Water Proof Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 13:08 Eee, to moja mama pare lat temu stwierdziła, że w Schrecku grają przebrani aktorzy... I nie chciała mi wierzyć, jak mowiłam, że to rysunki :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 195.117.30.* 08.07.04, 20:11 > -myslalam ze kobieta rodzi dziecko .... buzia ;) bo to wydawalo mi sie > najwiekszym otworem u czlowieka :))))) O ja cie!!! Ja też! Ale myślałam, że nikomu by to nie przyszło do głowy i nawet wstydziłam się przyznać!!! Dzięki! Bo wszystkie dziewczynki w szkole (to juz była pierwsza klasa) święcie wierzyły, że w szpitalu rozcinają mamie brzuszek aby wyjąć dziecko. Ja w to nie wierzyłam jako jedyna, bo tak sobie imaginowałam - jak się mogły rodzić dzieci w daaawnych czasach gdy nie było szpitali, albo czasem słyszalo sie o porodach w samolocie czy taksówce, przecież tam nie mogli rozcinać brzuszka... No to wykoncypowałam, że dziecko musi wychodzić jakimś największym naturalnym otworem, czyli... buzią :-))) A potem też zupełnie bez niczyjej pomocy wykoncyppowałam, że chyba jednak nie, bo taki otwór, którym się robi kupę jest bliżej brzuszka. I wtedy strwierdziłam, że rodzenie dzieci jest czymś strasznie obrzydliwym i byłam wielce nieszczęśliwa, że wszyscy naokoło kłamią. Bo wszędzie (a przede wszystkim w telewizji) słyszałam jakie to szczęście gdy się urodzi dziecko, jaka to niezwykła radość, jaki cud itd. Choć już wiem jak się rzecz odbywa, to lekki niesmak do dziś pozostał. A gdy młode mamusie dostają histerii na punkcie niewłaściwej kupki swojego bobaska, to już niesmak nabiera ciężkości. Ale kto wie, może jak i mnie się przytrafi ten "cud natury", hormony wyprostują mi zwoje mózgowe, bo tak to już natura urządziła... Sorki za lekkie zboczenie z tematu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steve Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.access.as9105.com 04.07.05, 17:55 a ja myslalem, ze jak sie polknie pestke, to w brzuchu wyrosnie drzewo, a galezie wyjda uszami i nosem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megs Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.jaw.prince.pl / 212.244.147.* 26.07.05, 09:23 ja tez!! Myślałam też, że od połykania gumy do żucia zapcha mi się żołądek. I jeszcze myślałam, że jak mnie boli brzuch, to robak mnie zżera od środka i niedługo umrę, a bałam się powiedzieć rodzicom. Wszystko dlatego, że w szpitalu jakiś chłopak powiedział mi, że jakiś robak chodzi mi po głowie, a kiedy kazałam mu go zdjąć, stwierdził, że nie może, bo już wszedł do środka i teraz będzie mnie powoli zjadał. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka69 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 18.08.05, 16:19 a ja jeszcze myslalam, że jak po posiłku mi mama mowiła ze powinnam sie połozyc zeby mi się sadełko zawiązało, to leżałam w spokoju i prawie czułam jak mi się ta sznurówka zawiązuje na supeł w brzuchu...ale najbardziej zastanawiające było to kiedy ta sznurówka się rozwiązuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.such.nat.hnet.pl 18.10.05, 22:08 o rany ja też :)))) sadełko musiało się zawiązać... ale byłam głupia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i33 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.dew.pl 25.02.06, 01:18 a mleko trzeba pic z korzuchem bo ony korzuszek jest ubrankiem dla serduszka Odpowiedz Link Zgłoś
axasa Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 04.02.06, 11:22 o matko.... aaahahahahaha, odnalesc i zbic gowniarza za to! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:14 nie moglam zrozumiec jak to jest, ze ktos moze byc innym niz mną, przeciez to ja czuje, mysle, przezywam a Ci inni ludzie to co to wogole jest?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moiss Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 91.217.99.* 14.08.11, 23:54 a ja się zastanawiałam czy jeśli urodzilabym się wcześniej lub później, to czy byłabym sobą czy całkiem inną dziewczynką. N ie mogłam znieść myśli, że mogłoby mnie nie być - tej przestrzeni wypełnionej MOIMI myślami :) a z weselszych - robiłam rodzicom desery z ubitych trzepaczką kurzych białek, posypanych kakaem, herbatę zalana zimną wodą, myślałam że jak założę ulubione rajstopy (z dziurą na kolanie niestety) tyłem na przód - to nikt nie zauważy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lullaby Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 18.08.05, 09:41 muahahah, ja tez, do dzis zreszta nie jem pestek, chyba dlatego wlasnie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nika Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:52 Dokładnie myślałam tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przyczułka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 19:45 z tymi gołabkami to tez tak myslalam przez cale dziecinstwo,tylko sie zawsze zastanawialam,kto umie zlapac gołabka,przeciez one lataja i w ogole ;) no i rodzice mi wmawiali ze dziadek taki sprytny je umie zlapac ehh jakos mi tak do tej pory pozostalo wyobrazenie o dziadku-wielkim autorytecie ktory nawet gołabka na obiad umie złapac :)) Odpowiedz Link Zgłoś
karolina.jaminska Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 08.03.06, 21:12 jak jest burza to aniołki w kręgle grają:) kaszanka to kiełbasa z murzyna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:01 A jak pada deszcz to aniolki sikaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 12:04 a ja ze jak aniołki robią pranie to pada deszcz... wyrzymaja swoje ubranka i kapie woda na nas :) a co do tej telewizji tez tak myśłalam ze my odlagamy kogos ktos nas i tak ze to taka niekończąca się pętla i ze pod moim łozkiem jest potwór..... i ze w ogrodku u siądiada jest trup jego stara zona ze ją zabił i zakopał potem posadził kwiatki :) a tak naprawdę staruszce się na serce kitło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.range86-135.btcentralplus.com 11.08.05, 01:38 ja też myślałam, że gołąbki są z gołębi! że kapusta w gołąbkach to są ich skrzydła. wierzyłam też, że piosenkarze z plakatów mogą nas przez te plakaty obserwować... ja miałam plakat freddiego mercurego. a może chodziło o to, że gdy umarł, to wstąpił w mój plakat i widział mnie cały czas? nie pamiętam dokładnie. w każdym razie to dość paranoiczne... Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka69 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 18.08.05, 16:16 z gołabkami ja też tak miałam...co do żołądka..to mysłałam że jak się niefortunnie połknie pestkę przez przypadek to później rosnie drzewo w środku i tylko czekałam na gałęzie wyrastające z moich uszu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kundzia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 12:57 zasiadałam przed czarno białym telewizorem , i byłam strasznie zawiedziona , że program "Stereo i w kolorze" jest czarno -biały .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koka22 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 14:17 Ja myślałam, że Niemcy znaczy to samo, co żołnierze (to przez stare filmy wojenne, gdy podczas oglądania dorośli mi mówili: "O, patrz, a to są Niemcy" i pokazywali jakichś żołnierzy :) ). Tytuł "Zmiennicy" zawsze rozumiałam "Z miednicy". No i myślałam, że skoro miód robią pszczoły, to musztardę robią komary. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kika Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.bumerang.univcomp.waw.pl 23.07.04, 13:02 a ja myślałam że jak krowy dają mleko, to króliczki dają herbatę;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thessi Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 15:56 Moj mąż myslał, że mleko powstaje z trawy którą krowa zje a ja myślała, że rzeby były jaja to musi byc do tego kogut. Pozatym myslałam i to nie tak dawno jakies 15 lat temu, że fax sie wysyła to tak kartka sie zwija i leci tymi drutami zwnieta do drugiego faxu i tam sie wyciąga tylko nie mogłam zrozumiec jak ona taka prosta wychodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.upc-c.chello.nl 08.01.09, 22:27 To ja tak miałam z listami - że jak się wrzuci do skrzynki pocztowej to list płynie w ścianie do skrzynki odbiorcy :) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_zajebista_psychika Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 30.06.04, 14:32 Myślałem, że niektóre dawne filmy sa czarno-białe, bo powstały w czasach, kiedy Pan Bóg nie stworzył kolorów!:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grigorij Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.gdynia.mm.pl 30.04.09, 13:45 To ja myślałem, że nie tyle dawne filmy są czarno-białe, ale po prostu stare. Wydawało mi się więc, że Dr Queen, którą namiętnie oglądała moja mama, jest już tak starym filmem, że powoli robi się czarnobiały i za kilka lat będzie już zupełnie czarno-biały. Myślałem też, że "skrytka", to "sprytka" - czyli, że ktoś był taki sprytny, że znalazł sobie "sprytkę" na schowanie paru rzeczy "Święć się imię Twoje" - "Święcie (takie starodawne "święte") imię Twoje" "Wysłuchaj nas Panie" - "wysłuchaj na spanie". Myślałem, że chodzi o wieczorny pacierz - żeby go Bóg wysłuchał przed spaniem :D Jak na trakcji trolejbusowej zrobi się taki błysk (czasem się robi, jak przejeżdża trolejbus przez zwrotnice, czy cuś), to znaczy, że zrobili mi zdjęcie i dostane je pocztą :D Obie wojny światowe wygrali Polacy I takie tam :D pełno tego było i jak widzę, nie tylko ja miałem takie filmy :D Odpowiedz Link Zgłoś
hispana Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 30.06.04, 16:19 bedac na wakacjach u babci na wsi bylam przekonana ze krowy zuja gumy do zucia, ktore kupuja im gesi, bylam zrozpaczona bo tata mi wmowil ze mam kolana z przodu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patyczak Re: Jak byłem mała, to myślałam, że... IP: *.udn.pl 30.06.04, 17:55 ... ze dzieci rodzą się w ubraniach :| i nigdy nie mogłam pojąć skąd lekarz od razu wie jakiej jest płci, przeciez najpierw trzeba je rozebrac :D Odpowiedz Link Zgłoś
marokanka Re: Jak byłem mała, to myślałam, że... 30.06.04, 18:12 a ja myslalam, ze w radiu siedza takie male ludziki i to one prowadza program. Ciagle zagladalam do radia i rzeczywiscie je tam widzialam. razem z malym stoliczkiem i lampka... Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Re: Jak byłem mała, to myślałam, że... 01.07.04, 10:23 Miałam to samo. A w magnetofonie mieszkała mini Abba i mini Boney M. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maryna Re: Jak byłem mała, to myślałam, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 21:43 A ja myślałam, że między lampami mojego radia Pionier przechadza się maleńka Irena Santor i śpiewa... Odpowiedz Link Zgłoś
bystrzynka.popiolek Re: Jak byłem mała, to myślałam, że... 26.07.05, 02:20 :DD ja też:D Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 30.06.04, 20:03 > bylam zrozpaczona bo tata mi wmowil ze mam kolana z przodu, A masz z tyłu?! Odpowiedz Link Zgłoś
hispana Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 01.07.04, 10:43 dopiero po kilku latach dotarlo do mnie ze kolana z przodu to normalna rzecz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.wyszkow.sdi.tpnet.pl 19.08.04, 14:14 a mi tata wmawiał, że mam z tyłu pięty ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.ha3.agh.edu.pl 30.06.04, 20:15 A ja zawsze po kapieli w strasznej panice wyskakiwalam z wanny, zanim woda do konca uciekla przed odplyw... bo bylam przekonana, ze zaraz mnie wciagnie i wpadnę do kanalizacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.04, 17:13 miałam tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.such.nat.hnet.pl 18.10.05, 22:12 no ja z tym odpływem to miałam tak, że byłam przekonana że to ślimaki tak siorbią i mnie te obślizgle robale wciagną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elza303 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.zstp.lodz.pl / *.zstp.lodz.pl 20.01.06, 11:04 jak pytałam taty kiedy coś zrobimy to odpowiadał -JAK PRZYJDZIE PORA -bałam się i pytałam gdzie ta pora jest i kto to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorotkaa:) Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.bulls.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 15:43 Ja jak bylam mala to na listonosza mowilam biustonosz:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMM Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.06, 18:51 Myślałam , że kocham mamę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.acn.waw.pl 30.06.04, 21:02 ...rybki akwariowe działają na malutkie silniczki zasilane bateriami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.acn.waw.pl 30.06.04, 21:14 Co do TV w pierwszej polowie lat 70-tych, to przypomnialo mi, ze wtedy coraz wiecej programow zaczeto NADAWAC w kolorze. I oczywiscie w pierwszym programie nowej edycji nie omieszkano sie tym kilka razy pochwalic. Bedac dziewczeciem mocno nieletnim i w technice niemocnym, trafiwszy na taki program w wielkim niepokojem i niemal ze lzami pobieglam do taty z informacja, ze TELEWIZOR SIE ZEPSUL (bo mielismy oczywiscie tylko standardowego Atola:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.ericsson.net 23.07.04, 13:27 Moja mama (jak sobie kiedys wreszcie kupilismy kolorowy telewizor) dziwila sie dlaczego przedwojenne filmy w nim ogladane sa czarnobiale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuna Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.arcor-ip.net 30.06.04, 21:23 A ja myslalam, ze jak wyjezdzam od mojej babci to czas sie u nich zatrzymuje i zostaja w takich samych pozycjach jak ich po raz ostatni widzialam, nie robia nic, nie spia, nie mowia itd. a moze nawet znikaja.Czego nie widzialam to nie istnialo. I bylam przekonana, ze psy rodza pyskiem.To sprawka mojej babci tak mi kiedys powiedziala i przetrwalo to przekonanie bardzo dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.acn.waw.pl 02.07.04, 12:11 Twoj post o babci i czasie utwierdza mnie w przekonaniu, ze wiekszosc dzieci to urodzeni poeci (i nawet mi sie zrymnelo :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_102 Jak byłm mała, to myślałem, że... 02.07.05, 18:30 hehe.. ja myślałam, że jak się jedzie samochodem to praktycznie my stoimy tylko cały świat sie kręci... pamiętam długie wywody jak o tym rozmawiałaysmy z kolezankami z przedszkola.. ;-) myślałam tez ze rowniez podczas jazdy słonce, lub ksiezyc nas gonią.. i bardzo sie denerwowalam....czasem anwet pokazywałam im język ;-) myslalam tez ze to co sie dzieje w filmie to wszyściusieńko jest prawda i jak np zobacyzłam gdzies ponownie człowieka który w innym filmie zginął byłam pewna, ze to duch ;-) albo jak np. okazywało sie ze sa po slubie z kims zupelnie innym.. eh to dopiero był daramat.. aa... i myslalam ze po scianie bloku wdrapuje sie jak pajak jakis bandyta i jak tylko zamkne oczy to wejdzie i mi wszytsko ukradnie- najbardziej balam sie o mojego ogromniastego misia ;-) hehe.. smeisnie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka69 Re: Jak byłm mała, to myślałem, że... 18.08.05, 16:30 a mi babacia moja mowila ze jak nie zjem zupy, czy czegos tam(bylam starsznym niejadkiem) to ona widziała wilkołaka (który moim zdaniem to był taki ogrodnik w kapeluszu słomkowym i obowiązkowo w ogrodniczkach niebieskich i nie było widac jego twarzy przez ten kapelusz) ktory własnie wchodził sobie po schodach do naszego domku zeby oczywiscie mnie wziąć sobie...a ja w przestrachu jadłam bardzo szybko, ale ktoregos razu, nie wiem co we mnie wstapilo i wyjrzalam na klatke i sie okazalo ze TAM NIE MA ZADNEGO WILKOLAKA, i to był pirwszy krok do zdetronizowania mojej babci. za to moja sistra miala zupełnie inne pomysly na utwierdzenie mnie w przekoananiu ze potwory jednak istnieja, i to duzo pozniej po incydentach z wilkołakiem :)ale to juz inna historia :) Odpowiedz Link Zgłoś
gizunia1 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 10.07.04, 00:35 O! ja tez tak myslalem! Myslalem ze po dziewietnaście jest dziesiętnaście. Myślałem że jak śni mi sie jakaś fajna rzecz to jak sie skupie to będę mógł ją sobie potem po przebudzeniu zatrzymać. Kiedyś snił mi się komputer (były to czasy preCommodorowe) i jak sie obudziłem ułożyłem tak ręce jakbym trzymał w w nich kalwiaturę (wtedy to byłą cała jednostka centralna) i zamknąłem oczy. Byłem mocno zawiedziony gdy jednak nie pojawił sie w rękach żaden sprzęt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom_22 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.autocom.pl 02.05.09, 03:51 W sanatorium lata temu poznałem rówieśnika (2 kl. podst.) wg którego po piątku następował "szóstek". Niestety nie udało mi się go tego oduczyć, mimo iż znałem prawde i mialem niezbite dowody:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 213.172.178.* 15.08.11, 01:13 ja myślałam, że w ścianach tuneli pod wiaduktami kolejowymi są ukryte skarby niemieckie, pełno złota i klejnotów. raz nawet na spacerze zaciągnęłam moją ciocię do jednego z okolicznych tuneli pod torami kolejowymi (takiego rzadko używanego) i szukałam tajemnego wejścia, drzwi albo czegoś takiego prowadzącego do skarbca poza tym myślałam, że istnieje takie kraj jak "Odwrotacja" gdzie wszystko jest na odwrót ("tak" znaczy u nich "nie", "góra" oznacza "dół" itd) byłam też święcie przekonana, że w domu mojej koleżanki na strychu mieszka Baba Jaga i to ona włącza światło na klatce schodowej jak się wchodzi po schodach z parteru na piętro (nie wierzyłam dorosłym, co mówili, że to jakaś tam fotokomórka) u moich dziadków w biblioteczce do dzisiaj stoi popiersie Mickiewicza - myślałam, że jak będzie ciemno to to popiersie ożyje i mnie zje w ogóle miałam bardzo bujną wyobraźnię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cruella Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 195.245.213.* 07.07.04, 12:59 A ja byłam przekonana, że każdy polity to... gierek:) Bardzo sie zdziwiłam, kiedy zawołałam moją mamę, bo "w telewizji jest gierek" a ona powiedziała, że nie i że Gierek to nazwisko:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 213.25.85.* 28.10.04, 09:23 Było takie powiedzonko:"Chcesz cukierka idź do Gierka, Gierek ma to ci da.." I ja byłam przekonana, że Gierek to cukiernik jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: velvetovy_sweter Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.10.04, 11:47 1.Przyjaciółka rodziny powiedziała mi, ze jestem śliczny, jak dziewczynka - strasznie mnie to obruszyło i po przełamaniu się poprosiłem ojca, żeby dał mi swojego wąsa (myślalem, że są przyklejane) 2. Ludzie są generalnie nudni - fajne są postacie z bajek (kiedyś do nich pojadę) 3. deszcz to siki - sikam na dworze, później to paruje i spada... - panicznie bałem się deszczu 4. Mikołaj wcale nie jst stary, tylko młody i rześki - zabiera list do siebie z 8 piętra, kiedy się na niego cziłem (zamknąłem drzwi, okna itd.), musiał mieć lornetkę, żeby wyczaić, że zasnąłem Odpowiedz Link Zgłoś
mrowka69 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 18.08.05, 16:35 a u mnie mikołaj był taki sprytny ze ZAWSZE przychodził własnie wtedy jak szłam do ubikacji, po kilku latach dzszło do tego ze cały czas siedziałm w kiblu z otwartymi drzwiami a ten wstretny mikołaj akurat wtedy musiał wejsc balkonem, kiedy przez te wszytskie lata, kiedy dzrzwi od toalety były zamknięte, wchodził dzrzwiami!!!znielubiłam go bardzo za to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:11 Moja mam zawsze sportykala na miesci mikolaja, ktory dawal jej prezenty dla mnie. Zawsze sie wkurzalam, ze mam to ma farta a ja to nigdy go nie moge spotkac!;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.smstv.pl / 81.210.104.* 14.10.05, 17:50 a ja msylalam nie wiedziec czemu ze gierek to jest atki stary szewc do ktorego dzieci przychodza a on ma te cukierki na gornej polce i jak przychodzi do niego dzicko to on te cukierki podaje i tak szybko zabiera zebu cie mozna bylo zadnego wziac i kopie to dziecko w d.. i sie smieje z niego( gierek ma to ci da kopa w dupe i papa- u nas byl taki ciag dalszy) w ogole sobie myslalam z eten gierek jest taki paskudny i bardzo zly no i ze jest szewcem - do tej pory nie chadzam do szewca- siostre wysylam tylko zastanawie mnie dlaczego akurta z szewcem mi sie ot kojarzylo Odpowiedz Link Zgłoś
gregv5 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 19.08.11, 02:04 Ja z kolei, jako urodzony nieco wcześniej, byłem przekonany że Władysław Gomułka zawsze będzie szefem partii i kraju (dożywotnio)... Odpowiedz Link Zgłoś
honka1 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 30.06.04, 21:26 Myslalam, ze jak zjem jablko z pestkami to wykielkuje mi w brzuchu drzewo, a galezie wyjda mi uszami i nosem :p Odpowiedz Link Zgłoś
qqlka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 08.07.04, 15:31 ja też!!! a ja myślałam że tylko ja byłam taka naiwna :))) i dlatego do dzisiaj mi pozostała pewna niechęć do owoców, chociaż wiem że to bzdura, to jakoś takie przekonanie głeboko zostało :)) kurcze jak czytam te wszystkie posty to umieram ze śmiechu, skąd dzieci mają taką wyobraźnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceesio Więcej o Miltonii i Sceptyku... IP: *.hsd1.or.comcast.net 06.08.05, 19:27 ...już nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 62.80.65.* 16.07.04, 21:43 dokladnie tak - pesti kielkuja w brzuchu~! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diadra Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 213.76.140.* 19.07.04, 17:17 Ja też tak myślałam. Ale jak jadłam wiśnie z kompotu, to już się o to nie bałam - bo z kompotu to nie z drzewa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: star242 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.bella-piaski.net.pl 13.08.04, 19:30 Hhahaha ja też tak myślałam i nawet teraz nie jem pestek :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucusia4 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 22:57 A ja myślałam, że pestki wejdą mi do ślepej kiszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alfred Nobel Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 11:37 Jak byłem maly to myslałem, ze wszyscy inni to kosciotrupy i jak tylko wychdze z pokoju, czy z domu to oni od razu sie zamieniaja w te kosciotrupy:) Myslałem tez, ze jak wezme jedna pestke z jabłka, czy z arbuza i zakopie ja pod ziemia to za kilka lat bede mial cały sad owocowy:) Z kolegami, z podworka, wywoływalismy duchy zamykajac sie w lazience i stajac nad swieczka. potem zaden z nas nie chciał wejsc do lazienki:) Aha i jeszcze najlepsze.. kiedys konstruowalismy z sasiadem bombę. Tzn do takiej bardzo duzej bombki choinkowej wlalismy gromadzone z wielkim trudem (przez długie tygodnie) łatwopalne substancje: rozpuszczalnik, plyny po goleniu ojców, perfumy naszych mam, mocniejsze alkohole itp. Jak napełnilismy cała bombkę, to poszlismy pod nasz blok i podpalajac kawałek waty wystajacej z tejze bombki rzucilismy tym wynalazkiem (jak koktajlem Molotowa) o sciane bloku. Obawy mielismy takie, ze mozemy zrobic dziure w betonowej plycie.... hehe ale jedyne huk jaki usłyszelismy to... brzek rozbitej choinkowej bombki. Kurcze a miala byc taka eksplozja ze hoho! Odpowiedz Link Zgłoś
yanoooosh Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 06.10.05, 11:44 Ja jak bylem maly rzucilem kiedys haslo do starszej (jak zobaczylem martwego golebia)choc go zakopiemy i wyrosna nowe jak czlowiek malo wie o zyciu jak jest dzieckiem hehee Odpowiedz Link Zgłoś
marza6 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 25.04.06, 11:17 i jeszcze myślałam, że koty mieszkają w kotłowni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.smstv.pl / 81.210.104.* 14.10.05, 18:00 nawet ogladalam tak bajke ze chlopiec zjada arbuza z pestka i pozniej mu zaczal brzuch rosnac i oklazalo sie ze mu arbuz wykielkowal w brzuchu ale jego przyjacile zmniejszyli sie i jakos(nie pamietam dokladnie jak) wyciagneli tego arbuza, zaskakujace bylo to jak sie wydostaliz brzuch tego chlopaka otoz on kichnal sobie i oni wylecieli przez nos z gilami na chustke a feee Odpowiedz Link Zgłoś
ewalewi Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 30.06.04, 22:30 ...myślałam , ze okreslenie " telefon grzecznościowy " na ogłoszeniach prasowych to telefon pod który jak zadzwonimy to nie wolno sie wykłócać o cene... dodam , że miałam 16 lat , jak wyprowadziłam sie z błędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robas A ja jak byłem mały, to myślałem, że...zakonnica.. IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 01.07.04, 05:47 ze zakonnica to zona ksiedza. Powaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: A ja jak byłam mała, to myślałam, że... 07.07.04, 16:52 ministrant to taki mały ksiądz, czego nie omieszkałam ujawnić przy którejś kolędzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: A ja jak byłam mała, to myślałam, że... IP: 217.96.101.* 23.09.05, 16:26 Jedna moja znajoma myślała, że jak ksiądz czasem jest w koszuli z koloratką pod szyją, to tak naprawdę jest w sutannie, tylko ma ją wpuszczoną w spodnie. A poza tym jeszcze była przekonana, że jak ksiądz w czasie mszy klęka za ołtarzem, to wcale nie klęka, tylko stoi tam na takim podnosniku wbudowanym w posadzkę (jak zapadnia w teatrze na scenie) i ten podnośnik na chwilę się opuszcza i zaraz podnosi. I jak już jesteśmy przy "kościelnych" to jeszce miałam koleżankę, która zamiast "hosanna na wysokości" śpiewała " o, sarna na wysokości" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deelaylah Re: A ja jak byłam mała, to myślałam, że... IP: *.pool8021.interbusiness.it 26.09.05, 11:42 Ja w baaardzo mlodym wieku bylam swiecie przekonana, ze ostatni wers "O, zbawcza hostio" brzmi "w ojczyznie rajskiej zarzyna", zamiast "w ojczyznie rajskiej darzy nas"... i tak tez na caly glos przez dlugie lata wyspiewywalam... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa Re: A ja jak byłam mała, to myślałam, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 18:22 a ja myślałam ze księdza kropidło to jest taka łapka na muchy i jak ksiadz przyszedl to biegalam wokol niego i wolalam: nie ma mufy! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alaska Re: A ja jak byłam mała, to myślałam, że... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.08.09, 23:02 > Jedna moja znajoma myślała, że jak ksiądz czasem jest w koszuli z koloratką pod > > szyją, to tak naprawdę jest w sutannie, tylko ma ją wpuszczoną w spodnie. ja tez tak myslalam, ja tez:D Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 01.07.04, 08:07 Listy ze skrzynki magicznie wędrują SAME do właściwego listonosza :) (więcej nie pamiętam - to jedno mi utkwiło na długo w pamięci) Odpowiedz Link Zgłoś
mela1 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 01.07.04, 17:18 pandora_ napisała: > Listy ze skrzynki magicznie wędrują SAME do właściwego listonosza :) Nie magicznie, tylko z tylu skrzynki sa takie tajemnicze polaczenia jak w klimatyzacji i wioda one do tych czerwonych skrzynek na listy:) Plemniki przenikaja przez brzuch mezczyzny do brzucha kobiety. A to wszystko przez kolezanke, ktora w czasie zabawy lalkami powiedziala, ze dobrze, ze cos pomiedzy nimi lezy i tym sposobem odkryla nowa metode antykoncepcji:) Moja mama myslala, ze czarny rynek to taka Starowka, tylko wszystkie domy sa czarne. Myslalam, ze Solidarnosc to znaczy tyle co opozycja, a partia to ekipa rzadzaca. Niby wszystko sie zgadza:) A kiedy ktos z rodziny wrocil z zagranicy i opowiadal o mleku w kartonie, to wyobrazalam sobie takie wielkie szare kartony do pakowania towaru. Innych nie widzialam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.e / 213.25.195.* 13.09.04, 12:07 Myślałam,że papier toaletowy wychodzi z tego pojemniczka na ścianie tak jak woda z kranu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żaneta Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 12:49 a ja myślałam że papier toaletowy jest przetwarzany ze zuzytego papieru toaletowego. I w moim domu był zawsze taki szary papier i on mieł gdzie niegdzie takie kolorowe plamy i ja myślałam że to są ususzone kawałki kupy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan Prezes Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.06, 13:39 Może nie można nazwać tego myśleniem tylko mówieniem... a mówiłem na musztarde beloma... poprostu jakoś mi ta nazwa bardziej pasowała:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 15:44 ja bardzo długo myślałem, że jak piłkarz DOSTAJE żółtą kartkę, to sobie ją bierze i gdzieś wkłada (np. do kieszeni) i gra z tą kartką... Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 01.07.04, 10:26 Najwiekszą tajemnica dzieciństwa było dla mnie, jak to mozliwe, że Rzecki pracuje u Wokulskiego w sklepie skoro jako młody marynarz utopił się razem z ORP "Orzeł"??? (Bronisław Pawlik). Oczywiście inni aktorzy również umierali dla mnie naprawdę i zawsze chronologicznie układałam sobie filmy w których grali. W ostatni gineli. Gorzej, gdy ginęli w wielu filmach... To była sprawa do Archiwum X. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 02.07.04, 12:17 lahliq napisała: > Najwiekszą tajemnica dzieciństwa było dla mnie, jak to mozliwe, że Rzecki > pracuje u Wokulskiego w sklepie skoro jako młody marynarz utopił się razem z > ORP "Orzeł"??? (Bronisław Pawlik). Piękne, a też miałaś tak, że nie lubiłaś aktorów grających rolę negatywne? Ajwek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.04, 13:43 Ponieważ jak byłam mała dorośli przy mnie nie przeklinali to myslalam,ze wszystkie przeklenstwa na k, na ch, p i inne wymyslilo dopiero moje pokolenie :) Jakiez bylo moje zdziwienie gdy majac nascie lat ogladalam film sprzed kilkudziesieciu lat gdzie bohaterowie czesto krzyczeli k.... Poza tym myslalam, ze filmy byly czarnobiale bo ludzie i swiat byl taki, ze dopiero postep na swiecie spowodowal, ze ludzie i ziemia staly sie kolorowe.Jeszcze dzis dziwnie oglada mi sie te "pokolorowane" stare filmy typu "Jak rozpętałem drugą wojnę swiatową". Pomijam fakt,ze zawsze myslalam, ze gołąbki na obiad to prawdziwe gołębie i bylo mi bardzo przykro,ze musialam zjadac ich korpusy :) A swoją drogą zastanawialo mnie jak mama je zdobywa- kupuje czy gania po ulicy??? Odpowiedz Link Zgłoś
grettie Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 18.08.04, 16:26 Jejku, ja tez tak myslalam, jesli chodzi o przeklenstwa... :-))) Ale dopiero teraz sobie o tym przypomniala, jak przeczytalam Twoj post.... Odpowiedz Link Zgłoś
jestem-tu Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 19.10.04, 23:21 Tez myslalem ze przeklinaja tylko niegrzeczni chlopcy, ze doroslych ludzi to nie bawi i nigdy nie uzywaja takich slow. :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 07.07.05, 11:59 Ja tez myslałam tak z tymi przekleństwami! I myślałam, że przeklinaja tylko niegrzeczne dzieci. Bardzo sie zdziwiłam, gdy raz zobaczyłam przeklinającego dorosłego (pan hydraulik) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Water Proof Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 13:22 Przy mnie mój wujek użył słowa "kutas" i na moja pytanie "co to?" odpowiedział, że "włos". Jakież było zdumienie rodziny, gdy przy obiedzie stwierdziłam, że w moim rosole jest kutas... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 16:06 boze, mialam to samo z przeklenstwami!!! i ze swiatem czarno-bialym tez!! Odpowiedz Link Zgłoś
jakasik Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 01.07.04, 14:07 Myślałam, że wieś jest gdzieś daleko od miasta, że trzeba tam jechać długo pociągiem. Zrozumiałam, że wieś może być 10min za miastem dopiero tak w wieku 12 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patyczak Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.udn.pl 01.07.04, 14:50 Ale co do tych gołąbków, to chyba każde dziecko myslało, ze je prawdziwe gołębie :) Odpowiedz Link Zgłoś
to_fly Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 01.07.04, 17:14 Gość portalu: Patyczak napisał(a): > Ale co do tych gołąbków, to chyba każde dziecko myslało, ze je prawdziwe > gołębie :) Też tak myślałam. I nigdy nie wierzyłam mamie, że znalazła mnie w kapuście. Myślałam, ze dzieci powstaja, jak rodzice sie... całuja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nuna Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.arcor-ip.net 01.07.04, 17:30 na poczcie pani paczke kladzie na tasme i ta paczka jedzie sobie ta tasma do adresata.Probowalam zobaczyc ta tasme, ale poczta jest tak obudowana, ze nigdy mi sie to nie udalo :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 21:33 a ja myśląłam zejak bede jadła barszcz czerwony to bede miała więcej krwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanna Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 02.03.06, 12:04 Aż tak bardzo się nie pomyliłaś ;-) Buraki generalnie poleca się przy anemii. Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 02.07.04, 02:00 Gość portalu: Patyczak napisał(a): > Ale co do tych gołąbków, to chyba każde dziecko myslało, ze je prawdziwe > gołębie :) I niektóre dzieci nadal tak myślą... Ostatnio w przedszkolu na obiad były gołąbki z młodej kapusty, a dzieci pytały dlaczego te PTASZKI są dzisiaj takie zielone... Pozdr. b.30 Odpowiedz Link Zgłoś
biljana Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 16.09.04, 17:07 Najgorsze jednak bylo to, kiedy odkrylam ze kura na obiad to to samo, co ptak ktory gdacze i znosi jajka;)) to samo potem bylo z wieprzowina, wolowina, cilecina (takie wprowadzajace w blad dziecko nazwy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wegetarianka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.04, 17:31 No właśnie jak ja się o tym dowiedziałam to przestałam jeść mięso i trwa to do dziś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mshyde Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.cmbg.cable.ntl.com 25.04.09, 00:28 No, ja jezdzilam do rodziny na wsi i jakkolwiek do swiniobicia nas nie puszczali to kuraki w celach okreslonych sie po podworku ganialo i czlowiek byl swiadomy co je. Krolika ze dwa razy dziadkowie ze wsi przywiezli, trzymali go w wannie, dzieciom pokazali, a potem sie to jadlo... Odpowiedz Link Zgłoś
gregv5 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 19.08.11, 03:53 Jako dzieciak często spędzałem wakacje u dziadków na wsi. Raz byłem świadkiem świniobicia, brr... coś okropnego. No a babcia bez żadnego skrępowania moją obecnością (miałem kilka tat) pozbywała się ślepych kociąt żywcem zasypując je w dołku wykopanym w ziemi. Coś strasznego... Nic więc dziwnego że od lat jestem wegetarianinem. Odpowiedz Link Zgłoś
avarja Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 27.10.04, 15:15 A jak się mieszka np. w Katowicach to wieś jest zawsze daleko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lou Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.netia.com.pl / 213.17.223.* 28.10.04, 16:37 Ja mialam dokladnie tak samo bo jak jechalismy z rodzicami w gory na wakacje to sie jechalo i jechalo... Jak moja kolezanka mowila ze na wakacje jedzie na wies to wlasnie tez myslalam ze to tak daleko jak gory :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 21:48 moja siostra jak była mała to na obiad zawsze chciała lewe udko. Nie zaleznie od tego co dostała czy był to kotlet, czy skrzydełko od kurczaka, mam jej mówiła że to lewe udko i jadła ze smakiem Pozdro dla kasi :) Odpowiedz Link Zgłoś
ivek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 02.07.04, 12:12 Polska jest ogromna i to już cały świat. Inaczej sobie wyobrażałem noo... prokreację, że tak powiem, zwłaszcza obserwując na końcu świata, jak mi się wtedy wydawało, nadbałtyckiej plaży babeczki, moje rówieśniczki, które latały, no wtedy jeszcze nie było little swimmers Huggiesów czy tam innych kąpieluszek Pampersa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikiii Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.mofnet.gov.pl 27.07.05, 12:40 Pamietacie piosenke "Rolnik sam w dolinie" ja myslalam ze sandolin to jego nazwisko. Niedawno opowiadalm ta historie moim znajomym i jedna kolezanka strasznie sie zdziwila bo ona caly czas tak myslala a obecnie mamy juz skonczone 30 latek/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.toya.net.pl 08.06.06, 15:52 A ja mysłałam ze jest "Rolnik w Sandolinie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:54 Ja też :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 14:58 ja podobnie miałam z ta polska ale mi sie wysawało ze swiat sie gdzies musi konczyc i ze jak pójde na koniec swiata to trafie w miejsce które jest odzielone linia i to juz jest ten koniec ziemi a dalej wejde do takiej szarej otchłani i juz dalej nic nie ma, nie wierzyłam mamie ze ziemia jest okragła bo przeciez gdziec sie musiał konczyc swiat Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 02.07.04, 13:08 A ja nie mogłam nigdy zrozumiec fragmentu piosenki z Domowego Przedszkola.Zawsze slyszalam "dokąd tu ptanocą jeż" i nie wiedziałam co to jest to "ptanocą".Dopiero jakies 3 lata temu (w wieku...az wsstyd powiedziec,wiec nie powiem)ktos mi wyjasnil, ze tam spiewaja "dokąd tupta nocą jeż"-i wszystko jasne;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.04, 16:21 A ja myślałam, że podpaski przykleja się POD PACHY, żeby się nie pocić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: virtuallady Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.rev.vline.pl 02.07.04, 22:32 Gość portalu: Nina napisał(a): > A ja myślałam, że podpaski przykleja się POD PACHY, żeby się nie pocić... Jak miałam 5 lat odkryłam w łazience całą paczkę podpasek i byłam zachwycona: "o rany, jakie fantastyczne materace dla barbie!" Zużyłam całe opakowanie na stworzenie szpitala, wszystkie moje lalki leżały na tych podpaskach..Mama sie straszne wściekła, bo to były lata 80 te i straszne trudno je było wtedy kupić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kal. Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.ctnet.pl 02.07.04, 22:58 jak byłam mała, gdy pani w TV w trakcie prognozy pogody mówiła o "przelotnych opadach" myślałam że chodzi o to... że ubrania będą przemakać (noo... przelotne przecież ;) i piosenka w bajce o Alibabie nałogowo przeze mnie słuchana brzmiała wg mnie: "... i namydlił nos Alibaby". Niestety w oryginale spiewali po prostu "inny był los Alibaby" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cynamoon Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.it / 62.233.189.* 03.07.04, 13:44 Jak bylam bardzo mala myslalam, ze dzieci biora sie stad, ze bog je przydziela niektorym ludziom (slyszalam, ze rodzice mowili o kims: Bog nie dal im dzieci) Widzac pary z dziecmi lub bez zastanawialam sie jak sie to odbywa, czy Bog przychodzi do nich i mowi: przydzielam wam dziecko, czy jakos inaczej. Dalszym etapem byla ciaza. Myslam, ze po "odwiedzinach" boskich dziecko zaczyna rosnac w brzuchu mamy i nikt nie ma na to wplywu, tylko czy chce czy nie chce ma dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 04.07.04, 20:46 (...) Myslam, ze po "odwiedzinach" boskich dziecko zaczyna > rosnac w brzuchu mamy i nikt nie ma na to wplywu, tylko czy chce czy nie chce > ma dziecko. Ja miałam to samo. I dlatego własnie kobieta powinna w miarę szybko wyjść za mąż (słynne babcine "jak skończyła studia i nie złapała męża, to juz po niej), bo jak dziecko się urodzi, to we dwoje łatwiej wychować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucusia4 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:06 A ja się zawsze zastaniałam czym się różnią zawieje od zamieci śnieżnych (w mieście to nie takie oczywiste), aż wreszcie pokazał mi to mąż góral. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sabinka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 14:42 Wstyd się przyznać, ja dalej nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanulka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.acn.waw.pl 09.07.05, 11:05 A ja myslalam, ze w ciąze zachodzi nie wiadomo kiedy, ze to moze przytrafic sie kazdej kobiecie, jak katar, czy grypa. Ze nagle okazuje sie, ze w brzuchu rosnie dziecko, i nigdy nie wiadomo kiedy to sie stanie, no bo czy mozna przewidziec cos, co pojawia sie jak grypa? Chodzisz zdrowy czlowieku i nagle chorujesz. I tak samo z ciaza - kobieta sobie chodzi, chodzi, zyje normalnie, pracuje, a tu nagle zaczyna jej rosnac dziecko w brzuchu i przez to nie moze miec wakacji. Aha - i jeszcze myslalam, ze zakonnice nie maja dzieci dlatego, ze to jest wlasnie taka moc boska - po prostu Pan Bog na nie nie zsyla tych dzieci. I dlatego chcialam zostac zakonnica, zeby Pan Bog myslal ze ja jestem zakonnica, wiec sprawi, ze nie bede miala dziecka, a ja bede mogla miec wakacje :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.chem.kent.edu 19.10.04, 20:40 ja tak samo.... Mama nic mi nie zrobila, tylko sie smiala. No i oczywiscie golabki - kiedys jak bylam u babci(akurat babcia wylapala golebie i siedzialy w koszyku - w moim przekonaniu czekaly na rzez), to wszytkie wypuscilam....i nie bylo golabkow na obiad:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadine Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 22:04 dawno temu, jak miałam około 5 lat znalazłam podpaski w łazience, zapytałam mamę co to jest a ona mi powiedziała, że tym się myje okna heh Odpowiedz Link Zgłoś
denis_rosrabiaque Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 27.08.05, 21:57 Gość portalu: nadine napisał(a): > dawno temu, jak miałam około 5 lat znalazłam podpaski w łazience, zapytałam mam > ę > co to jest a ona mi powiedziała, że tym się myje okna A mnie wmawiała, że to materiały opatrunkowe "na wypadek, gdyby ktoś się skaleczył". Dziwiło mnie tylko dlaczego tych "materiałów opatrunkowych" jest cała szafka w łazience (to były lata kryzysu w PRL, więc mama gromadziła ilości hurtowe "materiałów opatrunkowych"). Obawiałem się, że nadciąga jakaś wojna i wszyscy wokół będą biegać ranni, brocząc krwią!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julita Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 16:18 ja jak bylam mala, to przez mame bylam pewna, ze prezerwatywa to taki specjalny stroj do snu, cos jak piżama... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morela Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.local.pl / 193.192.62.* 23.02.06, 14:38 jak ostatnio byłam w sklepie z moim czteroletnim bratankiem, to koniecznie chcaił, żeby mu kupić ... podpaski Naturella (te rumiankowe). jak mu powiedziałam, że mu takie coś nie jest potrzebne, to odparł że to dla mamy, żeby sobie wzięła, zrobiła tak [ czyli - zamknęła w dłoniach i otworzyła je] i żeby jej się to przemieniło w kwiatek... za dużo reklam się naoglądał :))) Odpowiedz Link Zgłoś
avarja Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 27.10.04, 15:19 Buahaha! Ja nie miałam pojęcia o co chodzi w tymi podpaskami. Wiedziałam tylko ze do majtek sie to wkłada. Założyłam sobie jednaą jak byłam mała NIEKLEJĄCA stroną DO MAJTEK (no bo to sie ma człowieka trzymać,a nie bielizny, no nie??? :) ) Ale rodzinka miała ubaw :) Odpowiedz Link Zgłoś
charliecharlie Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 26.07.05, 02:00 A pamietacie film "bylo sobie zycie" ktory puszczali po teleekspresie. no wiec ja do 4klasy podstawowki myslalam, ze w kazdym czlowieku chodza w srodku takie rozne dobre i zle ludziki... i jeszcze bylam przekonana, ze pozyczka ma cos wspolnego z kompotem porzeczkowym... a moja siostra myslala, ze parowki robione sa z krowich wymion, a dokladnie, ze po prostu krowom sie je obcina i to juz jest parowka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Water Proof Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 13:54 Ja myślałam, że miesiączkuje się tylko w okresie dojrzewania i byłam przerażona, jak stwierdziłam, że moja mama używa podpasek. Powiedziałam jej, że jest przecież za stara i strasznie się na mnie wtedy obraziła. Odpowiedz Link Zgłoś
panielu Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 08.09.07, 22:45 O rany! Ale mnie te materace rozwalily:))))))))))))))))) hihihihihi A ja myslalam ze Jaruzelski to krol Polski a Papiez to krol swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vp Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: 195.117.30.* 08.07.04, 20:25 > A ja myślałam, że podpaski przykleja się POD PACHY, żeby się nie pocić... Mój śp. tatuś miał już grubo po sześćdziesiątce, gdy usłyszał w ogóle o podpaskach. I był święcie przekonany, że się je zawiązuje na brzuchu takimi tasiemkami. No bo podpaski jak sama nazwa wskazuje muszą mieć jakieś paski... Był niepomiernie zdziwiony, gdy wyprowadziłam go z błędu, a najbardziej był zdziwiony tym, skąd ja mogę to wiedzieć, skoro mama też nie wiedziała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ss Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.nyc.res.rr.com 11.06.06, 04:03 niegdys tk wlasnei sie robilo a podpaska to byl zwykly recznik wielorazowego uzytku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewe Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.03.06, 23:25 podpaski naturalnie sa pod pachy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zytka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 14:00 o kurcze, mnie "ptanocą" prześladowało przez ładnych kilka lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 ptanoca... 08.07.04, 11:42 > o kurcze, mnie "ptanocą" prześladowało przez ładnych kilka lat:) o jak fajnie-nie jestem sama!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aureliana Re: ptanoca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 18:20 no,ja sie dowiedzialam,ze tam jest 'tupta noca' jakies kilka miesiecy temu,kiedy moj kolega miual taki opis na gg... chyba pol dnia sie zastanawialam skad to jest:))) dopiero po rozmowie z nim sie dowiedzialam,ze cale dziecnstwo podspiewywalam sobie nie tak jak trza;D inna sprawa,choc to juz po przeslyszenia podchodzi,wszystkie piesni koscielne nucilam i spiewalam zupelnie inaczej. koledy i modlitwy byly dla mne zbitka niezrozumialych slow:) Odpowiedz Link Zgłoś
avarja Re: ptanoca... 27.10.04, 15:22 'Wznosimy je do Pana' ... Jedobana! Czyli kogo? czego? Jedobanę! Uznałam to jako zły przypadek! Hihi... Rrrety ale byłam głupia... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: ptanoca... IP: *.crowley.pl 23.09.05, 13:19 I na końcu modlitwy było oczywiście "ament". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalorina Re: ptanoca... IP: 217.96.101.* 23.09.05, 16:46 No, a w "Godzinkach" tych co się śpiewa w niedzielę rano jest "Tyś niezwyciężonego - hlast! - w mordę Samsona" (jest "Tyś niezwyciężonego plastr miodu Samsona"), "o, torcie płonacy" (jest "o, porcie tonący") Odpowiedz Link Zgłoś
czarnykapturek Re: ptanoca... 19.05.11, 21:13 ja jak słuchałam piosenki Chalupy welcome poprostu nie mogłam skumac co to jest, tzn.sensu tej piosenki i tak bardzo się jej bałam,że zawsze jak leciała w radio, to wybiegałam z pomieszczenia:))tak samo było, jak słuchałam uparcie i skrycie, ach życie kocham cie, poprostu UMIERAŁAM ze strachu, czemu, nie wiem. I jeszcze jak włączałam telewizor, to trzeba było poczekac aż sie rozgrzeje,żeby był obraz, zanim się nie pojawił, siedziałam schowana gdzieś pod kołdrą, bo myślałam,ze za oknem siedzi czarownica, która poluje na ludzi. Jak obraz się pojawiał, czarownica znikała :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: ptanoca... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:55 a ja myślałam,że; dzieci wychodzą przez dziurki w nosie:),że jest ich od razu bardzo dużo i maszerują z tych dziuek grzcznie w szeregu no i wyglądają tak jak mama takie miniaturowe sobowtórki:)Jak juz wyjdą to wychodzą do pudełka od zapałek i układają się spać w dwóch rządkach, mają tam swoje miniaturowe poduszeczki itp. że tancerze z telewizora wychodzą i tańczą na telewizorze jak nie patrzę:)a ludzie w telewizorze oczywiście są prawdziwi i tam mieszkają że lalki żyją że jak będę kłamać to mi żaba na języku urośnie że jak jest burza to czarownice na miotłach latają że tylko tata będzie moim mężem na razie to wszystko może jeszcze później coś mi się przypomni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosianna Re: ptanoca... IP: *.. / *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.05, 23:25 tez tak myslalam.. widac niewyraznie spiewali ;p Odpowiedz Link Zgłoś
meggie8 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 13.07.04, 15:46 Gość portalu: zytka napisał(a): > o kurcze, mnie "ptanocą" prześladowało przez ładnych kilka lat:) Kurcze,mi ta PTANOC też nie dawała spokoju:-D I też myslałam,że jak kręcili czarno-białe filmy,to że wtedy świat był taki bez kolorów.Że niby to po wojnie było i w powietrzu unosiło się mnóstwo kurzu i pyłów różnych i dlatego tak wyglądało:-))) I jeszcze czasem moja mama,jak chciała mnie wygonić z pokoju,czy skądkolwiek,to mówiła"Spływ kajakowy!".A ja zawsze myślałam,że"spływka jakowy".No i nigdy nie widziałam co to jest ta SPŁYWKA, i że nie mówi się jakowy,tylko JAKA,albo JAKI :-D Odpowiedz Link Zgłoś
adrienna Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 04.12.04, 22:52 na zakonnicę mówiłam pani księżyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.crowley.pl 23.09.05, 13:25 Znałem jedną kretynkę, która w wieku już pełnoletnim zachowywała się jakby miała swojego ptanoca. Była taka gra słów, np. ktoś pyta "Zjesz kanapkę?", odpowiedź "Z czym?", riposta "Nie szczym, tylko sikamy". Stosowała to namiętnie, aż raz się wydało, że dla niej riposta brzmi "Nie z czym tylko sikamy", a więc zupełnie bez sensu, nie rozumiała w ogóle o co chodzi, co jej jednak zupełnie nie przeszkadzało powtarzać to w kółko, chyba dlatego, że sama była bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
mtv_fan Re: Jak byłem mały, to myślałam, że... 04.02.06, 20:19 jak śpię to moje lalki ożywają i tańczą na moim łóżku , a później mnie obgadują że się nimi tak nie dobrze bawię... ;DD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lullaby Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.mg.gov.pl / *.mg.gov.pl 18.08.05, 10:00 mnie ten ptanocą tez przesladowal. myslalam tez, jak widzialam te sama aktorke raz w dlugich raz w krotkich wlosach, ze one moga sobie wlosy rozciagac, jak potrzebuja. nie moglam tylko dojsc, czy zeby je skrocic, to trzeba obcinac, czy tez jest jakas inna metoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humpty dumpty Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.pro.lama.net.pl 18.08.05, 10:33 - wydawało mi się że z tyłu głowy mam ekranik na którym widać moje myśli, prześladowało mnie to szczególnie w kościele :) kiedy nie mogłam skupić się na modlitwach i myślałam o głupotach, zawsze bałam się że mama stojąc z tyłu zobaczy te myśli na tym ekraniku i będzie wściekła :) :) :) - z boku poczty jest duży napis "DZIAŁ PACZEK" ale jakoś długo nie dostrzegałam odstepu między wyrazami i głowiłam się co to takiego ten działpaczek. - no i myślałam, że jak ludzie śpią to się nie ruszają :))) Byłam przerażona kiedy mój brat śpiący w wózku poruszył się. Brat natomiast długo w kłótniach nazywał mnie prostytutką (dokąd mama nie usłyszała) bo myślał, że to taka rura. Za to kolega z podstawówki chciał kasetę video przekładać na drugą stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koko Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.crowley.pl 23.09.05, 13:27 Ktoś znajmomy mi opowiadał, że u nich uczycielka w szkole też chciała VHS-a przkładać na drugą mańkę. Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 13.07.04, 11:48 Myślałam dokładnie to samo!!! agaa78 napisała: > A ja nie mogłam nigdy zrozumiec fragmentu piosenki z Domowego > Przedszkola.Zawsze slyszalam "dokąd tu ptanocą jeż" i nie wiedziałam co to jest > > to "ptanocą".Dopiero jakies 3 lata temu (w wieku...az wsstyd powiedziec,wiec > nie powiem)ktos mi wyjasnil, ze tam spiewaja "dokąd tupta nocą jeż"-i wszystko > jasne;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasnal Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 17.07.04, 17:41 o boze. ja tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 08:36 rany!!! Ja też!!! tylko że ja rozumiałam dokąd TU PTA nocą jeż, i wydawało mi sie to głupie bo skoro on pta TU to po co pytają dokąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia78 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.crowley.pl 16.08.04, 19:04 A propo's moja koleżanka tez miała swój "przebój" Piosenkę o kundlu burym nuciła następująco: "Razem ze mna kundel "Bully", penetruje wszystkie dziury(...)" itp. i nie mogła sie nadziwić skąd się wzięło to imię "Bully". Najlepszy motyw, ze swój błąd zrozumiała dopiero w wieku 27 lat (!) Odpowiedz Link Zgłoś
tuchna1 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 02.09.04, 07:39 Ja też zawsze słyszałam "ptanocą jeż". Dopiero niedawno przeczytałam tekst tej piosenki w jakimś programie telewizyjnym dla dzieci. Troszkę byłam w szoku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.e / 213.25.195.* 13.09.04, 12:04 Mój mąż myślał, że w piosence "Płonie ognisko i szumią knieje" jest w 2. zwrotce:"każdy własne drzewko dzierży w dłoni" i wyobrażał sobie szereg tych harcerzy z drzewkami jak przed akcją zalesiania. Oboje zaś niezależnie myśleliśmy, że w piosence "Szanujmy wspomnienia" jest:"szanujmy wspomnienia, smakujmy ich treść, nauczmy się jedzenić". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmerek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 18.09.04, 11:21 buaaaa poprosze o cytat w całości 2. zwrotke! Gdzie tam jakieś drzewka w dłoni??? Za moich harcerskich czasów było tak: "...Każda twarz się uniesieniem płoni, każdy laskę krzepko dzierży w dłoni..."et c. Mylę sie czy cos zmienili??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spóżniony homek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.e / 213.25.195.* 20.10.04, 16:54 O to właśnie chodzi, że nie ma nic o drzewkach, tylko frazę "laskę krzepko" słyszał jako "własne drzewko". Odpowiedz Link Zgłoś
fish.ka Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 14.09.04, 22:01 Hehe...a z kolei jak ja bylam mala to piosenke "przybyli ułani pod okienko .." tlumaczylam sobie " przybyli u Ani pod okienko.." i z tego powodu zawsze w nocy pelna strachu czkalam az ktos zapuka do mojego okna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WOW Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.11.04, 17:33 W wieku 23 lat??? Odpowiedz Link Zgłoś
smaa Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 12.02.05, 01:19 o rany, ja tez!!! nigdy nie wiedzialam, co to jest to "ptanosza" :) i musze sie przyznac, ze sie dowiedzialam dopiero 3 lata temu - majac 21 lat:)) pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ewelena1 Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 02.07.05, 20:34 Jak byłam mała, to mama mi powiedziała, że jak będe spać z rękami/rękoma uniesionymi do góry, to w nocy przyjdą źli ludzie i mnie rozsztrzelają :P Do dziś śpię z rękami/rękoma wzdłuż tułowia ;) I jeszcze, że jak połknę pestkę, to w brzuchu wyrośnie mi wielkie drzewo :) Nigdy nie połykam pestek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bigoseczek Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 08.07.05, 05:02 Kurcze miałem to samo...Serio dopiero na pierwszym roku studiów jak zacząłem jakieś głupoty przed egzaminem śpiewać- dla relaksu- i pojechałem z tą piosenka przypomniałem sobie, że nie wiem i nigdy nie wiedziałem co to jest ta „ptanoac”, dopiero znajomi mnie uświadomili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uma Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 27.07.05, 21:48 > A ja nie mogłam nigdy zrozumiec fragmentu piosenki z Domowego > Przedszkola.Zawsze slyszalam "dokąd tu ptanocą jeż" i nie wiedziałam co to jest > > to "ptanocą".Dopiero jakies 3 lata temu (w wieku...az wsstyd powiedziec,wiec > nie powiem)ktos mi wyjasnil, ze tam spiewaja "dokąd tupta nocą jeż"-i wszystko > jasne;)) Chyba coś z tą piosenką było nie tak :-) Ja zawsze słyszałam "dokąd noca tujta jeż" i nikt mi nie umiał wytłumaczyć co to jest tujtanie :D Myślałam, że to coś co robią tylko jeże :D Dopiero od kilku lat wiem, że to było tuptanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kb Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 13:14 Moi koledzy mieli podobne pomysly. Zasatanawialismy sie kiedys, co to jest "tulen" z piosenki "Dmuchawce, latawce, wiatr". Bo przeciez "obudzimy sie w tuleni" ;) W czasach poznej podstawowki kolega na dziwek slowa "onomatopeja" dopytywal: "co ono ma? i co to jest ten topej" ja natomiast zawsze zastanawialam sie o co chodzi w napisie na autobusie przegubowym: "uwaga zachodzi przy skrecie". Czy zachodzi autobus czy uwaga :) Odpowiedz Link Zgłoś
cosmy Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 18.01.06, 21:12 pamiętacie piosenkę nalki kuklskiej - nie pamiętam tytułu niestety-były tam słowa "sympatii nić", a ja słyszałam sympat i miś(myślałam, że to jakieś osoby) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Water Proof Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.icpnet.pl 11.06.06, 14:18 Miałam "Kopciuszka" na płycie gramofonowej. Była tam piosenka złej siostry. Szło tak: "Gdybym wyładniała, wszystko bym oddała: sukienkę z koronek i złoty pierścionek". Nikt nie mógł mnie przekonać, że nie było "Gdybym BYŁA BIAŁA, wszysTko bym oddała: sukienkę, SKOWRONEK i złoty pierścionek". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kra Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... IP: *.menis.gov.pl / *.menis.gov.pl 03.03.06, 12:49 o rany!ja też Odpowiedz Link Zgłoś
jarpio Re: Jak byłem mały, to myślałem, że... 22.09.07, 23:39 ale przecież wtedy był pokazywany jeż, prawda? :) Odpowiedz Link Zgłoś