Dodaj do ulubionych

O tym, jak PayPal biednym odbierał

07.12.11, 10:48
Paypal nie ma za to żadnych problemów żeby czerpać zyski z piractwa.
Obserwuj wątek
    • tepicpo wystarczy podać łzawe kawałki o "biednych" dziecia 07.12.11, 13:48
      dorzuć równie łzawe kawałki o świętach, żeby internauci szczekali jak psy pawłowa .... "rozpaczy"
      • em-eryt Re: wystarczy podać łzawe kawałki o "biednych" dz 07.12.11, 16:53
        tepicpo napisał:

PO = Pisdzielskie Oszolomy, czy jakos tak ...
      • em-eryt Re: wystarczy podać łzawe kawałki o "biednych" dz 07.12.11, 16:54
        tepicpo napisał:

PO = Pisdzielskie Oszolomy
    • tepicpo Re: O tym, jak PayPal biednym odbierał 07.12.11, 13:49
      ffstv napisał:

> Paypal nie ma za to żadnych problemów żeby czerpać zyski z piractwa.

tak, to napisz konkretnie a nie obsikuj. niczym kundelek.....
      • em-eryt Re: O tym, jak PayPal biednym odbierał 07.12.11, 16:46
        ... przestan kupowac pirackie produkty i po krzyku.
    • e-ftalo Re: O tym, jak PayPal biednym odbierał 10.12.11, 19:56
      Dlatego trzeba unikać takich pośredników jak paypal i wpłacać bezpośrednio na konto fundacji a fundacja powinna mieć kilka niezależnych kont.Wtedy nie byłoby takich sytuacji
    • plantin Firma PayPal ma wiele na sumieniu - 14.12.11, 20:04
      wystarczy poczytać na forum bankowym. W obsłudze transakcji eBay - PayPal.pl faworyzuje cudzoziemców, nawet jak ktoś z nich chciałby oszukać - mechanizm jest prosty - kupujący np. z Australii lub Azji zamawia coś i natychmiast płaci - polski sprzedawca wysyła, po czym po 2 tygodniach kupujący zgłasza że nie otrzymał przesyłki. Tyle, że towar idzie statkiem (bo kupujący zapłacił za zwykłą przesyłkę) a to trwa czasami 2-3 miesiące. PayPal zabezpiecza środki na waszym koncie a po kilku tygodniach (najpierw to t.zw. spór, potem roszczenie) zwraca pieniądze kupującemu. Polski sprzedawca nie ma ani towaru ani pieniędzy. PayPal domaga się np. monitoringu z krajów, gdzie żadna firma nie oferuje monitoringu, w ostateczności napiszą, że wysłano pod zły adres - gdy np. kupujący zarejestrowany np. we Francji zamówi towar (i za taki zapłaci) z wysyłką do Azji. Jeżeli jest problem np. z transakcją z Niemiec - to lepiej prosić o wyjaśnienie niemiecki PayPal - tam udzielą natychmiast kompetentnej odpowiedzi i pomogą rozwikłać każdy problem.
      • jagi48-60 Re: Firma PayPal ma wiele na sumieniu - 03.01.12, 20:56
        Wcześniej już informowałem, że Paypal zaraz na wejściu kradnie nawet drobniutki pieniądze. To, że faworyzują obcokrajowców, to nic dziwnego. My Polacy nie mamy po prostu ochrony prawnej i do póki jej nie będziemy mieli to Ci ... , będą nas okradali.
        Chcieliśmy Europy, a wiec musimy się wiele nauczyć, a nauka kosztuje!
        • postomaniac Re: Firma PayPal ma wiele na sumieniu - 04.01.12, 09:15
          A czy paypal ma jakąś konkurencje na rynku polskim ?
          • zed_freak Re: Firma PayPal ma wiele na sumieniu - 09.01.12, 09:49
            Witam,

mam pytanie: jaka kwote maksymalna mozna posiadac na koncie osobistym, aby PayPal nie zaczal podejrzewac, ze prowadze dzialanosc gospodarcza ktora nie jest zarejestrowana.

Otoz posiadam na koncie pewna dosc poakzna sume pieniedzy i dzis rano, po odpaleniu konta PayPal, widniala na stronie aktualizacja konta, gdzie poproszono mnie o potwierdzenie, jakim podmiotem jestem: konto osobiste (tutaj w nawiasie bylo napisane, ze nie jestem zarejestrowany jako podmiot prawny nigdzie etc.), potem byla opcja wlasnie konta rozszerzonego/dzialanosci oraz cos jeszcze.

Oczywiscie wybralem opcje nr 1 ale od razu przypomnialo mi sie to, o czym mowil moj znajomy, ze PayPal, po przekroczeniu pewnej sumy, moze inwigilowac.

Czy ktos z was posiada niezbedne informacje na ten temat?
    • ddarek8 O tym, jak PayPal biednym odbierał 11.07.12, 23:08
      Z Mojego doświadczenia mogę napisać tyle ze zgadzam się z wszystkimi NEGATYWNYMI opiniami o PayPal. Umowy jakie tworzą i każą akceptować przez Użytkowników to jedno wielkie krętactwo. Jako sprzedawca straciłem przynajmniej 10-12 tys złotych. Żądają monitorowania przesyłek w internecie a i spotkałem się z tym ze i to było za mało( kupującemu d Hiszpanii wysłałem towar za ponad $600 - kupujący zgłosił sprawę ze nie otrzymał przesyłki, a widniało ewidentnie ze odebrał ją, wysłana kurierem, cała droga przesyłki monitorowana, złozyłem reklaamacje, dostałem dokumenty wraz z skanem podpisu odbiorcy, nic to nie pomogło, payPal zwrócił pieniądze kupującem, a mi odpowiedziano ze wraz z monitorowanie w interneice powinien byc podpis odbiorcy przy tranzakcjach ponad 800zł. takich sytuacji mógłbym mnożyć. Sprzedających przestrzegam przed klientami z Chin, jedna, druga tranzakcja i zgłaszają ze towaru nie otrzymali. Przestrzegam przed PayPal !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka