Dodaj do ulubionych

Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak miał?

15.03.10, 10:49
2 dni przed terminiem miesiączki z porannego moczu po ok 5 minutach
wyszło coś jakby cień drugiej kreski. Nie wiem czy mam zwidy czy to
jakaś kreska kontrukcyjna tego testu. Była ledwie widoczna i nie
wiem czy jest coś czy nie. Miał ktoś podobnie, jakie były wyniki w
późniejszym terminie.
Obserwuj wątek
    • katmiller Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 10:52
      Mój bardzo blady cień bardzo bladej kreski właśnie dość mocno kopie winkTylko, ze
      ja robiłam test trochę później niż ty.
      Zrób test z krwi.
    • qu_esse Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 10:55
      ja tak miałam w pre tescie robionym w terminie @, druga kreska wyszła jakby
      odbarwiona na biało, widoczna pod światło, myślałam, że to wynik negatywny
      ale @ nie przychodził i tydzień później wyszła słaba kreskasmile
      USG pokazywało, że ciąża młodsza niż z OM, ale synek sie urodził w terminie

tak było u mnie

poczekaj na termin @ i w razie potrzeby powtórz test za kilka dni
      życzę wyniku zgodnego z oczekiwaniami! smile
      • gixera Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 11:01
        U mnie to wyglądało dokładnie tak samo, ale nie chcę sie
        niepotrzebnie nakręcać żeby później się nie rozczarować. Możecie
        polecić jakiś inny test?
        • pat-i06 Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 11:05
          Kup BOBO test żółty o czułości 25 (nie 10) - ok.16 złotych
          Jak na nim wyjdzie cień to znaczy że coś jest na rzeczy...
          Mi wielokrotnie wychodziły cienie (w szczególności na 10-tkach) i nie była to ciąża.

jeśli ten żółty bobo wyjdzie to gratulujęsmile
          • martabg Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 13:11
            A skąd wiesz, że nie była to ciąża?
            Bo dostałaś później okres?...
            Jedno nie wyklucza drugiego.
          • marchewkowa77 Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 13:31
            Testy kupuj tylko w aptece - są bardziej czułe od tych z drogerii, to że z
            porannego moczu trzeba robić to widzę, że wiesz smile
            Pierwszy test jakoś po 14 dniach - krecha widoczna tylko pod światło. Drugi test
            po kolejnych 4 dniach - krecha jak wół widoczna już po kilku sekundach.
            Więc to pewnie to.
    • sheila2 Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 11:06
      Według mnie bobo test jest najlepszy.
    • d.o.s.i.a Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 11:12
      No i nastepna niecierpliwa. A potem placz i zgrzytanie zebami, ze
      kreska byla, a kreski nie ma. I ganianie po lekarzach,
      podtrzymywanie, beta i inne bajery.

Dziewczyny, wrzuccie na luz, poczekajcie chwile, bo potem sobie
      tylko serwujecie nerwy i psychoze.
    • ewik74 Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 11:34
      smile tak włąśnie miałam tym razem. Zrobiłam test w dniu spodziewanej @ i
      wyszło tak bledziusieńko i to nawet nie po tych 3 minutach (po których
      to wyszło że nie jestem w ciązy) tylko po 15 bodajże (to była sobota). W
      poniedziałek kupiłam sobie nowy test i zrobiłam wieczorkiem i ta 2
      kreska wyszła już całkiem mocna, tak że watpliwości nie było.
      • ewio Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 11:42
        U mnie cień cienia oznaczał ciążę. Też używałam tego testu nie mam zastrzeżeń.
    • mrowka75 Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 19:00
      mój cień kreski to już 18 - tygodniowa ciąża. Na testach negatywnych
      nie było nic - nawet kreski konstrukcyjnej testu. jak chces zbyć w
      100% pewna wybierz się na betę HCG, albo poczekaj jeszcze kilka dni
      i ponów test
    • kotkowa Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 19:05
      Mialam identycznie. Jak najbardziej trzeba test powtorzyc. Ja moj tez prawie
      wyrzucilam, dopiero pod swiatlem dojrzalam ten cien cienia. Oczywiscie byla to
      piekna ciaza.
      • kotkowa Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 19:07
        Tez polecam bobo-test strumieniowy, o najwyzszej czulosci.
    • memphis90 Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 19:10
      Ja się wyłamię trochę- podczas starań o pierwsze dziecko w każdym teście (a już
      na pewno po upływie czasu, jaki podaje producent) miałam cień cienia drugiej
      kreski... I żaden się nie potwierdził. Za ostatnim podejściem miałam kreskę
      bladą, ale ewidentną- i w tą akurat nie uwierzyłam wink Nie wiem, jak bardzo
      widoczna jest ta kreska, ale chyba na każdym teście opalizuje trochę pod światło
      ten pasek, na którym zawieszone są przeciwciała- i to kreska nie jest. A inne?
      Cóż, za kilka dni się dowiesz- życzę powodzenia.
    • bzibulinka Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 21:10
      ja miałam tak samo. Zrobiłam test z samego rana w 11 dzień po
      zapłodnieniu. Też zobaczyłam upragnioną ledwo widoczną drugą kreskę.
      Mąz nie widział. Twierdził, że mam omamywink Na drugi dzień po
      wykorzystaniu porannego moczu pojawiła się bardziej widoczna kreska
      (przekonała już męża). Zrobiłam sobie jednodniową przerwę i 14 dnia
      wyszła już taka konkretna. Teraz jestem w 34 tygodniu ciązysmile
    • anciarek2010 Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.03.10, 22:30
      Ja robiłam pre test 3 tyg po zapłodnieniu w czwartek rano nie było nic. W poniedziałek zrobiłam innej firmy po południu i.. jak widać na suwaczku. Też myślę, że z tymi testami jest coś nie tak.
    • artdesign84 w pre-test ZAWSZE po o 3 - 5 min wychodzi mi druga 16.03.10, 02:18
      jasna kreska
      żadna z nich nie okazała się ciążową
      • waryszka Re: w pre-test ZAWSZE po o 3 - 5 min wychodzi mi 16.03.10, 08:53
        ja robiłam 4 testy różnych firm okres spóźniał sie prawie tydzień i wszystkie 4 miały bladą kreseczkę i niestety po 3 dniach dostałam okres w międzyczasie zrobiłam bete, która wyszła bardzo niska- więc niestety nie każda blada kreska oznacza ciążę. POczekaj, powtórz test, zrób bete i spokojnie czekaj na wizytę u gina.
    • blanka_1982 Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 16.03.10, 16:54
      Test 3 dni przed spodziewaną miesiączką- blada kreska. w dniu spodziewanej
      ms-już bardziej wyraźna. Oba testy z "południowego", a nie porannego moczu, więc
      jestem chyba wrażliwa na ciążęsmilesmile Tak naprawdę, nie ma się po co spieszyć, bo
      różnie może być, ale wiem, jak to jest, sama nie wytrzymałam nawet do dnia
      spodziewanej @. Po prostu TRZEBA zrobić ten testwink Życzę powodzenia!
    • iwonagos Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 16.03.10, 18:55
      życzę ciąży z całego sercasmile jeżeli oczywiście jesteś oczekującąsmile
      ja 2 dni po terminie @,pięć miesięcy po porodzie.... zrobiłam test i wyszła II blada..... Zrobiłam jeszcze chyba z 6 innych przez kolejne dni i wszystkie były negatywne. Nie wiem, ile bym jeszcze tych testów ze strachu zrobiła;p Na szczęście dostałam@
    • gixera Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 17.03.10, 08:42
      Dzisiaj rano zrobiłam bobo-test zółty i wyszła druga kreska, jasno
      różowa. Dzisiaj powinnam dostać miesiączkę, nie dostałam.
      • ewci-a-123 Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 17.03.10, 09:18
        gratuluję,teraz czeka Cię wizyta u gin.
      • pat-i06 Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 17.03.10, 10:06
        No i gitarasmile

Gratulacje!!!!!
      • qu_esse Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 17.03.10, 10:11
        gratulacje! smile
        • sheila2 Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 17.03.10, 11:13
          O widzisz-super smile
          Ja robiłam 2 bobo testy i jeszcze jeden ,nie pamiętam jaki, ale w
          bobo-tescie nie czekalam nawet minuty i już się krechy robiły nawet
          jak robiłam popludniu.
          Gratuluję bardzosmile
          Możesz teraz betę zrobić 3 razy co drugi dzień ,jeśli przyrasta
          prawidłowo to znaczy ,że wszytsko w porządku.
          • ana12334 Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 11.04.15, 18:19
            Witajcie potrzebuje pomocy, na 7 dzień rano po zapłodnieniu zrobiłam test i wyszła jasno różowa kreska, po południu zrobiłam test innej firmy i kreska była już bardziej widoczna, następnego dnia rano Robiłam test jeszcze innej firmy i ma nim jest tylko cień kreski uncertain czy miał ktoś podobna sytuacje bo nie wiem czy sobie coś wkrecam. Czy na negatywnym teście jest widoczny cien II kreski?
            • lidek0 Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 11.04.15, 21:03
              Zdecydowanie się wkręcasz. Na początek skąd wiesz kiedy doszło do zapłodnienia? Miałaś owulację potwierdzoną usg? Jeśli nie to moment zapłodnienia /dla mnie osobiście nie do określenia/ jest wróżeniem z fusów. A robienie testu sikanego 7 dni po nie bardzo ma sens. No chyba, że to ciążą z poprzedniego cyklu skoro testy wychodzą pozytywnie, innej możliwości nie widzę, testy sikane mimo zapewnień producentów /celem zwiększenia sprzedaży/ aż tak czułe nie są.
    • leann32 Re: Zrobiłam pre-test i nie wiem czy ktoś tak mia 15.04.15, 10:01
      Ile razy można to samo wałkować?

Test to nie srebrna kula, która wróży ciążę! To pasek reagujący zabarwieniem na hormon, reakcja chemiczna - nic więcej.

Zabarwia się - znaczy się że w organiźmie kobiety jest hormon gonadopiny kosmówkowej.

Zabarwia się lekko - to znaczy jest jest go bardzo ale to bardzo mało i zabarwienie jest ledwo widoczne. Stężenie niskie, czyli ciąża bardzo wczesna.

Nie zabarwia się - stężenie zbyt niskie do wykrycia. Bo ciąży nie ma - albo wyrzut hCG jeszcze nie nastąpił bo do zapłodnienia doszło później i wartości zwiększą się dopiero za kilka dni.

I nie ma innych opcji.
      Ale zabarwienie paska to nie powód by lecieć po wózek i głaskać się po brzuchu. Prawie 30 % ciąż na tym etapie ulega bardzo wczesnemu poronieniu. Godzinę po wykrywalnym stężeniu hcg moze dojśćdo poronienia i po ciąży nie będzie śladu. Może być też tak, ze ciąża obumarła parę dni wcześniej - ale stężenie hcg nei spadło jeszcze do zera a test to wykryje i pokaże drugą kreskę.

Nie ma testó fałszywie pozytywnych, fałszywie negatywnych czy jakichkolwiek innych, Test w czasie rzeczywistym pokazuje domyślne stężenie hormonu i nic więcej - nie wiemy czy ciąża obumarła, czy się rozwija, jak się rozwija, czy to żywa ciąża czy resztki hormonów po poronieniu.

Test powinno się zrobić parę dni po spodziewanej miesiączce albo minimum 16 dni po owulacji. Jest kreska - jakakolwiek - to trzeba zrobić bete z krwi i po dwóch dniach zbadać przyrost. Jeśli jest ok znaczy się ciąża żywa i należy w 6tc iść do gina. W innym wypadku dać sobie spokój albo przy braku miesiączki zrobić ponowny test.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka