Dodaj do ulubionych

Rafting- z jakiego biura?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.08, 22:37
Bede przebywal w Alanyi, chcialbym wybrac sie na rafting. Do wyboru mam III
biura- Mariolke( 15 e),Jolcie(20e) i Lene(15 e) , z ktorego biura polecacie
wybrac sie na splyw? Prosze o rady, aha i nie sugeruje sie cena bo to tylko 5
e roznicy :) jesli znacie inne bp prosze o podanie nazw .Z gory wszystkim
bardzo dziekuje Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ala Re: Rafting- z jakiego biura? IP: *.bilgoraj.mm.pl 27.09.08, 14:27
      Ja byłam na Raftingu z Jolcią, wszystkie wycieczki kupiliśmy w tym
      biurze, organizacja bez zarzutu, wszystko dopięte na ostatni guzik.
      Na rafting naprawdę warto się wybrać,piękne krajobrazy,trochę
      adrenalinki, dużo śmiechu. Wspaniała zabawa.
    • Gość: TUrysta Re: Rafting- z jakiego biura? IP: *.chello.pl 27.09.08, 18:20
      Podobnie jak poprzedniczka gorąco polecam rafting!!!!!
      Ja byłem akurat z Leną ( podobnie jak na innych wycieczkach ).
      Odniosłem jednak wrażenie, że Pacho Tour samego spływu nie
      organizuje, Lena tylko inkasuje i podstawia autokar, sprzedaje
      rafting organizowany przez kogo innego.
      Było super, nie mam jakiś specjalnych zarzutów, choć ceny za zdjęcia
      i za filmik paskarskie.
      • trad1 Re: Rafting- z jakiego biura? 02.10.08, 12:16
        Mam pytanko czy na taki rafting mozna zabrac dziecko wiek 9 lat?
        pzodrawiam
        • Gość: Turysta Re: Rafting- z jakiego biura? IP: *.chello.pl 02.10.08, 18:04
          widziałem, ze mniejsze dzieci płynęły :)
          zwróć uwagę ( zapytaj wczęsniej ) , czy organizator na którego się
          zdecydujesz daje uczestnikom kaski, bo nie wszyscy to robią ( pewnie
          bez kasków wychodzi im taniej ) a jednak jak 9-latek wyleci to może
          się ten kas przydać ( jest parę takich miejsc, gdzie płynie się
          blisko skał albo drzew )
          • Gość: Gucio Re: Rafting- z jakiego biura? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.10.08, 00:55
            Przecież to bez znaczenia czy na rafting pojedziesz z Leny,Pacho czy
            Mariolki,bo te biura są tylko pośrednikami.A rafting organizuje kto
            inny.Także wszyscy maja te same zdjęcia pod wodospadem,skacza z tej
            samej skały i jedzą w tym samym miejscu,poganiani przez
            przewodników,aby zrobić miejsce dla następnej grupy.A odnośnie 9
            latka to wszystko zależy od dziecka.Jeśli nie boi się wody(zimnej) i
            tego,że będzie cały mokry to ok,w przeciwnym wypadku odradzam.
            • Gość: gucio Re: Rafting- z jakiego biura? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.10.08, 00:59
              A odnośnie ceny to ja w Ginza Travel w Beldibi płaciłem 20
              dollarów.Widzę,że te "polskie" biura trochę zdzierają z rodaków:)
              • niewidzialny77 Re: Rafting- z jakiego biura? 03.10.08, 09:07
                W niedziele byłem na raftingu z biura Wujek i Mariolka.Nie piszcie głupot ze
                wszedzie jest tak samo bo kazda ekipa ma swoja specyfike.
                Kto lubi humor i mocne wrażenia popłynie z grupa do której wysyła Mariolka.Ja
                byłem bardzo zadowolony i wszystkim polecam cena 15 E wrażenia bezcenne:))Mała
                rada jak płyniecie to wybierajcie sie grupą i siadajcie w jednym pontonie(8
                osób) potem kupujecie jeden film za 20E i robicie sobie kopie w kazej kafejce
                int. w Alanyi (u nas wyszło 3 Lyra za skopiowanie jednej płytki)
                • Gość: Gucio Re: Rafting- z jakiego biura? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 03.10.08, 12:21
                  Sorry,ale to Ty pisząc,że tylko Mariolka zapewnia humor i wrażenia
                  piszesz głupoty.Chyba że Mariolka zabiera swoje wycieczki na jakąs
                  inną rzekę.Jeśli nie to prawda jest taka,że wszyscy mają bardzo
                  podobne przeżycia.Płyną tą samą rzeką na której jest kilka stopni
                  wodnych,gdzie rzuca pontonem.Reszta raftingu to poprostu spływ w
                  miarę spokojną rzeką.Wszyscy idą robić zdjęcia pod mini wodospad i
                  wszyscy skaczą z tej samej skały do rzeki.A atmosfera na pontonie
                  nie zależy od biura tylko od grupy płynącej.Jeśli skipper zobaczy,że
                  grupa jest chętna do zabawy to będą i chlapania wodą i wyrzucania z
                  pontonu i spiewy.Jeśli grupa jest drętwa to skipper też nie będzie
                  się wysilał.To samo dotyczy małych dzieci.Jeśli takowe są w pontonie
                  to raczej spływ będzie spokojny bez szaleństw.Także jeżeli nie
                  jesteście grupą 8 osobowa to radzę dołączyć się do pontonu gdzie nie
                  ma małych dzieci.
                  Ja nie widzę powodu aby ktos chodził po Alanyi i szukał koknretnego
                  biura w celu zakupienia raftingu gdyż naprawdę w tym przypadku biuro
                  nie ma znaczenia.Do raftingu nie jest potrzebny nawet polskojęzyczny
                  przewodnik.
                  A pomysł z kupnem jednej płyty jak najbardziej trafny.My zrobiliśmy
                  podobnie:)
                  • Gość: Turysta Re: Rafting- z jakiego biura? IP: *.chello.pl 04.10.08, 09:41
                    W pełni potwierdzam to co napisał w powyższych postach Gucio. Mając
                    w pesrpektywie rafting z 9 - latkiem faktycznie trzeba pamiętać, ze
                    woda w tej rzece to nie jest dwadzieścia kilka stopni jak w morzu,
                    tylko zimna górska, aż w pierwszej chili nogi drętwieją.
                    A co do samego przebiegu imprezy - GUcio powyżej opisał to dokładnie.
                    • niewidzialny77 Re: Rafting- z jakiego biura? 05.10.08, 11:28
                      Gucio grupa może być zgrana ,ale przy drętwej ekipie prowadzacych
                      skończy sie na nudnym spływie.Taka jest prawda.Jeszcze mała uwaga do
                      płynących z dziećmi dopytajcie sie koniecznie w biurze czy dostaniecie na
                      spływie kaski bo nie wszędzie tak jest
    • Gość: Aga Re: Rafting- z jakiego biura? IP: *.41.63.230.sub.mbb.three.co.uk 06.10.08, 13:16
      a jesli bede w Bodrum to najlepiej gdzie sie udac?Ma ktos spis polskich (ale w
      sumie niekoniecznie)biur organizujacych rafting? Bardzo bym chciala cos takiego
      przezyc:)
      • Gość: milla Re: Rafting- z jakiego biura? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.08, 14:27
        podbijam pytanie poprzedniczki ...

a jesli bede w Bodrum to najlepiej gdzie sie udac?Ma ktos spis
        polskich (ale w
        sumie niekoniecznie)biur organizujacych rafting? Bardzo bym chciala
        cos takiego
        przezyc:)
        • Gość: alo Re: Rafting- z jakiego biura? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.08, 18:14
          Witam,

Nad czym sie tu zastanawiac, przecież kazde biuro organizuje rafting na tej same
          rzecze Koprulu jezeli chodzi o rafting w Alanyi, i na rzecze dalaman w
          przypadku Bodrum, marmaris czy fethiye.

pozdrawiam
    • aniazorba Re: Rafting- z jakiego biura? 15.11.08, 20:38
      prawda, wszystkie biura w Alanyi wiozą w to samo miejsce jedynie dowóz jest
      poprostu innym autokarem. Sam spływ nie jest niebezpieczny jakby sie wydawało,
      wiekszosc trasy to spokojne wiosłowanie ale jest tez kilka fajnych mocniejszych
      momentów jednak bez wielkich emocji, nawet dzieci były w pontonach :) rózniez
      kupilismy jedną płyte i skopiowalismy sobie. Ogólnie jest to całkiem fajna
      przygoda i polecam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka