Dodaj do ulubionych

Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich

04.02.19, 09:57
Niestety powariowali z cenami bo teraz porównywalem. Zgoda, czasem chodzi o porównanie typu slabsze 5 gwiazdek w Turcji - mocniejsze 4 gwiazdki na Kanarach plus że np. 10 dni wcześniej wyjazd na Kanary ale sorry - jeśli chodzi o jakość, takie porównania są uzasadnione. Badz to tak tym Turkom woda sodowa odbiła badz polskim biuro podróży (względnie jedno i drugie).
Obserwuj wątek
    • dodekanezowiec Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 04.02.19, 10:31
      Żeby nie bylo znów że "czego ten człowiek chce" - odpowiadam wprost i kawa na ławę, że biuro metintour napisało, iż Turcja jest o wiele wiele tańsza niż Europa. Choć w pewnym sensie Kanary bliżej Afryki :)
    • werkaem Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 04.02.19, 15:13
      Nie wiem co porównujesz i gdzie, bo ja nie widzę Turcji Egejskiej w cenie Kanarów. 4* hotel z dobrymi opiniami w Turcji (2+1, 2 tygodnie z all, I połowa czerwca) to koszt 7700-9500, 5* (ten sam termin) od 9400. Koszt 4* hoteli na Kanarach (te same kryteria i dobre oceny) zaczyna się od jakich 11 tys., 5* od 13 tys.
      I chyba nie słyszałeś o takich pojęciach jak popyt i podaż. Jeżeli coś się dobrze sprzedaje to ceny tego czegoś rosną, gdy się słabo sprzedaje spadają, a Turcja sprzedaje się o niebo lepiej niż Kanary z zimnym oceanem nawet w środku lata. Jeżeli chodzi o jakość Turcja też wygrywa (wyżywienie, prywatne plaże, infrastruktura hotelowa, baseny, w większości ze zjeżdżalniami), o znacznie krótszym przelocie już nie wspomnę.
      Ale jeżeli uważasz, że Kanary są bardziej korzystne cenowo to chyba nikt nie broni ci tam jechać.
      • dodekanezowiec Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 04.02.19, 15:39
        To proponuję zobaczyć hotele Itaki na Fuerteventurze, a potem poczytać opinie o hotelach w Oludeniz, te różne Marcany itp., o Ersanie, o hotelach w Bodrum z Coral Travel. Nie uciekaj proszę w ad personam - jak Ci się podoba to jedź. Oczywiście jest parę porządnych hoteli w Turcji Egejskiej ale trzeba liczyć z 10k przy 11 na Fuercie która ma nieporównywalnie lepsze plaże. I znów nie taki zimny ten ocean z kolei w Turcji Egejskiej nie tak znów ciepłe to morze. No sorry - ze dokads sie dluzej leci to nie swiadczy o tym ze to mieksce jest gorsze jakościowo. A wlasnie jakosc - Hiszpania stoi badz co badz wyzej cywilizacyjnie niz Turcja. Nie chodzi mi o to by zdyskredytować aż tak te Turcję tylko żeby zwrocic uwage ze 1) może w tym roku az tak sie nie oplaca 2) jeszcze raz wyjaśniam że głos zabrało polsko tureckie biuro podróży które chyba nie zna cen z polskich biur. Opinia że 10 proc.taniej to o wiele taniej jest przesadzona.
        • werkaem Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 04.02.19, 16:22
          Co to znaczy stoi wyżej cywilizacyjnie??? W czym się to przejawia? Turcja Egejska to kolebka cywilizacji europejskiej, mówi ci coś Efez, Troja czy Smyrna?
          A jeżeli zależy ci na ładnych piaszczystych plażach to w Turcji Egejskiej też takie są np. w okolicach Sarigerme.
          • dodekanezowiec Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 04.02.19, 17:14
            Kolego, odczep się ode mnie z tym swoim "zależy ci" - nieważne co mnie zależy.
            • werkaem Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 04.02.19, 17:44
              Otwierasz te wątki bo się nudzisz? Piszesz na forum żeby zabić czas? O co ci chodzi? Jeżeli na niczym ci nie zależy to po bijesz tę pianę???
              • dodekanezowiec Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 04.02.19, 18:30
                Bo tworzy się nader idealistyczny obrazek Turcji z pominięciem wad. Bo nie lubie "jedynie slusznych teorii". A Kolega to z jakąś krucjata w obronie Turcji jest? :)
                • werkaem Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 04.02.19, 18:49
                  Niczego nie idealizuję, po prostu uważam Turcję za bardzo atrakcyjny kierunek oferujący dobry standard wypoczynku za sensowną cenę. Chyba mogę mieć taką opinię? Najczęściej na krótki urlop (tygodniowy) wybieram właśnie Turcję, bo jest tanio, blisko i najczęściej komfortowo, jak dotychczas każdy pobyt w Turcji uważam za udany, a bywam tam naprawdę często. Na dłuższy urlop lecę przeważnie gdzieś dalej, bo gdy przelot zabiera mi prawie całe 2 dni to nie kalkuluje mi się pobyt tygodniowy.
                  • niunia19851 Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 08.02.19, 17:26
                    Mam prośbę :) możesz polecić fajny hotel dla rodziny 2+2 (9 i 6 lat) , blisko fajnej plaży - to byłby 1wszy raz w Turcji ;)
                    • werkaem Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 08.02.19, 18:28
                      Mogę jak najbardziej coś polecić, ale fajnych hoteli w Turcji są setki i mnóstwo bezpośrednio przy plaży. Napisz jaki termin, na jak długo i mniej więcej jaki budżet wchodzi w grę to postaram się coś doradzić.
                      • niunia19851 Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 11.02.19, 16:01
                        Od 19 lipca do 3 sierpnia - Na 1 tydzień . Chciałabym się zmieścić w 10 tyś. (Tym razem im taniej tym lepiej gdyż mam generalny remont mieszkania ) . Nigdy w Turcji nie byliśmy .
                        • werkaem Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 11.02.19, 17:43
                          Kilka propozycji w większości 5* hoteli w cenie do 10 tys, Turcja Egejska i Riwiera od najtańszej. Oferty są ze trony TUI, ale są też w ofercie innych biur, wydaje mi się jednak, że ceny w TUI są konkurencyjne, ale można to sprawdzić dla każdego hotelu i terminu.

www.tui.pl/wypoczynek/turcja/turcja-egejska/clubhotel-grand-yazici-marmaris-palace-dlm12083/OfferCodeWS/WAWADB20190722055520190722201907291020L07DLM12083BUM1AA02Ch02BD2010030120130407
                          www.tui.pl/wypoczynek/turcja/riwiera-turecka/limak-limra-hotel-resort-ayt12033/OfferCodeWS/WAWAYT20190724183520190724201907311815L07AYT12033DZX3AA02Ch02BD2010030120130407
                          www.tui.pl/wypoczynek/turcja/turcja-egejska/la-blanche-bjv23010/OfferCodeWS/WAWADB20190725055520190725201908011020L07BJV23010FZX2AA02Ch02BD2010030120130407
                          www.tui.pl/wypoczynek/turcja/riwiera-turecka/limak-arcadia-golf-sport-resort-ayt31001/OfferCodeWS/WAWAYT20190721114520190721201907271155L06AYT31001DZX1AA02Ch02BD2010030120130407
                • Gość: smok Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich IP: *.dynamic.chello.pl 18.02.19, 09:32
                  spokojnie nic się nie tworzy. Masz zestawienia dokąd Polacy najchętniej udają się na wakacje z ostatniej dekady? No to liderem jest i była Grecja, a w ostaniach 2 latach Hiszpania przegoniła Turcję.
                  • dodekanezowiec Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 18.02.19, 11:58
                    E, w 2018 r. Turcja odzyskała drugie miejsce. Chyba 30 proc.Grecja 20 proc. Turcja. Ale z Hiszpania to chyba 15 proc.po pierwsze nie wiem czy uwzględnia Kanary, po drugie nie wiem czy uwzględnia Ryanairy i nie wiem czy uwzględnia czasem dojazd samochodem
                    • Gość: smok Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.19, 06:23
                      po pierwsze Kanary to Hiszpania i je uwzględniają po drugie do czego ci informacja o Rayanairach skoro chodzi ci o last z bór podroży i o takich ofertach tu na forum piszesz. Po trzeci po co się rozpisywać na tym forum skoro podobno ten fakt już sam zauważyłeś i brniesz w to dalej?
                      Skoro Turcja wróciła na drugą pozycję to znaczy ze jej atuty są niepodważalne dla Polskiego turysty i spadek zainteresowania Turcja w 2017 był jedynie wynikiem niepokojem o bezpieczne wakacje. Turcja ma swoje zalety i wady jak każda destynacja. I nie jest tak że osoba świadoma nie zdaje sobie sprawy z wad tylko powodów przemawiających za Turcją jest po prostu więcej niż np za Kanrami. Do Turcji co roku przyjeżdża około 30 milionów turystów. Wielu od lat wybiera ten kierunek i odwiedza ją po kilkanaście razy. Wszyscy oni się mylą?
                      No to ciesz się, że nie podążasz za stadem baranów tylko swoimi ściskami na Kanary. Udanego urlopu.
                      • dodekanezowiec Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 19.02.19, 08:43
                        Co to jest "swoimi ściskami"? :) Chyba ścieżkami? Ok, podpowiadacz w telefonie. Czepiasz się nadmiernie - chodzi mi o to że ceny Turcji strasznie wzrosły. Na tyle że czasem się chyba nie opłaca kupować teraz z wyprzedzeniem. Tak jak pisząc że "ceny Hyundaia czy Kia jak ceny Toyoty" wcale nie dyskredytuje Kii czy Hyundaia.
                        • Gość: smok Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.19, 08:46
                          ależ ty jesteś małostkowy. Tak ścieżkami to wynika jasno z kontekstu. tobie się nie zdarzają literówki? gratuluję:)
                          wiec skoro ty się nie czepiasz nadmiernie to może wreszcie to zaprezentujesz:)
                          Na razie nie potrafisz sobie odpuścić to naprawę zabawne jak dorosły mężczyzna daje się podpuścić:)
                          Mnie to już nawet nie bawi bo mi ciebie zwyczajnie robi się żal. Więc baw się dalej sam na tym forum:)
                          • dodekanezowiec Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 19.02.19, 13:18
                            Ty się baw sam na forum
                            • dodekanezowiec Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 19.02.19, 13:40
                              Sam zaczales z tekstami w stylu "co by było gdyby nie bylo słowa gdyby". A co do literówki- naprawdę sorry akurat, wiem że wyglądało to na czepialstwo, ale tu akurat, nie mam powodu kłamać- wqrzaja mnie te podpowiadacze w telefonie które z uporem maniaka przeznaczają- o proszę- przeinaczaja:) Ale widzisz - sam tracisz czas o 6 rano wypisujac, tylko żeby komuś zwrócić uwagę, nic co do meritum, też Cię wezmą za cudaka. Albo odświeżasz wątki sprzed miesiąca tylko "sztuka dla sztuki", nie co do meritum gdzie lepsze plaże itp. Po co to robisz?
    • mother23 Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 06.03.19, 18:39
      Mam pytanie, czy w Turcji Egejskiej dokładnie Icmeler w pierwszym tygodniu czerwca woda w morzu i basenie jest ciepła i można w niej spokojnie pływać? Czytałam gdzieś, że średnio ma 20 stopni czy nie jest za zimna? Jedziemy z dzieckiem i boję się że nie skorzystamy z basenów, zjeżdżalni itp...
      • joanna_poz Re: Ceny Turcji Egejskiej jak Wysp Kanaryjskich 12.03.19, 13:24
        w basenie sie wykapiesz, da się wytrzymac.
        do morza, moze się zdarzyć, że nie wjedziesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka