no

(601 wyników)
  • po raz kolejny urósł samoczynnie pęcherzyk. czy wy to sobie wyobrażacie? myslę sobie, że to i tak duży sukcs. ostatnio w 10 dniu zdaje sie 20 mm a dzisiaj w 13 dc - 24 mm!!!! sam urósł i to nie pusty, bo estradiol mam w granicach 190 jednostek. i jest już kandydat do wzrostu w kolejnym cyklu sama go widziałam :) no i tu zaczyna sie problem - co z tego, ze rośnie jak nie pęka. mam nadzieję, że 10000 jednostek Pregnylu sobie znim poradzi za miesiac.
  • Na własne życzenie wpędziłam się w nerwy. Zrobiłam betę w 5t 6d i wyszła 12290. I to jest poniżej norm. Kurcze, a myślałam, że uda mi się jakoś uspokoić. Eeeh
  • Zwariuje juz chyba. CYSTA kuźwa! Dziewczyny ile rośnie cysta wielkosci 35mmm?? Zaczelam w tym cyklu clo biore od 5dc dzis jest 8my czyli wzielam 3 tabletki i ide sobie dzis na monitorowanie cala happy ze pewnie mi pecherzyki rosną a tu co ??? Cysta 35mmm. Skad ta krowa sie wziela?? mialam monit w tamtym cyklu nawet wygladalo ze pecherzyk pekł (i to byl na lewym )a tu prosze dzis mam juz cyste 3,5cm na prawymjajniku, ktory w tamtym cyklu był "nieczynny". Moze ten mój gin jest "nie t...
  • Witam serdecznie. Mam straszny dylemat, obawy i co tu dluzej kryc, jestem absolutnie przerazona. W skrocie - podeszly wiek :-(, 5 lat staran, teraz mozliwosc in vitro (jedyna refundowana proba, ze wzgledu na wiek). Branie lekow powinno sie zaczac w tym tygodniu. No wlasnie powinno... Nagle mam mnostwo watpliwosci i juz sama nie wiem czy rzeczywiscie chce przez to przechodzic. Nie mam oparcia w domu bo moj M. nie chce miec dzieci. Co prawda powiedzial, ze skoro ja tak ba...
  • siedze tutaj i staram się odstresowac. po wczorajszym USG i sensacyjnych 4 pęcherzykach cała jestem jak na szpilkach i nie mogę się skupić. jajniki mnie bolą strasznie szczególnie lewy - choźć tam tylko jeden pęcherzyk i to boli tak, że aż do krzyża promieniuje. mam nadzieję, ze to rzeczywiscie ok i żeja sobie tego bólu nie zmyślam mając nadzieję, że pęcherzyki rosną. gdyby nie mój kochany M to nie wiem co bym zrobiła. usopkaja mnie cały czas i dzieki niemu mam jakiś normalny dzien bo i...
  • mam już dość...postanowiłam, że w tym cyklu nie idę do mojego gina, nie będę brała clo ani luteiny, po prostu już nie daje rady...a w następnym cyklu wybiorę się do kliniki...mam nadzieję, że dobrze robię...ehh
  • I całe szczęście, że jest druga tura, bo w trakcie debaty dziad sie odkrył. Słyszałyście jego debatę Kaczyński - Komorowski? Padło wyraźne pytanie do obydwóch kandydatów, czy są za in vitro? Czy będą za "upublicznieniem" tej metody zapłodnienia... Komorowski stwierdził, że sam ma 5 dzieci (czy 6?) Tylew razy doświadczył cudu, szczęścia wynikającego z przyjścia na świat swoich dzieci i nie miałby sumienia komukolwiek odmówić tej radości i PRAWA do posiadania dzieci. A tamta...
  • witam, pisałam parę dni temu o moich problemach z wyborem Clo czy bromek i że zaczynam 20 cykl po poronieniu ten okres trwał całe 7 dni - 4 obfite, 3 średnie a potem jeszcze przez 3 dni lekko brudziłam ale składałam to na karb upałów (zdarzało mi się już tak) ale 10 dc - mnie strasznie bolą piersi i temperatura 37 stopni !!! no więc od niechcenia zrobiłam test - i prawie padłam na ziemię, bo od razu 2 kreski !!! poleciałam na usg dopochwowe bo gdybym liczyła od poprz. okresu t...
  • Wczoraj w 11dc byłam na USG i lekarz zobaczył tylko jeden pęcherzyk po lewej stronie. Podał wymiar 16mm, ale zaraz potem zmierzył jego drugą szerokość - 10mm. Ja sobie zdaję sprawę,że pęcherzyk nie jest okrąglutki, ale czemu dziewczyny z forum zawsze podają tylko jedną wielkość? To jak duży jest w końcu mój pęcherzyk? Dodam tylko, że piję zióka o. Sroki od 1 dc i pokładam w nich duże nadzieje. poza tym żadnych dodatkowych leków (tylko wiesiołek). Cykle miałam (te naturalne) od 32...
  • dzisiaj miałam jeden z najpaskudniejszych dni od ponad roku. strasznie strasznie sie wsciekłam... gggrrr... w ogóle źle sie czuje, w niedziele zawroty głowy, mdłości, sisusiam co chwila, brzuch mam okropnie duży, biust lediwe sie miesci w rozmairy, wahania nastrojów... no super, ale @ ma byc za tydzien a nie teraz! a moze to duphaston tak działa? ale mam doła... :(
  • niby sie ciesze, bo to zawsze krok naprzod, i jak na razie radosc jest wieksza od strachu, ale jak sobie tak dobrze pomysle, to strach we mnie rosnie w blyskawicznym tempie, oj mam nadzieje ze przyniesie ona oczekiwane zmiany i ze kolejna iui po laparo bedzie ta udana pozdrawiam ps. pytanie z rozowej serii - nalezy sie "ogolic"? bo nie wiem, a cos mi sie wydaje ze juz gdzies o tym czytalam :) wolalabym to zrobic osobiscie :) pozdrawiam was cieplutko
  • no jest wogóle super.Mój gin na urlopie i najszybciej będzie 21.03.I co teraz.Może wy macie jakiegoś super(warszawa).Pozdrawiam
  • Dziewczyny znow prosze o pomoc. Dzis jest moj 21 dc od 3 dni mam mdłości i wymioty znów i poza tym dzis dostalam jakiegoś plamienia. Duphaston biore jeszcze przez 4 dni. Czy to przez ten lek??czy któras z was tak moze miala?
  • Dziewczyny,nie wiem co mam myśleć?Od owulacji ostatnio bolą mnie piersi,w tym cyklu okropnie i do tego bardzo się powiększyly.Temperatura w pochwie okolo 37,3,objawy można powiedzieć ciążowe.Tylko jest problem-dziś jest 25 dzień cyklu a rano pojawilo się niewielkie plamienie.Nie wiem co to oznacza,bo nie boli mnie brzuch tak jak zwykle przy okresie,nigdy tak wcześnie nie dostalam @.Nie wiem co się dzieje a najgorsze jest to,ze od tego cyklu mialam zacząć antykoncepcję i nie wiem c...
  • ...i niestety jak przypuszczałam nic z tego:((( dostalam @ w 33 dniu cyklu, właśnie przed testowaniem, ale na wszelki wypadek i tak test wykonalam:( sie ludzilam glupia:( juz stracilam na dzieje, nie mam juz chyba sil na dalsza walke, boje sie kolejnej porazki:(
  • Sprawa wygląda tak:10 kwitnia pregnyl 10000j.12 kwiecień IUI. Na 1 pekniętym a 2 nie pękniętym pęcherzyku.20 min leżenia i do domu. Dziś 25 kwiecień i test ciążowy zrobiony rano no i pojawiła sie ta 2 krecha fakt ze jest strasznie blada ale jest. Pytanie: Czy to może byc efekt pregnylu???? Prosze tylko nie piszcie o becie bo ja jestem obecnie w Anglii i oni nie znaja takiego czegos jak beta HCG. Znają znaczy sie ale nie robią.Powiedzcie mi bo kto jak kto ale wy moje drogie w testach ...
  • .. :] teraz jestem w szoku nie wiem czy się śmiac czy płakać ręce mi się trzęsą zaczynam się bać
  • Ciagle wszystko szlo nam zle i czasem myslalam, ze moze to znaki, ze macierzynstwo nie dla mnie. 2 nieudane iui, dwa poronienia, ciagle torbiele, slabe wyniki mojego M... no i dzis kolejny cios. Tym razem chyba taki, ktorego sie nie da obejsc. Moja gin wyslala mnie na usg bo znowu mi sie zrobila torbiel i nie znikala. No i specjalistka od usg poogladala mnie, zrobila nawet trojwymiarowe usg macicy i powiedziala, ze dobra wiadomosc jest taka, ze to nie jakas zlosliwa torbiel, ale...
  • w koncu postanowilam cos do Was napisac. sledze uwaznie wasze losy. wlasnie wrocilam od gina z usg i nic... moje jajniki strajkuja. w poprzednim cyku byl pecherzyk 20 mm ale niepelnowartosciowy. Ech... dodam ze mam podwyzszona prolaktyne, jakos na granicy no i nieszczesne FSH wysokie- 13 (3 dzien cyklu) a i tak mi spadlo. Bylo gorzej. przez jakis czas pilam tez ziolka i bralam selen (MACA) no ale zaprzestalam glupia... i tak sobie mysle teraz ze one mi pomagaly bo byl jakis pecher...
  • Odstawiłam tabletki anty na początku sierpnia. Cykle miałam takie: 34, 27, 31dni. Ostatnia miesiączka 28 października. No i teraz cisza. Parę dni temu (sobota) bolał mnie brzuch jak na okres, nerwowa jakaś byłam. I nic z tego. Wczoraj miałam leciutkie plamienie, dzisiaj już nie ma. Mam leciec do lekarza? A może to ciąża? Raczej żadnych objawów ciąży nie mam. Tylko jakoś tak mnie w brzuchu skrobało przez parę dni i coś pobolewało, jak by jajnik. Ale teraz już jest wszystko OK. Kurc...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się