Dodaj do ulubionych

no i znów problem

19.05.05, 19:54
Dziewczyny znow prosze o pomoc. Dzis jest moj 21 dc od 3 dni mam mdłości i
wymioty znów i poza tym dzis dostalam jakiegoś plamienia. Duphaston biore
jeszcze przez 4 dni. Czy to przez ten lek??czy któras z was tak moze miala?
Obserwuj wątek
    • margola111 Re: no i znów problem 19.05.05, 21:07
      dziewczyny proszę powiedzcie coś!!!!
    • pimpek_sadelko Re: no i znów problem 19.05.05, 21:14
      to z ulotki duphastonu.
      zadzwon do gina i powiedz, ze nie tolerujesz tego leku!czytaj ulotki.

Działania niepożądane
      W nielicznych przypadkach w trakcie leczenia mogą pojawić się krwawienia
      międzymiesiączkowe. Można temu zapobiec zwiększając dawkę dydrogesteronu. Inne
      działania niepożądane związane ze stosowaniem progestagenów, mogą pojawić się
      także podczas leczenia Duphastonem®. Należą do nich: plamienia, zmiana
      objętości krwi traconej w czasie menstruacji, mdłości i wymioty, wzdęcia,
      świąd, alergiczne reakcje skórne, bóle głowy w tym także typu migrenowego,
      zmiany libido, zmiany w parametrach funkcji wątroby (rzadko).
      • margola111 Re: no i znów problem 19.05.05, 21:20
        ulotkę potrafię czytac, ale pytanie bylo czy ktoś tak mial i co zrobił!!! czy
        przechodzi to po jakims czasie czy trzeba zmienic leki!
        • pimpek_sadelko Re: no i znów problem 19.05.05, 21:40
          margola111 napisała:

> ulotkę potrafię czytac, ale pytanie bylo czy ktoś tak mial i co zrobił!!! czy
          > przechodzi to po jakims czasie czy trzeba zmienic leki!

o tym decyduje lekarz. zadna z nas na forum przez net nie powie, ze tak moze
          byc. naprawde. tu kluczowej dla siebie odpowiedzi nie znajdziesz. zadzwon do
          lekarza, powiedz o swoich objawach i pewnie kaze odstawic lek albo zmieni na
          inny. nie ma co sie katowac. tym badziej, ze jesli nie ma stwierdzonej
          niedomogi lutealnej( albo nie jestes po inv) to lykanie progesteronu jest jedna
          wielka lipa, ktora dziala jedynie na nasza psychike a nie na cokolwiek innego.
          • margola111 Re: no i znów problem 20.05.05, 16:59
            no i zadzwoniłam do lekarza i mi powiedział ze mam to brac i nie marudzic i
            przyjs dopiero za 2 miesiace!!! wiec??? widzisz nie jest to proste wszystko. I
            teraz musze szukac innego lekarza na gwałt bo cały dzien spedziłam dzis w
            ubikacji....
            • pimpek_sadelko Re: no i znów problem 20.05.05, 17:02
              margola111 napisała:

> no i zadzwoniłam do lekarza i mi powiedział ze mam to brac i nie marudzic i
              > przyjs dopiero za 2 miesiace!!! wiec??? widzisz nie jest to proste wszystko.
              I
              > teraz musze szukac innego lekarza na gwałt bo cały dzien spedziłam dzis w
              > ubikacji....
              nie do mnie pretensje, ze lekarz olewa skutki uboczne lekow. przykro mi. moj
              lekarz na takie michalki eaguje natychmiast. w ciazy 2 razy mialam alergie (
              szczypanie, nudnosci) na leki, ktore dal. po komunikacie, ze zle je toleruje
              zmienial na inne i bylo ok.
              nie potrafie zrozumiec tego lekarza.
              • margola111 Re: no i znów problem 20.05.05, 17:06
                dzieki bo ja tez nie potrafie i dlatego go zmieniam! i dzieki za slowa otuchy smile
              • margola111 Re: no i znów problem 20.05.05, 17:16
                pretensji nie mam tylok jedynie liczylam na pomoc i radę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka