chinique 07.04.08, 20:12 Kolejny przypadek policjanta, który ma się za osobę lewitującą ponad prawem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
444a Fiksacja GW względem naszej-klasy 07.04.08, 20:32 To już zakrawa na obłęd zazdrosnej konkurencji. To się powinno leczyć. Chyba red. nacz. nie inspiruje takich tekstów żeby w nieuczciwy sposób wygryźć konkurencję? Dla ciekawych: www.dziennik.pl/opinie/komentatorzy/article143208/Troche_kultury_chamy_.html ------------------ To doprawdy obrzydliwe. Na portalu nasza-klasa.pl pojawiły się bluzgi autorstwa gimnazjalistów ("idiotka", "szmata" - to o nauczycielce, "dostał w mordę" etc.). Oburzyło to do głębi "Gazetę Wyborczą", która sprawie nadała rozgłos i która tej bijącej rekordy popularności stronie kibicuje od początku istnienia - pisze w DZIENNIKU publicysta Robert Mazurek. czytaj dalej... REKLAMA Wzrusza przy tym konsekwencja, z jaką tematyka Naszej-klasy pojawia się na łamach Agorowego dziennika. Zaczęło się bodajże od kpin z samego pomysłu - że mało oryginalny, że to już było - i krytyki nagradzania jego twórców, bo tylko skopiowali to, co w Ameryce odniosło sukces. Potem pojawiły się kpiny, że Nasza-klasa została uznana za najgorszą stronę w polskim internecie, a wreszcie szyderstwa z tempa, w jakim pracuje jej serwer. Szyderstwa - dodajmy - uzasadnione, ale dotychczas nie było medialnym standardem deliberowanie nad tempem ładowania się stron - dajmy na to - Onetu czy Wirtualnej Polski. Skoro to nie pomogło, a liczba użytkowników portalu rosła w zastraszającym tempie, sięgnięto po poważniejszą amunicję - ktoś zrobił swojej byłej narzeczonej koszmarny dowcip i rozesłał po jej znajomych rozbierany filmik z jej udziałem. Jakaś rozhisteryzowana pani sędzia dzieliła się obawami, że przez portal dopadną ją bandyci, których wsadziła do więzienia, inni grzmieli, że to raj dla pedofilów. Na deser "Wyborcza” dorzuciła kilka sugestii, że jeśli zalogujesz się na Naszej-klasie, to dopadnie cię domokrążca, naciągacz, komornik i ptasia grypa. A w dodatku Nasza-klasa nie jest już trendy, jazzy czy jak to się tam teraz mówi. Z Agorowej wojny z konkurencją (portale społecznościowe Agory nie przyniosły spodziewanego sukcesu, bo wszyscy siedzieli na Naszej-klasie) śmiało się pół Polski, sprawa więc przycichła na dwa, trzy miesiące. Do teraz. Wulgaryzacja polskich stron internetowych to fakt powszechnie znany, jednak dotychczas jakoś "Gazeta Wyborcza” nie była w czubie walki z tym zjawiskiem i jej nawrócenie jest świeżuteńkie, ale Wielkanoc to - jak wiadomo - czas cudów, więc uwierzyłem w szczerość intencji. Dla zabicia czasu wszedłem sobie jednak na stronę Gazeta.pl i przeczytałem pierwszy z brzegu artykulik. Był o wypowiedzi Gosiewskiego na temat traktatu lizbońskiego - ot, banał, żadna tam budząca emocję sprawa. Pod nim ledwie kilkadziesiąt komentarzy. Wybrałem kilka, które dają się - choć z trudem - zacytować: „kretyn”, „buc”, „tirówka”, „się pasiecie jak świnie, już pysk masz jak wiadro na pomyje”, „obrzezana, ruska zaraza” - wszystko to pod adresem wymienionych z nazwiska polityków. Jak to było, droga "Gazeto”? Cudze chwalicie, swego nie znacie? Robert Mazurek Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: Fiksacja GW względem naszej-klasy 07.04.08, 21:07 Jednak trzeba przyznać że "nasza klasa" kopalnią informacji o ludziach jest, czasem wyjaśnia wiele zawiłych spraw z przed laty... Tylko szkoda że ci co powinni czynić z pożytkiem, pewne sprawy i możliwości wykorzystują tylko dla własnych celów, ale kasa nie śmierdzi nikomu ... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Wywalić psa na zbity pysk... 07.04.08, 23:10 I tyle. Będzie na pokaz dla innych matołów. Bo to po prostu jest głupota. Widzę dwie możliwości: 1. Był do tego stopnia zdemoralizowany, że faktycznie nie widział w tym żadnego problemu i dobrodusznie się łot tak zaoferował. 2. Zdawał sobie sprawę z tego co czynił, wiedział że to jest przestępstwo, ale aby się dowartościować zaoferował się z taką usługą. Albo jedno i drugie. W każdym razie skandal w Policji. Skoro pies tak łatwo oferuje z głupoty, czy aby się dowartościować dostęp do danych osobowych to pytanie do czego jest zdolny jakby ktoś mu oferował łapówkę za udostępnienie danych. Wywalić na pysk i wystawić jako przykład dla innych z dostępem do tego typu danych. Ostatnio kolega się mi _chwalił_ (tutaj prosty mechanizm - dowartościowanie się), że pracując w banku ma dostęp do wyciągów z kont klientów itp. Powiedziałem mu, że jest debilem i że po co mi to w ogóle mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Wywalić psa na zbity pysk... 07.04.08, 23:25 Ustawa mówi wprost - dane osobowe mogą być przetwarzanie w stopniu minimalnym niezbędnym do dokonania czynności, na potrzeby której zostały zebrane. Poza tym administrator ma obowiązek zabezpieczyć bazę przed niepowołanym wyciekiem. Jeżeli nie może tego zrobić, to nie może też gromadzić i przetwarzać danych. A zatem czekam na wymazanie mojego PESELu. Odpowiedz Link Zgłoś
invincible4ever Brawa dla Pani Rzeczniczki!!! 07.04.08, 23:56 "Rzeczniczka twierdzi, że jeśli policjant wykorzystuje bazę danych osobowych na własny użytek, to nic wielkiego się nie stanie. - Jeśli robi to tylko i wyłącznie, żeby ustalić adresy swoich dawnych znajomych, żeby kontaktować się z nimi w celach towarzyskich to nie widzę problemu. Koleżanki też raczej się ucieszą, że je znalazł - mówi rzecznik." A czy pani rzecznik nie dopuszcza możliwości, że jednak nie wszystkie koleżanki pana policjanta się ucieszą??? To, że ktoś się na naszej-klasie nie loguje może oznaczać, że nie chce odnajdywać starych znajomych i sam nie chce utrzymywać kontaktów... I nikt nie ma prawa go do tego zmuszać! Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Odp. 08.04.08, 00:11 Czy ktoś pamięta jak się żyło w epoce przednaszoklasowej? Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Odp. 08.04.08, 00:49 Ja żyję. W życiu nawet nie zajrzałem, nie mówiąc o zakładaniu konta. mistrzkungfu napisał: > Czy ktoś pamięta jak się żyło w epoce przednaszoklasowej? Jest fajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Fiksacja GW względem naszej-klasy 07.04.08, 23:23 Sęk w tym, że powiedzieć "a ja jestem sobie policjantem i mam wszystkie dane o was" mógł powiedzieć (i pewnie ktoś tak już powiedział) na onecie (kapitał ITI-Agora), na wp.pl, na gazeta.pl. itd. itp. Tutaj zresztą policjant nie był anonimowy, więc sytuacja nawet jest bezpieczniejsza. Ale GW zwalcza konkurencję "inną miłością"... Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Fiksacja GW względem naszej-klasy 07.04.08, 23:37 444a napisał: > Sęk w tym, że powiedzieć "a ja jestem sobie policjantem > i mam wszystkie dane o was" mógł powiedzieć (i pewnie ktoś > tak już powiedział) na onecie (kapitał ITI-Agora), na wp.pl, > na gazeta.pl. itd. itp. Nie jestem do końca pewien czy mógł to mówić czy wręcz publikować. Zauważ, że "mówienie" w Internecie to nie jest rozmowa osoby z osobą. On to opublikował - publikacja w Internecie może mieć taki kształt, że informacja dotrze tylko do jednej osoby albo i dotrze do kilkuset tysięcy osób. Poza tym on jawnie oferował takie usługi. Tu jest dwuznaczność, można powiedzieć (ale w sądzie to się nie obroni), że oferował coś do czego ma dostęp z racji stosunku służbowego, ale czym dysponować (w tym oferować) nie może. Motyw może być dowolny - zysk monetarny i wizerunkowy to jedno i to samo - zysk. > Tutaj zresztą policjant nie był anonimowy, więc sytuacja > nawet jest bezpieczniejsza. Taka natura naszej klasy, że tam ludzie nie po to się afiszują aby być anonimowymi. > Ale GW zwalcza konkurencję "inną miłością"... Od kiedy konkurencja to synonim miłości? Cytowane GIODO też zwalcza NK? Od kiedy zbrodnią jest naświetlanie przewinień? Ja tam mam w d*** Gazetę, ale cieszę się, że monitorują (we własnym interesie) różne aspekty i piszą o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: Fiksacja GW względem naszej-klasy 08.04.08, 12:28 Nie neguję, że policjant zrobił źle. Chodzi tylko o to, że gdyby to samo zrobił na forum GW czy Onetu, to by wyborcza o niczym nawet nie wspomniała. Za to redaktorzy GW siedzą dniami i nocami na naszej-klasie, szpiegują klasowe rozmowy (natura siedzi w człowieku...) i starają się znaleźć cokolwiek żeby konkurencji, wybacz słowo - "przysr..". Poza tym fora naszej-klasy z reguły odwiedzają sami uczniowie z klasy- kilkadziesiąt osób, forum np. Onetu oglądają tysiące. a internet to do siebie ma, że można powiedzieć właściwie wszystko. > > Ale GW zwalcza konkurencję "inną miłością"... > > Od kiedy konkurencja to synonim miłości? A tu się czepiasz i to bez sensu, gdybym napisał "zwalcza oszczerstwem" to też by nie był synonim miłości i co z tego? > Cytowane GIODO też zwalcza NK? I GIODO powiedział, że NK jest OK. Czy mam ci przypomnieć po artykule w jakiej gazecie nakłaniano GIODO do badania NK? Czy GIODO zbadał Wyborczą, czy może się jednak boi? Od kied > y > zbrodnią jest naświetlanie przewinień? To nie jest zbrodnia to mieszanina świństwa i chorej zazdrości. W każdej pięknej dziewczynie znajdziesz jakiś feler i jak jesteś świnią to będziesz jej wytykał o cm za długi palec, 1 kg więcej itd itp. Wyborcza jest zafiksowana na NK i taśmowo produkuje artykuły niemal zawsze negatywie opisujące wydarzenia na NK. Pisanie ciągle negatywnie o przecież pozytywnej inicjatywie społecznej, moim zdaniem podpada pod paragraf taki sam jak w przypadku Polaków i Daily Mail - nierzetelność, zła wola. > Ja tam mam w d*** Gazetę, ale cieszę się, że monitorują (we własnym interesie) > różne aspekty i piszą o tym. Tylko widzisz, niech raz zauważą belkę w oku swoim, niech chociaż ćwierć ilości artykułów poświęconych NK, poświecą błędom GW czy Onetu. Niech będą w krytyce choć w 80% uczciwi.... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Fiksacja GW względem naszej-klasy 07.04.08, 23:10 A czy nie przyszło ci czasem do głowy że na tym portalu oprócz normalnych, zdrowych ludzi, którzy chcą za jego pomocą odnowić stare znajomości, logują się różnego autoramentu oszołomy, które chcą wykorzystać jego popularność dla własnych, czasem bardzo tajemniczych celów? I że właśnie takie artykuły w GW zwracają na to uwagę?No chyba że sam należysz to tych indywiduów i dlatego ci te artykuły przeszkadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
keradk Re: Fiksacja GW względem naszej-klasy 07.04.08, 23:25 hahahahaahhahahahahaha, drogi redaktrzyno GW Odpowiedz Link Zgłoś
safed "Dajcie nazwiska, znajdę ich w bazie PESEL" 07.04.08, 22:14 Policjant chwali się dostępem do PESELu na naszej-klasie.pl, bo o promowanym przez Gazetę Wyborczą "portalu społecznościowym Bebo" na którym też mógłby się pochwalić, nie tylko ten policjant, ale i pies z kulawą nogą nie słyszał, he he he ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pynky "Dajcie nazwiska, znajdę ich w bazie PESEL" 07.04.08, 22:21 tylko nie piszcie ze to kolejny artykuł o naszej klasie, zastanówcie sie lepiej ze GW uprawia nowy rodzaj dziennikarstwa, jeden bolek co nazywa siebie dziennikarzem siedzi na naszej klasie i wyszukuje informacje, kontakty i smaruje durne artykuły, taki pomysł na dziennikarstwo, ale marny i ciagle sie powtarza Odpowiedz Link Zgłoś
lidek_syn_ubeka najnowsz lista wrogow Agora SA 08.04.08, 10:08 1/Antoni Macierewicz 2/Jaroslaw Kaczynski 3/Portal Nasza-Klasa.Bo zamiast siedziec i przykladnie dawac sie indoktrynowac na portalu gazeta.pl narod kreci sie po naszej klasie,zwiekszajac wejscia tamze,a co za tym idzie piniazki od reklamodawcow.A tego Agora SS nie daruje Odpowiedz Link Zgłoś
meleme "Dajcie nazwiska, znajdę ich w bazie PESEL" 07.04.08, 22:22 Ten policjant to typowy obraz słuzb za rzadow pisowskiej wataszki, zero to nic, wazne , ze swoj. Policjant od scigania, co najwyzej obrazy uczuc religijnych, pewnie najwazniejszy w jednostce. A jakie mial wyniki, na bank 100 normy. Dobrze ze teraz rzadza normalni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sniegbielszy Co to jest "wataszka"? 07.04.08, 22:46 jesli to jest od "wataha", to powinno byc "watazka", a moze mala wataha to jest wataszka? Pytanie serio. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Co to jest "wataszka"? 07.04.08, 23:15 sniegbielszy napisała: > > jesli to jest od "wataha", to powinno byc "watazka", a moze mala wataha to jest > wataszka? Pytanie serio. Wataszka w odróżnieniu od watażki, to taka szumiąca ważka u której ż zszumowało:) Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz "Dajcie nazwiska, znajdę ich w bazie PESEL" 07.04.08, 22:34 Ma się idiota czym chwalić. Ustalić i wywalić na zbity ryj z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek002 Re: "Dajcie nazwiska, znajdę ich w bazie PESEL" 07.04.08, 23:16 Ten policjant chce tylko pochwalić się tym, że jest "kimś". To, że on (a nie inni) może sprawdzić coś w tajnych aktach daje jemu poczucie mocy i dumy i chce, żeby cały świat o tym dowiedział się. Krótko mówiąc jest głupkiem. Jeżeli złamie prawo będzie musiał być ukarany. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: "Dajcie nazwiska, znajdę ich w bazie PESEL" 07.04.08, 23:30 mietek002 napisał: > Ten policjant chce tylko pochwalić się tym, że jest "kimś". To, że > on (a nie inni) może sprawdzić coś w tajnych aktach daje jemu > poczucie mocy i dumy i chce, żeby cały świat o tym dowiedział się. Chce się dowartościować. Nie ceni swojej wartości. Ma w zasadzie problem. A w Internecie łatwo przecież. > Krótko mówiąc jest głupkiem. Ja chciałbym wierzyć, że to tylko objaw głupoty. > Jeżeli złamie prawo będzie musiał być ukarany. Prawa to on raczej nie złamie bo jutro pewnie będzie w szoku czytając Gazetę czy rozmawiając z przełożonymi. Natomiast ukarać to się go powinno natychmiast cofając mu odpowiednie certyfikaty. Teoretycznie nie dostaniesz łot tak dostępu do tego typu danych. W praktyce te procedury jak widać są nieskuteczne. Tzn. wg mnie procedury certyfikacji i jej cofania trwają zbyt długo, przez co w praktyce sprowadza się to do tego, że procedura zostanie uruchomiona łot tak i nawet przed jej zakończeniem delikwent dostęp dostanie. Nie wiem jak jest w Policji, ale w wielu innych przediębiorstwach tak bywa. Dowodzi to ułomności procedur, bo czarne owce wszędzie się znajdą i po to są procedury aby były skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 To pewnie też policmajster z kaczego zaciągu. 07.04.08, 23:04 W normalnym państwie taki głupol raz dwa znalazłby sie na bruku. Odpowiedz Link Zgłoś
deree Re: To pewnie też policmajster z kaczego zaciągu. 08.04.08, 07:05 W normalnym państwie nie istnieje baza PESEL. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel-strzalka "Dajcie nazwiska, znajdę ich w bazie PESEL" 07.04.08, 23:07 wszyscy to wiedzą, że jak ktoś ma znajomego policjanta to można mieć dostęp do wszystkich danych, a że akurat, któyś byl na tyle glupi zeby to oficjalnie powiedziec... Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 pewnie tacy mądrale robili przy Olewniku 07.04.08, 23:08 A jak się mówi ,że policjanci to głupole to się obrażają Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr syndrom malego polaka 07.04.08, 23:22 dajcie mi PESEL a go znajde dajcie mi czlowieka z najde paragraf co za kato-mentalnosc polksich podudzi obrzydliwe nie jestescie lepsi niz wasi synowie i wnuki z UBecji Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 mathieu13006fr brązowe spodnie waszych dowódców 07.04.08, 23:48 Przed I wojną swiatową rozmawiał Rosjanin z angielskim oficerem ubranym w czerwoną kurtkę: Dlaczego nosicie czerwone kurtki tak dobrze widoczne dla wroga - pyta ruski. Żeby nie było widać krwi w razie zranienia - odpowiada Anglik. Słuchał tego francuski Minister Wojny i od tego czasu francuscy dowódcy wojskowi noszą ciemno brązowe spodnie Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: "Dajcie nazwiska, znajdę ich w bazie PESEL" 07.04.08, 23:28 Nie krzycz, słyszymy i idź się leczyć, bo Ci te brakujące 20% dołożą do umysłowego. Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz542 PESEL wymyślił i wdrożył Kiszczak 07.04.08, 23:42 jeszcze w latach siedemdziesiątych XX wieku - to dzięki temu systemowi produkowaliśmy coraz lepsze komputery ODRA. Do początku lat 90 system był tajny i służył wyłącznie milicji oraz SB. po 1990 roku dostęp do niego dostała skarbówka i administracja System ten umozliwiał milicji błyskawiczne odszukanie czlowieka od adresu począwszy a na akcie urodzenia lub zgonu skończywszy . Miał też jednak dla milicjantów i SB eków istotną wadę taką mianowicie że nie dało się już wprowadzać lipnych danych osobowych i fingować pracy bo system błyskawicznie to wychwycił. Niestety z tego powodu znajdują się co rusz eSBeckie teczki dotyczące konkretnych ludzi przy czym ci ludzie nie mają o tym pojęcia dlatego wszelkie akta przd ich ujawnieniem należy bardzo dokładnie sprawdzać a w końcu zainteresowanego wezwać do złożenia wyjaśnień i dopiero potem ujawniać. Odpowiedz Link Zgłoś
dolfijn znowu ktoś zoorganizował nagonke na waszą klasę ;) 07.04.08, 23:59 pismaki się prześcigają w szukaniu tanich sensacji ... a swoją drogą ciekaw jestem kto jest udziałowcem naszejklasy.pl :) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: znowu ktoś zoorganizował nagonke na waszą kla 08.04.08, 05:48 dolfijn napisał: > pismaki się prześcigają w szukaniu tanich sensacji ... a swoją drogą ciekaw > jestem kto jest udziałowcem naszejklasy.pl :) Nagonka? A gdzie ty tu widzisz krytykę Naszej-Klasy? Rozumiem że jak pojawi się artykuł, że dwóch facetów pobiło się na dworcu to bedzie krytyka PKP? Kto jest udziałowcem? Sprawdź artykuły. Był informacje zarówno kto jest właścicielem (twórcą) jak i kto od nich kupił udziały w NK. Odpowiedz Link Zgłoś
444a Re: znowu ktoś zoorganizował nagonke na waszą kla 08.04.08, 12:36 > ciekaw > > jestem kto jest udziałowcem naszejklasy.pl :) Możesz to sprawdzić na NK. Rozumiem że jak > pojawi się artykuł, że dwóch facetów pobiło się na dworcu to bedzie > krytyka PKP? Nie, ale jak co kilka dni będzie w dzienniku o tym, że w Pipidówie ktoś się na dworcu PKP pobił, i zawsze będą takie rzeczy o PKP, to trzeba być głupim żeby nie zauważyć oszczerczej kampanii. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: znowu ktoś zoorganizował nagonke na waszą kla 14.04.08, 06:12 > Możesz to sprawdzić na NK. Ja to wiem kolega wyżej nie wie. > Nie, ale jak co kilka dni będzie w dzienniku o tym, że w Pipidówie ktoś się na > dworcu PKP pobił, i zawsze będą takie rzeczy o PKP, to trzeba być głupim żeby > nie zauważyć oszczerczej kampanii. Ale co jest oszczerczego w informacji że się pobili? Biją się to się biją. Nikt pretensji do PKP o to nie zgłasza bo i o co? Pretensje ma się do tych co się biją. To tak trudno naprawdę zrozumieć? Łatwo za to zauważyć "oszczerczą kampanię" tych co mają pretensje wobec podawania faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
eat.pussy Niestety.... Donald please!!! 08.04.08, 00:13 na takich gnojkach bazuje CIĄGLE JESZCZE nasz kraj. Oświaczenia pani Rzeczniczka Komendy Powiatowej Policji w Grodzisku są tym bardziej skandaliczne!! Donald, chodziliśmy do tej samej szkoły - 1 Liceum Ogolnokształcącego w Gdańsku, co ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
jerry.uk Dlatego ja tam się zalogowałem pod nickiem 08.04.08, 00:40 w każdej chwili można znaleźć dowolnego znajomego, wpisując jego imię i nazwisko. przeczytać do jakich szkół chodził, co pisze na forum, z kim się koleguje. Jeśli ktos chce, to mnie znajdzie, ale nie po nazwisku. Odpowiedz Link Zgłoś
stachu44 A gdyby "Baranina" poprosil? 08.04.08, 00:42 To jak by to wygladalo panie generale. Odpowiedz Link Zgłoś
patthecat CHWDP - ch...j wie dlaczego policja.... 08.04.08, 01:00 Dostępnę odpowiedzi: A. mały fiutek B. niskie poczucie własnej wartości C. mentalność skurw.... D. powołanie do C E. źle rozumiane pojęcie kochania bliźniego swego.... Niepotrzebne skreśliść :D Odpowiedz Link Zgłoś
sruba07 WSTYD 08.04.08, 01:12 przekażcie p. Zych że nam policjantom jest wstyd za taką policjantkę w naszych szeregach. niech weźmie rozbieg i walnie baranka w kaloryfer. zanim coś powie niech pięć razy, przepraszam dziesięć razy to przemyśli. "głupich nie sieją sami się rodzą" Odpowiedz Link Zgłoś
pocalujta_wujta No Jarus jest glupi jak but - ot policjant 08.04.08, 01:27 Mnie palant moze szukac w bazie PESEL i znajdzie adres pod ktorym od 13 lat nie mieszkam. Nowego nie znajdzie za cholere, bo za granice jego tluste lapki nie maja szans zajsc a jakby zaszly to by poszly do pierdla za to naduzycie co szczerze obiecuje z moim dobrym prawnikiem nie-Polakiem Z USA... pocalujta_wujta Odpowiedz Link Zgłoś
carpyook W GW chyba utworzyli etat ds. monitorowania N-K... 08.04.08, 01:33 I w zasadzie każdy taki "nius" potwierdza nie słabość N-K (wbrew zamierzeniom Panów Redaktorów), a ludzką bezmyślność i spaczone podejście do tajemnicy służbowej, danych osobowych, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
lukasbo GW powinna jeszcze wykasować link ze zrzutu ;) 08.04.08, 03:05 teraz wiadomo, o kim jest ten artykuł nasza- klasa.pl/profile/7168851 Odpowiedz Link Zgłoś
kinga_pawel Re: GW powinna jeszcze wykasować link ze zrzutu ; 08.04.08, 09:39 Profilu brak :) Odpowiedz Link Zgłoś
mathieu13006fr lapska precz od pânow wladzy !!!! 08.04.08, 03:09 wy polaczki, lapy precz od pana wldzy on milicjant on sluzebnik rezymu schodylyje sie od gory cosie czepiacie jakiegos wsiowego gliniarza skoro super hyper arcy biskupi odstawiaja takie numery ze srom sie nie domyka tu pan milicjant cos nagadal mial przynajmnej odwage powiedziec ze swibia jest bo wykorzystuje stanowisko a teraz, o wy wielcy madrale, zrobcie probe i walnijcie takimi koemantzarzami wjakasjej fioletowa excelencje np w ksiedza Andrzeja wPaetza czy a abepe Kamisnkiego ze Szczecina, polskiego patrona pedofilow-pederastow obiecuje ze jak tyklko przyjade do Polslki, zarzne ch..wi gardlio powolutku acz skut(ecznie recytujac Godzinki prze minutke albo zapraszam do Francji, gdziena biskupa pedofila czekaja wiezniwoie ktorzy "lubia" takich zboczow sam zlozylem zawiadomienie w prokuraturze na polskiego katola pedofila spod znaku matki boskiej niewnawisci Odpowiedz Link Zgłoś
fawad Czy ja też tak sobie mogę? 08.04.08, 04:30 "Rzeczniczka Komendy Powiatowej Policji w Grodzisku Mazowieckim potwierdza, że Jarosław B. pracuje w tamtejszej komendzie. Jednocześnie nie widzi nic złego w postępowaniu policjanta. - Oferowanie możliwości sprawdzenia danych w bazie nie jest niczym złym - mówi sierż. szt. Katarzyna Zych" To co, ja też jak przyjdę do komendy i poproszę to będę mógł sobie poszukać adresów w policyjnej bazie? No bo skoro wykorzystywaie jej do prywatnych celów to nic złego ... - TomiK Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos rzeczniczka tak pie.., że czytać tego nie idzie 08.04.08, 07:28 a może ci ludzie nie chcą mieć kontaktu z debilem, który się chwali na forum jakie to on ma możliwości Odpowiedz Link Zgłoś
greymann Wojna z Naszą Klasą 08.04.08, 07:39 Wortal "Nasza Klasa" jest medium które porwało za sobą miliony Polaków pozwalając odnowić rozerwane przed lata więzi i odświeżyć znajomości. Z informacji podawanych przez wortal wynika, że zalogowało się na nim ponad 11 milionów uczestników. Nie da się ukryć, że wśród nich znajdują się osoby nieodpowiedzialne, żeby nie powiedzieć głupie. To jednak nie usprawiedliwia Waszej "Gazeto" krucjaty przeciwko tej inicjatywie, która jest prowadzona z zapałem godnym naprawdę lepszej sprawy. Podchodząc z taką aktywnością do wszelkich sensacyjek rodem z "NK" dajecie pożywkę swoim krytykom twierdzącym, że ta krucjata prowadzona jest z frustracji, że nie wyszły Wam projekty serwisów społecznościowych. Uwierzcie,są inne problemy w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
piaskowy-dziadek Re: Wojna z Naszą Klasą 08.04.08, 09:56 kolego.....zgadza się, sa inne bardzo ważne, o niebo ważniejsze problemy. Jednak te wielkie nie rodzą się z niczego. Rodzą się z mniejszych takich jak ten:) Gdyby w policji pracowali profesjonaliści z pewnością policja nie byłaby jak teraz jedną wielką chorobą weneryczną co jak sądzę jest taaaaaaakim wielkim problemem i co gorsza rodzi o wiele większe. Nie wiem czy jesteś policjantem i czy rozumiesz do czego zmierzam. Jeżeli nie jesteś- z jednej strony ciesz się a z drugiej żałuj. Ale uwierz mi.......jest tak jak mówie....Pozdrawiam.... Odpowiedz Link Zgłoś