Gość: emigrant IP: 10.9.97.* 03.08.01, 12:29 Szukam informacji o Siedlcach, może coś powiecie o tym miescie ???? Niedługo tam zamieszkam. Juz teraz dziękuje !!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emigrant Re: czy znacie miasto SIEDLCE ??????? IP: 10.9.97.* 06.08.01, 12:33 ponawiam prośbę !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: czy znacie miasto SIEDLCE ??????? IP: 195.94.212.* 06.08.01, 14:14 > Szukam informacji o Siedlcach, może coś powiecie o tym miescie ???? Ładnie sie rozwinęły w ostatnich latach, przestały byc takie... zapyziałe jak kiedyś. Niestety mentalność ludzi, zwłaszcza starszych, nie zmienia się tak jak elewacje kamienic. Dużo Polonezów zielonych tam jeździ, jakiś fenomen :-)) Służę konkretami w razie czego :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emigrant Re: czy znacie miasto SIEDLCE ??????? IP: 10.9.97.* 06.08.01, 14:56 Gość portalu: Dzidka napisał(a): > > > Szukam informacji o Siedlcach, może coś powiecie o tym miescie ???? > > Ładnie sie rozwinęły w ostatnich latach, przestały byc takie... zapyziałe jak k > iedyś. Niestety mentalność > ludzi, zwłaszcza starszych, nie zmienia się tak jak elewacje kamienic. Dużo Pol > onezów zielonych tam > jeździ, jakiś fenomen :-)) Służę konkretami w razie czego :-)) NAPISZ COS WIĘCEJ !!!!! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: czy znacie miasto SIEDLCE ??????? IP: 212.87.22.* 20.08.01, 15:30 Jeździłem tam kiedyś z Warszawy do pracy jako lekarz. W porównaniu ze stolicą miasto biedne i zapyziałe, bardzo czuć tu "Ścianę Wschodnią", ale spotykani pacjenci i współpracownicy to była zupełnie inna kategoria ludzi - mili, otwarci, po kresowemu życzliwi - bardzo mi było żal wyjeżdżać. Pałac Ogińskich rzeczywiście jest, to była jedna z piękniejszych rezydencji w Polsce w XVIII wieku, ale teraz trudno to sobie wyobrazić. Poza tym ratusz "Jacek", trochę dziewiętnastowiecznych zabytków. Dla mnie osobiście wartość miasta leży w: ludziach, w położeniu - o tym już pisano - blisko są przepiękne, napawające spokojem okolice, przełom Bugu, lasy - moze to tereny trochę dla koneserów i podlaskie smaczki nie muszą być oczywiste dla każdego, ale mój osobisty raj zaczyna się właśnie gdzieś za Siedlcami, nad Bugiem, w okolicach Sarnak, Łosic, Siemiatycz, Mielnika, Drohiczyna - tam dopiero oddycham pełną piersią. No i, jesli się komus nudzi, to niedaleko stąd do Warszawy. Ale osobiście nie ruszałbym się stamtąd. Życzę wielu miłych chwil w Siedlacach. Ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teddy Re: czy znacie miasto SIEDLCE ??????? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 22:31 Siedlce to sredniej wielkosci miasto, ktore mnie urzeklo, bo chociaz niewielkie mialo duze aspiracje zeby zostac wojewodztwem nawet po reformie administracyjnej. Poza tym bylem w szoku jak zobaczylem ze tam sa przegubowe autobusy (podczas gdy w Toruniu np nie). Jest tam tez jakis slawny palacyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: czy znacie miasto SIEDLCE ??????? IP: 195.94.212.* 09.08.01, 11:32 Pałac Ogińskich, piękny klasycyzm. Miasto dosyć szybko po 90-tym roku zaczęło się upiększać, bo wyglądało kiedyś... zgroza. Całkiem nieźle im to wyszło. Poza tym, leży na pięknych terenach,. do Bugu tylko 60 km... grzyby, ryby i te rzeczy. Niestety, księża władza w mieście mocno się trzyma :-/ Odpowiedz Link Zgłoś