Dodaj do ulubionych

czy znacie miasto SIEDLCE ???????

IP: 10.9.97.* 03.08.01, 12:29
Szukam informacji o Siedlcach, może coś powiecie o tym miescie ????
Niedługo tam zamieszkam.
Juz teraz dziękuje !!!! :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: emigrant Re: czy znacie miasto SIEDLCE ??????? IP: 10.9.97.* 06.08.01, 12:33
      ponawiam prośbę !!!!!!!!
    • Gość: Dzidka Re: czy znacie miasto SIEDLCE ??????? IP: 195.94.212.* 06.08.01, 14:14

> Szukam informacji o Siedlcach, może coś powiecie o tym miescie ????

Ładnie sie rozwinęły w ostatnich latach, przestały byc takie... zapyziałe jak kiedyś. Niestety mentalność
      ludzi, zwłaszcza starszych, nie zmienia się tak jak elewacje kamienic. Dużo Polonezów zielonych tam
      jeździ, jakiś fenomen :-)) Służę konkretami w razie czego :-))
      • Gość: emigrant Re: czy znacie miasto SIEDLCE ??????? IP: 10.9.97.* 06.08.01, 14:56
        Gość portalu: Dzidka napisał(a):

>
        > > Szukam informacji o Siedlcach, może coś powiecie o tym miescie ????
        >
        > Ładnie sie rozwinęły w ostatnich latach, przestały byc takie... zapyziałe jak k
        > iedyś. Niestety mentalność
        > ludzi, zwłaszcza starszych, nie zmienia się tak jak elewacje kamienic. Dużo Pol
        > onezów zielonych tam
        > jeździ, jakiś fenomen :-)) Służę konkretami w razie czego :-))

NAPISZ COS WIĘCEJ !!!!! :-)
        • Gość: Ja Re: czy znacie miasto SIEDLCE ??????? IP: 212.87.22.* 20.08.01, 15:30
          Jeździłem tam kiedyś z Warszawy do pracy jako lekarz. W porównaniu ze stolicą
          miasto biedne i zapyziałe, bardzo czuć tu "Ścianę Wschodnią", ale spotykani
          pacjenci i współpracownicy to była zupełnie inna kategoria ludzi - mili,
          otwarci, po kresowemu życzliwi - bardzo mi było żal wyjeżdżać. Pałac Ogińskich
          rzeczywiście jest, to była jedna z piękniejszych rezydencji w Polsce w XVIII
          wieku, ale teraz trudno to sobie wyobrazić. Poza tym ratusz "Jacek", trochę
          dziewiętnastowiecznych zabytków. Dla mnie osobiście wartość miasta leży w:
          ludziach, w położeniu - o tym już pisano - blisko są przepiękne, napawające
          spokojem okolice, przełom Bugu, lasy - moze to tereny trochę dla koneserów i
          podlaskie smaczki nie muszą być oczywiste dla każdego, ale mój osobisty raj
          zaczyna się właśnie gdzieś za Siedlcami, nad Bugiem, w okolicach Sarnak, Łosic,
          Siemiatycz, Mielnika, Drohiczyna - tam dopiero oddycham pełną piersią. No i,
          jesli się komus nudzi, to niedaleko stąd do Warszawy. Ale osobiście nie
          ruszałbym się stamtąd. Życzę wielu miłych chwil w Siedlacach. Ja
    • Gość: Teddy Re: czy znacie miasto SIEDLCE ??????? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 22:31
      Siedlce to sredniej wielkosci miasto, ktore mnie urzeklo, bo chociaz niewielkie
      mialo duze aspiracje zeby zostac wojewodztwem nawet po reformie
      administracyjnej.

Poza tym bylem w szoku jak zobaczylem ze tam sa przegubowe autobusy (podczas
      gdy w Toruniu np nie).

Jest tam tez jakis slawny palacyk.
      • Gość: Dzidka Re: czy znacie miasto SIEDLCE ??????? IP: 195.94.212.* 09.08.01, 11:32
        Pałac Ogińskich, piękny klasycyzm. Miasto dosyć szybko po 90-tym roku zaczęło się upiększać, bo
        wyglądało kiedyś... zgroza. Całkiem nieźle im to wyszło. Poza tym, leży na pięknych terenach,. do Bugu
        tylko 60 km... grzyby, ryby i te rzeczy. Niestety, księża władza w mieście mocno się trzyma :-/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka