Dodaj do ulubionych

"Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąchał?

16.02.04, 22:13
Jak w temacie. Widziałam ich reklamę i staram się wyobrazić sobie jak mogą
pachnieć perfumy w tęczowym flakoniku.
Cudne to forum!!! Czytam od trzech dni i chyba się już uzależniłam :)
Pozdrawiam.
MM

P.S. "Moje" perfumy to "Halloween" J. del Pozo, "Donna" S. Tacchini
i "Organza" Givenchy.
Obserwuj wątek
    • doris-ek Re: "Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąc 16.02.04, 22:36
      Ladna nuta kwiatowa (niebieski hiacynt jezeli wierzyc Vogue) z lekko owocowym
      akordem. Dla mnie za bardzo tropikalne (kompocik). Moja przyjaciolka
      stwierdzila ze pachna na niej podobnie do Pleasures Intense. Lepiej pachna na
      ososbach bardziej "zasadowych". Na tropikalne wakacje na pewno sie nadaja.
      • charade Re: "Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąc 16.02.04, 22:46
        Witamy nową Forumowiczkę :)

Też jestem niesamowicie ciekawa tych perfum, ale instynkt mi podpowiada, że nic
        dobrego z tego nie będzie... Wygląda mi to na kolejny owocowy sztampowy
        zapaszek, coś mi mówi, że są w stylu Amor Amor. No cóż, poczekamy, zobaczymy.
        Kiedy premiera w Polsce, btw ?
        • luloo1 Re: "Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąc 17.02.04, 07:21
          A mnie zadziwia jedna rzecz. Jak zauważyłam Estee Lauder nie wprowadza
          wszystkich zapachów do Polski, bo przez kilkoma miesiącami pojawił się
          zapach:"I belive" (o ile nic nie pomieszałam) i nie ma nigdzie go...
    • ilka_m1 Re: "Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąc 16.02.04, 23:58
      Ja tez bylam ciekawa jak pachną, bo reklama jest wyjatkowo ładna.
      Przykadam wlansie reke do nosa i wacham ten zapach i powiem Ci, ze caly czas
      sie zastanawiam: czy jest ładny, czy nie pechnie przypadkiem jakimś
      szamponem :) <tak uwaza moj facio - pewnie sie bedzie darl jak sobie kupie >
      mysle jednak, ze na lato beda okej. taki fajny, lekkii, kwiatowy zapach ....
      juz mi sie chce nim pachniec :) )moze dlatego, ze meczy mnie ta zima
      pozdrawiam
      ilka
    • dori7 Re: "Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąc 17.02.04, 10:13
      Dopadlam je w Sephorze i jestem niestety rozczarowana :( Dla mnie to po prostu
      Pleasures z domieszka czegos dziwnego, jakby kwaskowatego i jeszcze bardziej
      trwalego (psiknelam sie nimi raz, pachnialy od rana do wieczora i jeszcze cale
      ubranie nimi przesiaklo!). Kreci mi sie od nich w nosie :(

• charade Re: "Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąc 17.02.04, 10:25
        Oj, to rzeczywiście fuj :(
      • magda.morgisz Re: "Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąc 17.02.04, 11:52
        Ufff...Szkoda. A reklama i flakonik takie ładne... Porówanie do szamponu do
        włosów to chyba nie komplement :)

Pozdrawiam
        MM
        • renia30 Re: "Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąc 17.02.04, 12:28
          Wąchałam w łikend w sephorze w Łodzi. Przykro ale muszę zgodzć się z opinią o
          podobieństwie do Pleasures. Pachniały jakby wymieszano Pleasures z inną wodą
          intensywnie kwiatową. Efekt - kakofonia zapachów kwiatowych, za ostre, jedym
          słowem, dla mnie, porażka.
          ............
          pozdrawiam renia, która właśnie czeka na przesyłkę z Angel Innocent :o)
        • ilka_m1 Re: "Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąc 17.02.04, 22:29
          no jasne, ze nie komplemant :) jednak jest cos fajnego w nim! i nie mowcie
          kobietki, ze to porażka - a jak jakiejs sie spodobaja! nie bedzie jej za
          miło. :)
          pozdr
          ilka
          • mika_1 Re: "Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąc 18.02.04, 05:35
            Duzo zachwytu, a efekt mierniutki... Nie ma sie czym zachwycac.
            • charade Re: "Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąc 18.02.04, 10:06
              Wczoraj pytałam się o Beyond Paradise w GC i Sephorze - popatrzyły na mnie
              szeroko otwarte oczy ekspedientek.
              • dori7 Re: "Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąc 18.02.04, 19:12
                Ja wachalam w poniedzialek w Sephorze przy Marszalkowskiej/obok GC
                • shimmer Re: "Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąc 20.02.04, 16:34
                  Faktycznie, cos maja w sobie "z szamponu". Byłam w Sephorze z moja 2 połową i
                  pierwsze co powiedział po powąchaniu - że pachną jak szampon ;-)Strasznie
                  trwałe, owocowe, raczej mi się nie podobają, a szkoda, bo butelka taka piękna.
                  Raczej męczące i mają taką dziwną nutę... Nic ciekwego, nie kupię ich na pewno,
                  ale warto powąchać. Nie są wcale podobne do Amor Amor, bo te posiadam i są
                  ciepłe, waniliowo-owocowe, raczej zimowe. A Beyond Paradise są raczej wiosenne,
                  kwiatowe, owocowe.
                  • charade Re: "Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąc 21.02.04, 22:45
                    Dziś wreszcie dorwałam BP, w Sephorze. Testowałam na razie tylko na papierku,
                    ale nie wiem, czy się odważę na nadgarstku... To jeden z tych zapachów, które
                    poruszają mój żołądek w sposób jednoznaczny - słodki, nachalny, uciążliwy.
                    Mojemu chłopakowi też się nie podobał, powiedział on, że pachnie mu... apteką.
                    • luloo1 Re: "Beyond Paradise" E. Lauder- czy ktoś już wąc 23.02.04, 08:36
                      Wąchałam, paskudny.Chce się powiedzieć: ależ to już było!!!
    • elve uwaga, opinia pochlebna 23.02.04, 16:00
      w dodatku od kobiety, której nos ostatnio zwariował i krzywi się właściwie na
      wszystko. a Beyond Paradise mu się spodobało!
      Jest to pierwszy zapach, w którym konwalia (lub coś, co pachnie jak ona) ładnie
      na mnie rozkwita - we wszystkich innych kompozycjach zawsze wychodziła z tego
      konwalia "zgnieciona i zgniła", tu jest świeża, prosto z ogródka czy lasu.
      Zapach faktycznie ma w sobie podobieństwo do Plesures (za którymi nie
      przepadam) - jest kwiatowy, jasny, ostry, bardzo intensywny. trzeba uważać z
      aplikacją: naniesiony w niewielkiej, a właściwie minimalnej ilości (jedn psik z
      dużej odległości na skórę) jest wdzięczny, prawdziwie wiosenny, w większych
      ilościach może przytłoczyć - wyobrażam sobie, że wtedy zaczyna w nim dominować
      okropna, mydlano-apteczna nuta, która w sytuacji aplikacji oszczędnej jedynie
      wydobywa z kompozycji kwiatową świeżość, jest tylko tłem.
      generalnie zapach zupełnie nie w moim typie, a jednak spodobał mi się :)
      czego nie mogę powiedzieć o perfumach kenzo flower (czerwony flakon)
      • sorbet Re: uwaga, opinia pochlebna 24.02.04, 21:57
        Nuty: :-)

www.esteelauder.co.uk/en/beyond_paradise/notes_paradise.jhtml

Testowałem BP "razem" z Pour Elle i miałem wrażenie, że mają coś wspólnego.
        Chyba jaśmin. Poza tym BP jest tak "bezszczelnie" mocny, że nic w PE nie
        czułem.

BP pachnie lodową zieloną herbatę jaśminową, zapach wilgotny, intensywny :-),
        oświeżający. Myślę, że jest "w stylu" AdGio. Po kilku godzinach na papierku
        staje się bardziej suchy (więc bardziej znośny), nadal słodko-kwiatowy. Chyba
        jednak pojawia się kwaśna nuta (na papierku).

Dla mnie to (kolejny) kwiatowy, czysty zapach, wolałbym kwiatowe single notes,
        gdzie zapach jest "autentyczny":-)

PE, testowane razem z BP bardziej mi się podoba, zapach subtelniejszy, bardziej
        aksamitny i chyba tez cieplejszy.
        • lena_magda Re: uwaga, opinia pochlebna 06.04.04, 17:25
          a mi sie bardzo podoba, wlasnie go sobie kupilam.

pozdrawiam
          • luloo1 Re: uwaga, opinia pochlebna 07.04.04, 07:52
            lena_magda napisała:

> a mi sie bardzo podoba, wlasnie go sobie kupilam.
            >
            > pozdrawiam

No właśnie, moja mama stwierdziła, że też jej się podoba...:( Ale ona jest
            zmienna jak wiatr, podoba jej się, a nastepnego dnia stwierdzi, że to fatalne.
            Myślę zatem, że to chwilowa słabość do Beyond. Dla mnie to najfatalniejszy
            zapach tego sezonu.Po prostu śmierdziuch.To co najładniejsze EL chyba już
            wypuściła i zwie się "Pleasures".

NP.nie lubi pudrowych szyprów, a wczoraj stwierdziła, że 24F Hermesa ładnie
            pachnie:).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka