Gość: Kasia IP: *.icpnet.pl 29.05.04, 17:32 jest roczny ,wykastrowany ,jak go szukać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m.pw Re: kot spadł z balkonu z pierwszego piętra IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 21:08 Pokiciac b. póznym wieczorem gdy juz ludzie i samochody przestaja halasowac. Kot mógl przestraszyc sie i uciec do piwnicy, mógB schronic sie w studzience kanalizacyjnej, w smietniku, moze mu stres minie i odezwie sie , mozna pogrzechotac ulubiona zabawka, puszka z jedzeniem i sluchac moze sie odezwie. Moze wylezc po kilku dniach. Trzeba wywiesic ogloszenie ze zdjeciem kota i obiecac nagrode - mógl go ktos przygarnac, albo zawiezc do schroniska. np. do Kociego azylu 756 48 82 - jesli kot z W-wy lub okolic tel do innych schronisk powinny byc w Wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
gonia722 Re: kot spadł z balkonu z pierwszego piętra 29.05.04, 23:56 jest w najbliższym otoczeniu, to najbardziej prawdopodobne moze byc w jakiejs dziurze, w piwnicy, w dziurze gdzie jest studzienka z wodą, w krzakach na początek przejrzec wszystkie dziury w poblizu miejsca upadku potem zwiększyć poszukiwania na wiekszy rejon przejrzec DOKLADNIE kazdy zakamarek ona nalezy zabezpieczac siatką!, nie jest to az tak droga inwestycja a chroni i nas i nasze zwierzęta przed stresem poza tym wywiesic z nagrodą wielkie ogłoszenia, WIDOCzne we wszystkich miejscach w pobliskiej okolicy - klatki schodowe, drzewa jak znajomej kotka wypadła przez okno wywiesiłam ogłoszenia wielkosci kartek A4 w całej okolicy i się znalazła oczywiscie pod klatką w dziurze siedziała Odpowiedz Link Zgłoś
eulalija Re: kot spadł z balkonu z pierwszego piętra 30.05.04, 19:28 Może raeguje na jakieś określone dźwięki? Nie mówię, że na drzwi od lodówki bo to trudno wynieść na dwór, ale może na brzęk kluczy? Szelest folii ... Koty tak czasem mają, kolegi kot nie ragował na miskę stawianą na podłodze, na wołanie, na "kicianie" ale wystarczyło rzucić kostkami do gry po blacie kuchennym i kot się zjawiał z najbardziej tajemniczego zakamarka. Napisz jak idą poszukiwania, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia kot sie znalazł:-) IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 10:07 znalazam go po dobie,siedział w jednej z klatek na schodach w moim bloku.usłyszałam w nocy jak koty się biją,pomyślam ze to mojego i wyszłam na dwór.nawoływałam go i uderzałam łyzeczką o miseczkę -to dżwięk na który reaguje.on w tym czasie sie przemieścił i wszedł do klatki która na szczeście była otwarta .przechodząć koło niej usłyszałam miauk weszłam do niej i jest:-) Odpowiedz Link Zgłoś
lena_zienkiewicz Re:to świetnie :-) 31.05.04, 10:11 tylko się na niego nie gniewaj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eulalija Re: kot sie znalazł:-) 31.05.04, 10:45 Fantastycznie, bardzo się cieszę, przytulaj teraz go bardzo dużo, bo pewnie jest zestresowany tą przygodą, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magpie Re: kot sie znalazł:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 18:47 to dobrze. Pomyśl jednak o zabezpieczeniu okien i balkonu, bo wprawdzie lot z pierwszego piętra to dla kota nie problem (mój dwa razy skakał z trzeciego i nic mu sie nie stało), ale może te eskapady polubić, i wtedy go w domu nie utrzymasz. A nie wiem, czy wychodzenie na dwór tam, gdzie mieszkasz, będzie dla niego bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: kot sie znalazł:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 19:27 trudno nazwac wychodzeniem z domu spadanie kota z pierwszego piętra z okna! zdecydowanie zabezpiecz okna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: kot sie znalazł:-) IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 19:45 może ktoś mi podpowie jak mam zabezpieczyć okna i balkon ?będę wdzięczna za pomysły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: kot sie znalazł:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 22:28 siatka poszukaj na forum miau www.miau.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: kot spadł z balkonu z pierwszego piętra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 22:44 przeklejam ci kilka postów z forum miau dotyczacych siatek forum.miau.pl/viewtopic.php?t=348 forum.miau.pl/viewtopic.php?t=14654 forum.miau.pl/viewtopic.php?t=14523 forum.miau.pl/viewtopic.php?t=14165 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: kot spadł z balkonu z pierwszego piętra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 22:46 www.miau.pl/zabezpieczenia/ jeszcze jedna stronka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ann Re: kot spadł z balkonu z pierwszego piętra IP: *.pomorzany.v.pl 31.05.04, 23:00 Najlepsza jest siatka zbrojeniowa ( do kupienia w kazdym skladzie z materialami budowlanymi). Sztuka (wym. ok. 1,0x1,5m ), ocynkowana kosztowala niedawno 14 zl.Latwo ja zawiesic na hakach, latwo powiazac. Polecam. Jest sztywna. Moje koty uwielbiaja sie po niej wspinac. I wreszcie wszyscy szczesliwi. Odpowiedz Link Zgłoś