Dodaj do ulubionych

kot spadł z balkonu z pierwszego piętra

IP: *.icpnet.pl 29.05.04, 17:32
jest roczny ,wykastrowany ,jak go szukać?
Obserwuj wątek
    • Gość: m.pw Re: kot spadł z balkonu z pierwszego piętra IP: *.konstancin-jeziorna.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 21:08
      Pokiciac b. póznym wieczorem gdy juz ludzie i samochody przestaja halasowac.
      Kot mógl przestraszyc sie i uciec do piwnicy, mógB schronic sie w studzience
      kanalizacyjnej, w smietniku, moze mu stres minie i odezwie sie , mozna
      pogrzechotac ulubiona zabawka, puszka z jedzeniem i sluchac moze sie odezwie.
      Moze wylezc po kilku dniach. Trzeba wywiesic ogloszenie ze zdjeciem kota i
      obiecac nagrode - mógl go ktos przygarnac, albo zawiezc do schroniska.
      np. do Kociego azylu 756 48 82 - jesli kot z W-wy lub okolic tel do innych
      schronisk powinny byc w Wyborczej
      • gonia722 Re: kot spadł z balkonu z pierwszego piętra 29.05.04, 23:56
        jest w najbliższym otoczeniu, to najbardziej prawdopodobne
        moze byc w jakiejs dziurze, w piwnicy, w dziurze gdzie jest studzienka z wodą,
        w krzakach
        na początek przejrzec wszystkie dziury w poblizu miejsca upadku
        potem zwiększyć poszukiwania na wiekszy rejon
        przejrzec DOKLADNIE kazdy zakamarek

ona nalezy zabezpieczac siatką!, nie jest to az tak droga inwestycja a chroni i
        nas i nasze zwierzęta przed stresem

poza tym wywiesic z nagrodą wielkie ogłoszenia, WIDOCzne we wszystkich
        miejscach w pobliskiej okolicy - klatki schodowe, drzewa

jak znajomej kotka wypadła przez okno wywiesiłam ogłoszenia wielkosci kartek A4
        w całej okolicy i się znalazła oczywiscie pod klatką w dziurze siedziała
    • eulalija Re: kot spadł z balkonu z pierwszego piętra 30.05.04, 19:28
      Może raeguje na jakieś określone dźwięki? Nie mówię, że na drzwi od lodówki bo
      to trudno wynieść na dwór, ale może na brzęk kluczy? Szelest folii ... Koty tak
      czasem mają, kolegi kot nie ragował na miskę stawianą na podłodze, na wołanie,
      na "kicianie" ale wystarczyło rzucić kostkami do gry po blacie kuchennym i kot
      się zjawiał z najbardziej tajemniczego zakamarka. Napisz jak idą poszukiwania,
      pozdrawiam
      • Gość: kasia kot sie znalazł:-) IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 10:07
        znalazam go po dobie,siedział w jednej z klatek na schodach w moim
        bloku.usłyszałam w nocy jak koty się biją,pomyślam ze to mojego i wyszłam na
        dwór.nawoływałam go i uderzałam łyzeczką o miseczkę -to dżwięk na który
        reaguje.on w tym czasie sie przemieścił i wszedł do klatki która na szczeście
        była otwarta .przechodząć koło niej usłyszałam miauk weszłam do niej i jest:-)
        • lena_zienkiewicz Re:to świetnie :-) 31.05.04, 10:11
          tylko się na niego nie gniewaj!!!
        • eulalija Re: kot sie znalazł:-) 31.05.04, 10:45
          Fantastycznie, bardzo się cieszę, przytulaj teraz go bardzo dużo, bo pewnie
          jest zestresowany tą przygodą, pozdrawiam
        • Gość: magpie Re: kot sie znalazł:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 18:47
          to dobrze. Pomyśl jednak o zabezpieczeniu okien i balkonu, bo wprawdzie lot z
          pierwszego piętra to dla kota nie problem (mój dwa razy skakał z trzeciego i
          nic mu sie nie stało), ale może te eskapady polubić, i wtedy go w domu nie
          utrzymasz. A nie wiem, czy wychodzenie na dwór tam, gdzie mieszkasz, będzie dla
          niego bezpieczne.
          • Gość: gosia Re: kot sie znalazł:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 19:27
            trudno nazwac wychodzeniem z domu spadanie kota z pierwszego piętra z okna!
            zdecydowanie zabezpiecz okna
            • Gość: kasia Re: kot sie znalazł:-) IP: *.icpnet.pl 31.05.04, 19:45
              może ktoś mi podpowie jak mam zabezpieczyć okna i balkon ?będę wdzięczna za
              pomysły
              • Gość: gosia Re: kot sie znalazł:-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 22:28
                siatka
                poszukaj na forum miau
                www.miau.pl
    • Gość: gosia Re: kot spadł z balkonu z pierwszego piętra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 22:44
      przeklejam ci kilka postów z forum miau dotyczacych siatek

forum.miau.pl/viewtopic.php?t=348
      forum.miau.pl/viewtopic.php?t=14654
      forum.miau.pl/viewtopic.php?t=14523
      forum.miau.pl/viewtopic.php?t=14165
      • Gość: gosia Re: kot spadł z balkonu z pierwszego piętra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 22:46
        www.miau.pl/zabezpieczenia/
        jeszcze jedna stronka
    • Gość: Ann Re: kot spadł z balkonu z pierwszego piętra IP: *.pomorzany.v.pl 31.05.04, 23:00
      Najlepsza jest siatka zbrojeniowa ( do kupienia w kazdym skladzie z materialami
      budowlanymi). Sztuka (wym. ok. 1,0x1,5m ), ocynkowana kosztowala niedawno 14
      zl.Latwo ja zawiesic na hakach, latwo powiazac. Polecam. Jest sztywna. Moje
      koty uwielbiaja sie po niej wspinac. I wreszcie wszyscy szczesliwi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka