Dodaj do ulubionych

Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SLD :)

15.06.04, 17:58
Biedne SLD, takie upokorzenie. Ten zły Buzek, źródło wszelkiego zła sam jeden
dostał prawie 1/3 głosów zebranych przez całą doborową ekipę eseldziaków.
Ciekawe jak się Miller czuje z tym wynikiem :) Mężczyznę poznaje się po tym
jak kończy, na finiszu Buzek Millera zdeklasował.
Obserwuj wątek
    • leszek.sopot Czyli to tak ze 4 mandaty dla AWS 15.06.04, 18:05
      Moim zdaniem wynik Buzka będzie miał duże znaczenie dla dalszej polityki w
      kraju uprawianej przez PO.
      • Gość: Ziut PO do roboty! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 18:40
        Też tak sądzę. PO poprawi po Buzku spieprzone reformy - tyle ich sknocił, że
        zabraknie czasu w kadencji, by je poprawić.
        • basia.basia Re: PO do roboty! 15.06.04, 18:55
          Gość portalu: Ziut napisał(a):

> Też tak sądzę. PO poprawi po Buzku spieprzone reformy - tyle ich sknocił, że
          > zabraknie czasu w kadencji, by je poprawić.

Też coś!
          Ten jeden Buzek wprowadził 4 ważne reformy, oczywiście że niedoskonałe
          ale je zrobił! Czas pokazał, że należy to co wprowadził udoskonalić,
          a lewica co? Psuła je tylko zamiast poprawiać. Już nie pamiętasz co
          np. wyprawiała Łybacka z nowymi maturami? A co oni zrobili z kasami
          chorych? A jak Prokom wprowadzał do ZUS-u komputeryzację, która miała
          służyć reformie emerytalnej? i jeszcze nowy podział administracyjny
          i targi o liczbę województw? Miało ich być 12 ale ostatnim rzutem na
          taśmę lewica załatwiła 16!
          • camille_pissarro Żadnego obiektywizmu 15.06.04, 20:37
            widac w tych postach ludzi tak zacietrzewionych w stosunku do byłego premiera.
            W stosunku do byłego L.Millera Jerzy Buzek to gość z klasą ( niepotrzebnie dał
            sie "wodzić za nos" "krzakowi.Nie ma racji bytu porównywanie profesora J.Buzka
            działacza podziemnej "SOLIDARNOŚCI" z towarzyszem szmaciakiem sensu stricte.
            Koalicja AWS na poczatku swej kadencji zaczęła wprowadzać wszystkie cztery ,
            kluczowe reformy sądząc , iz pod koniec kadencji zaczna one sensownie
            funkcjonowac - nic z tych rzeczy , w społeczeństwie skażonym 50 latami chorą
            indoktrynacją i wyjałowionego z elementarnych zasad funkcjonowania
            społeczeństwa obywatelskiego ( tzn. skorego do działań na rzecz najmniejszych
            ogniw samorządowych ). Mogli faktycznie odpuscic np. reforme samorządową i
            oświaty a dokładnie zreformowac słuzbe zdrowia i reforme emerytalną ( nota bene
            ta ostatnia uważana jest , za jedna z lepszych w całej EU , w innych krajach
            łacznie z Włochami. Francja , Niemcami reforma systemu emerytalnego to bomba z
            opóźnionym zapłonem , gdy nie bedzi przeprowadzonych odważnych reform w tej
            dziedzinie ).Według mnie poszli wówczas "ponad sadem" , gdyby sie
            skoncentrowali na tych dwóch i im wyszło to kto wie ????.
            Ale i tak widać , że tamta ekipa nie poczyniła "błędów zaniechania" a aktualna -
            szkoda słów , bo to widac , słychac i czuć.....
            • behemot.to.kot Re: Żadnego obiektywizmu 15.06.04, 21:00
              dobrze waść prawisz.

camille_pissarro napisał:
              > widac w tych postach ludzi tak zacietrzewionych w stosunku do byłego
              premiera.
              > W stosunku do byłego L.Millera Jerzy Buzek to gość z klasą ( niepotrzebnie
              dał
              > sie "wodzić za nos" "krzakowi.Nie ma racji bytu porównywanie profesora
              J.Buzka
              > działacza podziemnej "SOLIDARNOŚCI" z towarzyszem szmaciakiem sensu stricte.
              > Koalicja AWS na poczatku swej kadencji zaczęła wprowadzać wszystkie cztery ,
              > kluczowe reformy sądząc , iz pod koniec kadencji zaczna one sensownie
              > funkcjonowac - nic z tych rzeczy , w społeczeństwie skażonym 50 latami chorą
              > indoktrynacją i wyjałowionego z elementarnych zasad funkcjonowania
              > społeczeństwa obywatelskiego ( tzn. skorego do działań na rzecz najmniejszych
              > ogniw samorządowych ). Mogli faktycznie odpuscic np. reforme samorządową i
              > oświaty a dokładnie zreformowac słuzbe zdrowia i reforme emerytalną ( nota
              bene
              >
              > ta ostatnia uważana jest , za jedna z lepszych w całej EU , w innych krajach
              > łacznie z Włochami. Francja , Niemcami reforma systemu emerytalnego to bomba
              z
              > opóźnionym zapłonem , gdy nie bedzi przeprowadzonych odważnych reform w tej
              > dziedzinie ).Według mnie poszli wówczas "ponad sadem" , gdyby sie
              > skoncentrowali na tych dwóch i im wyszło to kto wie ????.
              > Ale i tak widać , że tamta ekipa nie poczyniła "błędów zaniechania" a
              aktualna
              > -
              > szkoda słów , bo to widac , słychac i czuć.....
              • basia.basia Re: Żadnego obiektywizmu 15.06.04, 21:13
                behemot.to.kot napisał:

> dobrze waść prawisz.
                >
                > camille_pissarro napisał:
                > > widac w tych postach ludzi tak zacietrzewionych w stosunku do byłego
                > premiera.
                > > W stosunku do byłego L.Millera Jerzy Buzek to gość z klasą ( niepotrzebnie
                >
                > dał
                > > sie "wodzić za nos" "krzakowi.Nie ma racji bytu porównywanie profesora
                > J.Buzka
                > > działacza podziemnej "SOLIDARNOŚCI" z towarzyszem szmaciakiem sensu strict
                > e.
                > > Koalicja AWS na poczatku swej kadencji zaczęła wprowadzać wszystkie cztery
                > ,
                > > kluczowe reformy sądząc , iz pod koniec kadencji zaczna one sensownie
                > > funkcjonowac - nic z tych rzeczy , w społeczeństwie skażonym 50 latami cho
                > rą
                > > indoktrynacją i wyjałowionego z elementarnych zasad funkcjonowania
                > > społeczeństwa obywatelskiego ( tzn. skorego do działań na rzecz najmniejsz
                > ych
                > > ogniw samorządowych ). Mogli faktycznie odpuscic np. reforme samorządową i
                >
                > > oświaty a dokładnie zreformowac słuzbe zdrowia i reforme emerytalną ( nota
                >
                > bene
                > >
                > > ta ostatnia uważana jest , za jedna z lepszych w całej EU , w innych kraja
                > ch
                > > łacznie z Włochami. Francja , Niemcami reforma systemu emerytalnego to bom
                > ba
                > z
                > > opóźnionym zapłonem , gdy nie bedzi przeprowadzonych odważnych reform w te
                > j
                > > dziedzinie ).Według mnie poszli wówczas "ponad sadem" , gdyby sie
                > > skoncentrowali na tych dwóch i im wyszło to kto wie ????.
                > > Ale i tak widać , że tamta ekipa nie poczyniła "błędów zaniechania" a
                > aktualna
                > > -
                > > szkoda słów , bo to widac , słychac i czuć.....

A pamiętacie jak się lewica naśmiewała z Buzka za pomocą
                tuby propagandowej i obrzydzała narodowi wszytkie poczynania
                rządu Buzka? Dopiero potem się okazało, że rząd się zwrócił
                do telewizji z prośbą o wyemitowanie informacji o czterech
                reformach a Kwiatkowski odmówił! Za to bez proszenia obrzydzał
                ale na prośbę/rozkaz kogo innego:(

Gdyby nie ten nieszczęsny Maryjan (niech słuch o nim zaginie)
                nie byłoby tak źle.
                • camille_pissarro Re: Żadnego obiektywizmu 15.06.04, 21:21
                  Pamietam, ale według mnie to mało istotny faktor.Gdyby np. reforma zdrowia
                  powszechnie zaskoczyła a mogła - vide np. funkcjonowanie ( niemal perfekcyjne)
                  kas chorych na Sląsku , to nie trzeba byłoby emitować spotów, ludzie odczuliby
                  poprawę na własnej skórze.Ja będąc na kilkunastu panelach Ruchu Stu Czesława
                  Bieleckiego , żwracałem na kontestujacą rolę TVP w stosunku do poczynań rządu,
                  ale mnie zbył, mówiąc sobie , że on dobrze sobie na ogól z TVP radzi.
                  Oczywista, że lepiej byłoby mieć wsparcie mediów , ale jakl sie nei miało ,
                  trzeba było postepować jak z motta piosenki Młynarskiego - "robic swoje".
                  • Gość: petencik-pacjencik Re: Żadnego obiektywizmu IP: *.katowice.msk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 21:30
                    camille_pissarro napisał:

>vide np. funkcjonowanie ( niemal perfekcyjne)
                    > kas chorych na Sląsku ,

No prosze! Do tej pory nic mi o tym nie było wiadomo.
                    Chyba, że to "perfekcyjne funkcjonowanie" dotyczyło
                    lekarzy, bo ja jestem maluczkim, tycim-tycim petencikiem.
                    • behemot.to.kot Re: Żadnego obiektywizmu 15.06.04, 21:33
                      Gość portalu: petencik-pacjencik napisał(a):

> camille_pissarro napisał:
                      >
                      > >vide np. funkcjonowanie ( niemal perfekcyjne)
                      > > kas chorych na Sląsku ,
                      >
                      > No prosze! Do tej pory nic mi o tym nie było wiadomo.
                      > Chyba, że to "perfekcyjne funkcjonowanie" dotyczyło
                      > lekarzy, bo ja jestem maluczkim, tycim-tycim petencikiem.

eee tam, na pewno jesteś zwolennikiem Millera i Kwiatkosia i psujesz nam tu
                      atmosferę
                      • Gość: petencik-pacjencik Re: Żadnego obiektywizmu IP: *.katowice.msk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 21:41
                        A co, ktoś ze zwolenników SLD twierdził tutaj,
                        że teraz NFZ funkcjonuje perfekcyjnie?
                        Pokaż mi go, bo też mam mu coś do powiedzenia.
                        • behemot.to.kot Re: Żadnego obiektywizmu 15.06.04, 22:14
                          Gość portalu: petencik-pacjencik napisał(a):

> A co, ktoś ze zwolenników SLD twierdził tutaj,
                          > że teraz NFZ funkcjonuje perfekcyjnie?
                          > Pokaż mi go, bo też mam mu coś do powiedzenia.

ja żartowałem jeno. pzdr
                • Gość: alec Re: Żadnego obiektywizmu IP: *.icpnet.pl 16.06.04, 08:11
                  ALe ty pierdzielisz gdyby nie Marian to by nie było Buzka, co właściwie macie
                  mu do zarzucenia? - poza tym że jest be, bo tak wam w głupie łby ktoś wpoił
                • Gość: wojtek Włączcie myślenie! IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 16.06.04, 16:07
                  Ludzie! Włączcie myślenie."Niepotrzebnie dał się wodzić za nos Krzakowi" I
                  takie inne wspaniałosci.Jesli ktos, daje sie "wodzic za nos" To jest dupa nie
                  polityk. Taką dupą jest Buzek. Niestety, na "na bezpticzu, i dupa sołowiej"
                  Na Boga,nie odgrzewajcie trupów politycznych. I nie "od ściany do ściany"
            • Gość: Ziut Re: Żadnego obiektywizmu IP: *.man.czest.pl 16.06.04, 21:49
              Istota tego, co napisałeś tkwi w przeciwstawieniu tow. szmaciaka "sensu
              stricte" L. Millera z Prof. J. Buzkiem, Wielce Szanownym działaczem podziemia
              solidarnościowego.
              Tu cham a tu pan pan. Chamy i pany.

Opis reform mogłbyś sobie darować.
              ....
              w społeczeństwie skażonym 50 latami chorą
              > indoktrynacją i wyjałowionego z elementarnych zasad funkcjonowania
              > społeczeństwa obywatelskiego ( tzn. skorego do działań na rzecz najmniejszych
              > ogniw samorządowych ).
              ...
              Tu szczytowałeś. Samorządy szczebla podstawowego, po reformie z 1990 roku,
              znakomicie działają. Wystarczy przyjrzeć sie temu, co sie dzieje w małych
              miasteczkach.
              Natomiast buzkowa 'reforma' była czymś, co popsuła samorząd. To widać doskonale
              na przykładzie samorządu powiatowego. Armia nieźle opłacanych radnych -
              polityków powiatowego szczebla. To są darmozjady. Niebieskie ptaszydła - nie
              robią a żyją i piją.
              Coś jednak robią - rozdzielają swoim kamratom posadki. A to ciężka praca, bo
              posadek nie ma.
              Tyle jest buzkowych samorządowych zasług.

Krzaklewskich, Alotów, żelatyny, szaregomietka, Wieczerzaków... nie wypominam.

Np. ocena reformy oświaty okaże się katastrofalna, ale na to trzeba trochę
              poczekać.
          • Gość: Ziut Re: PO do roboty! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 10:16
            Ruch Łybackiej z maturami był dobbry, jak czas pokazał. Ocena reformy oświaty
            będzie przypuszczam druzgocaco zła.
            Samorząd powiatowy(choć nie tylko) to potężna armia nikomu nie potrzebnych
            urzedników i radnych bezradnych. Prawdziwa reforma i ona daje dobre skutki, to
            reforma z roku 1990.
            Reforma zdrowia nie przyniosła nic. Ta reforma to głupota z pośpiechu
            poczyniona.
            ZUS to Alot(czy nie ma(miał?) sprawy w sądzie?) a Alot to ZUS i Buzek zdaje się.
            Krążyły dowcipy o Alocie i drugiej takiej pani. Czy nie Kamińskiej?

No i sam Pan Buzek. No poczciwy to chłop... ale czy koniecznie taka fajfusina,
            poczciwina? Safanduła posłem w UE?

No ale antykomuchom rozum odjęło.
        • Gość: Seba Re: PO do roboty! IP: *.icpnet.pl 16.06.04, 08:08
          Bezmózgu! Tak ci tylko wpojono w ten twój głupi łeb, a przemyśl to
    • trevik Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 15.06.04, 18:08
      Miller jest chyba przeszczesliwy, ze juz zszedl ze sceny i to jako
      premier-lacznik Polski z EU. Belka jeszcze nie czuje, co bedzie sie dzialo, gdy
      uzyska wotum do swojego upragnionego stolka i jak bardzo na nim w tej chwili
      trzesie podczas jazdy.
      • kataryna.kataryna Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 15.06.04, 18:10
        trevik napisał:

> Miller jest chyba przeszczesliwy, ze juz zszedl ze sceny i to jako
        > premier-lacznik Polski z EU.

Miller zszedł ze sceny jako umoczone w afery zero przedłużające swoją
        polityczną agonię, żeby sobie w Dublinie flagę z Kwaśniewskim powyrywać.

Belka jeszcze nie czuje, co bedzie sie dzialo, gdy
        > uzyska wotum do swojego upragnionego stolka i jak bardzo na nim w tej chwili
        > trzesie podczas jazdy.

Pan prezydent Belkę lubi więc mu krzywdy zrobić nie da.
    • behemot.to.kot Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 15.06.04, 18:09
      kataryna.kataryna napisała:

> Biedne SLD, takie upokorzenie. Ten zły Buzek, źródło wszelkiego zła sam jeden
      > dostał prawie 1/3 głosów zebranych przez całą doborową ekipę eseldziaków.
      > Ciekawe jak się Miller czuje z tym wynikiem :) Mężczyznę poznaje się po tym
      > jak kończy, na finiszu Buzek Millera zdeklasował.

ale myślisz, że Leszek M. już skończył?

coby nie mówić o Buzku, myślę, że PE to bardzo dobre dla niego miejsce i
      jeszcze się tam wykaże.

ja jednak ciągle nie mogę przeboleć tych 60 tys. dla Pawła P.
      po prostu nie rozumiem.
      • kataryna.kataryna Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 15.06.04, 18:12
        behemot.to.kot napisał:

> ale myślisz, że Leszek M. już skończył?

Taką mam nadzieję. Chyba, że go beton partyjny kiedyś wyciągnie ze śmietnika a
        wyborcy odkurzą. A wyborcy SLD już wiele razy dowiedli, że są bardzo
        wybaczający.

> coby nie mówić o Buzku, myślę, że PE to bardzo dobre dla niego miejsce i
        > jeszcze się tam wykaże.

Mam taką nadzieję i szczerze mu tego życzę bo to mądry, uczciwy i sympatyczny
        człowiek.

> ja jednak ciągle nie mogę przeboleć tych 60 tys. dla Pawła P.
        > po prostu nie rozumiem.

Jedyne wytłumaczenie to takie, że się go chcieli pozbyć.

• goniacy.pielegniarz Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 15.06.04, 20:19

> behemot.to.kot napisał:
          >
          > > ale myślisz, że Leszek M. już skończył?
          >
          >
          > Taką mam nadzieję. Chyba, że go beton partyjny kiedyś wyciągnie ze śmietnika
          a
          > wyborcy odkurzą. A wyborcy SLD już wiele razy dowiedli, że są bardzo
          > wybaczający.

He, he, Janik coś tam wczoraj popiskiwał, że wynik tych wyborów to początek
          odzyskiwania wiarygodności przez SLD :)
          A Miller dzisiaj stwierdził, że wynik Buzka odbiera pozytywnie, bo to pokazuje,
          że byli premierzy, ministrowie, itd., mogą zawsze wrócić do polityki.
          • kataryna.kataryna Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 15.06.04, 20:22
            goniacy.pielegniarz napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
            >
            > > behemot.to.kot napisał:
            > >
            > > > ale myślisz, że Leszek M. już skończył?
            > >
            > >
            > > Taką mam nadzieję. Chyba, że go beton partyjny kiedyś wyciągnie ze śmietni
            > ka
            > a
            > > wyborcy odkurzą. A wyborcy SLD już wiele razy dowiedli, że są bardzo
            > > wybaczający.
            >
            > He, he, Janik coś tam wczoraj popiskiwał, że wynik tych wyborów to początek
            > odzyskiwania wiarygodności przez SLD :)
            > A Miller dzisiaj stwierdził, że wynik Buzka odbiera pozytywnie, bo to
            pokazuje,
            >
            > że byli premierzy, ministrowie, itd., mogą zawsze wrócić do polityki.

A to jajcarz! Przecież Buzek by nigdy nie wrócił gdyby Lesiu nie udowodnił, że
            mogą być 100 razy gorsi premierzy niż Buzek.
          • basia.basia Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 15.06.04, 21:15
            goniacy.pielegniarz napisał:

> A Miller dzisiaj stwierdził, że wynik Buzka odbiera pozytywnie, bo to
            pokazuje,
            >
            > że byli premierzy, ministrowie, itd., mogą zawsze wrócić do polityki.

To są objawy kompletnego zeziobrowania u tego delikwenta:)
            On może co najwyżej zostać radnym w Żyrardowie:(
            • leszek.sopot Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 15.06.04, 22:11
              basia.basia napisała:

> goniacy.pielegniarz napisał:
              >
              > > A Miller dzisiaj stwierdził, że wynik Buzka odbiera pozytywnie, bo to
              > pokazuje, że byli premierzy, ministrowie, itd., mogą zawsze wrócić do
              polityki.
              >
              > To są objawy kompletnego zeziobrowania u tego delikwenta:)
              > On może co najwyżej zostać radnym w Żyrardowie:(

Nie znam Żyrardowa, ale niczego złego im nie życzę:)
            • Gość: ws Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.acn.pl 15.06.04, 22:17
              basia.basia napisała:

> goniacy.pielegniarz napisał:
              >
              >
              > > A Miller dzisiaj stwierdził, że wynik Buzka odbiera pozytywnie, bo to
              > pokazuje,
              > >
              > > że byli premierzy, ministrowie, itd., mogą zawsze wrócić do polityki.
              >
              > To są objawy kompletnego zeziobrowania u tego delikwenta:)
              > On może co najwyżej zostać radnym w Żyrardowie:(

Nie zgadzam się, co najwyżej społecznym asystentem radnego:)
              • behemot.to.kot Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 15.06.04, 22:20
                Gość portalu: ws napisał(a):

> > On może co najwyżej zostać radnym w Żyrardowie:(
                >
                > Nie zgadzam się, co najwyżej społecznym asystentem radnego:)

społecznym!? obawiam sie, że to pojęcie może być temu panu nieznane
                • Gość: ws Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.acn.pl 15.06.04, 22:24
                  behemot.to.kot napisał:

> Gość portalu: ws napisał(a):
                  >
                  > > > On może co najwyżej zostać radnym w Żyrardowie:(
                  > >
                  > > Nie zgadzam się, co najwyżej społecznym asystentem radnego:)
                  >
                  > społecznym!? obawiam sie, że to pojęcie może być temu panu nieznane

Jakby było nieznane, to nie tragedia, weźmie korki u prof. Jaskierni i już
                  będzie w pełni uświadomiony.
                  • basia.basia Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 15.06.04, 22:28

> behemot.to.kot napisał:
                    >
                    > > Gość portalu: ws napisał(a):
                    > >
                    > > > > On może co najwyżej zostać radnym w Żyrardowie:(
                    > > >
                    > > > Nie zgadzam się, co najwyżej społecznym asystentem radnego:)
                    > >
                    > > społecznym!? obawiam sie, że to pojęcie może być temu panu nieznane
                    >
                    > Jakby było nieznane, to nie tragedia, weźmie korki u prof. Jaskierni i już
                    > będzie w pełni uświadomiony.

:))))))))))
                    • behemot.to.kot Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 15.06.04, 22:42
                      > > > społecznym!? obawiam sie, że to pojęcie może być temu panu nieznane
                      > >
                      > > Jakby było nieznane, to nie tragedia, weźmie korki u prof. Jaskierni i już
                      > > będzie w pełni uświadomiony.
                      >
                      > :))))))))))

obawiam się, że prof.J właściwe znaczenie powyższego słowa może być nieznane,
                      on może słyszał co najwyżej o jedynie słusznym znaczeniu tegoż
                      • Gość: ws Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.acn.pl 15.06.04, 22:48
                        behemot.to.kot napisał:

> > > > społecznym!? obawiam sie, że to pojęcie może być temu panu niezn
                        > ane
                        > > >
                        > > > Jakby było nieznane, to nie tragedia, weźmie korki u prof. Jaskierni
                        > i już
                        > > > będzie w pełni uświadomiony.
                        > >
                        > > :))))))))))
                        >
                        > obawiam się, że prof.J właściwe znaczenie powyższego słowa może być nieznane,
                        > on może słyszał co najwyżej o jedynie słusznym znaczeniu tegoż

Ale on to pewnie załatwi dialektycznie i wyjdzie mu, że "właściwe = jedynie
                        słuszne". Co na jedno wychodzi i teza zostala udowodniona.
                        • behemot.to.kot Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 18.06.04, 09:30

>
                          > Ale on to pewnie załatwi dialektycznie i wyjdzie mu, że "właściwe = jedynie
                          > słuszne". Co na jedno wychodzi i teza zostala udowodniona.

i tu muszę polemizować. byłbym skłonny sądzić, że towarzysz profesor dojdzie do
                          wniosku następującego: jedynie słuszne = właściwe. co wcale nie wychodzi na
                          jedno, ale teza i tak została udowodniona.
                          • Gość: ws Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.MAN.atcom.net.pl 18.06.04, 14:05
                            behemot.to.kot napisał:

> Gość portalu: ws napisał(a):
                            >
                            > >
                            > > Ale on to pewnie załatwi dialektycznie i wyjdzie mu, że "właściwe = jedyni
                            > e
                            > > słuszne". Co na jedno wychodzi i teza zostala udowodniona.
                            >
                            > i tu muszę polemizować. byłbym skłonny sądzić, że towarzysz profesor dojdzie
                            do
                            >
                            > wniosku następującego: jedynie słuszne = właściwe. co wcale nie wychodzi na
                            > jedno, ale teza i tak została udowodniona.

Podsumujmy. I tak na jedno w końcu wyjdzie.:)
                            Pozdrawiam
    • Gość: wartburg wiatr w żaglach IP: *.b.dial.de.ignite.net 15.06.04, 18:14

A oni nadal są przekonani, że naród ich popiera. Bo jeśli policzyć wspólnie
      ich mandaty z tym, co dostała SDPL, to we wczorajszych wyborach wysuwają się na
      trzecie miejsce... Dobre, co?

Słuchałem właśnie przed paroma minutami magazynu "Debata" w 1. programie PR,
      gdzie jakaś posłanka z SLD (nazwiska niestety nie zapamiętałem) wyskoczyła z
      taką konkluzją. Aż zły jestem na Rosatiego. Gdyby nie kandydował, to SDPL
      nigdy nie pokonałaby progu 5 procent i perspektywy rządu Marka Belki byłyby o
      tyleż gorsze.

Na nowo posklejany SLD poczuł widać wiatr w żaglach.
      • Gość: awwo Re: wiatr w żaglach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 19:05
        To co mówią komuchy, ma się zazwyczaj nijak do tego, jak jest faktycznie.
        Zauwazcie, że towarzysze mają zawsze jakiś żelazny elektorat, głosujący
        niezmiennie - po linii, bez względu na to, co się dzieje. Jeżeli frekwencja
        oscyluje wokół 20% - to przy mniej-więcej stałej liczbie towarzyszy wzajemnie
        się wspierających SLD otrzymuje dość dobry rezultat. Jeżeli frekwencja wyniosła
        by 40% możliwe jest, że komuchy nie uzyskli by mandatu, a na pewno ich wynik
        byłby znacznie słabszy.
    • douglasmclloyd Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 15.06.04, 18:15

SLD pozostaje wyprowadzić sztandar. Poczet sztandarowy powinni stanowić ci,
      którzy po 15 latach od upadku komuny, śmią twierdzić, że pozostawili po sobie
      tyle dobrego.
    • Gość: t1s Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.06.04, 18:58
      Dlaczego nie startował tow. Premier?
      • basia.basia Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 15.06.04, 19:38
        Gość portalu: t1s napisał(a):

> Dlaczego nie startował tow. Premier?

:)))

Bał się, że dostanie mniej głosów niż Buzek:))))
    • Gość: macant Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 20:11
      Co jest warte społeczeństwo, które wybiera ,(wybacz moje "lepperswo", ale będę
      trochę brutalny moze nawet chamski), co ja pieprzę przecież lepperstwo i
      chamstwo to to samo.Ale do rzeczy .Jest tajemnicą poliszynela,ze Pan profesor
      Jerzy Buzek notabene zresztą dobry wykładowca i pedagog jako premier nie
      sprawdził się.Był marionetką, fgigurantem ( mógł bym uzyć ostrzejszego słowa,
      ale wobec nieczerwonego, czyli prawdziwego profesora nie wypada), Co innego
      Jaskiernia na tym to mógł bym się przejechać i myślę,że nie tylko ja,Ty też byś
      się chętnie przejechała, nawet bez "automatów" ale ani okoliczności, ani temat
      nie te.
      Pamiętam jak by to było dziś :dziennikarz pyta urzędującego Premiera Buzka
      >A co Pan zrobi ze sprawą X ?
      >nie wiem dopiero po 20tej spotykam się z Przewodniczącym Krzaklewskim(czytaj
      prawdziwym premierem i po konsultacji, czytaj wysłuchaniu polecenia podejmę
      decyzję).
      I co większość wyborców wybiera faceta, co nie ma własnego zdania.
      Nie wiem dzie jest teraz "Nadpremier"(czytaj wydający polecenia Premierowi
      Krzaklewski) chyba też dał d..py i się skończył, po prostu nie mozna rządzić na
      tzw. "krzywy ryj".Miller dobrze zaczął, gorzej skończył, ale nigdy nie był
      marionetką...no moze ewentualnie "Grupa Trzymająca Władzę " na koniec Go
      zaszantażowała, ..i efekt wiadomy tracił po woli wszystko, a nie odważył się
      zwolnić Jakubowskiej.Nie odwazył się też podać do sądu szaleńca przez którego
      stracił wszystko, Rywina.Bo jak by to zrobił,to by mógł stracić więcej.
      Ale NIGDY nie był Buzkiem.Nie mniał (jak to mówił były Prezydent)nikogo nad
      sobą.NIkt nim nie kierował.
      A Buzkiem niestety kierowano.
      Pzdr.
      • kataryna.kataryna Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 15.06.04, 20:22
        Gość portalu: macant napisał(a):

> Ale NIGDY nie był Buzkiem.Nie mniał (jak to mówił były Prezydent)nikogo nad
        > sobą.NIkt nim nie kierował.
        > A Buzkiem niestety kierowano.

Wolę niesamodzielnego uczciwego niż samodzielnego złodzieja.
        • Gość: macant Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 20:36
          Ja też. Ale wybacz mała dygresja, czy nie wolała byś uczciwego i samodzielnego?
          Ale Ty i ja wiemy,że w tym kraju takich...................niestety już nie ma i
          długo nie będzie
          • kataryna.kataryna Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL 15.06.04, 20:40
            Gość portalu: macant napisał(a):

> Ja też. Ale wybacz mała dygresja, czy nie wolała byś uczciwego i
            samodzielnego?

Też pytanie :)

> Ale Ty i ja wiemy,że w tym kraju takich...................niestety już nie ma
            i
            >
            > długo nie będzie

Są, są, tylko my ich nie bardzo chcemy wybierać.
    • Gość: macant Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 20:45
      NO CHIBA,ŻE GIERTYCH.UCZCIWY,WRAŻLIWY, INTELIGENTNY, WYSOKI. PRZYSTOJNY,
      WZOROWY OJCIEC,WYKSZTAŁCONY,ŁADNIE I SCHLUDNIE UBRANY,WŁADAJĄCY "OBCYMI"(TERAZ
      NASZYMI JĘZYKAMI:NIEMIECKI. FRANCUZKI, ANGIELSKI,HISZPANSKI,CZESKI SŁOWACKI I
      JESZCZE PARE INNYCH RODZINNYCH)WEŻMIE TO WSZYSTKO ZA MORDĘ I ZOSTANIE
      PREMIEREM.Boże chroń nas przed takimi oszołomami
      • Gość: P-77 Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 22:09
        Buzek jaki był taki był, ale zwroćcie uwagę - w czasach rządów AWS-u było sporo
        afer, ale premier w żadną osobiście nie był zamieszany, co więcej polityków
        nieudolnych (Alot) i skorumpowanych (Szeremietiew) prędzej czy później się
        pozbywał. Poza tym to był premier, którego dało się lubić czego o Millerze
        nigdy nie można było powiedzieć.
        • Gość: ja Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 15.06.04, 22:50
          wystarczy obejrzeć fotografię obu panów.
        • Gość: wojtek Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 16.06.04, 16:35
          Oczywiście. Jako mandat zaufania w tym kraju wystarczy osobiście nie kraść. O
          tempora, o mores!
    • Gość: Kompot Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.sympatico.ca 16.06.04, 05:54
      A tu jeszcze lepiej:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=9431209&v=2&s=0
      Tak, to fascynujace!
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=7611242&a=7681871
      Skad ten gosc ma tyle czasu na te bzdety?
      • Gość: zinka Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.04, 07:10
        To sobie przeczytajcie!!!!!!!!!!info.onet.pl/936643,11,item.html
    • Gość: Palnick Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą... IP: *.stenaline.com 16.06.04, 08:02
      zniesmaczenia stylem prowadzenia polityki w obecnym sejmie.
      Mam taką nadzieję, bo w przeciwnym wypadku albo to rodzaj obywatelskiej
      pomarańczowej alternatywy albo zidiocenie. Jak można wybierać kogoś, kto nie
      był w stanie samodzielnie, bez Krzaklewskiego, zdecydować nawet o samodzielnym
      podcieraniu się? Ten pajac zepsuł państwo, gospodarkę i finanse publiczne w
      stopniu niewiarygodnym. Czego by nie powiedzieć o Millerze to on miał choć tyle
      przyzwoitości, żeby się podać do dymisji - Buzek nawet tego nie potrafił :)
      • ayran Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. 16.06.04, 08:53
        Gość portalu: Palnick napisał(a):

> Ten pajac zepsuł państwo, gospodarkę i finanse publiczne w
        > stopniu niewiarygodnym.

Potrafiłbyś wskazać dowody na to, że rząd Buzka zepsuł finanse publiczne?
        Dowody, a nie millerowe bredzenie o dziurze budżetowej, którą trzeba było łatać
        przez pierwszy rok rządów? O dowody na psucie państwa i gospodarki na razie nie
        pytam - zacznij od pierwszego zadania, które powinno być łatwiejsze.
        • Gość: Palnick Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. IP: *.stenaline.com 16.06.04, 10:28
          ayran napisał:

> Gość portalu: Palnick napisał(a):
          >
          > > Ten pajac zepsuł państwo, gospodarkę i finanse publiczne w
          > > stopniu niewiarygodnym.
          >
          >
          > Potrafiłbyś wskazać dowody na to, że rząd Buzka zepsuł finanse publiczne?
          > Dowody, a nie millerowe bredzenie o dziurze budżetowej, którą trzeba było
          > łatać przez pierwszy rok rządów? O dowody na psucie państwa i gospodarki na
          > razie nie pytam - zacznij od pierwszego zadania, które powinno być łatwiejsze.
          -------------
          Rozumiem, że z resztą wypowiedzi się zgadzasz ;) a już to kompromituje tego
          mazgaja wystarczająco.
          Jeżeli nie zgadzasz się z tezą o jego szkodnictwie gospodarczym, udowodnij, że
          nie mam racji.
          Pozdr.
          P.

• behemot.to.kot jesteś Palnick szkodnikiem. udowodnij, że... 16.06.04, 11:17
            ...nie mam racji.

> ayran napisał:
            >
            > > Gość portalu: Palnick napisał(a):
            > >
            > > > Ten pajac zepsuł państwo, gospodarkę i finanse publiczne w
            > > > stopniu niewiarygodnym.
            > >
            > >
            > > Potrafiłbyś wskazać dowody na to, że rząd Buzka zepsuł finanse publiczne?
            > > Dowody, a nie millerowe bredzenie o dziurze budżetowej, którą trzeba było
            > > łatać przez pierwszy rok rządów? O dowody na psucie państwa i gospodarki n
            > a
            > > razie nie pytam - zacznij od pierwszego zadania, które powinno być łatwiej
            > sze.
            > -------------
            > Rozumiem, że z resztą wypowiedzi się zgadzasz ;) a już to kompromituje tego
            > mazgaja wystarczająco.
            > Jeżeli nie zgadzasz się z tezą o jego szkodnictwie gospodarczym, udowodnij,
            że
            > nie mam racji.
            > Pozdr.
            > P.
            >
            hehe, dobre
          • ayran Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. 16.06.04, 12:13

> Rozumiem, że z resztą wypowiedzi się zgadzasz ;) a już to kompromituje tego
            > mazgaja wystarczająco.

Jaką resztę masz na myśli? Tę o podcieraniu się itp.? To, że nie mam ochoty
            wdawać się w dywagacje kręcące się w tych okolicach, wcale nie znaczy, że się z
            nimi zgadzam.

> Jeżeli nie zgadzasz się z tezą o jego szkodnictwie gospodarczym, udowodnij,
            że
            > nie mam racji.

Twierdzisz, że każdy Twój bzdurny bluzg na temat dowolnej osoby przestanie być
            prawdą, kiedy się udowodni jego nieprawdziwość?
            • Gość: Palnick Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. IP: *.stenaline.com 16.06.04, 14:26
              ayran napisał:

>
              >
              > > Rozumiem, że z resztą wypowiedzi się zgadzasz ;) a już to kompromituje teg
              > > o mazgaja wystarczająco.
              A.
              > Jaką resztę masz na myśli? Tę o podcieraniu się itp.? To, że nie mam ochoty
              > wdawać się w dywagacje kręcące się w tych okolicach, wcale nie znaczy, że się
              > z nimi zgadzam.
              -------------
              P.
              To są okolice całkowitej nieporadności,charakteru z plasteliny i marionetkowego
              braku samodzielności. Są zaś one niezbicie udowodnione funkcjonowaniem pierdoły
              Buzka na stołku premiera sterowanym zza kulis. Dlatego uciekasz od meritum
              koncentrując się na ozdobnikach :) Nie masz chłopie argumentów w tej sprawie.
              P.
              > > Jeżeli nie zgadzasz się z tezą o jego szkodnictwie gospodarczym, udowodnij
              > > , że nie mam racji.
              -------------
              A.
              > Twierdzisz, że każdy Twój bzdurny bluzg na temat dowolnej osoby przestanie
              > być prawdą, kiedy się udowodni jego nieprawdziwość?
              P.
              Nic podobnego. Twierdzę tylko, że osoba twierdząca, że nie mam racji powinna
              wysilić się na jasne wykazanie mi błędnej oceny. Najlepiej w oparciu o fakty.
              Jeżeli tego nie potrafisz zrobić teza jest prawdziwa :)
              • ayran Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. 16.06.04, 14:51

> Dlatego uciekasz od meritum
                > koncentrując się na ozdobnikach :) Nie masz chłopie argumentów w tej sprawie.

Rozumiem że jesteś dumny ze swoich argumentów, ale niczym ich nie poparłeś,
                poza właśnie tymi "ozdobnikami", z których najwyraźniej również jesteś dumny.
                Mogę z łatwością udowodnić tezę, że rząd Buzka nie doprowadził do załamania
                finansów państwa, a za odwrotność tej tezy w Twoim zestawie "argumentów"
                wziąłem się w pierwszej kolejności dlatego, że mileropochodni właśnie zły stan
                finansów państwa po Buzku określają jako głowne źródło swoich kłopotów.
                Pozostałe dwie Twoje miażdzące tezy mają jeszcze bardziej miałkie podłoże w
                milerowej argumentacji i rozprawić się jest z nimi jeszcze łatwiej.
                A co do pierwszej - jeśli uważasz, że finanse państwa były "załamane" - to na
                podstawie jakich wskaźników?

> Nic podobnego. Twierdzę tylko, że osoba twierdząca, że nie mam racji powinna
                > wysilić się na jasne wykazanie mi błędnej oceny. Najlepiej w oparciu o fakty.
                > Jeżeli tego nie potrafisz zrobić teza jest prawdziwa :)

Jeżeli mówisz, że Buzek zostawił gospodarkę w złym stanie, to powienieneś
                wiedzieć, na jakich konkretach się opierasz. Dyskusja z samymi przymiotnikami
                wspartymi "ozdobnikami" nie ma sensu.
                • Gość: Palnick Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. IP: *.stenaline.com 16.06.04, 15:03
                  1. To nie Buzek z Balcerowiczem schłodzili gospodarkę do stanu hibernacji?
                  2. To nie Buzek zaczął bez przygotowania i sprawdzenia cztery wielkie reformy,
                  po których nastąpił pogrzeb szybkiego wzrostu PKB?
                  2a. Która z tych Buzkowych "reform" sprawdziła się choćby w 70% i która nie
                  pochłania dodatkowych wielkich nakładów na jej gruntowne naprawy?
                  3. To nie Buzek bronił wszystkich swoich aferzystów z rządu do oststniej kropli?
                  4. To nie Bauc - minister finansów u Buzka poinformował, wbrew zaleceniom
                  szefa, o dziurze budżetowej wychodowanej przez to światłe grono?
                  5. To nie Buzek zaczął realizować ze szkodą dla państwa, od etatu sprzątaczki
                  TKM ( twórczo choć bez takiego rozmachu i promowania miernot podtrzymane przez
                  Millera).
                  itd itp. Nie chce mi się nawet stawiac pytań o tego pantoflarza i dupka.
                  • ayran Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. 16.06.04, 15:30

> 1. To nie Buzek z Balcerowiczem schłodzili gospodarkę do stanu hibernacji?

Pojęcie "schłodzenie do stanu hibernacji" to propagandowy kolokwializm. Wzrost
                    PKB wciąż był dodatni, choć powolny, bardzo szybko rosła też wydajność pracy

> 2. To nie Buzek zaczął bez przygotowania i sprawdzenia cztery wielkie
                    reformy,
                    > po których nastąpił pogrzeb szybkiego wzrostu PKB?

Reformy nie miały związku z tempem wzrostu PKB. Jeśli potrafisz ten związek
                    wykazać - czekam z zainteresowaniem

> 2a. Która z tych Buzkowych "reform" sprawdziła się choćby w 70% i która nie
                    > pochłania dodatkowych wielkich nakładów na jej gruntowne naprawy?

A jakie dodatkowe (wielkie) nakłady pochłania reforma administracji? A co
                    konkretnie nie sprawdziło się w reformie edukacji w wersji Handtkego. Co w
                    zakresie finansowym a co w programowym poprawiły "poprawki" Łybackiej? Co
                    kosztuje budżet więcej - Kasy Chorych czy NFZ? Co jest bardziej wydajne?
                    Na jakiej podstawie twierdzisz, że reforma emerytalna udała się w stopniu
                    mniejszym niż 70%?

> 3. To nie Buzek bronił wszystkich swoich aferzystów z rządu do oststniej
                    kropli
                    > ?

Wszystkich z rządu czyli których? Farmus, Szeremietiew bronieni do ostatniej
                    kropli? Kto jeszcze z rządu?

> 4. To nie Bauc - minister finansów u Buzka poinformował, wbrew zaleceniom
                    > szefa, o dziurze budżetowej wychodowanej przez to światłe grono?

Ile wynosił deficyt budżetowy na koniec 2002 roku? Ile na koniec 2003?
                    Czym była "dziura Bauca"? Faktycznym deficytem czy informacją o tym, ile
                    deficyt może wynieść na koniec 2002 roku, jeśli zostaną wprowadzone wszystkie
                    decyzje Sejmu przegłosowane m.in. przez posłów od Millera?

> 5. To nie Buzek zaczął realizować ze szkodą dla państwa, od etatu sprzątaczki
                    > TKM ( twórczo choć bez takiego rozmachu i promowania miernot podtrzymane
                    przez
                    > Millera).

Ile swoich sprzątaczek umieścił Buzek na państwowych etatach?

• Gość: Palnick Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. IP: *.stenaline.com 16.06.04, 16:06
                      ayran napisał:

>
                      > > 1. To nie Buzek z Balcerowiczem schłodzili gospodarkę do stanu hibernacji?
                      ----------
                      A.
                      > Pojęcie "schłodzenie do stanu hibernacji" to propagandowy kolokwializm.
                      > Wzrost PKB wciąż był dodatni, choć powolny, bardzo szybko rosła też wydajność
                      > pracy
                      --------------
                      P.
                      "Wzrost PKB był wciąż dodatni" - to wręcz idiotyzm! Podaj przykład wzrostu
                      ujemnego.
                      Rosła wydajność pracy - to awuesowskia recepta na trwanie w dobrym humorze.
                      Podaj na to dowody.
                      ---------------
                      P.
                      > > 2. To nie Buzek zaczął bez przygotowania i sprawdzenia cztery wielkie
                      > > reformy, po których nastąpił pogrzeb szybkiego wzrostu PKB?
                      ----------
                      A.
                      > Reformy nie miały związku z tempem wzrostu PKB. Jeśli potrafisz ten związek
                      > wykazać - czekam z zainteresowaniem
                      ----------
                      P.
                      Nie miały (a szkoda)w tym sensie, że zostały podjęte w okresie zapaści
                      gospodarczej i spadku PKB (dzięki schładzaniu do stanu hibernacji). Siląc się
                      na takie działania należy je podejmować w okresie koniunktury. Jeżeli potrafisz
                      wykazać, że tak nie jest - czekam na dowody.
                      ------------
                      P.
                      > > 2a. Która z tych Buzkowych "reform" sprawdziła się choćby w 70% i która ni
                      > e
                      > > pochłania dodatkowych wielkich nakładów na jej gruntowne naprawy?
                      -----------
                      A.
                      > A jakie dodatkowe (wielkie) nakłady pochłania reforma administracji?
                      ---
                      P.
                      Czy potrafisz zastosować odpowiedź na pytanie, czy umiesz jedynie znów pytać
                      nie udzielając odpowiedzi ? Czekam więc na konkretną ODPOWIEDŹ :)
                      ---
                      A.
                      > A co konkretnie nie sprawdziło się w reformie edukacji w wersji Handtkego. Co
                      > w zakresie finansowym a co w programowym poprawiły "poprawki" Łybackiej? Co
                      > kosztuje budżet więcej - Kasy Chorych czy NFZ? Co jest bardziej wydajne?
                      > Na jakiej podstawie twierdzisz, że reforma emerytalna udała się w stopniu
                      > mniejszym niż 70%?
                      ---
                      P.
                      Ponawiam obserwację:
                      ---
                      P.
                      > > 3. To nie Buzek bronił wszystkich swoich aferzystów z rządu do ostatniej
                      > kropli?
                      ---
                      A.
                      > Wszystkich z rządu czyli których? Farmus, Szeremietiew bronieni do ostatniej
                      > kropli? Kto jeszcze z rządu?
                      ----
                      P.
                      Z narastającym zdumieniem ponawiam obserwację:
                      ----
                      P.
                      > > 4. To nie Bauc - minister finansów u Buzka poinformował, wbrew zaleceniom
                      > > szefa, o dziurze budżetowej wychodowanej przez to światłe grono?
                      ----
                      A.
                      > Ile wynosił deficyt budżetowy na koniec 2002 roku? Ile na koniec 2003?
                      > Czym była "dziura Bauca"? Faktycznym deficytem czy informacją o tym, ile
                      > deficyt może wynieść na koniec 2002 roku, jeśli zostaną wprowadzone wszystkie
                      > decyzje Sejmu przegłosowane m.in. przez posłów od Millera?
                      ----
                      P.
                      Znów brak odpowiedzi :)Są za to pytania.
                      Diagnoza:
                      Masz 3-5 lat i zadręczasz swoją mamusię właściwymi w tym wieku pytaniami. Są
                      one głupie ale mamusia musi ci na nie odpowiadać, żebyś nie wyrósł na pierdołę
                      taką jak Buzek.
                      Ja nie muszę. Ja oczekuję odpowiedzi, faktów i dowodów.
                      Jak dorośniesz to może porozmawiamy :)
                      ------
                      P.
                      > > 5. To nie Buzek zaczął realizować ze szkodą dla państwa, od etatu sprzątac
                      > zki TKM ( twórczo choć bez takiego rozmachu i promowania miernot podtrzymane
                      > przez Millera).
                      -----------
                      A.
                      >
                      > Ile swoich sprzątaczek umieścił Buzek na państwowych etatach?
                      ---------
                      P.
                      Udowodnij, że nie umieścił ich tam tyle ile było dostępnych etatów, a jak
                      zabrakło to je tworzył?
                      Teraz odpocznij. Mamusia ci trochę poczyta, wszak cała Polska czyta dzieciom
                      codziennie - 20 minut.
                      Udowodnij, że tak nie jest?
                      A teraz podpowiadam Ci następne pytania:

Jak rozmnarzają się dziobaki?
                      Kto był królem Polski w 1323 r?
                      Ile waży kilogram pierza?

Zadaj je mamusi.
                      • behemot.to.kot Palnick! Schopenhauer obok Ciebie to kiep 16.06.04, 16:18
                        spory prowadzisz bezbłędnie: gdy sam używasz jakiegoś chwytu - jest ok, gdy u
                        przeciwnika użyty - znaczy, że przeciwnik idiotą, pięcioletnim dzieciakiem czy
                        kim tam jeszcze. i że z nim dyskutować nie warto. bravo!
                        • Gość: Palnick Re: Palnick! Schopenhauer obok Ciebie to kiep IP: *.stenaline.com 16.06.04, 16:38
                          behemot.to.kot napisał:

> spory prowadzisz bezbłędnie: gdy sam używasz jakiegoś chwytu - jest ok, gdy u
                          > przeciwnika użyty - znaczy, że przeciwnik idiotą, pięcioletnim dzieciakiem
                          czy
                          > kim tam jeszcze. i że z nim dyskutować nie warto. bravo!
                          --------------
                          Drogi kocie,
                          Pozwól, że zadam Ci trzy pytania?
                          Jak tu dyskutować kiedy druga strona zadaje pytania wyłącznie pytania? Może ja
                          też powinienem odpowiadać w ten sposób? - Według mnie to bez sensu.
                          Czy rząd Buzka był najlepszym od 1990? - Moim zdaniem najgorszym, po nim Miller
                          potem Suchocka.
                          Nie powiedziałem, że przeciwnik jest idiotą! Nie dziwię Ci się jednak, że
                          doszedłeś do takiej konstatacji :)
                          Pamiętasz jak Buzek wbrew wszystkiemu utrzymywał na stanowisku tego chorego
                          psychicznie ministra od bezpieki? - Dla mnie to było kompromitujące do bólu.
                      • ayran Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. 16.06.04, 16:19

> "Wzrost PKB był wciąż dodatni" - to wręcz idiotyzm! Podaj przykład wzrostu
                        > ujemnego.

Jeżeli w roku A PKB wynosi 100 a w roku A+1 PKB wynosi 99, to wzrost
                        gospodarczy jest ujemny. Rozumiem, że nie znasz takiego terminu i wyprowadzasz
                        wnioski na podstawie pojęć z języka potocznego.

> "Wzrost PKB był wciąż dodatni" - to wręcz idiotyzm! Podaj przykład wzrostu
                        > ujemnego.
                        > Rosła wydajność pracy - to awuesowskia recepta na trwanie w dobrym humorze.
                        > Podaj na to dowody.

Jeżeli spada zatrudnienie (co nie jest tożsame ze wzrostem bezrobocia) a
                        jednocześnie wzrost gospodarczy jest dodatni, to rośnie wydajność pracy na
                        zatrudnionego. Taka sytuacja ma miejsce u nas od wielu lat. Uważa się na ogół,
                        że w gospodarce o takich rezerwach wydajności jak polska, spadek zatrudnienia
                        może być zachowany przy tempie wzrostu ponad 4% rocznie, pod warunkiem, chyba,
                        że ten wzrost jest generowany przez branże kapitałochłonne.

> Nie miały (a szkoda)w tym sensie, że zostały podjęte w okresie zapaści
                        > gospodarczej i spadku PKB (dzięki schładzaniu do stanu hibernacji).

Rozumiem, że upierasz się, że wzrost gospodarczy w tempie 1% p.a. należy
                        określać jako spadek PKB. Jaka to szkoła ekonomiczna? Określenie "stan
                        hibernacji" to cytat z Macieja Manickiego czy innego wybitnego ekonomisty z sld?

> Nie miały (a szkoda)w tym sensie, że zostały podjęte w okresie zapaści
                        > gospodarczej i spadku PKB (dzięki schładzaniu do stanu hibernacji).

Bardzo proszę. Jeżeli na przykład koszty emerytur i rent są w całości
                        finansowane przez budżet, to reforma systemu potrzebna jest szczególnie w
                        okresie dekoniunktury, bo w przeciwnym razie może zabraknąc środków na wypłaty
                        świadczeń. To samo dotyczy służby zdrowia.

To odpowiedź na kilka pytań - teraz ty odpowiedz choć na jedno moje.

• Gość: Palnick Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. IP: *.stenaline.com 16.06.04, 17:12
                          ayran napisał:

>
                          P.
                          >> "Wzrost PKB był wciąż dodatni" - to wręcz idiotyzm! Podaj przykład wzrostu
                          >> ujemnego.
                          -----
                          A.
                          > Jeżeli w roku A PKB wynosi 100 a w roku A+1 PKB wynosi 99, to wzrost
                          > gospodarczy jest ujemny. Rozumiem, że nie znasz takiego terminu i
                          > wyprowadzasz wnioski na podstawie pojęć z języka potocznego.
                          ------
                          P.
                          PKB, to Produkt Krajowy Brutto. Może on podlegać wzrostowi lub spadkowi. W
                          podanym przez Ciebie przykładzie :), mamy doczynienia ze SPADKIEM PKB. Tak po
                          prostu.
                          Mówimy wówczas, że w roku A+1 nastąpił spadek PKB a nie jego wzrost ujemny.
                          Czy u was w szkole są lekcje logiki / były ?
                          -----
                          P.
                          > > "Wzrost PKB był wciąż dodatni" - to wręcz idiotyzm! Podaj przykład wzrostu
                          > > ujemnego.
                          > > Rosła wydajność pracy - to awuesowskia recepta na trwanie w dobrym humorze.
                          > > Podaj na to dowody.
                          ----------
                          A.
                          > Jeżeli spada zatrudnienie (co nie jest tożsame ze wzrostem bezrobocia) a
                          > jednocześnie wzrost gospodarczy jest dodatni, to rośnie wydajność pracy na
                          > zatrudnionego.
                          --------
                          • ayran Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. 17.06.04, 08:19

> PKB, to Produkt Krajowy Brutto. Może on podlegać wzrostowi lub spadkowi. W
                            > podanym przez Ciebie przykładzie :), mamy doczynienia ze SPADKIEM PKB. Tak po
                            > prostu.

Jasne. Jeżeli w burżuazyjnych podręcznikach ekonomii jest mowa o ujemnym
                            wzroście, to tym gorzej dla nich - burżujów. Jeżeli Milton Friedman używa
                            terminu "negative growth" to należy odebrać mu Nobla z odsetkami.
                            Zapewne należysz do tych, którzy jeżeli w czasie meczu piłkarskiego słyszą
                            słowo "spalony", to chwytają za telefon by wezwac straż pożarną.

> Za Buzka było tak, że od momentu rozpoczęcia skłchładzania aż do stanu
                            > hibernacji minimalny wzrost PKB był kreowany narastaniem bezrobocia.

Mam luki w literaturze ekonomicznej - nie znam mianowicie dzieł zebranych
                            Macieja Manickiego - czy mógłbyś przypomnieć od jakiego poziomu wzrostu PKB
                            zaczyna się "stan hibernacji"? Wiem, ze to pytanie - w moim przypadku rzecz
                            wielce niestosowane, ale może jednak?

> Mówię o spadku PKB z 4,5% po rozpoczęciu schładzania do 1 % wtedy kiedy
                            > operacja przyniosła sukces ekipie Buzka. Był to jej jedyny sukces ekonomiczny
                            > wsparty ostrym wzrostem bezrobocia. Buzek osobiscie nic z tego nie rozumiał i
                            > dalej nie wie o co chodzi.

Jasne. Jeżeli mówisz "spadek PKB" to powinienem wiedzieć, że masz na
                            myśli "spadek tempa wzrostu PKB" - przecież to oczywiste.

> Ja nie jestem z SLD.

O - to tak jak Maciej Manicki.

> Reformy robi się wówczas kiedy są na to pieniądze z wysokiego wzrostu PKB, po
                            > to aby kiedy przyjdzie zapaść (a przyjdzie) było tak jak piszesz wyżej. Co
                            > jednak można wyrazić prócz politowania i wstrętu wobec rządu (Buzka), który
                            > jednocześnie robi wszystko, żeby obniżyć PKB - miejsze dochody budżetu- i
                            > porywa się na cztery! kosztowne i nie sprawdzone reformy. Zwłaszcza reforma
                            > administracji wysysa pieniądze z kasy państwa, bo zamiast powołać 10 regionów
                            z
                            >
                            > 49 województw utworzono 16 województw i ponad 360 powiatów - cholera jasna
                            wie
                            > po co?
                            > Chyba, że chodziło o mnogość etatów dla polityków i zbędnej administracji.

Czyli byłeś zwolennikiem utworzenia 10 regionów a nie - tak jak rząd Buzka - 12
                            województw. Zgadzam się, że system dziesiątkowy jest bardziej praktyczny - na
                            przykłąd łatwiej prowadzić wszystkie obliczenia, ale - tak z ciekawości (znowu
                            pytanie - baaardzo niestosowne) - jaka szóstka spośród obecnych miast
                            wojewódzkich, powinna Twoim zdaniem, utracić swój status?
                            • Gość: Palnick Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. IP: *.stenaline.com 17.06.04, 08:53
                              Palnick napisał:

Zwłaszcza reforma administracji wysysa pieniądze z kasy państwa, bo zamiast
                              powołać 10 regionów z 49 województw utworzono 16 województw i ponad 360
                              powiatów - cholera jasna wie po co?
                              Chyba, że chodziło o mnogość etatów dla polityków i zbędnej administracji.
                              -----------
                              A.
                              Czyli byłeś zwolennikiem utworzenia 10 regionów a nie - tak jak rząd Buzka - 12
                              województw. Zgadzam się, że system dziesiątkowy jest bardziej praktyczny - na
                              przykłąd łatwiej prowadzić wszystkie obliczenia, ale - tak z ciekawości (znowu
                              pytanie - baaardzo niestosowne) - jaka szóstka spośród obecnych miast
                              wojewódzkich, powinna Twoim zdaniem, utracić swój status?
                              ----------
                              P.
                              Problem w rozmowie z Tobą polega również na tym, że nie rozumiesz czytanego
                              przez siebie tekstu. Nie chce mi sie już odnosić do tego co napisałeś poza
                              wyżej cytowanym fragmentem.
                              Jesteś jeszcze jednym jaskrawym przykładem potwierdzającym tezę - "miłość jest
                              ślepa". Ty jesteś związany emocjonalnie z AWS, wolno ci oczywiście ale
                              omawianie faktów związanych z obiektem twojej egzaltacji nie ma sensu. Szanuję
                              twoją fascynację, choć jej zdecydowanie nie popieram. Jak to mówią: "każda
                              potwora znajdzie w końcu amatora" ;)

Wracając do wyżej zamieszczonego tekstu.
                              Byłem i jestem zwolennikiem utrzymania starych 49 województw wraz z
                              nazewnictwem a przeciwnikiem tworzenia powiatów. Oznacza to, że żadne ze
                              starych miast wojewódzkich nie utraciłoby statusu posiadanego przed reformą.
                              Uniknięto by przepychanek dotyczących zastąpienia jednych województw
                              innymi.Spośród tych 49 miast wojewódzkich należało wyznaczyć 10 stolic regionów
                              utworzonych z sąsiadujących ze sobą województw - na przykład: Szczecin, Gdańsk,
                              Olsztyn, Poznań, Łódź, Warszawa, Białystok, Wrocław, Katowice, Kraków - w
                              gruncie rzeczy to sprawa trzeciorzędna.
                              Gminy pozostałyby bez zmian. Nie chodzi mi tu o system dziesiętny ale o
                              efektywność i koszty takiej reformy. Zobacz ile byłoby mniej "organów
                              przedstawicielskich" i urzędów terenowych - zastępów darmozjadów wyciągających
                              rękę po pieniądze z budżetu. Nie byłoby powiatów, z których wiele nie spełnia
                              kryterium samodzielności ekonomicznej i wisi na dotacjach budżetowych.
                              Jestem przekonany, że taki podział administracyjny kraju byłby tańszy i
                              sprawniejszy - choć nie mam zamiaru ci tego udowadniać krok po kroku :)
                              • ayran Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. 17.06.04, 08:59

> Problem w rozmowie z Tobą polega również na tym, że nie rozumiesz czytanego
                                > przez siebie tekstu. Nie chce mi sie już odnosić do tego co napisałeś poza
                                > wyżej cytowanym fragmentem

Aha. A co świadczy o tym, że nie zrozumiałem w tych fragmentach, które byłeś
                                łaskaw pominąc? Na przykład zrozumiałem, że Twoim zdaniem termin "ujemny
                                wzrost" to bzdura - a tymczasem jak jest?

Twoja prpozozycja utworzenia regionów przy utrzymaniu dotychczasowej liczby
                                województw jest niewątpliwie bardzo interesująca - na pewno jej wprowadzenie
                                nie wiązałoby się z żadnymi kosztami, a wręcz przeciwnie - pozwoliłoby mnóstwo
                                zaoszczędzić. Dobrze zrozumiałem?
                                • Gość: Palnick Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. IP: *.stenaline.com 17.06.04, 09:06
                                  ayran napisał:

> Twoja prpozozycja utworzenia regionów przy utrzymaniu dotychczasowej liczby
                                  > województw jest niewątpliwie bardzo interesująca - na pewno jej wprowadzenie
                                  > nie wiązałoby się z żadnymi kosztami, a wręcz przeciwnie - pozwoliłoby
                                  mnóstwo
                                  > zaoszczędzić. Dobrze zrozumiałem?
                                  -----------
                                  Daruj sobie uszczypliwości :) Cieszę się, że znaleźliśmy element co do którego
                                  zgadzamy się bez zastrzeżeń.

• Gość: wojtek Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 16.06.04, 16:44
                    Tak jest! DUPKA!
      • Gość: macant Re: Wybór Buzka - nieudacznika i pierdoły miarą.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 17:10
        Co racja to racja.On po prostu NIGDY nie był premierem.Premierem był
        Krzaklewski, który Go "wpuścił w maliny".A Buzek tak tańczył jak Mu zagrał
        przewodniczący.Co zresztą jest napewno udokumentowane w telewizji.Było co
        najmniej kilka wypowiedzi Buzka w stylu "Nie wiem co zrobię dopiero w póżnych
        godzinach wieczornych spotykam się z Panem przewodniczącym Krzaklewskim. Tak
        mówił dotad dopuki krzaklewski nie zwócił mu uwagi,ze tak wypowiadać sią nie
        można!!
    • zemsta_oslow cytat: "nie patrzę na życie przez pryzmat łóżka" 16.06.04, 09:59
      "Nie patrzę na życie przez pryzmat łóżka. To przy kim zasypiam i przy kim się
      budzę nie ma prawa rzutować na moje poglądy i widzenie świata.
      A tajemnice alkowy zostawiam za jej drzwiami."

Tak. Tylko skąd ja wiem, że S. ma silnie pigmentowanego snickersa, nie lubi
      seksu analnego i woli raczej grzmocić się u kogoś, zamiast zapraszać do
      siebie, bo jak mu się znudzi, to zawsze łatwiej jest wyjści niż kogoś
      przegonić.

• basia.basia o politycznych chwastach:) 16.06.04, 10:03
      Ode mnie

Siewcy

Okazało się, że w niedzielnych wyborach największą w kraju ilość głosów
      otrzymał Jerzy Buzek. Z pewnością wyborcy nie zapomnieli o jego wadach, ale
      spamiętali przede wszystkim przyzwoitość, uczciwość i kulturę byłego premiera.
      Dla wielu osób, które wepchały się do polityki, są to cechy nie do osiągnięcia.
      Nie ten zasiew, nie ta gleba. A na byle jakiej plantacji o chwasty najłatwiej.

TOMASZ DOMALEWSKI
      • Gość: cudna Re: o politycznych chwastach:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 10:06
        > spamiętali przede wszystkim przyzwoitość, uczciwość i kulturę byłego premiera

i piękną, szczupłą sylwetkę...
      • Gość: WOJTEK Re: o politycznych chwastach:) IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 16.06.04, 16:51
        Te wszystkie cechy którymi obdarzyłaś Bużka są potrzebne sędziemu pokoju a nie
        politykowi. On ma byc SKUTECZNY!.A Buzek to polityczny jamochłon. (Zauważ, ze
        napisałem, polityczny nie etyczny)
        • Gość: Kaz Re: o politycznych chwastach:) IP: *.man.czest.pl 18.06.04, 10:18
          Czy można się uznać uczciwym przyjmując stanowisko premiera wcale niemałego
          kraju i zakładając przy tym, że właśnie - jedynie uczciwość(?) i przyzwoitość
          (?) do tego wystarczą?

A wprost: myślę, że Pan Buzek wiedział, że się nie nadaje a mimo to, godził się
          zostać i być premierem. Czy to jest uczciwe?

• zemsta_oslow [...] 16.06.04, 10:27
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • zemsta_oslow [...] 16.06.04, 10:28
      • behemot.to.kot czasem pomaga zimny prysznic, ale dla zemsty_o... 16.06.04, 10:35
        ...już raczej zamknięty zakład pozostaje.
        coś Ty człecze taki niewyżyty? nie wgniatasz klawiatury poniżej poziomu biurka
        w czasie tego chamskiego psioczenia?
    • zemsta_oslow [...] 16.06.04, 10:30
      • Gość: Polak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 14:36
      • Gość: WOJTEK [...] IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 16.06.04, 16:53
        • Gość: Kasia Re: Kataryna robi druta Zycinskiemu IP: *.sympatico.ca 16.06.04, 23:22
          A to Zycinski tam szuka teraz atrakcji?
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=31&w=12214341&v=2&s=0
    • Gość: Lech Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.blaster.pl / 62.233.226.* 16.06.04, 14:46
      Po co ta euforia ,przypominam że w ostatnich wyborach było sporo takich wyników
      a efekt jest wszystkim znany.Wszyscy ci psedopolitycy powinni już dawno trafić
      na śmietnik,i to zarówno lewicowi jak i prawicowi,bo w przeciwnym razie na
      wybory będą chodziły tylko ich rodziny.
      • Gość: Jagnieszek Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.crowley.pl 16.06.04, 15:40
        SLD - totalna porażka! Podziękujcie za to Lesiowi Millerowi he, he.......
    • Gość: Palnick Św. pamięci Gierek dostałby 1/2 wszystkich głosów IP: *.stenaline.com 16.06.04, 16:15
      I co z tego? Gierek nie żyje a Buzek jest skrajnym nieudacznikiem i człowiekiem
      bez honoru i charakteru - galareta na dwóch nogach ;)
      • Gość: wojtek Re: Św. pamięci Gierek dostałby 1/2 wszystkich gł IP: *.unicity.pl / 80.51.254.* 16.06.04, 16:55
        Yes hony:) Dajmy spokój trupom. Nawet tym politycznym. Przekonanych nie
        przekonasz!
      • Gość: jeden z członów Towarzysz Gierek wychował następców! IP: 195.205.230.* 16.06.04, 17:15
        Nie widać ich jakoś pośród zwycięzców.

> I co z tego? Gierek nie żyje a Buzek jest skrajnym nieudacznikiem i
        człowiekiem
        >
        > bez honoru i charakteru - galareta na dwóch nogach ;)

A może któś pamięta jaki wynik osnął towarzysz Gierek w 1989 r?
      • Gość: miki Re: Św. pamięci Gierek dostałby 1/2 wszystkich gł IP: *.dip.t-dialin.net 16.06.04, 21:52
        Czyli,krotko mowiac Palnick.
    • Gość: Kazek Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SL IP: *.p-s-inter.net 16.06.04, 21:27
      No niestety. jak kończył, to nawet nie przekroczył progu wyborczego. Zresztą
      żal mi go, bo jego samego oceniam wyżej, niż całóą tę bande ignorantów z aws. a
      teraz po protu powrócił na nowo. Ludzie maja krótka pamięć. Gierka tez
      wspominaja miło :-((
    • xxxx44 Re: Jeden Buzek dostał prawie 1/3 tego co całe SLD 18.06.04, 00:50
      To świadczy nie o sukcesie Bu. ani o porażce LSD, a o zakręceniu się Elektoratu,
      liderów forum też.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka