Dodaj do ulubionych

Konto internetowe - za i przeciw..

IP: 62.29.134.* 09.09.04, 13:44
Chciałam założyć konto, by odłożyć troszke kasy i... z resztą każdy wie po co
się konto otwiera :) Chodzi o to, że zwykle banki odciągają co miesiąc pewną
kwotę za obsługę konta (ok. 5zł) Podobno inaczej jest z kontami internetowymi
( nie ma tej opłaty) Czy sadzicie, że takie konto jest bezpiecznym i dobrym
sposobem na oszczędności?
Obserwuj wątek
    • netsec Re: Konto internetowe - za i przeciw.. 09.09.04, 14:49
      Gość portalu: Kasick napisał(a):

> Chciałam założyć konto, by odłożyć troszke kasy i... z resztą każdy wie po co
      > się konto otwiera :) Chodzi o to, że zwykle banki odciągają co miesiąc pewną
      > kwotę za obsługę konta (ok. 5zł) Podobno inaczej jest z kontami internetowymi
      > ( nie ma tej opłaty) Czy sadzicie, że takie konto jest bezpiecznym i dobrym
      > sposobem na oszczędności?

Tak i tylko w mBank www.mbank.com.pl
      Tutaj masz demo konta demo.mbank.com.pl/
      a tu info jak takie konto założyć www.mbank.com.pl/zostan_klientem/index.html
      • m.gregor Re: Konto internetowe - za i przeciw.. 09.09.04, 15:03
        A wyjasnij dlaczego tylko mbank? Ja mam w Inteligo i jestem z niego bardzo
        zadowolony.
        • Gość: piecyk gazowy Re: Konto internetowe - za i przeciw.. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.09.04, 15:05
          Też mam Inteligo. Płacę 1 zł/mc za kartę i to wszystko (+ przelewy płatne 1 zł).
          • m.gregor Re: Konto internetowe - za i przeciw.. 09.09.04, 16:53
            A w mbanku przesylaja karty kodow zwykla poczta w kopercie :-) I wszystko widac
            :-D Zadnej zdrapki na kodach czy cos...ROTFL :-D To ja juz wole nasza
            inteligową-zdrapkową karte kodow :-D
            • Gość: west Re: Konto internetowe - za i przeciw.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.04, 20:16
              zaczerniona koperta...
              ja tam nic nie widze
            • Gość: piecyk gazowy Re: Konto internetowe - za i przeciw.. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 09.09.04, 21:27
              Jeszcze podobno VW Bank jest całkiem całkiem, ale Inteligo wygrywa w mniejszych
              miejscowościach, gdzie przeważnie jest PKO BP, a np. nie ma bankomatu BZ WBK
              albo Euronetu i trzeba słono płacić za wybieranie kasy (z "cudzego" bankomatu).

Tak że nie można się opierać na jedynej opinii. Być może mBank będzie
              korzystny, być może nie.
            • netsec Re: Konto internetowe - za i przeciw.. 11.09.04, 23:50
              m.gregor napisał:

> A w mbanku przesylaja karty kodow zwykla poczta w kopercie :-) I wszystko widac
              > :-D Zadnej zdrapki na kodach czy cos...ROTFL :-D To ja juz wole nasza
              > inteligową-zdrapkową karte kodow :-D

Na co Ci ta lista jeśli nie jest aktywna, nawet nie wiadomo do jakiego konta :-)
              Koperta jest nieprzezroczysta i zabezpieczona przed otwarciem.
              Jasne jest, że jeśli będzie naruszona to można poprosić za darmo o kolejną :)
    • netsec Re: Konto internetowe - za i przeciw.. 09.09.04, 15:49
      Kilka porównań.

m2m.banki-internetowe.pl/kontaosobiste/0/1/
    • kasick Czy internetowe konta są bezpieczne? 09.09.04, 22:35
      Nie wiem dlaczego, ale zwykle wychodzę z założenia, że we wszystkim tkwi
      jakiś "haczyk". Dlatego mam pewne wątpliwości. Właśnie wahałam się pomiędzy
      inteligo, a mbankiem. I choć w Łodzi nie narzekam na brak bankomatów... chyba
      zdecyduje się na inteligo (jestem zielona jeśli chodzi o te sprawy - ale PKO BP
      brzmi jakoś pewniej...)
      Dzięki za pomoc :)
      • Gość: west Re: Czy internetowe konta są bezpieczne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 01:32
        mbank otwiera punkty dostępowe z "okienkiem"

łódź nie jest wioską więc może też tam powstanie, a wtedy inteligo straci swoją
        przewage z pko...
      • Gość: piecyk gazowy Re: Czy internetowe konta są bezpieczne? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 10.09.04, 08:18
        mBank jest częścią BRE Banku.

Jeśli decydujesz się na Inteligo, nie daj sobie wcisnąć jakichś tam potwierdzeń
        transakcji SMS-em itp., bo za wszystko się płaci (chyba że sobie czegoś takiego
        życzysz).

Ja płacę jedynie 1 zł/mc za kartę. Jeśli chcesz płacić tyle samo, uważaj, by Ci
        nie wcisnęli jakichś innych opłat. ;-)
        • netsec Re: Czy internetowe konta są bezpieczne? 11.09.04, 23:51
          Gość portalu: piecyk gazowy napisał(a):

> mBank jest częścią BRE Banku.
          >
          > Jeśli decydujesz się na Inteligo, nie daj sobie wcisnąć jakichś tam potwierdzeń
          >
          > transakcji SMS-em itp., bo za wszystko się płaci (chyba że sobie czegoś takiego
          >
          > życzysz).
          >
          > Ja płacę jedynie 1 zł/mc za kartę. Jeśli chcesz płacić tyle samo, uważaj, by Ci
          >
          > nie wcisnęli jakichś innych opłat. ;-)

Co za brednie :-) Zakładałem konto w mBanku i nikt niczego nie wciskał.
          • piecyk.gazowy Re: Czy internetowe konta są bezpieczne? 08.10.04, 11:16
            Jakie brednie? Naucz się czytać!
    • sylwiassss Re: Konto internetowe - za i przeciw.. 10.09.04, 09:56
      Mam konto w Śląskim. I chyba przekonaliście mnie na Inteligo. Chociażby na
      opłaty za prowadzenie konta i przelewy.
    • robiq Re: Konto internetowe - za i przeciw.. 10.09.04, 14:35
      Ja mam w inteligo nie jestem zadowolony. Chcialem wczesniej zalozyc konto w
      mBanku, ale zrezygnowalem, nie spodobalo mi sie to, ze bez prowizji mozna
      wyplacac kase tylko z bankomatow Euronetu, a tych nie jest az tak wiele,
      przynajmniej tam gdzie ja bywam. Bankomat PKO BP znajdzie sie w prawie kazdym
      zakatku Polski, dzieki czemu nie musze placic za wyplate gotowki.
      Nie wiem jak to dokladnie jest, byc moze sie myle, ale z tego co mi sie wydaje
      w przypadku mBanku pieniadze mozna wyplacac tylko z bankomatow, a w przypadku
      Inteligo takze w oddzialach PKO BP.
    • kasick Inteligo - karta z serduchem 10.09.04, 22:19
      Wypełniłam i wysłałam formularz. Potwierdziłam dane telefonicznie ( swoją
      drogą, jeszcze nigdy nie słyszałam, żeby ktoś mówił tak szybko jak ta kobieta
      po drugiej stronie słuchawki - jestem pełna podziwu). Teraz czekam na umowę.
      Wybrałam kartę Visa Electron z Sercem - o ile dobrze zrozumiałam ten wybór nie
      będzie mnie nic kosztował(?) Mnie również dodatkowe oplaty nie pociągają...
      Pozdrawiam!
    • Gość: Ser_Feta Re: Konto internetowe - za i przeciw.. IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 08.10.04, 12:58
      Moja zona ma w vw banku i mowi ze w ofercie standart:
      1.Wszystko free (w tym token, karta, prowadzenie, przelewy), wyplata z
      dowolnego bankomatu free (wieksza od 400 zl)
      2.Oprocentowanie jedne z najwyzszych w kraju (ROR i lokaty)
      3.Czekanie na zalozenie 15-20 dni

www.vwbankdirect.pl/indexlimit.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka