Dodaj do ulubionych

Jak MS się reklamuje...

08.12.04, 16:49

7thguard.net/news.php?id=4277

czy "żenujące" to dobre określenie?
Obserwuj wątek
    • m.gregor Re: Jak MS się reklamuje... 08.12.04, 16:50
      No to juz przegiecie...

P.S.: daj piwo zanim sie zacznie...
    • Gość: piecyk gazowy Re: Jak MS się reklamuje... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 08.12.04, 17:00
      Peyotl podesłał nam informację, że po wpisaniu w Google słowa gentoo, pierwszym
      pokazywanym wynikiem będzie sponsorowana reklama MS z hasłem "Windows tańszy od
      Linuksa". Podobnie - tylko reklama po prawej stronie - stanie się, gdy
      wpiszemy "PLD", "Mandrake" lub "Suse".

U mnie sponsorowane linki się nie pojawiają...
      • oo Re: Jak MS się reklamuje... 08.12.04, 17:11
        Reklama nie pojawia się za każdym razem. Mi za którąś próbą pojawiło się:

Windows tańszy od Linuxa
        Zobacz porównanie systemów.
        Przeczytaj studium przypadku.
        www.microsoft.pl
    • konrad.garus Re: Jak MS się reklamuje... 08.12.04, 17:06
      "Żenujące" to dobre określenie. Albo na ułomność moją/mojej maszyny (bo ja żadnych takich cudów nie widzę), albo na ułomność krzewiciela tych herezji i tych, którzy w to wierzą.
    • broch Re: Jak MS się reklamuje... 08.12.04, 17:21
      google: haslo PLD
      na dwadziescia prob 0 (zero) odwolan do MS
      google: haslo gentoo
      wynik j.w

Wniosek: nalezy rozrozniac miedzy zealots (idiotami) a zwolennikami czegokolwiek.
      Teorie spiskowe sa zalosne.
      pisemko 7thGuard.net (the spirit of the freedom), dowodzi ze faktycznie w
      internecie panuje wolnosc i w zwiazku z tym mozna wypisywac co slina na jezyk
      przyniesie.
      • oo Re: Jak MS się reklamuje... 08.12.04, 17:22
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=18403826&a=18404493
        • broch Re: Jak MS się reklamuje... 08.12.04, 17:36
          rachunek prawdopodobienstwa?
          Rownie dobrze mozna trafic (przy odpowiedniej ilosci prob) na :"How to uninstall
          windows"

Przykro mi ustawilem google w Firefox na odswiezanie co 5s. Zero trafien po
          60-ciu probach.
          • gray Re: Jak MS się reklamuje... 08.12.04, 18:08

żałuję, że nie zrobiłem screenów bo za pierwszym razem wpisując gentoo, pld lub
            suse miałem sponsorowany link MS - może skończył się okres wyświetlania?
            • oo Re: Jak MS się reklamuje... 08.12.04, 18:15
              A być może po prostu im więcej kliknięć, tym rzadziej pojawia się reklama... i żeśmy ją zaklikali :D
            • Gość: Cornolio Re: Jak MS się reklamuje... IP: *.provider.pl / *.provider.pl 08.12.04, 18:19
              Nie ma co robić sensacji. Każdy wykorzystuje internet tak jak mu się podoba i
              tak jak umie.

BTW. Są przecież dobitne przykłady genialnej (czyt. fanatycznej) autokreacji
              również na tym forum ;-)
    • kell99 Re: Jak MS się reklamuje... 08.12.04, 18:59
      nie jest zenujace. jest to tak na prawde bardzo interesujace ile energii zuzywa
      m$ na walke z linuksem (musi im mocno drzazga w ***** przeszkadzac;).
      skoro sponsoruja google, to tylko lepiej dla spolecznosci open source. poza
      tym, linuks nie ma sie czego obawiac, bo raczej potencjalnych klientow nie
      odstrasza (a firmy nie opieraja decyzji o migracji tylko do potencjalnej www
      ktora moga dzieki google zobaczyc)...
      oby tak dalej microsoft! firmy osource nawet nie potrzebuja reklamy;)
      • gray Re: Jak MS się reklamuje... 09.12.04, 18:20

ha, oczywiście, że zaistniały fakt jest dobrym znakiem ponieważ jeszcze raz
        pokazuje, że MS zaczął się z linuksem liczyć - kiedyś wystarczyło, że nie
        uznawał konkurencji, teraz już, jak widać, musi.

żenujący jest natomiast sposób 'walki' jaki MS podjął. nie pierwszy raz z resztą.
        • kell99 Re: Jak MS się reklamuje... 10.12.04, 04:25
          microsoft juz przegral. ich czas przeminal. czas pokaze jak nisko upadna;)
    • gray dla agnostyków 09.12.04, 07:37

kto rano wstaje temu google daje:

gray.1.vg/ms/gentoo.jpg
      gray.1.vg/ms/pld.jpg
      gray.1.vg/ms/suse.jpg

oraz

gray.1.vg/ms/redhat.jpg
      gray.1.vg/ms/aurox.jpg
      gray.1.vg/ms/mandrake.jpg

tyle znalazłem.
      • Gość: Reader Uzywasz systemu "wroga" ?! :D /bt IP: 212.247.232.* 09.12.04, 07:44
        • gray szkoła zapłaciła to używam :-) /nt 09.12.04, 07:46

• maciejpoczta Ja też sobie zrzuciłem... 09.12.04, 09:49
      img25.exs.cx/my.php?loc=img25&image=przechwycenie1gt.jpg
      img25.exs.cx/my.php?loc=img25&image=przechwycenie28ni.jpg
      img86.exs.cx/my.php?loc=img86&image=przechwycenie31pt.jpg
      • kalinowski11 Dobre :) 09.12.04, 10:04
        Jak wpisuję w google "gentoo" przez firefox-a to reklama się pokazuje , jak
        przez I.E. to reklamy niet :) Przypadek ? Pozdrawiam .
      • kell99 Re: Ja też sobie zrzuciłem... 10.12.04, 04:43
        No coz, widac kampania zalezna jest od kraju. Ja np na lokalnej wersji google
        widze 'Suse News' 'Debian News' etc;) Ciekawe kiedy microsoft wykupi reklamy u
        jakiegos spamera;)
    • Gość: art Re: Jak MS się reklamuje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 17:18
      czy sie wyswietla czy nie zalezy jak sie zarzadza kampania w Google AdWords, ale
      swoja droga zapytania typu "gentoo" czyli slowa kluczowe nazw firm
      konkurencyjnych (produktow chyba tez ...?), ktore powoduja wyswietlanie sie
      linka sponsorowanego do firmy, ktora z nia rywalizuje (czyli do M$ a nie do
      jakiejs strony powiazanej z linuxem) jest teoretycznie niedozwolone i niezgodne
      z polityka Google AdWords, nie przytocze linka, ale gdzies to czytalem w sekcji
      o Programach Reklamowych Google. W praktyce czesto sie zdarza, ze Google nie
      widzi jakis naruszen polityki przez jakis czas i link jest, zwlaszcza jesli
      reklama nie jest w jez. ang.
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka