Dodaj do ulubionych

Zbieracz danych

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.11, 13:57
Chcialbym sie zapytac czy w sieci istnieja strony umozliwiajace cos taiego, aby to bylo jak najlepiej zroumiale podam przyklad:

mam osobe, ktora po sieci porusza sie uzywajac czesto swojejo loginu/ksywki/podpisu "Jasiu_666"

przy recznym wyszukiwaniu w google, na forach itd. moge dana osobe, a dokladniej jej wypowiedziu znalezc. Jednak powtarzanie tych czynnosci co jakis czas jest troche meczace a mozliwosci czlowieka gdzies sie koncza.

Wiec moje pytanie czy sa strony gdzie moglbym sobie zdefiniowac np. ze system ma przeszukiwac internet celem zbierania stron, na ktorych wystepuje owy zakres znakow wskazany do sledzenia?
Chcialbym aby dany system mi zebral wszystkie strony w ktorych wystepuje owe slowo a co jakis czas robil raporty czy gdzies pojawilo sie cos nowego, nowy wpis nowa aktywnosc owego sledzonego.

Wiem ze to troche takie dziwne i dziwnie wyglada, nie mam na uwadze kogokolwiek sledzic itp. rzcezy jest mi to po prostu potrzebne celem pewnych badan.

Domyslam sie ze spec sluzby pewnie takie narzedzia posiadaja automatyzujace taka robote, ale wlasnie czy w internecie gdzies cos takiego moze istnieje?
Obserwuj wątek
    • mapmuh Re: Zbieracz danych 24.07.11, 14:31
      google alerts
      • Gość: abw Re: Zbieracz danych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 15:45
        dzieki Ci kolego za pomoc o cos takiego mi chodzilo ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka