Dodaj do ulubionych

Młodziez Wszechpolska wdarła się do siedziby UW

17.01.05, 20:48
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,2494922.html
Sytuacja przypomina Niemcy 1932, najlepiej wytruć te robactwo!!!
Obserwuj wątek
    • leszek.sopot Re: Młodziez Wszechpolska wdarła się do siedziby 17.01.05, 21:04
      Szykuja sie do zamykania na klodki takze innych lokali. Pewnie oszolom ma juz
      ich liste.
      • Gość: oszolom.z.r.maryja Re: Młodziez Wszechpolska wdarła się do siedziby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:37
        ta lista jest dopiero opracowywana
        • leszek.sopot Re: Młodziez Wszechpolska wdarła się do siedziby 17.01.05, 21:40
          Na pierwszym miejscu bedzie "GW"? Chyba duza klodke przygotujecie...
    • Gość: Przeklety ogorek Re: Młodziez Wszechpolska wdarła się do siedziby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:54
      Ostro sie wybory zapowiadają!!!! trzeba kupowac ochraniacze
    • Gość: Ed Re: Faszyści znowu w Gdańsku??? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.01.05, 22:39
      Chyba bez błogosławieństwea dj to się nie odbyło?
      • Gość: arno Re: Faszyści znowu w Gdańsku??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:55
        Faszyzm powrócił na Pomorze. ladnych czasów się doczekaliśmy.
    • Gość: wlodek Re: Młodziez Wszechpolska wdarła się do siedziby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:04
      wytruc robactwo...
      czym TY sie roznisz od nazistów?
      • create Re: Młodziez Wszechpolska wdarła się do siedziby 17.01.05, 23:51
        tym że działa w obronie koniecznej
        • Gość: Ed Re: Bez AZOTOX'u trudno liczyć na sukces :)) IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.01.05, 23:55
          Up!
      • Gość: Platforma Re: Młodziez Wszechpolska wdarła się do siedziby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 12:58
        Walka polityczna jest walką na słowa a nie na pięści. do czego to dojdzie w
        naszym kraju jak bedziemy robić najazdy na lokale innych partii
    • Gość: szatek Nie ma nadziei dla tego kraju :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:22
      faszyści maszerują bezczelnie po ulicach , a liberałów ciaga się po sądach.
      Czuję , że za parę lat zaczną mnie rzymuszać , bym pluł na flagę UE i całował
      stopy jakiegos purpurata :(
      • Gość: artur79 Re: Nie ma nadziei dla tego kraju :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:23
        To już przestało być śmieszne. Ja już się zaczynam bać tego kraju.
        • Gość: szatek Re: Nie ma nadziei dla tego kraju :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 23:59
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=19562392 On temu wszystkiemu
          winien...
    • oszolom.z.radia.maryja zrobimy wam powtórkę z historii rok 68 raz jeszcze 17.01.05, 23:47
      • create już nie wiadomo czy Ty faszysta czy komunista 17.01.05, 23:50
        a może mix?
      • Gość: Ed Re: zrobimy wam powtórkę z historii rok 68 raz je IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 18.01.05, 00:20
        Mylisz się oszoł. Już dawno nie ma ministra Szuby na urzędzie, o ile co kolwiek
        tobie to mówi :))
        Myślę, że tobie, jako absolwentowi niewiadomo jakiej uczelni i niewiadomo
        jakiego prawa - mimo wszystko - stwierdzenie "panta rhei" coś mówi.
        Że też UAM po włączeniu w swe podwoje seminarium tak spsiał :((
        • leszek.sopot Re: zrobimy wam powtórkę z historii rok 68 raz je 18.01.05, 00:43
          Gość portalu: Ed napisał(a):

> Myślę, że tobie, jako absolwentowi niewiadomo jakiej uczelni i niewiadomo
          > jakiego prawa - mimo wszystko - stwierdzenie "panta rhei" coś mówi.

Odpowie tobie, ze nie zna Pana Rhei.
    • wieslaw.rewerski Jedni warci drugich... 18.01.05, 01:39
      To, co zrobiła Młodzież Wszechpolska, jest godne potępienia. Jednak zastanawia
      mnie, dlaczego potępiacie tylko ich. Wygląda to tak, jakbyście akceptowali
      prowokacyjne działanie Młodego Centrum. A przecież można je tylko potępić.
      Oczywiście jeśli prawdziwa jest poniższa relacja dziennikarza:

"Młode Centrum, młodzieżówka UW, zaprosiła dziennikarzy na happening, który
      miał odbyć się pod hasłem "Adoptuj posła Strąka, pomóż nam znaleźć dla niego
      nową ojczyznę, a masz szansę na zapomogę 1600 zł". To aluzja do ostatniej
      propozycji Roberta Strąka (LPR), który chciał, by podwyższyć zapomogę za
      urodzenie dziecka."

Hasło tego "happeningu" było po prostu chamskie. Zadziwia mnie Wasze zbiorowe
      niezauważanie tego. Zadziwia mnie co najmniej tak samo, jak to, do jakiego
      niskiego poziomu spadła Unia Wolności akceptująca takie działania jej
      młodzieżówki...
      • Gość: platformiak Re: Jedni warci drugich... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:01
        ale happening w formie zabawy a zbrojne zajazdy na lokale partii to wielka
        roznica. w tym wypadku MW przekroczyła cieńką czerwoną linie.
        • wieslaw.rewerski Re: Jedni warci drugich... 18.01.05, 16:28
          O tym, że działania MW są godne potępienia pisali wszyscy, ze mną włącznie.
          Dziwię się natomiast, że nikt nie zwrócił uwagi na niedopuszczalność również
          tego, co zamierzyła młodzieżówka UW. Nie żadnego niewinnego happeningu, lecz
          prowokacyjnego działania pod chamskim hasłem.
          • create nieprawda że,Jedni warci drugich... 18.01.05, 17:13
            Poseł Strąk, mógł walczyć o swoje dobra osobiste przed sądem powszechnym, jak
            robią cywilizowani ludzie, a nie napuszczać MW. Więc mówię ani mi ani Tobie, ani
            MW osądzać haseł happeningu i naruszać wolność innych osób w związku z tym.
            Swoje racje można wygłosić w sądzie, na forum itp, ale nie za pomocą siły.

Inną sprawą jest to że dobra osobiste osób publicznych powinne być wg. mnie
            objęte mniejszą ochroną niż obywateli "zwykłych'. Coś za coś chcesz być
            politykiem, rządzić i głosować, przyzwyczaj się do tego że dla jednych jesteś
            "idolem" , ale inne grupy społeczne będą demostrowały swoje niezadowolnie z
            twojej polityki i to dobitnie.
            • wieslaw.rewerski I tyle... 18.01.05, 22:39
              create napisał:

> Poseł Strąk, mógł walczyć o swoje dobra osobiste przed sądem powszechnym, jak
              > robią cywilizowani ludzie, a nie napuszczać MW.

Nie przypuszczam, że poseł Strąk napuszczał MW. Ale to tak na marginesie.

> Więc mówię ani mi ani Tobie, ani
              > MW osądzać haseł happeningu i naruszać wolność innych osób w związku z tym.
              > Swoje racje można wygłosić w sądzie, na forum itp, ale nie za pomocą siły.

Zgadzam się co do oceny MW i raz jeszcze (chyba już trzeci raz) podkreślam, że
              akcja MW jest godna potępienia. Nie zgadzam się natomiast co do tego, że nie
              można ocenić "happeningu" młodzieżówki UW. Dlaczego ocena jednej akcji miałaby
              być dozwolona, a innej nie? Wymierzam więc swoje oceny jednym i drugim.
              Działanie młodzieżówki UW uważam za prowokacyjne i chamskie. I tyle.

> Inną sprawą jest to że dobra osobiste osób publicznych powinne być wg. mnie
              > objęte mniejszą ochroną niż obywateli "zwykłych'. Coś za coś chcesz być
              > politykiem, rządzić i głosować, przyzwyczaj się do tego że dla jednych jesteś
              > "idolem" , ale inne grupy społeczne będą demostrowały swoje niezadowolnie z
              > twojej polityki i to dobitnie.

Zgadzam się co do tego, że osoby publiczne muszą być przygotowane do zetknięcia
              się z ocenami naruszającymi ich dobra osobiste. Nawet w brutalnych formach.
              Taki zawód... Jednak jeśli dochodzi do przekroczenia jakiejś granicy, to
              dlaczego ja - będąc osobą postronną - nie miałbym zauważyć tego i skrytykować
              kogoś, kto tę granicę przekroczył? Przecież tutaj nie poseł Strąk wyraża swoje
              oceny, ale ja - Wiesław Rewerski! A mnie brutalizacja naszej polityki nie
              podoba się. I tyle.
              • create oczywiście mamy prawo oceniać 18.01.05, 22:50
                ale czy nie ciekawi Cie to dlaczego musiałeś powtarzać 3 razy ze wcale nie
                popierasz akcji MW?
                Wydaje sie ze powod tego taki ze w watku oceniającym jeden czyn, czyli najazd
                MW, oceniłeś inny czyn i tym samym automatycznie wydaje sie że usprawiedliwiasz
                czyn pierwszy, szczegolnie ze sa one faktycznie miedzy soba powiazane.
                Jako że Ty rozdzieliłeś kompletnie te dwa czyny potepiając i jednych i drugich,
                Twoja wypowiedź staje się niezrozumiała.
                Rozwiązanie: Wydaje się że dla czystości i przejrzystości wątków, należaloby
                założyć odręby wątek pt np "skandaliczna akcja UW", wtedy w jednym watku moglbys
                ocenić jednych a w drugim drugich

Przepraszam za te logiczne wywody ale tak sobie pomyślałem więc napisałem
                • wieslaw.rewerski Re: oczywiście mamy prawo oceniać 18.01.05, 23:20
                  create napisał:

> ale czy nie ciekawi Cie to dlaczego musiałeś powtarzać 3 razy ze wcale nie
                  > popierasz akcji MW?

Myślałem o tym, ale wytłumaczenie mam inne. Widzisz, ja wysoko oceniam
                  inteligencję osób tu piszących. Również tych, które prezentują się tu jako
                  hołota. Nie wierzę, aby osoba inteligentna miała kłopoty ze zrozumieniem tego,
                  co napisałem. Pod warunkiem jednak, że nie wyznaje pewnego relatywizmu
                  etycznego. Myślę, że w tym jest problem. I nic nie pomogłoby pewnie założenie
                  równoległego wątku dla potępienia drugiej z młodzieżówek występujących w tej
                  historii...

Przy okazji: Goniący Pielęgniarz założył ciekawy wątek nawiązujący do
                  krytykowanego przeze mnie hasła. Jest pod adresem
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=19590581
                  • create Re: oczywiście mamy prawo oceniać 19.01.05, 01:14
                    >Widzisz, ja wysoko oceniam
                    >inteligencję osób tu piszących

Za to należy Ci się pochwała, bo jesteś wyjątkiem, najczęsciej słyszymy że
                    forumowicz, to debil, nie zna się na sprawie a smie zabierać głos. A od kogo to
                    słyszymy?....od drugiego forumowicza
          • platformiak Re: Jedni warci drugich... 18.01.05, 19:24
            Niestety takie panuja obyczają w Polskiej polityce.
            • wieslaw.rewerski Re: Jedni warci drugich... 18.01.05, 22:45
              platformiak napisał:

> Niestety takie panuja obyczają w Polskiej polityce.

Boleję nad tym. Nie zamierzam tonować swoich ocen stosownie do stopnia
              identyfikacji ideowej z nieobyczajnymi politykami. Dlatego potępiam jednych i
              drugich, choć ci z UW są mi bliżsi...
    • Gość: historyk W Niemczech podpalili Raichstag IP: *.chello.pl 18.01.05, 09:12
      U nas są oni dopiero na etapie napadów na lokale partyjne.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: W Niemczech podpalili Raichstag 18.01.05, 09:58
        to nie faszysci podpalili reichstag tylko komunisci z Dimirim Dymitrowem
        późniejszym gensekiem KP Bułgarii na czele
        • Gość: Platformiak Re: W Niemczech podpalili Raichstag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:02
          Kolejna rewizja historii, a II wojne rozpętała Polska atakując na radiostacje w
          Gliwicach
          • oszolom.z.radia.maryja Re: W Niemczech podpalili Raichstag 18.01.05, 21:04
            a to jest wersja wymyślona przez największych zydowskich polonofobów
            • create no to powiedz oszołomku 18.01.05, 22:33
              kto podpalił Reichstag, i skąd bierzesz źródła tak mówiace, z propagandy
              hitlerowskiej??
        • albert.flasz Re: W Niemczech podpalili Raichstag 18.01.05, 13:08
          oszolom.z.radia.maryja napisał:

> to nie faszysci podpalili reichstag tylko komunisci z Dimirim Dymitrowem
          > późniejszym gensekiem KP Bułgarii na czele

Oczywiście, natomiast Rzym podpalili chrześcijanie - wie o tym każdy zdrowo
          myślący i chyba wiadomo co z tą sektą powinno się zrobić, to jest
          logiczne...;)))
        • Gość: Jedi Knight Re: W Niemczech podpalili Raichstag IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:36
          Masz już mundur i opaskę z hackenkreuz`em??
          Pewnie tak.
          Może wojnę Polacy rozpoczęli,bo w to,że komór gazowych w KLAuschwitz nie bylo to pewnie Twoj fundament wiedzy historycznej:-((((((.
        • Gość: pomoc bratnia oszolom popiera nazistowska propagande Goebelsa IP: 68.214.178.* 18.01.05, 22:40
          bo takowa odpowiada profilowi ideologicznemu Radia Maryja I LPR Rydzyka. I ty
          chcesz by dano wam wladze? By trzeba nalotami wolnosc przywracac jak w Berlinie
          w 45 roku? Czys taki naiwny ze swiat nic sie nie nauczyl? Otoz ZYDZI co dzien
          przypominaja o nazizmie i juz takie numery nie uchodza i nawet ty noie
          odwazysz sie otwarcie byc antysemita ani faszysta. JESTES obydwoma!!! I swiat
          to wie o was, hitlera wypierdki!
    • Gość: ?? Wytruć? IP: *.chello.pl 18.01.05, 09:27
      platformiak napisał:

> Sytuacja przypomina Niemcy 1932, najlepiej wytruć te robactwo!!!

Iperytem czy cyklonem B?

Jesteś żałosny w swoim partyjniackim zacietrzewieniu. Nie zauważasz nawet, że
      sam głosisz hasło nazistowskie.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Wytruć? 18.01.05, 09:59
        platfusy znane są z tego ze najpierw piszą co im ślina na język przyniesie a
        potem usiłują myśleć nad tym co już napisali
        • leszek.sopot oszol erudyta! 18.01.05, 13:40
          oszolom.z.radia.maryja napisał:

> platfusy znane są z tego ze najpierw piszą co im ślina na język przyniesie a
          > potem usiłują myśleć nad tym co już napisali

napisal mysliciel:)))
          • albert.flasz Re: oszol erudyta! 18.01.05, 13:48
            leszek.sopot napisał:

> napisal mysliciel:)))

Jaki tam myśliciel - ma zapłacone, to gada!:)
      • Gość: Platformiak Re: Wytruć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 13:03
        to nie sa hasła faszystowskie tylko emocjonalny efekt przeczytania artykulu
    • oja83 Re: Młodziez Wszechpolska wdarła się do siedziby 18.01.05, 12:55
      ależ tak wygląda demokracja(w wersji lprowskiej...)
      czas sie przyzwyczajać
    • gosc.z.korony A WCZORAJ NA FORUM MÓWIONO ŻE LPR... 18.01.05, 14:39
      i Pan Giertych nie mają nic wspólnego z faszyzmem. Wobec tego niech
      przewodniczący Roman Giertych wyciągnie konsekwencje w stosunku do tych
      działaczy Młodzieży Wszechpolskiej, którzy stosowali stricte faszystowskie
      metody politycznej walki!
      • oja83 Re: A WCZORAJ NA FORUM MÓWIONO ŻE LPR... 18.01.05, 15:47
        wyciągnie wnioski...najbardziej zasłużonych awansuje...
        • gosc.z.korony ...a więc faszysta! 18.01.05, 15:49
          • imagistyk S K L E R O Z A ! ! ! 18.01.05, 19:35
            W latach 90-ch bojówki pewnej organizacji napadały na pochody,niszczyły(podpalenie)si edziby pewnej partii politycznej.Już wkrótce ci dobrzy ludzie będą razem z PO i LPR-em rządzić Polską.Platformiaku ! To wszystko Twoi koalicjanci !!!
            • Gość: platformiak Re: S K L E R O Z A ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 20:39
              1 LPR nie ebdzie w koalicji z PO obie partie tego nie chca
              2 partia o ktorej mowisz to pewnie Liga Republikańska ale nie wiem co sie z nią
              dzieje.
              • Gość: jak.babcie.kocham Re: S K L E R O Z A ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 04:54
                Ale Mariusz Kamiński wie na pewno.
                A może Michał Kamiński?..., wszysttko jedno, i tak obaj są z PiS-u.
    • Gość: polak Re: Młodziez Wszechpolska wdarła się do siedziby IP: *.proxy.aol.com 19.01.05, 05:49
      tez nie lubie UW ale zeby od razu wytruc?
      Nieladnie.
      • Gość: platformiak Re: Młodziez Wszechpolska wdarła się do siedziby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 10:14
        dobre....
        • imagistyk NIEWIEDZA ??? 19.01.05, 14:48
          Działacze Ligi Republikańskiej( z wodzusiem Kamińskim na czele ) stanowią zdrowy człon aktywu PiS-u.Gratuluję koalicjanta ! Ale nie zazdroszczę.
          • jak.babcie.kocham Platformie gratulujemy koalicjantów 19.01.05, 14:58
            A wodzóś Kamiński to wielki przyjaciel i wielbiciel generała Pinocheta.

10.01. Londyn - Augusto Pinochet przyjął w areszcie domowym w Wentworth pod
            Londynem gości z Polski: posła AWS-ZChN Michała Kamińskiego, członka KRRiTV
            Marka Jurka i red. naczelnego "Życia" Tomasza Wołka. Wg Kamińskiego, wizyta
            miała rodzinny charakter. Kamiński stwierdził, że "generał Pinochet uchronił
            Chile przed losem Polski, która przez 40 lat była krajem okupowanym".
            www.msz.gov.pl/file_libraries/4 4/5596/SERW0111.doc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka