Dodaj do ulubionych

kto mial dermabrazje ???

IP: *.arkonskie.v.pl 25.02.05, 22:39
pytam Was i pytam ale nikt nie odpowiada a to naprawde pilne, czy ktoras z
Was miala dermabrazje?
Obserwuj wątek
    • Gość: Nitka Re: kto mial dermabrazje ??? IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 23:51
      Ja mialam w zeszlym roku. A co Cie konkretnie interesuje?
      • Gość: jonka Re: kto mial dermabrazje ??? IP: *.arkonskie.v.pl 26.02.05, 12:19
        Przede wszystkim czy to jest bardzo bolesne, jak dlugo po zabiegu Cie bolalo.
        czy mozesz mi powiedziec jak szybko po zabiegu wrocilas do ''normalnego''
        zycia. I co najwazniejsze, czy efekt jest zadowalajacy? Warto bylo?
        Robilas to prywanie czy na kase? Z gory bardzo Ci dziekuje za odpowiedz.
        jestem zdecydowana, wlasciwie mam juz termin ale naprawde bardzo sie boje jak
        to wszystko wyglada - Jonka
        • Gość: Nitka Re: kto mial dermabrazje ??? IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:14
          Robilam prywatnie (Katowice), ale nie placilam sama za to, wiec nie pamietam
          dokladnej sumy (w kazdym razie grubo ponad 1000 zl). Efekt po roku calkiem
          niezly, ale dopiero od 2 miesiecy wygladam jak czlowiek. Po zabiegu goilo sie
          dluugo, bo ponad 2 miesiace, potem przez 3-4 miesiace mialam mocno
          zaczerwieniona twarz, bardzo wrazliwa na wszystkie zmiany czynnikow
          zewnetrznych (wilgotnosc, temperatura, gorace posilki) i kremow do twarzy
          (moglam uzywac tylko bardzo delikatnych, aptecznych lub dla dzieci). Zabieg
          mialam w znieczuleniu ogolnym (narkoza), po przebudzeniu bylam 2 dni w klinice
          na srodkach przeciwbolowych i wtedy nic nie czulam, po powrocie do domu zaczelo
          sie pieklo, bo bolalo tak, ze prawie nie moglam wytrzymac. Bralam po kilka
          tabletek przeciwbolowych dziennie (moj rekord to 9 Ibupromow Max w ciagu
          jednego dnia), ale i tak bolalo. Po tygodniu bylo troche lepiej, przestalo
          bolec po dwoch. Po miesiacu wrocilam do pracy. Ale musialam uzywac bardzo
          silnie kamuflujacych kosmetykow (Kryolan), bo czerwone plamy byly bardzo
          widoczne.
          Ogolnie polecilabym ten zabieg, ale tylko osobom, ktore sa zdesperowane stanem
          swojej skory (np. maja kilkumilimetrowe blizny po tradziku) i nic
          lagodniejszego nie wchodzi w rachube. Ja mialam wyleczony tradzik, ale zostaly
          po nim kratery, na ktore zadne peelingi kosmetyczne i dermatologiczne nie
          zadzialy. Teraz blizny znikly, ale na policzku, tam gdzie mialam najglebsze
          dziury, pozostaly lekkie sledy. Ale uzywam podkladu i jakos sobie radze.
          Chirurg plastyk, ktory robil mi dermabrazje uprzedzal o takich efektach i ze
          nie wszystko zniknie. Ogolnie jestem zadowolona, ale bol faktycznie jest
          ogromny. Jesli jestes gotowa na pozostanie w domu co najmniej miesiac i potem
          ponad pol roku nieslychanie delikatnie traktowac swoja buzie, to zaryzykuj. Ale
          tylko wtedy, gdy dermabrazje zrobi Ci chirurg plastyk, bo zwyklemu
          dermatologowi (czasami zdarza sie, ze lekarze tej specjalnosci robia ten
          zabieg) bym nie zaufala.
          Pozdrawiam
          • Gość: Jonka Re: kto mial dermabrazje ??? IP: *.arkonskie.v.pl 27.02.05, 21:43
            O kurcze !!! Normalnie dziewczyno odechciewa mi sie wszystkiego ! Przede
            wszystkim nie mam mozliwosci na tak dlugo ''wyciac'' sie z zycia... odpada,
            calkowicie odpada. Widzisz kazdy lekarz mowi ze po 2 tyg. juz jest ok ze owszem
            jestes czerwona ale juz mozesz isc do ludzi. O bolu mowia ze minimalnie
            swedzi ... Cholera a tak chcialam to zrobic, ale naprawde ledwo wytrzymuje
            robienie tipsow. Powaznie. Niestety mam spore blizny po tradziku i bardzo
            szerokie pory i to wlasnie chcialm zlikwidowac. Z drugiej storny czeso ,
            niespodziewanie, podrozuje w inne strefy klimatyczne wiec rownie dobrze po
            miesiacu od zabiegu moge wyladowac temp. 30 stopni.. a jak widze trzeba ukinac
            slonca bardzo dlugo. Czylu z tego co piszesz koniec tej calej operacji nastp.
            dopiero po paru miesiacach ... Oj szkoda , naprawde szkoda. Chyba sprobuje cos
            mniej inwazyjnego. Jesli chodzi o lek. to oczwiscie mial mi to robic chirurg
            plastyk. Moze pomyslec o czyms mniej inwazyjnym, ale wiesz te wysztkie kwasy
            owocowe itp nic a nic na mnie nie dzilaja. - pozdrawiam Jonka
            • Gość: Nitka Re: kto mial dermabrazje ??? IP: *.kopnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.05, 00:06
              No coz, przykro mi, ze moja historia Cie zniechecila. Teoretycznie kazdy
              inaczej reaguje na taki zabieg, bo kazdy ma inna zdolnosc do gojenia sie ran (a
              dermabrazja przeciez jest rana), ale nikt Ci nie da gwarancji, ze Tobie sie
              zagoi szybciej. Moim zdaniem raczej nie da sie wrocic do pracy po 2 tygodniach,
              chociazby z tego wzgledu, ze calkowity proces zluszczania naskorka, czyli jego
              wymiany na "swiezy" trwa 4 tygodnie. A po dermabrazji musi sie wytworzyc nowa
              skora. Lekarz, ktory obiecuje tylko dwutygodniowa rekonwalescencje moze ma na
              mysli chodzenie do pracy w opatrunku, albo jakiejs maseczce, bo bez naprawde
              silnych kosmetykow (takich dla charakteryzatorow, profesjonalnych wizazystow)
              przez miesiac nie da sie pokazac ludziom na oczy. A do tego jesli piszesz, ze
              czesto podrozujesz, i to samolotem (suche powietrze na pokladzie!), to
              deermabrazje bym sobie zdecydowanie odpuscila, bo jak powstana przebarwienia,
              to ich nie usuniesz juz nigdy. Rozmawialam z chirurgiem plastykiem wlasnie o
              takich przebarwieniach, ktore ewentualnie moglyby mi sie zrobic po zabiegu, i
              on powiedzial, ze nie zna specjalisty, ktory by sie podjal ich usuniecia :(
              Czyli faktycznie sytuacja musialaby byc beznadziejna, skoro nawet chirurgia
              plastyczna nie wchodzi w rachube...
              Popytaj jeszcze inne osoby po dermabrazji jak ja znosily. Moze niech w klinice
              pozwola Ci sie skontaktowac z innymi pacjentkami, ktore to mialy i wtedy
              dowiesz sie bezposrednio jak zareagowaly na ten zabieg zrobiony przez
              konkretnego chirurga plastyka. Tylko czy sie zgodza (ustawa o ochronie danych
              osobowych)...?
              Decyzja nalezy do Ciebie. Ale lepiej zebys znala wszystkie ewentualnosci,
              prawda?
              Pozdr.
              • Gość: Jonka do Nitki Re: kto mial dermabrazje ??? IP: 62.244.131.* 28.02.05, 12:29
                Naprawde bardzo Ci dziekuje za tyle cennych info. Wiesz, przede wszystki na
                pewno nie zrobie tego o tje porze roku tak jak planowalam. Zdecydowanie
                poczekam do nastep. jesieni i majac tyle czasu poukladam sobie wszytsko tak
                zeby rzeczywiscie moc sie wylaczyc na dluzej. Bardoz dobrze, ze piszesz o tych
                przebarwieniach ktore moga powastac. Dopiero wczoraj weszlam na google
                amerykanskie i tam jest znacznie wiecej info. o zabigu. Nasze prtale to zupelna
                bieda. Poki co chyba .. mikrodermabrazja - pozdrawiam Jonka
          • Gość: maga Re: kto mial dermabrazje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 14:03
            czesc Nitka a gdzie w katowicach miałas dermabrazje i przez jakiego lekarza. ja
            miałam exoderm i nie mam najlepszych efektów tego zabiegu a tez robiłam w
            katowicach. Skóra goiła sie tak samo, jestem 7 miesiecy po zabiegu z tym tylko
            ze moje blizny nie zeszły:(poratuj
    • Gość: nana Re: kto mial dermabrazje ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 15:06
      A czy ktoś robił to na ciele, powiedzmy na udach i pośladkach???taki sam ból??
    • Gość: Kasia Re: kto mial dermabrazje ??? IP: 193.59.95.* 28.02.05, 13:40
      Jestem w trakcie "robienia" mikrodermabrazji, którą łączę z kwasami (50%).
      REWELACJA!!!
      Może zamiast derma spróbujesz mikro??? Myślę, że warto o to podpytać dobrego
      kosmetologa, dermatologa lub kosmetyczki. Ja zdecydowałam się na to w celu
      zlikwidwania plam, zmarszczek i resztek trądziku oraz unormowania skóry. Po 5
      zabiegach mikro i 3 kwasach skóra jest naprawdę piekna!!! A blizna, którą
      mialam na czole (po szyciu) jest znacznie mniejsza! I co ważne te zabiegi nie
      wyłączają Cię z życia codziennego!!!
      Słyszałam też, że na blizny b. dobry jest peeling azjatycki. W tym tygodniu
      wybieram się na taki zabieg na nogi i pośladki, podobno pomaga w zmniejszeniu i
      częściowo likwiduje rozstępy.
      • polojama Re: kto mial dermabrazje ??? 01.03.05, 16:17
        Kasiu, a gdzie robisz te zabiegi? Jeśli w Wwie, to podaj namiary, proszę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka