Dodaj do ulubionych

Telewizja w Mińsku

30.04.05, 18:27
Kanał lokalnej TV ma szansę powstać, ale wcześniej trzeba wiedzieć, czy w
ogóle jest zapotrzebowanie na taką wizyjną ekstrawagancję...
Proszę o wypowiedzi na temat sensu, celów i programu. Mile widziabe osoby,
które już wiedzą, jak się robi dobry program lokalny lub znają się na
sprzęcie TV i obróbce zdjęć filmowych.
/-/redaktor
Obserwuj wątek
    • cudaki Re: Telewizja w Mińsku 04.05.05, 20:55
      Porozmawiaj z prezesem spółdzielni mieszkaniowej. Byłem kiedyś w jego
      towarzystwie i mówił, że byli w Siedlcach wstudio i oglądali TV. Mówił też, że
      tam w TV Siedlce jest jakiś mińszczanin.
      • cudaki Re: Telewizja w Mińsku 20.05.05, 11:53
        Pewnie w Mińsku nie chcą lokalnej TV.
        • piotrmm Re: Telewizja w Mińsku 20.05.05, 14:10
          ale za to są i tacy, którzy by się ucieszyli:) popieram każdą taką inicjatywę,
          dzięki której ma szansę coś sie wydarzyć:)
      • antywarkoczyk Re: Telewizja w Mińsku 25.05.06, 08:51
        cudaki napisał:

> Porozmawiaj z prezesem spółdzielni mieszkaniowej. Byłem kiedyś w jego
        > towarzystwie i mówił, że byli w Siedlcach wstudio i oglądali TV. Mówił też,
        że
        > tam w TV Siedlce jest jakiś mińszczanin.
        Ja juz to przerabiałem i padłem
    • gixera Re: Telewizja w Mińsku 20.05.05, 16:12
      o ile sobie przypominam w Minsku dzialala kiedys jakas lokalna telewizja
      kablowa, pamietam, ze nadawali tylko wieczorem i to w jeden dzien tygodnia,
      zawsze jakis fajny film emitowali, ale BBC to, to nie bylo.
      • cudaki Re: Telewizja w Mińsku 20.05.05, 22:06
        Oczywiście, że była. A tak wogóle to TV kablowa była w Mińsku najpierwsza na
        Mazowszu (poza W-wą)w blokach FUDowskich. Zgadza się był również nadawany
        program lokalny, masz rację jeden raz w tygodniu. Były nawet prowadzone rozmowy
        przez byłego wiceburmistrza Jacka G. z jakąś firmą, ale nazwy jej nie pamiętam.
        Wiem, tak jak już pisałem, że byli w Siedlcach w studio lokalnej TV i ze jakiś
        mińszczanin, który tam pracuje chciał pomagać przy uruchomieniu. Ale więcej wie
        na ten temat prezes spółdzielni mieszkaniowej.
      • elwin73 Re: Telewizja w Mińsku 27.05.05, 09:31
        no i dzis mieliby klopoty z puszczaniem filmow z kaset VHS. poza tym jakosc tych
        filmow pozostawiala wiele do zyczenia.
        • cudaki Re: Telewizja w Mińsku 30.05.05, 13:12
          No niestety filmów z kaset to się nie puszcza, trzeba robić własny program. Tak jak w Łukowie czy Siedlcach, podobno coś już w Sokołowie i Garwolinie robią.
    • 4pouse Re: Telewizja w Mińsku 01.06.05, 20:06
      Mysle, że taka telewizja ma szanse na 'wybicie się'.
      Chociażby dlatego, że w Mińsku trochę osób mieszka.
      Myślę, że dobra oprawa graficzna takiego programu, to pocztąek do sukcesu.
      • cudaki Re: Telewizja w Mińsku 03.06.05, 12:45
        To raczej ktoś miałby szansę "wybicia się" i zyskać w oczach mieszkańców jeżeli pokazywano by co się w mieście dzieje i z dobrej i ze złej strony. Czyli obiektywnie. Najlepiej gdyby to była osoba prywatna, która nie boi się władzy, której nieraz trzeba "dowalić", bo jeżeli będzie to np jakiś biznesmen to władza za krytykę może się - mówiąc delikatnie - zemścić.
        • cudaki Re: Telewizja w Mińsku 03.12.05, 21:31
          no i co z tą telewizją???
          • eszi myślę, że ma szanse 07.12.05, 08:41
            ale ludzie będą oglądali to co ich dotyczy, najlepiej jakieś mińskie afery i
            przekrety.....wyjaśnianie nieporozumień - to ludzi interesuje....a jak zobacza
            w telewizji sąsiada, co okazało się że ukradł drugiemu sąsiadowi wycieraczkę -
            to będzie HIT..... generalnie taka telewizja mogłaby wspierać ludzi w jakiś
            sytuajach - może w ten sposób dałoby się w MM wiele zmienić na lepsze..
    • mtrzaskalska7 Re: Telewizja w Mińsku 25.05.06, 11:44
      Witam, Redaktorze :)

Pomysł z lokalną TV jest super. Pod warunkiem, że nie będą się do niej wtrącać
      władze. I pod warunkiem, że kabel obejmie całe miasto, a nie tyko np. bloki
      jakiejś sp-ni mieszkaniowej. (Tak swoją drogą - kiedy w końcu zostanie
      okablowana "moja" część miasta???)

Nie widziałam telewizji siedleckiej, ale mam okazję dosyć często oglądać TV
      Puławy. Tam program jest nadawany codziennie. O ile pamietam, przez większość
      czasu "lecą" reklamy lokalnych firm, usług, itp. (takie prymitywne, na
      planszach, ale wiele się można dowiedzieć...), a wieczorem nadawane są lokalne
      wiadomości (na żywo, ze studia), sa też felietony i reportaże (robione przez
      reporterów tej telewizji). W sumie takiej "żywej telewizji" jest ok. 2 godz.
      dziennie, wieczorem, w porze dobranocki chyba. Nie ma tam żadnych filmów, bo
      nie o to chodzi. TV Puławy jest w kablu, więc jak ktoś chce oglądać filmy, to
      ma aż przesyt innych stacji. Lokalna telewizja nadaje więc rzeczywiście tylko
      LOKALNE informacje. Krytykuje za głupoty, chwali za mądre rzeczy. Władze miasta
      pewnie czasem się wkurzają, ale generalnie nikomu nie przychodzi do głowy np.
      zamykanie z tego powodu telewizji. Zresztą jest ona NIEZALEŻNA od władz miasta,
      więc...

Pozdrawiam,

Martyna
      • jzp5 Re: Telewizja w Mińsku 26.05.06, 14:32
        Juz niedługo - proszę o cierpliwośc...
        • mtrzaskalska7 Re: Telewizja w Mińsku 29.05.06, 13:28
          > Juz niedługo - proszę o cierpliwośc...

Ale co "niedługo"? Okablowanie całego miasta, czy lokalna TV???

Martyna
        • kami_la Re: Telewizja w Mińsku 31.05.06, 20:47
          Ooooooooooooooooo, nie!
          Już ja widzę tę telewizję Pana Redaktora!
          • mtrzaskalska7 Re: Telewizja w Mińsku 31.05.06, 22:35
            Czekaj, może to nie będzie JEGO telewizja. Chociaż.... Mam nadzieję, że się
            mylisz ;)
            • cudaki Re: Telewizja w Mińsku 20.11.06, 11:35
              Właśnie byłem w Siedlcach i widziałem jak w TV Siedlce (kablówka) tłuką kasę za wybory. Ale jest również wiele innych programów. Program nadawany jest codziennie. Wiem nawet kto to jest ten mińszczanin w TV Siedlce. A u nas cisza dalej.
      • domello Re: Telewizja w Mińsku 18.12.06, 16:58
        Mam tylko nadzieje że NowyDzwon i Co słychać nie będą się tam wtrącać <lol>
        Pozatym pomysł byłby dobry jakby miało się co tam pokazać, kilkanaście lat temu
        było coś takiego (w sieci kablowej) ale skończyło się na tym że kanał upadł.
        A robienie telewizji po to by pokazywać reklamy to mamy już to na innych programach.

Pozdrawiam
        Paweł
        • ilena313 Re: Telewizja w Mińsku 21.01.07, 02:03
          Jeden z tej dawnej kablówki nadal nie spłaca długów, synuś (po zmianie
          nazwiska) właśnie otwiera kebab moze zasponsoruje, albo była żonusia...tego
          gwiazdora pani doktor
          • mirucha_2007 Re: Telewizja w Mińsku 30.01.07, 23:59
            Minsk nasz kochany jeszcze dlugo nie dorośnie do telewizji lokalnej. Po pierwsze
            primo malomiasteczkowy prowincjonalizm nie jest w stanie wykreowac obszaru na
            ktorym mogłoby sie poprawnie zakorzenic takie medium, po drugie primo nie ma
            lokalnie sily merytorycznie zdolnej pociagnąc taki projekt (zarówno redakcyjnie
            jak i technicznie). Mowie to z pelnym niestety przekonaniem majac na szali
            potege lokalnej prasy pisanej, lokalnych serwisow internetowych i lokalnego
            radia ;-)
            Oczywiscie mozemy sobie urzadzac nostalgiczne wycieczki w czasy poczatkow lat
            90-tych i poniedzialkowych prob transmisji w sieci kablowej... ale przyszlo UPC
            i pozamiatało (nawet animowany lokalny kanał informacyjno-reklamowy nie mial
            szans). I tyle. Mińska telewizja (w tradycyjnym rozumieniu telewizji) w
            najblizszym czasie to mrzonka. A w troche odleglejszej perspektywie pewne
            nadzieje MOZE dac coraz bardziej przyspieszający internet. Tylko smiem byc
            sceptykiem, czy ten rynek docenilby to...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka