gajka7 10.03.05, 16:11 Szukam dobrej chinskiej restauracji (restauracji - nie baru!)w Warszawie i sklepu ze specjalami (do) chinskiej kuchni. Pozdrawiam gajka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bigmaciek Re: chinszczyzna 11.03.05, 11:12 Cześć, Sklepy znam dwa: w galerii mokotów jest sklep naprzeciwko supermarketu Hypernova obok sklepu z winami. Jest to jednocześnie bar ale mają dość sporo towaru na sprzedaż. Drugi był (nie wiem czy jeszcze istnieje) na Poznańskiej naprzeciwko tego nowego biurowca przy rogu Koszykowej (jest tam m.in. ambasada RPA). Co do lokali to z przykrością stwierdzam (choć może się mylę bo ne jestem na bieżąco w temacie), że nie ma w tej chwili w Warszawie lokalu z typowo chińską kuchnią. Wszytkie to mieszanki tzw. "orientalne" Kiedyś najbliżej chińsczyzny był Mekong ale go zlikwidowali (jest tam teraz Absynt). Natomiast wiele różnych i sprzecznych opinii słyszałem o Cesarskim Pałacu na rogu Senatorska/Wierzbowa. Może spróbować? Odpowiedz Link Zgłoś
gajka7 Re: chinszczyzna 11.03.05, 15:26 Ja tez slyszalam sprzeczne opinie na temat Cesarskiego Palacu, ale w koncu "de gustibus..." i chyba bede musiala sama przetestowac. Dziekuje i pozdrawiam. gajka Odpowiedz Link Zgłoś
bigmaciek Re: chinszczyzna 14.03.05, 14:32 Napisz jak było. Może tez kiedys skorzystam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: chinszczyzna 17.03.05, 19:39 Polecam: CHINA TOWN Kuchnia: azjatycka, chińska 02-668 Warszawa ul. Pieńkowskiego 2 tel. 857 34 90 Godziny otwarcia: Pon-Pt: 12.00-23.00 Sobota: 12.00-23.00 Niedziela: 12.00-23.00 Typowo chińska restauracja, na ok.150 miejsc. Dwa poziomy, parter i podziemie. Możliwość organizowania bankietów, przyjęć oraz imprez okolicznościowych. Parking: Tak - 10 miejsc Rezerwacja: Tak Tel. komórkowy: 602 261 586 Płatność kartami: Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: chinszczyzna 17.03.05, 21:52 Sklep z chinszczyzna (i nie tylko) jest również w Blue City Odpowiedz Link Zgłoś
tiszinskij Re: chinszczyzna 23.05.05, 19:41 Szukam dobrej chińskiej restauracji w Wawie. Czy tylko CHIŃSKI PAŁAC? pzdr tisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldi Re: chinszczyzna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 05:39 Wszystkie chińskie i wietnamskie(nie barki)tylko restauracje, które odwiedziłem była pseudo azjatycka bo potrawy mają polskie nazwy,nie używają oryginalnych azjatyckich warzyw(chociaż są dostepne w 2 hurtowniach i na stadionie),mało przypraw i sosów .Generalnie wszystko robione pod polski gust.Najlepiej zapytać jakiegoś chińczyka(może zadzwon do ambasady)gdzie jest w W-wie prawdziwa chińska restauracja w ,której chińczycy lubią jeść.Wietnamska prawdziwa kuchnia jest w barach w sektorze wietnamskim przy dworcu Stadion na Pradze.Tam jest kilkanaście barów ze stolami na zewnatrz i różnymi potrawami już gotowymi w pojemnikach( tak samo jak w barach arabskich)mówisz co chcesz i ci podają bo kiepsko znają polski,a wszystkie potrawy robia dla swoich bo tam pracuje ich kilkaset(handluja).Powodzenia w poszukiwaniach Odpowiedz Link Zgłoś
hmmm Re: chinszczyzna 25.05.05, 00:06 Rong Vang, Okopowa 23. byłam, nie żałuję. chińskie, wietnamskie i tajskie - na tajskie trzeba uważac i jak kelner mówi, że ostre, to uwierzyć ;-) potrawy są przygotowywane z oryginalnych składników, bo z tego co wiem firma, do której Rong Vang należy jest ich importerem. klimat - 'Lotos' (sic!) tylko azjatycki. ja lubię. Odpowiedz Link Zgłoś