Dodaj do ulubionych

Uwagi z dzienniczka ucznia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 14:57
Pamiętacie jeszcze podstawówkowe zjawisko wpisywania przez nauczycieli uwag w
dzienniczkach niegrzecznych uczniów??Ja jako wieczna łobuziara dość często
doświadczałam tego typu kary,a najbardziej utkwiła mi w pamięci uwaga pani
katechetki(cudowna kobieta!...):"BIJE DMUCHANYM KILOFEM W GŁOWĘ
KOLEŻANKI"...A Wam zapadły w pamięć jakieś "wybitne" uwagi?
Obserwuj wątek
    • Gość: p@sztet Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 18:56
      ja dostałem w liceum od Pana z WOSu "D..... wazelinuje"
      • Gość: niegrzeczny Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.08.05, 19:15
        "Nosi rurke i plasteline z ktorej pluje na dzieci"

"w dalszym ciagu nosi rurke z ktorej pluje na dzieci"

"Zniszczyl kartke z wierszem kolezance w zwiazku z czym nie nauczyla sie
        wiersza na akademie"

"Bije sie z kolega i lekcewazy uwagi woźnej"
        • Gość: lolek Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.zpin.pl / 80.51.234.* 06.08.05, 17:42
          "Mateusz walczy kijem z nie widzialnym przeciwnikiem"
          • Gość: Maluch Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.devs.futuro.pl 07.08.05, 12:58
            sódma , ósma klasa podstawówki .
            Musiałem napisać oświadczenie na prośbę wychowawczyni .
            :-)
            Nie będę interwesował się biustem koleżanki !!
          • Gość: Emil Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 22:23
            Mi w Gimnazjum doklejali kardtki do zeszytu uwag biłem rekordy szkolne z
            kumplem moim w pierwszym półroczu 20 a u drugim 25 przez trzy lata gimnazjum
            ogulnie 102 uwagi.Dwie były najleprze :Podkłada pani od matematyki pineski pod
            pupe:druga-żucił w panią od matematyki piłką do tenisa;Chciała to jej oddałem a
            że piłka uderzyła w kawe na biurku i wylała się na dziennik to już niemoja
            wina.Pozdro ogulnie dla pani od Matmy może przeczyta to ale niezbyt rozgarnięta
            pani raczej.
            • Gość: martinez Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.08.05, 22:26
              Oj ty to musisz jeszcze popracowac nad ortografia. Chyba te uwagi na nic sie
              nie zdaly
            • Gość: ALEX Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.aster.pl 07.08.05, 22:34
              To TY jesteś człowieku nierozgarnięty! Wróć do podstawówki nauczyć się ortografii. Przestaniesz się ośmieszać na forum...
            • Gość: hana27 Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.czytelnik.pl 09.08.05, 14:37
              Idż po zwrot forsy za szkołę. Tylu błędów nie widziałam nigdzie.
            • margo.pf Emil, no i skutek? jestes nieukiem 31.08.05, 05:23
              Naprawde nie masz czym sie chwalic. Na luz mozna sobie pozwolic gdy ma sie cos
              w glowie.
            • Gość: koko Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.crowley.pl 21.09.05, 15:13
              Ojojoj! A z polskiego co miałeś? Same kłopoty pewnie...
        • Gość: rectal-expander Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.cm-upc.chello.se 07.08.05, 17:44
          hehe...ma pan wiecej takich?
          chetnie poczytam.
        • Gość: Łukasz Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 20:38
          Ja dostałem kiedyś niezłą uwagę,z której miała polewka cała moja rodzina:
          "wrzucił koleżance worek na drzewo z kapciami i śmiał się z tego co uczynił"
          • bazyliszek4 Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 07.08.05, 21:53
            Gość portalu: Łukasz napisał(a):

> Ja dostałem kiedyś niezłą uwagę,z której miała polewka cała moja rodzina:
            > "wrzucił koleżance worek na drzewo z kapciami i śmiał się z tego co uczynił"

gdybym wcześniej wiedział o kapciowych drzewach zaoszczędziłbym sporo pieniędzy
            wydanych w sklepach...
          • Gość: kw Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 22:35
            "kasia gryzie kolege" <dla wyjaśnienia: kolega skrepowal mi rece, drugi złapał
            za nogi, skutecznie unieruchamiając, wiec jedynym sposobem na to, zeby sie
            bronic było pogryzienie; koledzy jako ofiary zadnych uwag nie dostali>

• Gość: Gazrurka Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 21:23
          No to jak wszyscy to i babcia też.
          Historia autentyczna o moim chłopaku. Znamy się od czasów liceum. Plany lekcji
          nam się nie zgadzały, to często zrywał się ze swojej budy i romantycznie
          czatował przed moją. Ach pięknie było .... ale do rzeczy. Otóż chodził do
          typowo męskiego liceum zawodowego gdzie 40 chłopa w klasie rozrabiało ile
          wlezie a nauczyciele nic z tym nie robili. Do czasu kiedy ktoś na lekcji
          podpalił ławkę. Wychowawczyni zwołała nadzwyczajne zebranie - każdy uczeń miał
          przyjść z rodzicem. Komedia: uczniowie pod tablicą, starzy w ławkach a
          nauczycielka recytuje winy z całego semsetru: spalenie ławki, spalenie
          samochodu, pobicie nauczycielki itd itd.. Mój luby słucha tego, patrzy na miny
          rodziców i kona ze śmiechu ! W końcu któraś matka wstaje i mówi, że to
          napewno "ten wysoki" podpalił ławkę, bo się bezczelnie śmieje. Na to
          nauczycielka: nie, to nie on, jego akurat wtedy nie było w szkole !!! I w tym
          momencie o mało nie dostała zawału jego matka - hehehe bo obiecywał jej, że nie
          będzie wagarował.
          Oczywiście uwag też miał pełno:
          Pluje do kolegi - 2 klasa podstawówki
          Wepchnął kolegę do fontanny - 3 klasa podstawówki
    • grzeniow Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 04.08.05, 20:31
      "Strzelil na lekcji z woreczka po sniadaniu"
      "Bawil sie z kolegami w Robin Hooda w klasie po dzwonku na przerwe"
      • Gość: rozek Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 18:04
        "Paweł dusi Andrzeja sznurówka"
        • Gość: atomasz@gazeta.pl Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.76.classcom.pl 07.08.05, 14:39
          Uczeń śmieje się nie na temat
    • Gość: złośliwy Miecio Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.piotrkow.net.pl 04.08.05, 21:59
      "na lekcji wf zaczepiał Pawłowskiego, pluł i kopał go..." (cytuję z pamięci, bo
      zniszczyłem dzienniczek po zakończeniu roku szk. - a szkoda;)) (rok 1988?)
    • Gość: majo Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.promontel.net.pl / *.promontel.net.pl 04.08.05, 23:13
      "Wyrzucił koledze czapkę przez okno i powiedział,że jak kocha to sama wróci"
      • Gość: kokpit2 Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:05
        Gratuluję, Twoja uwaga jest wyśmienita!
        Całe biuro w mojej pracy jest pod wrażeniem!
        • Gość: gość Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 22:26
          "Rzuca granatem na lekcji " gwoli wyjaśnienia był to ćwiczebny granat który
          pokulałem do kolegi w ławce obok
      • Gość: Krysia Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.luftnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.05, 15:13
        Bingo:))))))
      • Gość: bambi7 Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.csk.pl 07.08.05, 19:22
        akurat już to słyszałem kilka razy (więc raczej to nie Twój autentyk)
      • fikus28 Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 31.08.05, 09:52
        Mój ojciec opowiadał o uwadze którą dostał jego kolega z klasy. "Płotka bije
        Ukleję po dzwonku." Tudzież mój kolega musiał wpisać sobie następującą uwagę "
        Bawię Anię".
    • Gość: melisa Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.aster.pl 05.08.05, 02:01
      Ania codziennie się spażnia (nie wiem po dzień dzisiejszy dlaczego nie spóżnia)
      i podaje za każdym razem inny powód. Czy u państwa są ciąłe awarie i choroby?
      • Gość: Galicjant Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.med.cm.kabsi.at 06.08.05, 20:11
        To regionalizm małopolski.
    • Gość: Speedy Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.stat.gov.pl 05.08.05, 10:31
      Mój braciszek przyniósł taką uwagę: "Zbyszek brał udział w bójce, gryzie dzieci"
      • swieta_1 Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 05.08.05, 12:20
        to mojego Młodego- bujając się na krześle, stwarza zagrożenie swojego zdrowia i
        kolegów.
    • Gość: Iwona Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 12:32
      Ja miałam w 4-klasie tak: (od pana z w-fu) "pisze do mnie listy miłosne i przez
      to mam awantury w domu z żoną, prosze zabronic jej zakochiwać się w
      nauczycielach" Gdy moi rodzice to przeczytali to mama powiedziała: rozumiem cie
      kochanie, ten twój nauczyciel to bardzo przystojny mężczyzna. - a tacie szczęka
      z wrażenia opadła na podłogę.
    • yavorius hehe no to moje 05.08.05, 13:45
      "Po dzwonku wiesza się na drzwiach"
      "Psuje przystanek MPK"
      • Gość: fika Re: hehe no to moje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 00:08
        ' uczennica wbiega na lekcje spozniona. Uśmiecha się '
    • Gość: Dory Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.mosar.pl / *.mosar.pl 05.08.05, 13:56
      Ja byłam grzecznym dzieckiem (a może nie tyle grzecznym ile zawsze za takie
      mnie uważano i uwagi dostawał kto inny ;d) wię dostałąm tylko dwie- 13 i 12 lat
      temu i ich nie pamięam :( Ale kiedyś wykradliśmy dziennik i przeczytaliśmy co
      tam o nas pisano ;-) Najbardziej zapadła mi w pamięć uwaga mojej koleżanki
      napisana przez panią od muzyki 'D. śpiewa na lekcji' :> (ale to wredna baba
      była ;-))
      • Gość: sylwuśka Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 14:16
        Z dzienniczka mojego brata(dokładnie nie pamiętam ale było jakoś tak :"na
        lekcji chemmi schował sie w szafie i wydawał nieartykułowane dźwięki po czym
        niespodziewanie wyskoczył z szafy strasząc nauczycielkę.Powiedział że bawi sie
        w ducha".
        Na lekcji matematyki mój kolega przedrzeźniał nauczyciela dostał za to uwagę,
        którą miał pokazać rodzicom, by ci podpisali:"Państwa syn sprawia wrażenie
        niedorozwiniętego.Sugeruję konsultację z psychologiem"
      • ibulka Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 05.08.05, 14:21
        Ja już jestem starą, 25-letnią babą, ale dzieciaki z mojej rodziny przynoszą
        mnóstwo takich uwag, tylko że one są wpisywanie do INDEKSÓW - uczą się w
        gimnazjum i takowe posiadają. A więc.:
        1. Kasia, 14 lat, 2 klasa gimnazjum.:
        "Trzasnęła drzwiami i stworzyła zagrożenie dla pani, której noga znajdowała się
        na linii zamknięcia drzwi..."
        "Jeździ na barana u starszych kolegów i wali głową od czasu do czasu w lampy..."
        2. Hubert, 14 lat, 2 klasa gimnazjum.:
        "Molestuje koleżanki siadając im na kolanach..."
        "Zakopał w kwiatku zdechłą mysz wytwarzając niezdrowe wyziewy w sali..." (pani
        od chemii)
        "Niszczy podłogę bujając się na krzesłach..."
        "Pisze kredą po tablicy..." (cholera, to czym się pisze w dziesiejszych
        czasach?!)
        3. Wojtek, 13 lat, 1 klasa gimnazjum po wakacjach, więc sytuacje jeszcze z
        podstawówki.:
        "Pluje papierkami z rurki po długopisie, naumyślnie celuje w portrety króla
        Jagiełły..." (pani od historii)
        "Rysuje na ścianach damskiej toalety portrety nauczycielki od biologii..."
        "Poproszony o odetkanie zatkanej przez siebie papierem toaletowym toalety,
        przyniósł do szkoły odkurzacz, umieścił jego wlot w sedesie i włączył,
        narażając się na niebezpieczeństwo..." (z tego polewałam przez parę dni :-)))
        --
        Boję się, jakie uwagi będą przynosić moje dzieciaki, które na razie są małe,
        (mają niecały rok i dwa latka), ale za to mam ich aż trójkę... :-))
        • Gość: niegrzeczna Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 14:27
          Wychowawczyni napisała mi kiedyś w dzienniczku (pisownia oryginalna):
          " Córka używa brzydkich słów : kórwa i cholera"
          • Gość: ??? Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.152.45.216.susc.suscom.net 07.08.05, 06:55
            Czyzby Agnieszka Chylinska?

U mnie bylo "syn ziewa na lekcji, prosze o udanie sie do lekarza"
        • yo-wyrocznia Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 05.08.05, 14:30
          To dziwne, bo ja jestem 35-cio letnim młodym człowiekiem... A Ty "starą babą"?!?
          To chyba powinnaś iść albo do psychologa, albo... zmienić kosmetyczkę...

Wracając do tematu, dostałem:
          "Kładzie się na krześle niczym akrobata i rzucapapierkami to w prawo, to w lewo."
          • ibulka Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 05.08.05, 14:34
            Ja to napisałam w żartach, ale widać różnimy się nie tylko wiekiem, ale też
            poczuciem humoru =]
            • yo-wyrocznia Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 05.08.05, 15:50
              A, to zwracam honor... ;-)

--
              Lepiej mieć nadzieję, niż przy niej być.
              • ibulka Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 05.08.05, 16:08
                :-))
        • Gość: dghhjkj Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 14:42
          "Maluje po ławkach bo mówi że się nudzi."
          "Dała koleżance pistolet na slepe naboje i kazała jej strzelić na rozpoczęcie
          roku szkolnego."
          "Śmiała się przez całą lekcję a na koniec powiedziała że nie wie z czego."

z liceum:
          "Patrzy jak piszę na tablicy i wzrokiem wytyka mi błędy" (qrde ja nie jestem
          normalna, ale ta kobieta chyba tez nie była)
          • Gość: ninona Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.kobyla-gora.sdi.tpnet.pl 07.08.05, 17:35
            nieomal sie posikalam. tez jestem belfrem i chyba zaczne pisac takie radosne
            uwagi coby dzieciom na przyszlosc radosnie bylo
          • Gość: Janusz Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 22:16
            No wiesz.... Ona była normalna, ale jak Ty jej wzrokiem wytykałaś błędy, to co
            miała robić?
            A tak naprawdę, to parsknąłem smiechem po przeczytaniu tego. Pozdrawiam
    • nauma Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 05.08.05, 14:52
      Ja kiedyś wściekłem się w podstawówce na kretyna, który kłuł mnie z tyłu
      ołówkiem, odwróciłem się i... mu nabluzgałem. Dostałem uwagę: "na lekcji chemii
      ZAKLĄŁ kolegę". Mama napisała: "miał go zaczarować?"

W IV klasie biłem się na korytarzu i trafiłem do kąta - a miałem jeszcze wtedy
      na fartuszku odznakę "wzorowego ucznia". Po czym miałem uwagę mniej więcej o
      treści:
      "bije się na przerwie i bezczelnie potem pyskuje, że jako wzorowy uczeń nie
      powinien iść do kąta!"
      • toop.toop Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 08.08.05, 15:49
        BUAHAHA! Twoja mama to ma poczucie humoru. Ale swoją drogą ja tez przedrzeźniam
        sie z belframi i moje dzieci mają uwagi w dzienniczku na czerwono od
        nauczyciela, oraz korenspondencję ode mnie na zielono.

przykład: "przyniosę do szkoły 10 zł na bilet do kina" - pismem
        nauczycielki. mój odpis: " na jaki film? jeśli to jest kolejna adaptacja
        lektury to nie wyrażam zgody. chce by mój syn czytał książki a nie je oglądał"
      • Gość: jazz Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.eltronik.net.pl 08.08.05, 19:22
        będę taką mamą!
    • o-mm Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 05.08.05, 15:47
      Uwaga, którą wpisała nam do dziennika pani od polskiego w podstawówce
      "Cała klasa chodzi po klasie i nie zwraca uwagi na moje uwagi"
      • ibulka Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 05.08.05, 16:07
        Hehehehe :-))
      • p-iotr Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 05.08.05, 16:31
        > Uwaga, którą wpisała nam do dziennika pani od polskiego w podstawówce
        > "Cała klasa chodzi po klasie i nie zwraca uwagi na moje uwagi"

Urban legend, moj drogi.
        pzdr
        • dyfre Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 06.08.05, 12:14
          ja dostałem taką od pani od polskiego jest niebezpieczny dla otoczenia
          po przywaliłem koledze który siedzia za mną i ukuł mnie cyrklem w dupe
          • Gość: ninona Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.kobyla-gora.sdi.tpnet.pl 07.08.05, 17:39
            bolalo??
        • Gość: olas Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 11:46
          tak, mi tez ktos mówił ze to własnie u niego było.
      • Gość: magdziak Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 17:40
        Klasa chodzi po klasie i nie zwraca uwagi na moje uwagi w tym stanie nie jestem
        w stanie prowadzic lekcji na mojej lekcji.;)
      • xela Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 06.08.05, 23:05
        to moze ty chodziles ze mna do szkoly? 14tka olsztyn?
      • Gość: Anka Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.ser.netvision.net.il 10.08.05, 15:25
        znam to... czy to nie byl czasem Wrocek, Kozanow, s.p. podstawowka nr 33??
    • zlotoslanos Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 05.08.05, 16:35
      Wszystkie uwagi moje i moich dzieci przebil swiezutko syn kolezanki z
      pracy.Zostala wezwana do szkoly by wyjasnic kto jest takim oslem ojciec czy
      syn. Pod uwaga pani kazala mu przyniesc PODPIS OJCA. Wiec przestraszony (II kl
      szk.p) wycial z gazety kawalek scinka, na ktorym znudzony ojciec cwiczyl
      mechanicznie podpisy w przerwie na reklamy w tv i ten scinek przykleil w
      dzienniczku <lol2>.Mnie wychodzi ,ze kreatywny jest chlopaczek a oslica jest
      pani - kazala podpis ojca? Jest.Pod uwaga? Jest.Wiec o co chodzi?
      • fikus28 Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 31.08.05, 10:03
        Rodziców mojego męża (chodziliśmy do jednej klasy w liceum) wychowawca poprosił
        o kontakt. No i mąż mu przyniósł kontakt...nawet dwugniazdkowy.:)
    • Gość: Pan_Momo Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 17:12
      Autentyk sprzed Wielkanocy:
      "Jacek ma plastikowe jajka i sika wodą na kolegów"
      • transcendencja Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 06.08.05, 00:00
        moja córka przyniosła uwagę "Nie zrobiła zadania dla chętnych" podpisałam:
        widziałam, ubolewam.
        • Gość: rasta Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.crowley.pl 06.08.05, 09:18
          :))))
        • Gość: Yorick Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.adsl.inetia.pl 07.08.05, 12:23
          Robot!
      • Gość: ninona Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.kobyla-gora.sdi.tpnet.pl 07.08.05, 17:41
        no niezly ten Jacek musi byc, kosmita jakis czy co?
    • Gość: eryk Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.chello.pl 05.08.05, 17:55
      haha usmiałem sie (:
      biologica w podstawówce jakies 20 lat temu:L...... z N.... biją mnie na lekcji
      paskiem ...nic jej nie było tylko postawiła przy sprawdzaniu zeszytów kolesiowi
      16 pał od razu i sie wkurzył ściągnał pasek od spodni i powiedział że :on ją
      nauczy...a swoją drogą to ona była trochę walnięta.... pozdro dla Piziola i
      Lewego
      teraz ja już w średniej - polonistka napisała : B.....i wrzucił mi do torebki
      około 600 sztuk numerków z szatni ...ale wymiekłem dopiero jak ona te numerki
      wieszała na wieszakach(: ZASTĘPCZA SALA W ZATNI A STOJAKI BYŁY ZSUNIĘTE DO
      ŚCIANY>>
      • Gość: kasia Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.net-serwis.pl 05.08.05, 18:04
        "Kasia rzuca meblami w kolegów". Poszło chyba o jakąś nogę od krzesła :]
        • Gość: iulekkk Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 22:39
          dostalem podobna uwage w technikum za kopniecie krzesla: "Julian kopie meble"..
    • Gość: bazyliszek Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.chello.pl 05.08.05, 18:08
      "biegał jak opętany z kolegami po ulicy". dostaliśmy to "zespołowo" (kilka
      osób) i "honorowo" (od samego dyra)...
    • Gość: kalaruszek Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.net.pl 05.08.05, 18:35
      "X i Y wchodzą razem do Unii"
      • ibulka Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 05.08.05, 18:44
        Moja chrześniaczka (14 lat) opowiadała, jak to jej kolega dostał uwagę.:
        "XX przywiązał koleżankę do krzesła i się cieszy..."
        :-))
        • Gość: annnula Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.chello.pl 05.08.05, 23:15
          Uwaga nie związana z tematem wątku: zaintrygowało mnie, że Ty (ibulka) masz 25
          lat, a Twoja chrześniaczka 14. Możesz zasokoić moją ciekawość, czyżbyś miała 11
          lat zostająć chrzestną??....
          • majenkir Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 06.08.05, 02:08
            14-latka tez moze isc do chrztu...
            • Gość: annula Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.chello.pl 07.08.05, 14:33
              rzeczywiście, masz rację, podeszłam do tematu zbyt "tradycyjnie"
    • gixera Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 05.08.05, 18:47
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=17795095&a=17996315
      • alpha_a Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 05.08.05, 19:34
        na lekcji z nową nauczycielka kolega cos przeskrobal wiec belferka pyta o
        nazwisko(w wiadomym celu:)pada odp: Marek, ale ja pytam poważnie:
        Marek,odpowiedz albo wpisze ci uwage: Marek, dopiero gdy nauczycielka otworzyla
        dziennik zorientowała sie o co chodzi ale kary nie cofnęla, klasa oczywiscie
        ryczala ze smiechu,czego nie mozna powiedziec o koledze o dosc niefortunnym w
        tym dniu nazwisku
        dodam ze nazywa sie Marek Rafał:) rafal to oczywiscie imie;)
    • Gość: Janek Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 05.08.05, 22:12
      Z okresu przedświątecznego, gdy dzieciaki na technikę przyniosły
      wydmuszki,nauczyciel wpisał jednemu z uczniów do dzienniczka:
      "uczeń bawi się pod ławką jajkami"
    • transcendencja Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 06.08.05, 00:14
      Gość portalu: zuzik_zuzik napisał(a):

> Pamiętacie jeszcze podstawówkowe zjawisko wpisywania przez nauczycieli uwag w
      > dzienniczkach niegrzecznych uczniów??Ja jako wieczna łobuziara dość często
      > doświadczałam tego typu kary,a najbardziej utkwiła mi w pamięci uwaga pani
      > katechetki(cudowna kobieta!...):"BIJE DMUCHANYM KILOFEM W GŁOWĘ
      > KOLEŻANKI"...A Wam zapadły w pamięć jakieś "wybitne" uwagi?
      moja córka przyniosła uwagę w zeszycie do matematyki "Nie zrobiła zadania dla
      chętnych" podpisałam: Widziałam, ubolewam.
    • Gość: maciekm Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.nobo.com.pl / *.toya.net.pl 06.08.05, 00:49
      M... spiewa na lekcji muzyki

M... zakłada majtki od WF na głowe na matematyce
    • Gość: aammm Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 06.08.05, 08:16
      W 82 r. w Liceum mieliśmy godzinną przerwę pomiedzy lekcjami. Gralismy w tym
      czasie na pianinie w stołówce szkolnej. Grać zaden z nas nie umiał więc hałas
      był niesamowity. Pani Dyrektor dwukrotnie zwracała nam uwagę a kiedy po drugim
      razie odwróciła się i zaczęła iśc w stronę swojego gabinetu powiedziałem do
      kolego siedzącego najbliżej instrumentu: Mistrzu graj. Odwóciła się na pięcie i
      wylądowaliśmy w gabinecie Pani Dyrektor. Rzecz skończyła się uwagą pisemną
      jednakową dla wszystkich: Grał na pianinie w stanie wojennym.
      Bo to szczególny czas był i obowiązywały ograniczenia, które Pani Dyrektor
      sobie tak interpretowała, że nie należy naruszać żadnych norm.
      • Gość: of.rez. Przebijam wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 09:26
        Opinia do promocji (podpisałem zapoznanie się z, w aktach WKU):

"Kwestionuje rozkazy wyższych przełozonych, skłonny do samowolnych oddaleń.
        Nadaje się na oficera LWP".

Moi koledzy mieli tę opinię wzbogaconą o "niemoralnie się prowadzi", "skłonny
        do nadużywania alkoholu". Pozostałe elementy opinii bz.

Ach, co to było za życie!

of.rez.
    • Gość: kokpit2 Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:10
      "Uczeń zdemolował skrzynkę z bezpiecznikami"

"Uczeń gra w grę" - uwaga od polonistki!
    • z3r0 Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 06.08.05, 10:40
      "Syn brał udział w związaniu kolegi".
      • ibulka Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 06.08.05, 11:05
        Jedna z ostatnich uwag przed tegorocznymi wakacjami.:
        (mój siostrzeniec Hubert)
        1. "XX wiąże buta pod ławkę przy pomocy cyrkla i ekierki..."
        • czesia-z-butiku Re: Uwagi z dzienniczka ucznia 06.08.05, 11:26
          "brzydko mówi do koleżanek,a mianowicie"spie..j"
      • Gość: Sam_Szatan Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 22:18
        "brał udział w kopaniu Adama" i "brał udział w zamieszkach po lekcjach".
    • Gość: oliwkakrakowska Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 11:44
      "Powiedział, że bił tego drugiego, bo drugi bił tego piwerwszego!"
      • Gość: jalokim Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.05, 14:24
        Wf mieliśmy przed angielskim dlatego nie zawsze zdążyliśmy się przebrać. Uwaga
        pani od angielskiego:
        "Kuba Z. na lekcji języka angielskiego zdjął spodnie."

No a innym razem niechcący:
        "Klasa w Wigilię podpaliła chionkę, gospodarz klasy twierdzi, że niechcący"

Więcj nie pamiętam ale ubaw w szkole był świetny!!! ;-))
      • Gość: Ero Re: Uwagi z dzienniczka ucznia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 14:26
        Pani katechetka zadala nam temat w ksiazce aby go przeczytac, po 15 minutach
        pyta sie (oczywiscie) mnie co bylo w tym temacie.. Odpowiadam ze jakies krzaki
        itp, katechetka na to: "Ale skad wziely sie te krzaki", kolega mi szepnal cos
        do ucha i powiedzialem: "Ewka wypierdziala krzak".. No i wiadomo, uwaga w
        dzinniku (sam musialem sobie ja wpisac): "Powiedzialem ze Ewka wypierdziala
        krzak".. To 1 :P Teraz nastepne: "Eryk wysmarkal sie w husteczke (tak tak, "h",
        hah)i spytal kolezanki czy chce zjesc"..Jeszcze? :P: "Eryk wraz ze Slawkiem
        stwierdzili ze "ku.." znajduje sie w "dupie".."
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka