Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!!

01.10.05, 15:32
    no jak? bo sobie nie radze. nie radze i zapominam o polowie rzeczy, ktore
    mam. niby wszystko poukladane, ale jakis taki rozgardiasz w tej mojej szafie
    panuje:/// moze ktos ma dobry patent na porzadek w sensie przejrzystosc w
    szafie!!!!
    Obserwuj wątek
      • babunowa Re: jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!! 01.10.05, 15:57
        pewnie dobrym sposobem są pojemniki,ale ja mam na razie taki sam problem jak
        Ty;) właśnie robię wielkie porządki w szafie i jak na razie doliczyłam się 89
        bluzek z krótkim rękawkiem...chyba dobrym sposobem jest kupno drugiej
        szafy;)))albo może pokrowców na ubrania i segregowanie zima/lato ;) dzisiaj mam
        nadzieję uda mi się coś wymyślić a propos swojej szafy.
        • joasia.sadowska Re: jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!! 01.10.05, 16:19
          ja mam pojemniki i w szafie mam na razie tylko wiosneno-letnie rzeczy. boje sie
          tych zimowo-jesiennych:(
          doszlam do wnisoku, ze czesc rzeczy oddam chyba pck bo inaczej sie nie ogarne:)
          jedna wielka szafa i komoda i ciagle nie mam miejsca.
      • gosiaqus Re: jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!! 01.10.05, 17:53
        a ja dostrzeglam pewną rozbieżność- w szafie ubrania są idealnie ułożone, pogrupowane tematycznie, wg kolorów, bluzeczki równo poskładane, ale jeśli przytrafi im się wyjść z szafy to lezą na wielkiej kupie na środku pokoju i czekają aż się nimi zajmę
        • miska_malcova Re: jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!! 01.10.05, 18:50
          kurczę, no nie mam problemu z porządkiem w szafie :-) Mam idealny porządek,
          bardzo lubię mieć pięknie poukładane rzeczy, ot takie zboczenie :-)
        • jpar Re: jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!! 01.10.05, 18:55
          ja sprzatam jak juz nic nie moge znalezc, odkrywam kupione i niezlalozone nigdy
          rzeczy, czasem sie dziwie, jak moglam to kupic, oczywiscie po kazdym sprzataniu,
          mam mocne postanowienie, zeby go uchowac, ale to tylko postanowienie, bo w
          pedzie jak sie ubieram nie ma czasu, to wypadnie, tamto przeloze, inne gdzies
          rzuce i tak juz sie wszystko wymieszalo...moja bratowa ma supersystem tylko, ze
          do tego trzeba miejsca duzo, ona ma na to caly pokoj, wszystko wisi na
          wieszakach, malenkie topy, spodnie, spodnice, sukinie, jedynie bielezne trzyma w
          szufladzie, nawet torebki wisza na wieszakach, tez mi sie taki pokoj marzy.
          • schaetzchen Re: jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!! 01.10.05, 20:30
            Marzę o takiej garderobie...
            A póki co radzę sobie w ten sposób, że na wiosnę chowam do pudeł ciuchy zimowe,
            a jesienią letnie. Dzięki temu w szafie jest luźniej i łatwiej utrzymać
            porządek. Mam też osobną szafę na kurtki, płaszcze itp "grubsze" rzeczy.
            • felinecaline Re: jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!! 01.10.05, 22:42
              Nawet nie probuje sobie radzic - wszelkie porzadki to domena mojgo malzona.Kest
              sprawiedliwy podzial pracy: ja tyram i zarabiam forse, on jorzysta z urokow
              emerytry , sprzata, uklada, pierzzee, suszy, rozwiesza i co tam jeszcze - to
              nie moja grzadka cebulek.
        • bodomlake Re: jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!! 02.10.05, 17:40
          gosiaqus napisała:

> a ja dostrzeglam pewną rozbieżność- w szafie ubrania są idealnie ułożone,
          pogru
          > powane tematycznie, wg kolorów, bluzeczki równo poskładane, ale jeśli
          przytrafi
          > im się wyjść z szafy to lezą na wielkiej kupie na środku pokoju i czekają aż
          s
          > ię nimi zajmę

dokładnie jak u mnie...
      • aniabe13 Re: jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!! 01.10.05, 23:56
        Odkąd mam garderobę problem zniknął. Okazało się, że więcej miejsca
        przynajmniej u mnie rozwiązało sprawę. Poza tym dość często robię generalne
        porządki.
        • joasia.sadowska Re: jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!! 02.10.05, 10:00
          czyli faktycznie jedynym wyjsciem jest garderoba. dobrze, ze w przyszlym domu
          jest przeznaczone na nia miejsce:)))))))))))))))))moze wreszcie bede wiedziala
          co mam w szafie:)
          • miska_malcova Re: jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!! 02.10.05, 10:32
            ja mam ogromną szafę na szerokość całej ściany. Jakieś 5 metrów :-)
            • joasia.sadowska Re: jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!! 02.10.05, 13:35
              no to prawie garderoba:).
              • veterinario Re: jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!! 02.10.05, 16:05
                Ja mam pięterko dla ubrań letnich i pięterko dla zimowych. Ostatnio zrobiłam
                remanent i zostalomi tulko kilka rzeczy letnich. Reszta poszła dla Cartitasu :)
                • prostytutka81 Re: jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!! 03.10.05, 16:57
                  nie radze sobie..ubrania wylewaja mi sie z wiecznie otwartej szafy
                  (gigantycznej) leza na wszystkich krzeslach, tworza stosiki na podlodze,
                  zalegaja na lozku kiedy nie spie..za miesiac wyprowadzam sie na wlasne smieci
                  bede miala garderobe i licze ze wtedy cos sie zmieni w moim zyciu..
      • tralalumpek Re: jak radzicie sobie z balaganem w szafie!!!! 03.10.05, 17:13
        * na wieszakach wisza:
        - bluzki
        - spodnie
        - marynarki
        - spodnice
        - paski
        - suknie
        - kurtki
        - plaszcze
        * na polkach leza:
        - swetry
        - t-shirty
        * w szufladach:
        - bielizna: majtki, biustonosze
        - ponczochy, skarpety, rajstopy
        - pizamy
        - apaszki, szaliki, pashminy

nie lubie sprzatac po sobie czyli nie mam balaganu w szafie zeby potem nie
        sprzatac, nie lubie tez kiedy "marysia" uklada w szafie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka