Dodaj do ulubionych

MON znalazł powód formalny. Wolińska bez emeryt...

10.01.06, 20:00
Nieslusznie wyplacone pieniadze powinna zwrocic .
Obserwuj wątek
    • toberson wszystkich czerwonych zdrajcow wygonic z Polski!! 10.01.06, 20:01
      • franjo6 Re: wszystkich czerwonych zdrajcow wygonic z Pol 10.01.06, 20:16
        Ile pieniędzy miałby budżet gdyby poodbierano renty i emerytury tym wszystkim
        SB-ekom,UB-ekom i milicjantom.
      • kropek_oxford I sadzic ich, piszac na Berdyczow? A pojdz ty po 10.01.06, 20:17
        rozum do glowy...
    • ekumeniczny nieCHRZESCJANIE a rownosc wobec prawa 10.01.06, 20:19
      nieCHRZESCJANIE wprowadzili podczas rewolucji we Francji zasade rownosci wobec
      prawa. Dlaczego obecnie swojej wlasnej zasady nie honoruja?
      Prawo powinno byc rowne dla Rywina, Wolinskiej, Michnika (tego ze Szwecji nie z
      wyborczej), Morela, Bagsika, Gasiorowskiego i Chrzescjan. Dlaczego
      Chrzescjanin za kradziez cukierka idzie na dwa lata do wiezienia a
      nieCHRZESCJANIN za kradziez milionow zostaje nazwany przez "wolna prase" "high
      flyer"? Dlaczego ten co "przesluchuje" w taki sposob ze tysiace
      przesluchiwanych umiera z zadanych ran pobiera emeryture a robotnik fabryczny
      ktory stracil zdrowie w wyniku powtarzalnch czynnosci spi na ulicy? Boze kiedy
      faryzeusze przestana rzadzic? Przeciez jestes Bogiem sprawiedliwym, JAK DLUGO
      BEDZIESZ CZEKAL BOZE?
      • kropek_oxford Splyn, niechrzescijaninie, judzic gdzie indziej:)) 10.01.06, 20:21

• boog2006 Ja jestem przez duże "B" 10.01.06, 20:34
        Do końca XXI wieku.
    • kropek_oxford A ja po raz kolejny zadam pytanie: a jakim CUDEM 10.01.06, 20:20
      dopiero Radek zauwazyl, ze Wolinska NIE MIALA PRAWA DO EMERYTURY nawet wg.
      prawa PRL-u z BRAKU WYSLUGI LAT? Kto ja chronil, jakby te niespelna (i to
      dzisiaj)300 funtow miesiecznie wielka roznice nawet brytyjskim emerytom robilo?
      I czemu tekst GW brzmi, jakby bylo im baby zal, a MON sie "czepial"?
      • hawranekslonko Re: A ja po raz kolejny zadam pytanie: a jakim CU 10.01.06, 20:30
        Rozumu i Tolerancji.
    • tad9 No proszę, przez 16 lat się nie dało, .... 10.01.06, 20:26
      .. i nagle się dało.
      Chmmmmmmmm.
    • znajomykrulika Re: MON znalazł powód formalny. Wolińska bez emer 10.01.06, 20:26
      Takim cudem, że jakby Radek chwilę pomyślał i sięgnął do ówczesnych przepisów
      to by tam zanalazł, że wtedy konieczna wysługa lat do uzyskania świadczeń
      emerytalnych wynosiła 10 lat służby. Ot i całe odkrycie Radka.
      • venus99 Re: MON znalazł powód formalny. Wolińska bez emer 10.01.06, 20:50
        nie maltretuj tego biednego brytyjczyka dowodzącego polską armią.i tak żołd ma
        niewielki.
    • jasiek.pl Czy to jest sukces? 10.01.06, 20:37
      Mądra i słuszna decyzja!. Tylko dlaczego tak póżno? Niech odpowiedzą na to ci
      którzy w kolejnych rządach reprezentowali prawicę. Reprezentowali tych
      wszystkich którzy byli represjonowani i gineli za demokrację. Lecz moi koledzy
      z Solidarności pamiętali o tym żeby najpierw załatwić sobie tzw. renty i
      odszkodowania za dni,miesiące lub lata spędzone w PRLu. Nazwisk nie wymieniam
      bo jak mówią "nie ruszaj g..wna bo śmierdzi". Wysyłanie teraz "listów gończych"
      za trupami politycznymi, starcami, chęć ich sądzenia i skazania wyzwala w
      poszukujących jakieś zwierzęce instynkty. Jaka radość z tego że wykończymy
      teraz kumpli Stalina. Czyli tych ze stanu wojennego "obrobimy" może za 20 lat.
      Igrzyska za wszelką cenę. Bo poszukiwana/y w wieku 85-90 lat już dawno
      wykupił "bilet lotniczy" bez prawa powrotu do miejsca zamieszkania.

• boog2006 Ja jestem przez duże "B" 10.01.06, 20:37
      Uważam, że agenta "kropek.oxford" należy ignorować.
      Pomijać jak powietrze.
      (inna sprawa, że zatrute)
    • omikron22 Re: MON znalazł powód formalny. Wolińska bez emer 10.01.06, 21:19
      Brak wymaganej wysługi lat nie jest usterką formalną lecz materialną. Tytuł
      notatki jest bez sensu.
      • scyg Re: MON znalazł powód formalny. Wolińska bez emer 10.01.06, 21:23
        Być może w rozumieniu prawniczym, które generalnie się do rzeczywistości ma jak
        pięść do nosa. W potocznym znaczeniu jest to sprawa formalna, czyli urzędowa.
    • ziuta38 Re: MON znalazł powód formalny. Wolińska bez emer 10.01.06, 21:34
      szkoda ze musimy uzywac kruczkow prawnych do odebrania ubekom
      emerytury,zamiast grupowo pozbawic ich tych swiadczen,bez wzgledu
      na narodowosc,staz,pozycje.
    • mobileinmobili Pani Wolinska odwola sie do Trybunalu Europejskieg 10.01.06, 21:41
      poniewaz ta decyzja ma charakter polityczny i typowo antysemicki. Nie mozna zmieniac decyzji administracyjnych na podstwie odwet politycznego. To ze GB nie wydala ekstradycji pani Wolinskiej, dowodzi, ze w Polsce w tym zakresie panuje odwetowa nagonka na wybitnych komunistow i Budowniczych Polski Ludowej.
      • asso1 Re: Pani Wolinska odwola sie do Trybunalu Europej 10.01.06, 21:52
        A jak się nawet uda jej tę emeryturę odebrać, to trzeba jej będzie płacić z
        zaopatrzenia powszechnego. Zamiast 1500 (ale fortuna!) może 1200 lub 1300. Oto
        miara "sukcesu" małych ludzi z IPNu. A raczej z PISu. Tylko tak dalej!
        • mysz_polna5 Re: Pani Wolinska odwola sie do Trybunalu Europej 11.01.06, 01:13
          asso1 napisał:

> A jak się nawet uda jej tę emeryturę odebrać, to trzeba jej będzie płacić z
          > zaopatrzenia powszechnego. Zamiast 1500 (ale fortuna!) może 1200 lub 1300.
          Oto
          > miara "sukcesu" małych ludzi z IPNu. A raczej z PISu. Tylko tak dalej!

Do emerytury pozostalo mnie trooooooooooooooooche lat, wiec w temacie nie
          jestem oblatana.
          Ale, wg powyzszego artykulu, Wolinskiej nie nalezala sie emerytura, bo nie
          miala wypracowanych lat pracy, a konkretnie zabraklo jej 9 m-cy. Wiec o czym ty
          piszesz? Czy 'zaopatrzenie powszechne', to tez forma emerytury, wypacana nawet
          jak sie nie ma wymaganego stazu pracy?
          A moze ze zlosci na PiS padlo ci na mozg, i cos tam bredzisz, aby bredzic? Nie
          rozumiem!

To nie wina Wolinskiej, ze dostaje emeryture, ale decydentow, ktorzy ja
          przyznali! I oni powinni ponosic odpowiedzialnosc, za to bezprawie.
          • silesius.monachijski Re: Pani Wolinska odwola sie do Trybunalu Europej 11.01.06, 01:38
            donry wieczor Myszo

a czy decydenci jeszcze zyja? a jezeli nie, to panstwo wydalo "kupe" kasy

mysz_polna5 napisała:

> asso1 napisał:
            >
            > > A jak się nawet uda jej tę emeryturę odebrać, to trzeba jej będzie płacić
            > z
            > > zaopatrzenia powszechnego. Zamiast 1500 (ale fortuna!) może 1200 lub 1300
            > .
            > Oto
            > > miara "sukcesu" małych ludzi z IPNu. A raczej z PISu. Tylko tak dalej!
            >
            >
            > Do emerytury pozostalo mnie trooooooooooooooooche lat, wiec w temacie nie
            > jestem oblatana.
            > Ale, wg powyzszego artykulu, Wolinskiej nie nalezala sie emerytura, bo nie
            > miala wypracowanych lat pracy, a konkretnie zabraklo jej 9 m-cy. Wiec o czym
            ty
            >
            > piszesz? Czy 'zaopatrzenie powszechne', to tez forma emerytury, wypacana
            nawet
            > jak sie nie ma wymaganego stazu pracy?
            > A moze ze zlosci na PiS padlo ci na mozg, i cos tam bredzisz, aby bredzic?
            Nie
            > rozumiem!
            >
            > To nie wina Wolinskiej, ze dostaje emeryture, ale decydentow, ktorzy ja
            > przyznali! I oni powinni ponosic odpowiedzialnosc, za to bezprawie.
            • mysz_polna5 Re: Pani Wolinska odwola sie do Trybunalu Europej 11.01.06, 01:45
              silesius.monachijski napisał:

> donry wieczor Myszo
              >
              > a czy decydenci jeszcze zyja? a jezeli nie, to panstwo wydalo "kupe" kasy

Nie mam pojecia!
              A nawet jesli zyja, to jak zwykle winnych /czyt. odpowiedzialnych/sie nie
              znajdzie.

• silesius.monachijski Re: Pani Wolinska odwola sie do Trybunalu Europej 11.01.06, 02:02
                i tu masz racje; a moze to tez pogrobowcy tzw. "zydokomuny"; wtedy lepiej ich
                nie ruszac, bo okrzykna nas antysemitami (zreszta to koronny "argument"
                wolinskiej; nie chce sie stawic przed polskim sadem, bo - jako zydowka -
                olbawia sie antysemityzmu); eh, ten pozytywny rasizm; wystarczy powiedziec, ze
                jest sie zydem, i bezkarnosc pewna; zenada

mysz_polna5 napisała:

> silesius.monachijski napisał:
                >
                > > donry wieczor Myszo
                > >
                > > a czy decydenci jeszcze zyja? a jezeli nie, to panstwo wydalo "kupe" kasy
                >
                >
                >
                > Nie mam pojecia!
                > A nawet jesli zyja, to jak zwykle winnych /czyt. odpowiedzialnych/sie nie
                > znajdzie.
                >
                >
                >
      • ciotka_zenobia [...] 10.01.06, 23:12
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • mobileinmobili Wyplaccie komunistom polskim renty z 10.01.06, 23:32
          prywatyzowanego majatku narodwego, kiedy przezeracie nasze huty, kopalnie, stocznie, kto to wybudowal?? Ameryka?? jakie wy w ogole macie prawo do dysponowania wspolna wlasnoscia narodu polskiego, kiedy rozdajecie grunty i polskie technologie za psie grosze. Wy nieuki, nawet nie umiecie liczyc, za jakie nedzne pieniadze sprzedaliscie cala Polske. Huta Warszawa, warta wg. ocen zachodnich 3-4 mld$ poszla za "jedyne" 30 milonow, takie robicie interesy na majatku komunistow i calego polskiego narodu.
          Terz bedziecie redukowac renty i emerytury, tym ktorym zawdzieczacie wyksztalcenie, chleb i awans spoleczny, szmaciaki wsiowe.
      • kropek_oxford Czlowieku! Wlk. Brytania NIE MOZE wydac swoich 10.01.06, 23:17
        obywateli (choc moze ich sadzic u siebie za zbrodnie popelnione gdzie indziej -
        na mocy tzw. przekazania scigania). To analogiczne prawo do polskiego: polska
        Konstytucja TEZ zabrania ekstradycji polskich obywateli. Wolinska juz dawna
        moglaby byc osadzona i skazana w UK (wcale nie mniejszy wyrok; watazka Afganski
        za tortury w Afganistanie dostal niedawno 20 lat), gdyby Polsce istotnie na jej
        skazaniu zalezalo. Ale...chyba bylo jak z ta emerytura:(
    • t-800 Re: MON znalazł powód formalny. Wolińska bez emer 10.01.06, 21:49
      Kolejny antysemicki atak!!!
    • silesius.monachijski caly temat wczesniejszy z forum zdjeli; cenzura gw 10.01.06, 22:56
      katolik_polski1 napisał:

> Nieslusznie wyplacone pieniadze powinna zwrocic .
      • aktsieta Re: caly temat wczesniejszy z forum zdjeli; cenzu 10.01.06, 23:17
        z odsetkami,i do pierdla za wyłudzenie
        • silesius.monachijski Re: caly temat wczesniejszy z forum zdjeli; cenzu 10.01.06, 23:35
          sprobuj wsadzic byla zone zbrodniarza tow.Jozwiaka, a obecna emerytowanego
          profesora do pierdla; szans nie masz; baczko zawsze ja wybroni; broni - tych
          lajdakow - pochodzenie; i na to nie ma bata, rasizm pozytywny

aktsieta napisała:

> z odsetkami,i do pierdla za wyłudzenie
          >
    • ziuta38 Re: MON znalazł powód formalny. Wolińska bez emer 11.01.06, 00:55
      beknac powinien tez ten ktory
      zatwierdzil jej nienalezna emeryture.
      • silesius.monachijski Re: MON znalazł powód formalny. Wolińska bez emer 11.01.06, 01:08
        a moze biedak juz w zaswiatach (albo w innym izraelu)?

ziuta38 napisał:

> beknac powinien tez ten ktory
        > zatwierdzil jej nienalezna emeryture.
    • emerytka.z.rzeszowa Helenie Wolińskiej emerytura NALEŻY SIĘ 11.01.06, 01:15
      ... tym bardziej, że te 1600 zł to przecież psi pieniądz (każdy kto był w
      Anglii, potwierdzi to co piszę - za tyle złotych NIE MOŻNA się tam utrzymać).

Nie liczyłam z kalkulatorem w ręku wysługi Wolińskiej (a możliwe, że MON pod
      nowym kierownictwem coś zmanipulowało), niemniej jest dość dziwaczne, że
      całą "drakę" wykryto dopiero po 16 latach od powstania tzw. III RP. Pewnie jest
      to jakaś mistyfikacja, ale grubymi nićmi szyta - bo inaczej nowy rząd by się
      wygłupił. Być może odebranie emerytury pani prokurator wspiera rząd amerykański
      (zwróćcie uwagę na koneksje Sikorskiego), który wyciszył oskarżenia tamtejszej
      prasy o polski antysemityzm (choć przecież nim spowodowane są fobie wobec
      Wolińskiej, jakoś innych zbodniarzy - i tych z SB, i tych z NSZ) się teraz nie
      tyka.

Nie przeczę, że skazując "Nila" Wolińska zachowała się nie fair (choć można
      dyskutować na ile % taka decyzja od niej zależała), ale przecież nie otrzymuje
      emerytury za tamten wyrok, tylko za nawet te 9,5 lat pracy, tym bardziej, że
      brała udział w partyzantce (a ja pamiętam jeszcze lata 1942-43, jak ciężko
      wtedy było).

I jeszcze jeden szczególik, który często umyka. Wolińska była zaangażowana w
      pomoc polskiej opozycji demokratycznej. Sama ganiłam ja za to w latach
      siedemdziesiątych (wówczas KOR obiektywnie szkodził Polsce), ale z punktu
      widzenia obecnej władzy to chyba powinna być okoliczność łagodząca. A jednak
      nie jest, być moze dlatego, że obecni politycy PO i PiS to trzeci garnitur b.
      opozycji.

No i jak, nadal jesteście zainteresowani w paleniu na stosie tej "wiedźmy"
      Wolińskiej? Kto pierwszy rozpali gałęzie - pewnie łatwiejsze to niż zbudowanie
      3 milionów mieszkań i naprawienie stosunków z Rosją.

A cały świat się śmieje, że Polska awanturuje się z jakąś emerytką o 1600 zł.
      Eh - zawsze można się pochwalić, że ważniejszych problemów przecież nie mamy:)))
      • silesius.monachijski Re: Helenie Wolińskiej emerytura NALEŻY SIĘ 11.01.06, 01:26
        to niech twoja "bohaterka" wolinska stawi sie przed polskim sadem; wtedy sie
        rozstrzygnie, czy emerytura jej sie nalezy; przekonaj do tego twojego "robin
        hooda w spodnicy"

emerytka.z.rzeszowa napisała:

> ... tym bardziej, że te 1600 zł to przecież psi pieniądz (każdy kto był w
        > Anglii, potwierdzi to co piszę - za tyle złotych NIE MOŻNA się tam utrzymać).
        >
        > Nie liczyłam z kalkulatorem w ręku wysługi Wolińskiej (a możliwe, że MON pod
        > nowym kierownictwem coś zmanipulowało), niemniej jest dość dziwaczne, że
        > całą "drakę" wykryto dopiero po 16 latach od powstania tzw. III RP. Pewnie
        jest
        >
        > to jakaś mistyfikacja, ale grubymi nićmi szyta - bo inaczej nowy rząd by się
        > wygłupił. Być może odebranie emerytury pani prokurator wspiera rząd
        amerykański
        >
        > (zwróćcie uwagę na koneksje Sikorskiego), który wyciszył oskarżenia
        tamtejszej
        > prasy o polski antysemityzm (choć przecież nim spowodowane są fobie wobec
        > Wolińskiej, jakoś innych zbodniarzy - i tych z SB, i tych z NSZ) się teraz
        nie
        > tyka.
        >
        > Nie przeczę, że skazując "Nila" Wolińska zachowała się nie fair (choć można
        > dyskutować na ile % taka decyzja od niej zależała), ale przecież nie
        otrzymuje
        > emerytury za tamten wyrok, tylko za nawet te 9,5 lat pracy, tym bardziej, że
        > brała udział w partyzantce (a ja pamiętam jeszcze lata 1942-43, jak ciężko
        > wtedy było).
        >
        > I jeszcze jeden szczególik, który często umyka. Wolińska była zaangażowana w
        > pomoc polskiej opozycji demokratycznej. Sama ganiłam ja za to w latach
        > siedemdziesiątych (wówczas KOR obiektywnie szkodził Polsce), ale z punktu
        > widzenia obecnej władzy to chyba powinna być okoliczność łagodząca. A jednak
        > nie jest, być moze dlatego, że obecni politycy PO i PiS to trzeci garnitur b.
        > opozycji.
        >
        > No i jak, nadal jesteście zainteresowani w paleniu na stosie tej "wiedźmy"
        > Wolińskiej? Kto pierwszy rozpali gałęzie - pewnie łatwiejsze to niż
        zbudowanie
        > 3 milionów mieszkań i naprawienie stosunków z Rosją.
        >
        > A cały świat się śmieje, że Polska awanturuje się z jakąś emerytką o 1600 zł.
        > Eh - zawsze można się pochwalić, że ważniejszych problemów przecież nie
        mamy:))
        > )
        >
        • emerytka.z.rzeszowa Re: Helenie Wolińskiej emerytura NALEŻY SIĘ 11.01.06, 01:34

> to niech twoja "bohaterka" wolinska stawi sie przed polskim sadem; wtedy sie
          > rozstrzygnie, czy emerytura jej sie nalezy; przekonaj do tego twojego "robin
          > hooda w spodnicy"

A kto to jest ten Robin Hood w spódnicy?

PS. Wolińska nie jest moją bohaterką. Zwracam jedynie uwagę na smiesznosć na
          jaką naraza się państwo polskie walcząc z 90-letnią babą o 1600zł - gdy lekką
          reką wydajemy sumy po tysiąckroć większe na Irak. Tyle.
          • silesius.monachijski Re: Helenie Wolińskiej emerytura NALEŻY SIĘ 11.01.06, 01:41
            moze miec i 100 lat; stara rzymska maksyma prawna powiada, ze prawo nie patrzy
            na osobe, ktora proces dotyczy, tylko na istote sprawy; przywolaj wiec p.
            Wolinska do Polski; sad rozstrzygnie (nie baczac na wiek, czy plec)

> silesius.monachijski napisał:
            >
            > > to niech twoja "bohaterka" wolinska stawi sie przed polskim sadem; wtedy
            > sie
            > > rozstrzygnie, czy emerytura jej sie nalezy; przekonaj do tego twojego "ro
            > bin
            > > hooda w spodnicy"
            >
            > A kto to jest ten Robin Hood w spódnicy?
            >
            > PS. Wolińska nie jest moją bohaterką. Zwracam jedynie uwagę na smiesznosć na
            > jaką naraza się państwo polskie walcząc z 90-letnią babą o 1600zł - gdy lekką
            > reką wydajemy sumy po tysiąckroć większe na Irak. Tyle.
            • emerytka.z.rzeszowa Re: Helenie Wolińskiej emerytura NALEŻY SIĘ 11.01.06, 01:46

> moze miec i 100 lat; stara rzymska maksyma prawna powiada, ze prawo nie
              patrzy
              > na osobe, ktora proces dotyczy, tylko na istote sprawy; przywolaj wiec p.
              > Wolinska do Polski; sad rozstrzygnie (nie baczac na wiek, czy plec)

Dlaczego ja mam przywoływać Wolińską do Polski? Widziałam ją może z dwa-trzy
              razy w życiu - mam ciekawsze rzeczy na głowie, a i działalności Brusowej nie
              oceniam wcale tak bardzo negatywnie jak prasa (w porównaniu z np. Morelem to
              ona jest wręcz niewiniątkiem). A też nie słyszałam, by polskie sądy zajmowały
              się polskimi nacjonalistami, którzy mordowali w czasie wojny Żydów albo Rosjan.

Tak więc dziwna ta nagła fascynacja osobą Wolińskiej - na forum GW zawsze
              jednak było sporo antysemityzmu...
              >
              > emerytka.z.rzeszowa napisała:
              >
              > > silesius.monachijski napisał:
              > >
              > > > to niech twoja "bohaterka" wolinska stawi sie przed polskim sadem;
              > wtedy
              > > sie
              > > > rozstrzygnie, czy emerytura jej sie nalezy; przekonaj do tego twoje
              > go "ro
              > > bin
              > > > hooda w spodnicy"
              > >
              > > A kto to jest ten Robin Hood w spódnicy?
              > >
              > > PS. Wolińska nie jest moją bohaterką. Zwracam jedynie uwagę na smiesznosć
              > na
              > > jaką naraza się państwo polskie walcząc z 90-letnią babą o 1600zł - gdy l
              > ekką
              > > reką wydajemy sumy po tysiąckroć większe na Irak. Tyle.
              • silesius.monachijski Re: Helenie Wolińskiej emerytura NALEŻY SIĘ 11.01.06, 02:04
                no tak: "pozytywni rasisci"; wystarczy powiedziec, ze jest sie zydowskiego
                pochodzenia, i bezkarnosc gwarantowana; ohyda;

• mysz_polna5 Re: Helenie Wolińskiej emerytura nie ~NALEŻY SIĘ 11.01.06, 01:48

Przeciez w komentowanym arykule wyraznie napisano, ze zabraklo jej 9 m-cy do
              wymaganych 15 lat pracy.
          • x2468 Re: Helenie Wolińskiej emerytura NALEŻY SIĘ 11.01.06, 01:53
            To zwykla sciema.Lepiej pokrzykiwac o Wolinskiej ktora jest stara i poza
            zasiegiem niz o przstepcach ktorzy sa tu na miejscu.To cos takiego co sie nazywa
            "lap zlodzieja"
            • emerytka.z.rzeszowa Re: Helenie Wolińskiej emerytura NALEŻY SIĘ 11.01.06, 02:06
              x2468 napisał:

> To zwykla sciema.Lepiej pokrzykiwac o Wolinskiej ktora jest stara i poza
              > zasiegiem niz o przstepcach ktorzy sa tu na miejscu.To cos takiego co sie
              nazyw
              > a
              > "lap zlodzieja"

Ot, co! Dobrze powiedziane!
              • silesius.monachijski Re: Helenie Wolińskiej emerytura NALEŻY SIĘ 11.01.06, 02:09
                to moze "emerytka z rzeszowa" sciepnie sie na pomnik wolinskiej i innych
                utrwalaczy wladzy ludowej; przynajmniej bylaby kupa smiechu

> x2468 napisał:
                >
                > > To zwykla sciema.Lepiej pokrzykiwac o Wolinskiej ktora jest stara i poza
                > > zasiegiem niz o przstepcach ktorzy sa tu na miejscu.To cos takiego co sie
                >
                > nazyw
                > > a
                > > "lap zlodzieja"
                >
                > Ot, co! Dobrze powiedziane!
              • mysz_polna5 Re: Helenie Wolińskiej emerytura NIE NALEŻY SIĘ 11.01.06, 02:20

Ja powtarzam za komentowanym artykulem, ze Wolinskiej emerytura sie NIE nalezy,
                bo zabraklo jej kilka m-cu do wymaganego stazu pracy.

'Ktos' podjal decyzje, i wbrew faktom przyznal jej emeryture. Pytanie, kto?

Pewnie to taki sam gatunek czlowieka, jak ci uczestnicy forum, ktorzy tez wbrew
                faktom opisanym w artykule, twierdza, ze jej sie ona nalezy!

Fakt, ze Wolinska jest poza fizycznym zasiegiem. Ale jest w zasiegu wstrzymania
                nieslusznie wyplacanej emerytury. I nie ma tu nic do rzeczy, ze jest stara, i
                ze INNI przestepcy sa w zasiegu reki sprawiedliwosci.
                Taki sposob myslenia, to czysta p.a.r.a.n.o.j.a!
                • silesius.monachijski Re: Helenie Wolińskiej emerytura NIE NALEŻY SIĘ 11.01.06, 02:35
                  Droga Myszo,

dzisiaj na kolacji z moimi przyjaciolmi z "paneuropa union" (honorowym
                  przewodniczacym jest oto von habsburg, syn ostaniego desarza autrii), byl z
                  nami ariel, nasz izraelski przyjaciel; i on sam powiedzial, ze jest przeciwny
                  tzw. "poztywnemu rasizmowi", czyli: jestes pochodzenia zydowskiego, wiec zadna
                  kara nie moze cie spotkac; a taki jest casus wolinskiej; wlk. brytania nie
                  wydaje tej oczywistej zbrodniarki polskim sadom, bo p. wolinska powoluje sie na
                  polski antysemityzm; to obrzydliwe; ale: widac, ze to funkcjonuje; ariel sie na
                  mnie zdenerwowal, gdy mu o tym opowiadalem; nie chcial uwierzyc, ze
                  ta "sztuczka" funkcjonuje; niestety, ja mam racje

mysz_polna5 napisała:

>
                  >
                  > Ja powtarzam za komentowanym artykulem, ze Wolinskiej emerytura sie NIE
                  nalezy,
                  >
                  > bo zabraklo jej kilka m-cu do wymaganego stazu pracy.
                  >
                  > 'Ktos' podjal decyzje, i wbrew faktom przyznal jej emeryture. Pytanie, kto?
                  >
                  > Pewnie to taki sam gatunek czlowieka, jak ci uczestnicy forum, ktorzy tez
                  wbrew
                  >
                  > faktom opisanym w artykule, twierdza, ze jej sie ona nalezy!
                  >
                  > Fakt, ze Wolinska jest poza fizycznym zasiegiem. Ale jest w zasiegu
                  wstrzymania
                  >
                  > nieslusznie wyplacanej emerytury. I nie ma tu nic do rzeczy, ze jest stara, i
                  > ze INNI przestepcy sa w zasiegu reki sprawiedliwosci.
                  > Taki sposob myslenia, to czysta p.a.r.a.n.o.j.a!
                  • mysz_polna5 Re: Helenie Wolińskiej emerytura NIE NALEŻY SIĘ 11.01.06, 02:45
                    To o czym piszesz, jest mi znane. Rowniez wiem, ze WB odmowila wydanie
                    Wolinskiej polskiemu wymiarowi sprawiedliwosci. Ale ja nie o tym pisze, ja
                    pisze o tych 1.580 zl., ktore jej sa nieslusznie wyplacane, a nie o karze
                    za 'naduzycia wladzy', ktora wykonywala. To sa przeciez 2 /dwie/ odrebne sprawy.
                    • silesius.monachijski Re: Helenie Wolińskiej emerytura NIE NALEŻY SIĘ 11.01.06, 02:53
                      masz racje Myszo; choc w wymiarze moralnym bardziej wazne jest to, ze skazala -
                      po torturach - bohaterskiego generala Nila na smierc (ponoc niedawno
                      odnaleziono jego miejsce pochowku, i corka sie bardzo cieszy); te 1 500 PLN to
                      rzecz wtorna; jestem takim troche "wariatem"; chodzi mi o sprawiedliwosc, a nie
                      tylko o kase; Szymon Wiesenthal pisal, ze nie chodzi o "zemste", a tylko
                      o "prawo", o ukaranie (nawet bez uwiezienia) zbrodniarzy; ciesze sie, ze
                      Wolinskiej te pieniadze odebrano; a co ze stefanem michnikiem, morelem, et
                      cohortes? ich zbrodnie pozostaja nieosadzone; i to mnie boli; pieniadze, to
                      rzecz wtorna

mysz_polna5 napisała:

> To o czym piszesz, jest mi znane. Rowniez wiem, ze WB odmowila wydanie
                      > Wolinskiej polskiemu wymiarowi sprawiedliwosci. Ale ja nie o tym pisze, ja
                      > pisze o tych 1.580 zl., ktore jej sa nieslusznie wyplacane, a nie o karze
                      > za 'naduzycia wladzy', ktora wykonywala. To sa przeciez 2 /dwie/ odrebne
                      sprawy
                      > .
                      • mysz_polna5 Re: Helenie Wolińskiej emerytura NIE NALEŻY SIĘ 11.01.06, 02:57

Skoro nie mozna ugryzc ICH, za pomoca $$/paragrafow/, to przynajmniej niech
                        bedzie ta czastkowa sprawiedliwosc. W przypadku Wolinskiej, to tylko
                        wstrzymanie wyplaty emerytury. Zwrot juz nie! Bo to nie byl jej blad, ale tego,
                        kto te emeryture przyznal!
                        • silesius.monachijski Re: Helenie Wolińskiej emerytura NIE NALEŻY SIĘ 11.01.06, 03:02
                          ja bym jej te pieniadze dalej wyplacal; niech bierze te kase, i sie gryzie w
                          swoim sumieniu (jesli je jeszcze ma)

mysz_polna5 napisała:

>
                          >
                          > Skoro nie mozna ugryzc ICH, za pomoca $$/paragrafow/, to przynajmniej niech
                          > bedzie ta czastkowa sprawiedliwosc. W przypadku Wolinskiej, to tylko
                          > wstrzymanie wyplaty emerytury. Zwrot juz nie! Bo to nie byl jej blad, ale
                          tego,
                          >
                          > kto te emeryture przyznal!
    • roro68 a kiedy się wezwą za Szlomcia Morela? 11.01.06, 01:22
      Salomon Morel pod Tel Avivem bierze ponad dwa razy więcej niż Wolińska już od
      ponad 10 lat.
      • emerytka.z.rzeszowa Re: a kiedy się wezwą za Szlomcia Morela? 11.01.06, 01:24
        roro68 napisał:

> Salomon Morel pod Tel Avivem bierze ponad dwa razy więcej niż Wolińska już od
        > ponad 10 lat.

Dokładnie to bierze ok. 5 tyś. i słusznie, bo pracował DŁUŻEJ w prokuraturze
        katowickiej (bodajże do 1981 roku). Choć jego działalności w Świętochłowiach
        WARTO by się było przyjrzeć:)))
        • x2468 Re: a kiedy się wezwą za Szlomcia Morela? 11.01.06, 01:57
          Co robil Kaczynski kiedy byl ministrem sprawiedliwosci?Czyscil teczki?I zabraklo
          mu czasu na zajecie sie Morelem,Kryze,Wolinska i setkami innych o ktorych
          kaczysci wola milczec.
      • silesius.monachijski Re: a kiedy się wezwą za Szlomcia Morela? 11.01.06, 01:29
        jezeli to jest prawnie uwarunkowane, to nie ma "bata" na zboja; a prawo nigdy
        nie dziala wstecz, wiec mu tego nie odbierzesz; mnie tez to boli

roro68 napisał:

> Salomon Morel pod Tel Avivem bierze ponad dwa razy więcej niż Wolińska już od
        > ponad 10 lat.
        • x2468 [...] 11.01.06, 01:56
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • silesius.monachijski Re: a kiedy się wezwą za Szlomcia Morela? 11.01.06, 02:07
            tylko, ze "czarny geszeftsman" nie torturowal mojej ciotki w obozie zgoda w
            swietochlowicach, i nie pobiera 5 00 PLN emerytury; mala roznica, a cieszy;

x2468 napisał:

> Cibie to chyba dupa boli.Od bliskich spotkan trzeciego stopnia z pewnym
            czarnym
            > geszeftsmenem poruszajacym sie maybachem.
    • bladatwarz Fajga Mindlak Danielak bez koryta. Wreszcie! 11.01.06, 02:27
      Wreszcie odcieli babe od pieniedzy. Teraz kolej na Morela, S.Michnika....
      • silesius.monachijski Re: Fajga Mindlak Danielak bez koryta. Wreszcie! 11.01.06, 02:46
        to nie bedzie takie latwe; prawo nie dziala wstecz; trzeba byloby udowodnic,
        ze - tak, jak w przypadku Wolinskiej - istnialy wymogi formalne, ktorych osoba
        otrzymujaca swiadczenie, nie spelniala; jezeli tego sie nie udowodni, to trzeba
        bedzie dalej placic; chyba, ze znajdzie sie furtka, tzn. da sie wykazac, ze
        osoba, unikajaca polskiego wymiaru sprawiedliwosci, traci prawo do swiadczen;
        czy to jest mozliwe? nie wiem; nie jestem prawnikiem:

bladatwarz napisała:

> Wreszcie odcieli babe od pieniedzy. Teraz kolej na Morela, S.Michnika....
        • bladatwarz Zbrodniarzy trzeba odciac od kasy. Kropka! 11.01.06, 02:51

• mysz_polna5 Re: Zbrodniarzy trzeba odciac od kasy. Kropka! 11.01.06, 02:53
            bladatwarz napisała:

>

To jest tylko twoja / i nie tylko twoja/ sfera zyczen!
        • mysz_polna5 Re: Fajga Mindlak Danielak bez koryta. Wreszcie! 11.01.06, 02:52

> bladatwarz napisała:
          >
          > > Wreszcie odcieli babe od pieniedzy. Teraz kolej na Morela,

On ma 86 lat. Zachodzi prawdopodobienstwo, ze moze juz nie zyc, a emarytura
          jest mu wyplacana. Podobno jest ona wyplacana jego prawnemu pelnomocnikowi,
          ktorym jest jego syn, zamieszkaly w Warszawie.
          • silesius.monachijski Re: Fajga Mindlak Danielak bez koryta. Wreszcie! 11.01.06, 02:59
            zyje (chyba); dwa lata temu moja ciotka, ktora zgwalcil w obozie dla Slazakow w
            Swietochlowicach, rozpoznala go w Tel Awiwie (powiedziala, ze ten "ryj" nigdy
            nie zapomni); byla na pielgrzymce w Ziemi Swietej; dwa miesiace po powrocie do
            Niemeic zmarla (serce nie wytrzymalo u 85-letniej kobiety, choc przedtem
            byla "zdrowa jak kon"); kiedy umierala - slaba i blada, opowiedziala mi o
            spotkaniu Morela w Tel Awiwie; zrozumialem; wiecej slow mi nie potrzeba:

mysz_polna5 napisała:

>
            > > bladatwarz napisała:
            > >
            > > > Wreszcie odcieli babe od pieniedzy. Teraz kolej na Morela,
            >
            >
            > On ma 86 lat. Zachodzi prawdopodobienstwo, ze moze juz nie zyc, a emarytura
            > jest mu wyplacana. Podobno jest ona wyplacana jego prawnemu pelnomocnikowi,
            > ktorym jest jego syn, zamieszkaly w Warszawie.
    • margala Yes! Yes! Yes! 11.01.06, 09:29
      kolejny plusik dla rządu Marcinkiewicza :-)
    • emerytka.z.rzeszowa Ad vocem 11.01.06, 12:11
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=34778471
      • stan_iszkis Re: Ad vocem - fenomen Babinicza/Kmicica 11.01.06, 12:24
        Pani Emerytce z Rzeszowa dziekuje za myslenie dalej niz koniec nosa.

Podobne przemyslenia co do Wolinskiej i jej odpowiedzialnosci mialem i ja. Nie
        sadze, zeby sama ferowala wyroki, i zgadzam sie z emerytka, ze uczestniczyla w
        tej koszmarnej dzialalnosci na zasadzie "kogos zawsze do tego znajda".

Sam podpis na dokumencie, chocby dokumentem tym byl wyrok smierci, to jednak
        jeszcze nie wszystko.

Natomiast - niestety - ani Wolinskiej, ani innym w jej sytuacji nic nie pomoze
        zaangazowanie, chocby jak najszczersze, na rzecz KORu czy Solidarnosci czy
        opozycji antyPRLowskiej w ogóle.

To sie w kraju kaczorow, rydzykow i ziobrow nie liczy.

Kmicic/Babinicz zaistnial tylko w fantazji Sienkiewicza, nie majacej nic
        wspolnego ze zdolnoscia pojmowania dzisiejszych polskich mozgownic. Licza sie
        tylko grzechy.

Kiedys smialem sie z walesowego "nie o take Polske", dzisiaj moge stwierdzic,
        ze byly to prorocze slowa.

• emerytka.z.rzeszowa Re: Ad vocem - fenomen Babinicza/Kmicica 11.01.06, 22:43
          stan_iszkis napisał:

> Pani Emerytce z Rzeszowa dziekuje za myslenie dalej niz koniec nosa.
          >
          > Podobne przemyslenia co do Wolinskiej i jej odpowiedzialnosci mialem i ja.
          Nie
          > sadze, zeby sama ferowala wyroki, i zgadzam sie z emerytka, ze uczestniczyla
          w
          > tej koszmarnej dzialalnosci na zasadzie "kogos zawsze do tego znajda".
          >
          > Sam podpis na dokumencie, chocby dokumentem tym byl wyrok smierci, to jednak
          > jeszcze nie wszystko.
          >
          > Natomiast - niestety - ani Wolinskiej, ani innym w jej sytuacji nic nie
          pomoze
          > zaangazowanie, chocby jak najszczersze, na rzecz KORu czy Solidarnosci czy
          > opozycji antyPRLowskiej w ogóle.
          >
          > To sie w kraju kaczorow, rydzykow i ziobrow nie liczy.
          >
          > Kmicic/Babinicz zaistnial tylko w fantazji Sienkiewicza, nie majacej nic
          > wspolnego ze zdolnoscia pojmowania dzisiejszych polskich mozgownic. Licza sie
          > tylko grzechy.
          >
          > Kiedys smialem sie z walesowego "nie o take Polske", dzisiaj moge stwierdzic,
          > ze byly to prorocze slowa.

Dziękuję za życzliwe słowa, cieszę się, że ktoś widzi to tak jak ja - a obrona
          Wolińskiej wymaga dzisiaj sporej odwagi (podobnie jak w stanie wojennym obrona
          Solidarności), choć oczywiście w Internecie łatwiej (bo anonimowo!).

Chciałabym wysłać list elektroniczny do pani Wolińskiej (ze słowem
          pocieszenia), ale nie wiem jak to zrobić - na forum się nie pytam, bo zaraz
          mnie zadźgają, ale może Pan wie?
          • mysz_polna5 Re: Ad vocem - fenomen Babinicza/Kmicica 11.01.06, 22:49

>
            > Dziękuję za życzliwe słowa, cieszę się, że ktoś widzi to tak jak ja - a
            obrona
            > Wolińskiej wymaga dzisiaj sporej odwagi (podobnie jak w stanie wojennym
            obrona
            > Solidarności), choć oczywiście w Internecie łatwiej (bo anonimowo!).
            >
            > Chciałabym wysłać list elektroniczny do pani Wolińskiej (ze słowem
            > pocieszenia), ale nie wiem jak to zrobić - na forum się nie pytam, bo zaraz
            > mnie zadźgają, ale może Pan wie?

Boszszsze ~ cichutko wyszepcze!

Odwaga dzisiaj w obronie Wolinskiej? Hahahahahahaha! Ja bym to
            nazwala ........ , eeeee ~ przez wspanialomyslnosc, nie nazwe!
          • stan_iszkis Re: Ad vocem - fenomen Babinicza/Kmicica 12.01.06, 08:00
            Do p. Emerytki z Rzeszowa

Niestety, nie mam takich znajomosci :-)

Natomiast wydaje mi sie, ze moze Pani przeciez oglosic ten list tu na forum
            jako list (mejl?) otwarty do Wolinskiej. Przeciez to Pani wolno, a ze Pania tu
            zjedza, to wszak zadna niespodzianka :-)

Jednego w sprawie Wolinskiej nie rozumiem. Dlaczego ona wybrala staranie sie o
            polska emeryture? Dlaczego te emeryture tyle lat pobierala? Troche to traci
            niesmaczkiem. Natomiast podtrzymuje moje wczesniejsze tu opinie, ze byla za
            mloda, by byc "sprawczynia" smierci generala Nila, ze winni Jego smierci sa
            inni, natomiast sama Wolinska byla na tyle glupia (i byc moze z porzadnie
            wypranym mozgiem), ze jej imponowalo - podobnie zreszta jak i innym (vide
            Stefan Michnik) - uczestniczenie w stalinowskiej sprawiedliwosci.
    • remekk Rachunek moralny trzeba wystawic równiez etnicznym 11.01.06, 12:13
      ...obrońcom bandytów czy jak w przypadku Morela okupacyjnemu tworowi
      parapaństwowemu ... .
      • mysz_polna5 Re: Rachunek moralny trzeba wystawic równiez etni 11.01.06, 12:31
        remekk napisał:

> ...obrońcom bandytów czy jak w przypadku Morela okupacyjnemu tworowi
        > parapaństwowemu ... .

POWSZECHNE odium juz na nich spadlo. I to nie tylko w kraju, ale i na swiecie.
        Pozostala juz grupa niegroznych, fizycznie i mentalnie slabych i
        starych 'pojebow' ~ mentalnie bliskich sobie i ziejacych nienawiscia do zmian.
        Ale co oni moga? Najbardziej to cieszyc sie, ze rano mieli
        wyproznienie :)))))))))))))))))))))))))! Hopla!
        • remekk Re: Rachunek moralny trzeba wystawic równiez etni 12.01.06, 08:14
          > POWSZECHNE odium juz na nich spadlo. I to nie tylko w kraju, ale i na
          swiecie.

No pzrepraszam - ale jeszcze póki co mało tego , ze rachuneczek moralny za
          obronę zbrodnairzy nie został wystawiony to jeszcze osmeilaja sn ie "osakrżać"
          swe byłe ofiary tak jak w pzrypadku oszczerstwa jedwabieńskiego
          • asso1 Mysza! 12.01.06, 16:03
            Ty napewno jesteś katoliczka spod moherowego bereta. Idź się wyspowiadaj!
            Wprawdzie z głupoty nie rozgrzeszają ale z tępej nienawiści... Masz chyba
            szanse. I pokutę dostaniesz niewielką jak trafisz na ojczulka w typie Rydzyka
            czy Jankowskiego. Oni Cię zrozumieją i nie pogardzą - w odróżnieniu od
            większości normalnych ludzi.
    • frau_pranajtis Fajga Mindlak Danielak bedzie teraz na zasilku wUK 19.01.07, 22:31
      Oby zyla dlugo za grosze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka