gaudencja 22.01.06, 13:39 ...ponad 200 postów w ciągu 3 dni: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=567&w=35274703&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nastka_7 a propo Nikoli, czy jak to tam piszą ;))) 22.01.06, 15:00 We wczorajszych wiadomościach występowała pani na oko koło 60 i nazywała się Nicole Radziwiłł... Nieźle co? ))))) Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: a propo Nikoli, czy jak to tam piszą ;))) 22.01.06, 15:30 Zgadza się, to była Nicole de Schoutheete de Tervarent ur. w 1935r. w Antwerpii. W 1962 r. poślubiła Ferdynanda Krzysztofa Radziwiłła ordynata na Ołyce. W zestawieniu z jej nazwiskiem panieńskim to imię moim zdaniem nie wygląda głupio. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
shilla01 Re: a propo Nikoli, czy jak to tam piszą ;))) 22.01.06, 19:38 Najstarsza Nikola jaką poznałam ma ok 12 lat, nie wiem jednak czy przez "K" czy "C"czy może Nikolina lub "letta" , ale 12 lat temu musiało to byc niesamowicie odważne imię . I nadali. Dodam, że rodzice Polacy ( brat ok 10 lat Natan ) Oryginalna mama. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 Re: a propo Nikoli, czy jak to tam piszą ;))) 23.01.06, 09:44 w zestawieniu z nazwiskiem panieńskim nie )) ale jak podaje nazwisko męża to brzmi nie co inaczej ;ppppp Odpowiedz Link Zgłoś
martuszkaw Re: a propo Nikoli, czy jak to tam piszą ;))) 23.01.06, 13:09 Droga Nastko, Nicole Radziwiłł to jeszcze nic w porównaniu z Lee Radziwiłł z domu Bouvier - według mnie to dopiero tragedia. M. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 do martuszki 23.01.06, 21:31 LEE Radziwiłł to dopiero kosmos )) Ale panowie Radziwiłłowie szukali żon nie tylko z klasycznymi imionami... Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: do martuszki 25.01.06, 13:45 nastka_7 napisała: > LEE Radziwiłł to dopiero kosmos )) Muszę powiedzieć, że nie rozumiem dlaczego. Często imiona z jednej kultury/języka łączą się z nazwiskiem z innego - czy to wam chodzi? To przeciez normalka w dzisiejszym świecie. Lee to częste imię w Stanach (jako oficjalne głównie męskie, popularne na przełomie 19 i 20 wieku), szczególnie jako drugie imie lub zdrobnienie (dla obu płci). Oficjalne imiona Lee Radziwill to Caroline Lee Bouvier. Jej dzieci: Anthony i Anna Christina. Pozdrawiam, Kaeira Odpowiedz Link Zgłoś
nastka_7 Re: do martuszki 25.01.06, 16:25 Bo chodziło mi o to, że o ile Caroline LEE Bouvier brzmi fajnie w USA to Lee Radziwiłł troszkę zgrzyta... Natomiast nie krytykuję takich połączeń, sami zainteresowani nie maja zbytnio na to wpływu... Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: z innych forów - imiona wywołują dużo emocji 23.01.06, 12:52 Ło matko ! Odpowiedz Link Zgłoś