trouble_maker 05.02.06, 20:48 ...nazwisk małą literą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ubek-kubek Re: Nowa maniera mentalnego plebsu - pisanie... 05.02.06, 20:50 trouble_maker napisał: > ...nazwisk małą literą. Niektórzy robią to nawet selektywnie, w zależności od politycznych sympatii. Odpowiedz Link Zgłoś
henryk.log Re: Nowa maniera mentalnego plebsu - pisanie... 05.02.06, 20:50 Protestuję! Qwaczyński nie jest małą literką PiSany !! Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Hmm, albo ja mam problem z pisaniem... 05.02.06, 20:56 ...po polsku - albo Ty z czytaniem ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzik1 Nowa maniera mentalnego plebsu - pisanie... 05.02.06, 21:17 ciasnota umysłowa zawsze zawęża horyzonty myślowe do punktu widzenia dopuść zatem, że: 1- maniera pisania małą literą pojawiła się ok. 40 lat temy - potrz okładki książek i czołówki filmów 2- login w postach na FK nie przymuje dużych liter (mało kto podaje imię lub nazwisko 3- gdy różni piszą nazwisko polityka lub określenie narodowości małą literką (np. k) to albo demonstracyjnie okazują lekceważenie, albo ... są niedouczeni 4- Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Re: dopuść zatem, że: 05.02.06, 22:03 1. Nie rozmawiamy tu o szeroko pojętej literaturze i sztuce - raczej o kulturze (osobistej) 2. Nie pisałem nic o loginach. 3. Kiedy trudno mi odróżnić czy ktoś "demonstracyjnie okazuje lekceważenie" czy "jest niedouczony" przyjmuję założenie że i jedno, i drugie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: dopuść zatem, że: 05.02.06, 22:05 z małej jest szybciej. nie trzeba przytrzymywac żadnych klawiszy. poza tym niektórzy mogą mieć zepsute klawiatury :) a tak poważnie, to moim zdaniem napisanie tusk, albo kaczynski to mniejsza wiocha, niż określanie kogoś z tego powodu mentalnym plebsem. Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker No to się róznimy (a co do pośpiechu zaś, to... 05.02.06, 22:12 ...odnoszę wrażenie, że wielu raczej utrudnia sobie niż ułatwia życie starając się NIE wcisnąć odruchowo tego SHIFTa pisząc (zależnie od opcji) "rydzyk" lub "gauden"...) Odpowiedz Link Zgłoś
franciszekszwajcarski Re: No to się róznimy (a co do pośpiechu zaś, to. 05.02.06, 22:52 całkiem możliwe że masz racje :) mi sie na przykład czasami zdarza nie wcisnąć shifta po prostu z pośpiechu. Kiedyś w jednym poście napisałem obok siebie "polska" i "Żydzi". Troche mi głupio było, ale jakoś nikt na mnie za to nie nakrzyczał. Odpowiedz Link Zgłoś
trouble_maker Ty zabijasz w afekcie - ja pisałem o... 05.02.06, 22:58 ..."serial killers" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zgryzik1 Re: dopuść zatem, że: 06.02.06, 06:36 jeszcze jeden powód - Word sam poprawia pierwszą literę w zdaniu na DUŻĄ (a pierwszym wyrazem też bywa imię) Odpowiedz Link Zgłoś
derduch Re: Nowa maniera mentalnego plebsu - pisanie... 05.02.06, 22:07 1. Proponuję zakup słownika wyrazów obcych i sprawdzenie znaczenie słowa "plebs". Owo słowo, podobnie jak jak "motłoch", jest zarezerwowane na wyłączność dla PISuarowych wyborców. 2. W języku polskim przedmioty(np. ziobro) jak i zwierzęta(kaczor) piszemy z litery małej. Odpowiedz Link Zgłoś
entefuhrer Re: to kwestia umiejętności 02.08.06, 02:18 Fakt - jedni umieja nozem i widelcem, inni nie... Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: to kwestia umiejętności 02.08.06, 04:57 skutki reform w oswiacie i nowy matur giertycha :o Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Ale toto... 25.02.07, 17:55 Oni próbują w ten sposób wyrazić swój negatywny stosunek do osoby:) Odpowiedz Link Zgłoś
witek92 Ja to robię z wrodzonego lenistwa 25.02.07, 17:58 szybciej się pisze a jakie to ma znaczenie przecież polska-Polska i kaczyński-Kaczyński to to samo a ile mniej roboty Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Ja to robię z wrodzonego lenistwa 25.02.07, 18:00 Ale czyta się trudniej. Często nie widzę początku zdania i przez to intencje Twojej wypowiedzi mogą być błędnie odczytane Odpowiedz Link Zgłoś
witek92 Re: Ja to robię z wrodzonego lenistwa 25.02.07, 18:03 Ale to mnie ma być wygodniej a nie tobie.Zacząlęm z dużej aby ci ulżyć ale to już i tak za duży wysiłek jak na mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
bebe3 Re: Ja to robię z wrodzonego lenistwa 25.02.07, 18:06 > Ale to mnie ma być wygodniej a nie tobie.Zacząłem z dużej aby ci ulżyć ale to > już i tak za duży wysiłek jak na mnie. Po co piszesz? By ktoś to przeczytał i zgodził się z Tobą lub nie, podyskutował. Jeśli piszesz dla siebie, przejdź na strony blogów Odpowiedz Link Zgłoś