Dodaj do ulubionych

Tomisio czy Piesek z FP?

23.05.06, 12:38
No właśnie, które? Jedno i drugie chyba ma spełniać te same funkcie tzn,
nauka literek i cyferek... Tomisio tańszy...
aukcja.onet.pl/show_item.php?item=97215109
ale może ten Piesek
aukcja.onet.pl/show_item.php?item=105181966 ma jeszcze inne ciekawości
w sobie? Prosze o sugestie smileChcę kupić 22-m-cznej Tusi na urodzinki, więc
jeszcze troszkę czasu na zastanowienie smile
Obserwuj wątek
    • daria.1 Re: Tomisio czy Piesek z FP? 23.05.06, 14:11
      Ja chciałabym Tomisia na urodziny dla mojej dwulatki. Nie widziałam w sklepie, a te z allegro od sprzedawcy z Wejherowa są używane i co dziwne nie można odebrać osobiście.
      Piesek FP mówi tylko po anielsku sad
      • monix123 Re: Tomisio czy Piesek z FP? 23.05.06, 14:43
        Piesek FP mówi po polsku. Sama słyszałamwinkWyraźnie, piękna polszczyznąsmile
    • basia741 Re: Tomisio czy Piesek z FP? 23.05.06, 17:37
      piesek FP jest rewelacyjny, moja córka dostała go dwa dni temu na pierwsze
      urodziny. mamy polską wersję językową. Piesek zna mnóstwo piosenek, wierszyków,
      pojedyńczych słówek. Jeszcze wszystkich nie poznaliśmy. Rozbraja mnie gdy po
      odłożeniu mówi "jesteś moim przyjacielem" albo "a kuku widzę cię". Polecam,
      myślę że dwulatek więcej z niego skorzysta niż roczniak. Nie znam misia, ale
      piesek jest ładniejszy i chyba więcej umie.
      basia
      • gucci77 Re: Tomisio czy Piesek z FP? 23.05.06, 17:45
        dzięki, w takim razie może rzeczywiście warto kupić troszkę droższego pieska smile
        Na 2 urodziny będzie jak znalazł smile
        • iwek33 Re: Tomisio czy Piesek z FP? 23.05.06, 20:09
          Ja nie widziałam "na żywo" pieska, Misia Tomisia mam ( świetna zabawka u nas
          HIT!) Z tego, co widzę na zdjęciu, to piesek ma na ubranku tylko trzy litery:
          a, b, c. Nie wiem, jak to się ma do jego funkcji, ale Tomisio ma na brzuszku
          cały alfabet ( pomaga zapamiętać kształt liter) a jak się odwraca tę
          materiałową książęczkę na brzuszku to ma jeszcze cyfry. Naciśnięta cyfra, albo
          literka są wyraźnie wypowiadane, poza tym jest kilka "guziczków" do zabaw
          edukacyjnych np: "zgadnij o jakiej cyfrze myślę", " zgadnij co to za literka" ,
          są też śmieszne dźwięki, melodyjki. Jak dzieciak przestaje się bawić zabawką to
          Tomisio woła: Jesteś tam? a jak dalej dzieciak się nie bawi to się żegna i
          wyłącza. Jeśli chodzi o wygląd zabawki to tu jest kwestia gustu, mnie o wiele
          bardziej podoba się Tomisio. Piesek taki przesłodzony, ale o gustach się nie
          dyskutujesmile
          A jak to jest w piesku?
          • monika_wroclaw Re: Tomisio czy Piesek z FP? 23.05.06, 20:22
            mi się podobają oba smile

moim zdaniem piesek jest dla młodszego dziecka tak od 1 do 3 lat, a tomisio od
            2,5-3 lat w górę.
    • alexsc Re: Tomisio czy Piesek z FP? 23.05.06, 21:27
      a my mamy pieska FP w niemieckiej wersji język. bo ja kupiłam z Niemiec kiedy u
      nas ich oczywiście nie byłosad
      Mamy go już ponad rok i: ucho nie działasad i noga tez nie. Tam są jakies
      takie "styki" które pewnie przez częstą eksploatację "wyrobiły" sie. I nie wiem
      co zrobic zeby go naprawic... Ale ogólnie zabawka jest ok. Tego gadającego po
      polsku widziałam na zywo w Smyku.
      • gucci77 Re: Tomisio czy Piesek z FP? 24.05.06, 08:46
        Iwek, dzięki za opis Tomisia smile może rzeczywiście jednak ten miś... też mnie
        zastanawia w jaki sposób uczy literek i cyferek piesek, bo nie widzę żeby tak
        jak w Tomisiu był cały alfabet...
    • maziam Re: Tomisio czy Piesek z FP? 24.05.06, 09:27
      Problem jest tylko jeden gdzie kupić Tomisia?? Na allegro znalazlam 2 sprzedawców ale mieli wlasnie używane sad Dziewczyny czy wiecie gdzie można kupić nowego Tomiśka??
      pozdrawiam
      marzena
      • gabi54 Re: Tomisio czy Piesek z FP? 24.05.06, 10:08
        a ja kupiłam od tej pani z allegro jakieś 4 tyg temu, na misiu nie ma śladu
        uzywania, futerko jest jak ze sklepu, książeczka też, dodatkowo było oryginalne
        pudełko i instrukcja, ja nie wiem w końcu czy to było uzywane czy nowe, fakt że
        miś był juz odpięty od pudełka, ale gdyby nie fakt że przeczytałam tu na forum
        że te misie są używane to do głowy by mi to nie przyszło
        • gucci77 Re: Tomisio czy Piesek z FP? 24.05.06, 13:14
          no właśnie też widzę, że ciężko go dostać... sad
    • cubus1 Re: Tomisio czy Piesek z FP? 24.05.06, 14:02
      No niestety jest duzy problem z dostaniem nowego Tomisia.
      Wszyscy na Allegro maja uzywane, i to z demonstracji czyli wielokrotnie
      dotykanych przez roznych ludzi sad
      I cena... zupelnie jak za nowego.
      Zatem gdyby ktos wiadzial Tomisia nowego ja rowniez prosze o sygnal smile

My mielismy pieska Tomy i syn w wieku 2 lat byl nim oczarowany.Piesek mial
      liczne odglosy i mogl wychodzic na spacer.Nie wiem czy zainteresowalby sie
      Tomiskiem w tym wieku. Moim zdaniem dla 2 latki fajniejszy na ten okres jest
      piesek ale kazde dziecko jest innesmile
      Tomisio straczy na pewno na dluzej, znam 6 latka ktora nadal sie nim bawi smile
      • gucci77 Re: Tomisio czy Piesek z FP? 04.06.06, 09:06
        zaryzykowałam i kupiłam na allegro używanego Tomisia... za 35 zł + koszty
        przesyłki... czekam na przesyłkę smile
        • maaszka Re: Tomisio czy Piesek z FP? 05.06.06, 15:32
          Tomisio jest zdecydowanie lepszy!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka