Dodaj do ulubionych

Wszystkiego najlepszego dla Jarosława Kaczyńskiego

14.07.06, 14:08
Na własne uszy usłyszałem, że przysięgał podczas powołania w pałacu
prezydenckim na Boga, że będzie służył Polakom i Polsce. Nic w tej przysiędze
nie było o PiS i koalicjantach oraz popapranych politykierach.
Ufam, że jeśli nowy premier nie dotrzyma złożonej przysięgi to Bóg urządzi mu
Sodomę i Gomorę.
Panie premierze, wierzę, że zgodnie ze złożoną obietnicą skończy pan z
partyjną nomenklaturą, posadami z erki, parytetami dla partyjnych sługusów i
lizusów. Naród wierzy, że Polska jest dla Polaków a nie partyjniaków.
Obserwuj wątek
    • antoni.goczal Re: Wszystkiego najlepszego dla Jarosława Kaczyńs 14.07.06, 14:09
      I niech choć trochę urosnie. I niech wreszcie zazna kobiety ... .
    • asienka32 Re: Wszystkiego najlepszego dla Jarosława Kaczyńs 14.07.06, 14:12
      leszek.sopot napisał:

>Naród wierzy, że Polska jest dla Polaków a nie partyjniaków.

Zaraz pojawi się jeden z moich ulubionych forumowiczów i zarzuci Tobie
      nacjonalizm :)

Trochę złośliwosci w Twoim poście wyczuwam, ale chyba zupełnie obiektywnie
      należy sobie życzyć, aby każda władza dotrzymywałam słów przysięgi.
      • leszek.sopot Re: Wszystkiego najlepszego dla Jarosława Kaczyńs 14.07.06, 14:17
        No tak, niechcący powtórzyłem okropne endeckie hasełko:(
        Powinno być, że Polska jest dla wszystkich obywateli a nie partyjniaków.
        • asienka32 Re: Wszystkiego najlepszego dla Jarosława Kaczyńs 14.07.06, 14:19
          leszek.sopot napisał:

> No tak, niechcący powtórzyłem okropne endeckie hasełko:(
          > Powinno być, że Polska jest dla wszystkich obywateli a nie partyjniaków.

Niestety bezlitośnie odowadniając, ze szachowanie na prawo i lewo słowem
          nacjonalista to zwykle populistyczne bicie piany.
          Niestety lub na szczęście :)
      • waffenss Re: Wszystkiego najlepszego dla Jarosława Kaczyńs 14.07.06, 14:48
        > Trochę złośliwosci w Twoim poście wyczuwam, ale chyba zupełnie obiektywnie
        > należy sobie życzyć, aby każda władza dotrzymywałam słów przysięgi.

Jezeli przysiegi bedzie tak samo dotrzymywal, jak dotrzymuje obietnic - to z
        gory wiadomo, jakim premierem bedzie.

Z.
    • rekontra kogóż tu mamy ? łgarza forumowego Lesia sopockiego 14.07.06, 14:17

forumowicze powołują się na tówj kłamliwy list:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=45184986&a=45189977
      "Rekontra wyznał w jakimś poście, że od początku był w PC bardzo
      blisko Kaczyńskiego i wszystko poświęca na rzecz tej partii - dlatego prowadzi
      wojnę. Ma przygotowane definicje i szablony. Każde ustępstwo odebrałby jak
      porażkę. Musi być wierny parti. Jest jej niewolnikiem."

nie wiem Lesiu, dlaczego masz słabszy okres na forum, skołatane nerwy, jakieś
      kłopoty mają twoi ulubieńcy, czy po prtosy alchajmerek lapie, ale myślę, że
      potrafisz wytłumaczyć się z tych łgarstw?
      • leszek.sopot idź pisuarzyć do swego kącika partyjniaku 14.07.06, 14:18

• rekontra chyba że jesteś niespełna rozumu? 14.07.06, 14:28

padło konkretne pytanie, napisałeś konkretne rzeczy
          albo kłąmiewsz, albo jesteś niespełna rozumu, przebywanie na forum Ci
          zaszkodziło

jest wyszukiwarka, wpisz odpowiednie frazy i bez watpienia skoro piszesz tak
          kategorycznie potrafisz znależć moje wypowiedzi

Lesiu sopocki, przypadkowo mnie poinformowaano o twojej oszczerczej działności,
          na pewno nie zawiedziesz tych którzy ci uwierzyli
          • leszek.sopot masz amnezję 14.07.06, 14:47
            "ps. słowo, nie to że się wymądrzam, po prostu od czasu zdrady Wałęsy, jestem z
            kaczyńskim, od czasu nocnej zmiany. Znam go doskonale, nie zacytuję co pisałem
            piętnaście lat temu :)"
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=45127875&a=45159352
            • rekontra zestawimy teksty ??? 14.07.06, 14:58

napisałem:

ps. słowo, nie to że się wymądrzam, po prostu od czasu zdrady Wałęsy, jestem z
              piętnaście lat temu :)

i ty napisałeś:

"Co innego ci, którzy działają na forum w imieniu partii czy grup interesu.
              Rekontra wyznał w jakimś poście, że od początku był w PC bardzo

Lesiu, czy dobrze się czujesz? masz jakieś inne cytaty?

wyznałem, że byłem w PC blisko Kaczyńskiego? wszystko pświęcam tej partii? itd.

czy dobrze się czujesz? nie czujesz, że nie tylko manipulujesz, ale po prostu
              łżesz w żywe oczy?
              • rekontra szukasz cytatów ?? 14.07.06, 15:09

napisałem:

ps. słowo, nie to że się wymądrzam, po prostu od czasu zdrady Wałęsy, jestem z
                piętnaście lat temu :)

i ty napisałeś:

Lesiu, czy dobrze się czujesz? masz jakieś inne cytaty?
                • leszek.sopot podniecasz się? 14.07.06, 15:12

• rekontra Re: podniecasz się? 14.07.06, 15:14
                    stweirdzam fak, jesteś kłamcą - nie jest to oczywiste ?

no chyba, że miałeś goprszy dzień, wszystko ci siępokiełbasiło - jak widać - a
                    dzisiaj okazujesz się malutkim człowieczkiem, zamiast przyznasiędo błędu.

Podobnie było z Dudkiem, wszystko ci się pokiełabasiło, musiosz ćwiczyć
                    czytanie ze zrozumieniem

czekam Lesiu sopocki, miałeś pecha.
              • leszek.sopot Re: zestawimy teksty ??? 14.07.06, 15:11
                Napisałeś "jestem z Kaczyńskim", a Kaczyński to był niby w SLD?
                Przyznałeś też, że 15 lat temu, czyli od 1991 r., pisałeś na jego potrzeby,
                choć nie chcesz zacytować co wówczas pisałeś.

I na tym bym zakończył, bo niepotrzebne jest bicie piany, z kimś, kto nie wiem
                dlaczego wstydzi się teraz swoich powiązań z PC i nie wiem co chce wykazać.
                Może to, że nie jest partyjnym sługusem? Nie wystarczą gołosłowne deklaracje,
                ale to co można odczytać w postach.
                • rekontra biorąc pod uwagę czajkowskiego obronę 14.07.06, 15:18
                  leszek.sopot napisał:

> Napisałeś "jestem z Kaczyńskim", a Kaczyński to był niby w SLD?

tak Lesiu, "jestem z kaczyńskim" to tyle co "trzymam z Kaczynskim", a gdybym
                  chciał się "pochwalić" że wspólpracowałem z Kaczyńskim na pewno innych słów bym
                  dobrał. Nie konfabuluj, nie manipuluj przeproś z pomyśl jak pownieneś
                  zadsośćuczynić forum, by zmazać plamę jaką dałeś. Biorąc pod uwagę że jesteś
                  wielkim obrońcą standardó moralnyc czajkowskiego, nie mam wielkich oczekiwań
                  • leszek.sopot odwracanie kota ogonem czyli zapętlenie rekontry 14.07.06, 15:23
                    ty standardów moralnych nie masz żadnych. Zamiast po prostu potwierdzić i
                    przeprosić wszystkich, że kręcisz wypierasz się i kłamiesz.
                    Używanie nagminne m.in. mojego imienia w formie zdrobniałej dowodzi tylko
                    twojej małostkowości i podłego charakteru.
                    Do małych i podłych ludzi mogę czuć co najwyżej pogardę. Takie są moje moralne
                    standardy.
                    • rekontra ulubiony konik Lesia - moralność 14.07.06, 15:51
                      leszek.sopot napisał:

> ty standardów moralnych nie masz żadnych.

wiem, że to twój ulubiony konik, pochylasz się nad rozterkami duchowymi
                      Czajkowskiego, a na Dudla sobie poplujesz kiszczakiem, współczujesz agentom,
                      jestes przepelniiony empatią dla donosicieli, ile musieli się namęczyć żeby
                      tyle nadonosić. Standardy moralne szpicli masz obcykane.

> Zamiast po prostu potwierdzić i przeprosić wszystkich, że kręcisz wypierasz
                      > się i kłamiesz.

widzisz jakim jesteś szczylkiem? łopatą do głowy manipulację kłaść ?
                      Dla tych którzy jeszcze nie wiedzą o co chodzi:

napisałem: "po prostu od czasu zdrady Wałęsy, jestem z kaczyńskim, od czasu
                      nocnej zmiany. ", a Lesiu przetłumaczył i napisał:

"Rekontra wyznał w jakimś poście, że od początku był w PC bardzo
                      blisko Kaczyńskiego i wszystko poświęca na rzecz tej partii"

Lesiu, plujesz prosto w swój zakłamany pysk. Rozumiesz co napisalem? jesteś
                      zwykłym gó..arzem forumowycm, pomimo swojego bardzo zaawansowanego wieku.
                      Te kłamstwa to poważna sprawa, i co jakiś czas będę ci te twoje kłamstwa z
                      powrotem wpychał w pysk. MIałeś okazję po prostu przyznać, że
                      "nadinterprtetowałeś" - ulubiony zwrot Wałęsy, ale nie skorzystaleś z tego.
                      Idziesz w zaparte ze swoją głupotą. To nie jest jedyne kłamstwo w tym
                      fragmencie. Podobie twoje słowa:

Rekontra wyznał w jakimś poście" są takim samym kłamstwem

bydlactwem jest pisanie, że działam na forum w imieniu partii .

> Używanie nagminne m.in. mojego imienia w formie zdrobniałej dowodzi tylko
                      > twojej małostkowości i podłego charakteru.

NIe, dowodzi tego, że po tych kłamstwach traktuję ciebie jak szczylka
                      forumowego, który po prosy nie potrafi sięprzyznać, że źle zrozumiał.
                      To jest stek kłamstw, to nie jest jedno kłamstwo.

> Do małych i podłych ludzi mogę czuć co najwyżej pogardę. Takie są moje
                      > moralne standardy.

myślę, że każdy uważny czytelnik może sobie wyrobić opinię jakie są twoje
                      standardy moralne, gołym okiem je widać. A pisanie o "swoich standardach
                      moralnych" samo w sobie świadczy, że nei jest z tobą najlepiej, a w tym
                      kontekście świadczy o tm, że upadłeś na głowkę.
                      • leszek.sopot Rekontra czyli gnidzi parnas 14.07.06, 17:07
                        rekontra napisał:
                        "jesteś szczylkiem"
                        "plujesz prosto w swój zakłamany pysk"
                        "jesteś zwykłym gó..arzem forumowycm"
                        "będę ci te twoje kłamstwa z powrotem wpychał w pysk"

Kaczyńskiemu współczuję "moralnej odnowy" jego partyjnego zaplecza. Języka
                        pełnego wstrętnej nienawiści prosto z obory. Czas gnid przeminął ponoć wraz z
                        PRL - widać, że powraca na fali.
                        • rekontra popłacz sobie kieszonkowa czajko moralna 14.07.06, 17:38

leszek.sopot napisał:

> Kaczyńskiemu współczuję "moralnej odnowy" jego

jesteś wielkim nadętym balonem pełnym moralności, bez najmniejszych skrup[ółow
                          na forum siegającym do cytatów z biblli, cytujących nie w pięć ni w dziesięć
                          papieża, taki kieszonkowy Czajkowski, któy poucza innych a od siebie nic nie
                          wymaga.

Zanim sobie popłaczesz, i zasmarkany nos na forum obetrzesz, sprostuj swoje
                          łgarstwa, może ktoś się zlituje i powspółczuje ci że nazwałęm ciebie szczykiem,
                          gdyż uważam ciebie za szczylka, zapłącze nad tym, ze napisałem o plunięciu w
                          zakłąmany pysk. Papkinek forumowy, pod ochorną adminów, dotknięty że kłamcę
                          nazwałem kłamacą, w ewidentnym przypadku, przyparty do muru, nie mając żadnych
                          argumenrtów na swoją obronę, liczy na litość, maleszkuje nasza kieszonkowa
                          czajka forumowa od standardó moralnych.

> Języka pełnego wstrętnej nienawiści prosto z obory. Czas gnid przeminął ponoć
                          > wraz z PRL - widać, że powraca na fali.

jakie twórcze podejści - nienawiść z obory, a nie łątwiej będzie po prostu
                          przeprosić ? przyznać się do błędu? przecież mogłeś po prostu przyznać, źle
                          zrozumiałem, nieprawdą jest to co napisałem. Trudne? Jak widać dla ciebie3 za
                          trudne. tak samo byłęś uparty gdy obrażałesz Dudka, łącząc gfo z Kiszczakiem.
                          Myślę, że jesteś przypadkiem psychologicznym, oborowy przypadek projekcji,
                          nie możesz dać sobie rady z włąsnym kłąmstwem wolisz eskalować ?

przypominam niezorientowanym, skąd te obory i standardy moralne:

dzisiaj przeczytałem w liście od capitalissimusa.

"poza tym chodzą słuchy, że kłamiesz."

na moje pytanie o co chodzi zacytował następujące słowa Leszka z Sopotu:

porażkę. Musi być wierny parti. Jest jej niewolnikiem."|

wierność partii i niewolnictwo, to folklor forumowy, rzecz poboczna. Ale
                          dowiaduję się, ze WYZNAŁEM na forum, że piszę na forum w imieniu partii, że od
                          początku byłem w Porozumieniu Centrum blisko Kaczynskiego, i wyznałem, że
                          wszystko poświęcam na rzecz partii, i dlatego prowadzę wojnę.
                          Daleko idące słowa? Bardzo daleko. Skąd takie wnioski?
                          Leszek z Sopotu cytuje mojke słowa, napisałem:

"po prostu od czasu zdrady Wałęsy, jestem z kaczyńskim, od czasu nocnej zmiany.
                          Znam go doskonale, nie zacytuję co pisałem piętnaście lat temu"

Biedny lesio (nie polecam pisania lesio gdyż się obrusza delikatność nasza
                          forumowa) zamiast przeprosić, zwrot "jestem z kaczynskim od czasu nocnej
                          zmiany" traktuje jako wyznanie, że .... patrz powyżej. W parii PC, od piętnastu
                          lat itd.

Lesiu, nie chlip, bądź mężczyzną, swoje standardy moralne jeszcze nie raz
                          wykorzystasz na forum, zacytujesz papieża i ewangelię, na razie oczekiwane
                          byłoby zwykłe PRZEPRASZAM. Przez twoje łgarstwa muszę czytać, że to ja kłamię.
                          Przez twój analfabetyzm, albo wyjątkowo złą wolę muszę czytać, że partia mnie
                          tutaj przysłała. Jakże masz znalizować teksty gazetowe, jeżeli w elementarnyum
                          sprze tkwisz w kłąmstwie i idziesz w zaparte.

ps. a kiedyśpisałem, byśza swe kłamstwa przeprosił Antoniego Dudka z IPN.
                          Pamiętasz ?
                          • leszek.sopot gnida pełznie dalej 14.07.06, 17:44
                            Nie stać faceta ani na krzty kultury. Jest tym kim jest - podnieconą małą
                            gnidką.
                            • rekontra Re: gnida pełznie dalej 14.07.06, 17:54
                              leszek.sopot napisał:

> Nie stać faceta ani na krzty kultury. Jest tym kim jest - podnieconą małą
                              > gnidką.

łgarzowi kultury brak, już o moralności nie piszesz? standardów nie trzymasz?
                              jeszcze nie raz będziesz zasmarkany nos obcierał rękawem łgarzu

ps. Znasz Edwina? podobno wszystkich znasz, a osoba z tak rzadkim imieniem
                              umknęła wnikliwiej uwadze. - Wysmnarkaj nos i się poskarż adminom.
                            • dr.szfajcner Re: gnida pełznie dalej 14.07.06, 20:35
                              leszek.sopot napisał:

> Nie stać faceta ani na krzty kultury. Jest tym kim jest - podnieconą małą
                              > gnidką.

Daj se Leszku spokoj z tymi zalosnymi
                              propagandziorami.
                  • paczula8 Recontra 14.07.06, 15:26
                    odpuść sobie ... masz do czynienie z manipulatorem w najgorszym wydaniu ...

Pozdrawiam serdecznie:)
                    • rekontra Re: Recontra 14.07.06, 15:52
                      paczula8 napisała:

> odpuść sobie ... masz do czynienie z manipulatorem w najgorszym wydaniu ...

masz rację, ale jemu sięwydaje że jest sam standardemn moralnym, skamieniał w
                      tej moralności z poprzedniej epoki.

> Pozdrawiam serdecznie:)

:))
      • asienka32 Przestańcie! 14.07.06, 14:21
        siedzicie razem od jakiegoś czasu na forum, w mojej ocenie jako osoby wnoszace
        cokolwiek do dyskusji /w przeciwieństwie do trolli pokroju gorbiego czy
        nabucco/.
        Po co Wam te inwektywy!
      • rekontra Asienko, to są bardzo poważne zarzuty 14.07.06, 14:30

Leszek z Sopotu napisał:

Rekontra wyznał w jakimś poście, że od początku był w PC bardzo blisko
        Kaczyńskiego i wszystko poświęca na rzecz tej partii - dlatego prowadzi
        wojnę."

albo Lesiowi coś się pokiełbasiło, przyzna się do błędu i przeprosi, albo
        świadomie kłąmie, albo .... jakie widzisz wyjście z sytuacji ?
        • a.adas Re: Asienko, to są bardzo poważne zarzuty 14.07.06, 14:51
          Zarzuty? Bycie blisko z Kaczynskimi do dzis powód do wstydu?
    • eboshi Przejęzyczył się, albo będzie aneks 14.07.06, 14:21
      leszek.sopot napisał:

> Na własne uszy usłyszałem, że przysięgał podczas powołania w pałacu
      > prezydenckim na Boga, że będzie służył Polakom i Polsce.

i okaże się, że będzie służył jedynie "prawdziwym" Polakom i "PiSowej" Polsce.

A pamietasz jeszcze jak się zażekał, że Lepper nigdy nie wejdzie do rządu ?
      A jak zapowiadał, że jak Lech zostanie prezydentem to on nie będzie premierem ?
      Lista jego kłamstw i krętactw jest długa - jedno więcej nie robi różnicy :)
    • ave.duce Re: Na zasadzie, że "koszula bliższa ciału"... 14.07.06, 14:30
      życzę, aby czapeczkę zmienił...

img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Styl_premiera_1109654.jpg

;)
    • rekontra lesiu zasłabłeś ? 14.07.06, 14:44

sądzisz, że puszczę ci te kłamstwa płazem?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=45184986&a=45189977
      a może szukasz listu, który odczytałeś jak analfabeta funkcjonalny i napisałeś
      co napisałeś ?
      • leszek.sopot no i wylazł z ciebie cham 14.07.06, 14:47

• leszek.sopot Przepraszam Jarosława Kaczyńskiego 14.07.06, 17:55
      Ze szczerego serca chciałem panu premierowi życzyć wszystkiego najlepszego i
      spełnienia przysięgi złożonej publicznie przed społeczeństwem Bogu i ojczyźnie.
      To przecież podniosły moment dla człowieka, który przez wiele lat działał w
      polityce i po raz pierwszy dostąpił zaszczytnego momentu powołania na
      stanowisko premiera.
      Miałem nadzieję, że do tych życzeń dołączą się inni forumowicze. Niestety
      niektózy okazali się nad wyraz mali i wulgarni. Przepraszam pana premiera
      szczególnie za forumowicza, który przydał sobie nick "rekontra". Ja wiem, że
      nie ma pan wpływu na sympatyków, którzy pana otaczają i budują wokół pana
      klimat, który chciałby pan aby był przyjazny i tworzący przyjazną ludziom
      atmosferę. Niestety niektórzy sympatycy chcą przy panu zagospodarować sobie
      miejsce tylko dla siebie. Nie zważają na to jak negatywnie wpływają na wzrost
      niechęci do pana samego. Współczuję panu takich pochlebców i przepraszam, że
      wraz z życzeniami wszystkiego najlepszego wepchnęli się w ten wątek ze swoim
      chamstwem.
      Oby to nie było proroctwem na przyszłość, że mimo najlepszych chęci będzie pan
      otoczony coraz mocniejszą i powszechniejszą niechęcią, której sprawcami będą
      pańscy zwolennicy. Nie jest ważny przecież tylko cel, ważny jest styl, kultura
      i język.
      Jeszcze raz przepraszam pana Kaczyńskiego za jego zwolenników wzbudzających
      usprawiedliwona odrazę wśród pańskich przeciwników i bezstronnych kibiców.
      • rekontra masz lustro w domu ponadstandardowy moralisto ? 14.07.06, 18:02
        leszek.sopot napisał:

> Ze szczerego serca chciałem panu premierowi życzyć wszystkiego najlepszego i
        > spełnienia przysięgi złożonej publicznie przed społeczeństwem Bogu i
        ojczyźnie.
        >
        > To przecież podniosły moment dla człowieka, który przez wiele lat działał w
        > polityce i po raz pierwszy dostąpił zaszczytnego momentu powołania na
        > stanowisko premiera.

Lesiu, zgadnij jaki łgarz to pisał?

Czy Jarek w 1986 r. włączył się w pracę podziemia bo nie groziło to już
        więzieniem i represjami? Może to kwestia strachu? Lech i Jarek do 1986 r.
        niczym się nie wykazywali. W 1986 r. poparli te włądze podziemnej "S", które
        dążyły do porozumienia i kompromisu. Jarek stał się radykałem dopiero pod
        koniec 1989 r. - być może chciał nadrobić stracony czas, w którym to nie zdołał
        wykazać się swym bohaterstwem. W pełni bohaterstwem mógł się natomiast wykazać
        oczywiście w l. 90. kiedy to za bohaterów zaczęto uważać tych najbardziej
        wrzaskiliwych.

kłamco napisałeś, że Jarek który od 76 roku działał w KORze, niczy się nie
        wykazał do 1986. kłamnce "moralisto ponadstarndardowy" .

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43029115&a=43040680

>
        • rekontra kolejny wątek łgarza 14.07.06, 18:06

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=35629731&a=35629731
        • leszek.sopot gnida nie ustaje 14.07.06, 18:10
          Jest to wyrwany post z dłuższej dyskusji. W stanie wojennym do roku 1986
          Jarosław Kaczyński nie wykazał się działalnością. Dopiero po ogłoszeniu
          amnesti, gdy zarysowała się możliwość rozmów z władzą. Masz problemy z
          interpretacją bo nie czytałeś od początku. Może warto zacząć od tego postu:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=43029115&a=43031494
          Plujesz oskarżeniami bezustanku a wykazujesz się jedynie swoim kretyństwem.
          • rekontra dalej będziesz twierdził, że napisałeś prawdę ? 14.07.06, 19:08

założyłem wątek dla takich łgarzy jak ty:
            leszek.sopot napisał:

> Jest to wyrwany post z dłuższej dyskusji. W stanie wojennym do roku 1986
            > Jarosław Kaczyński nie wykazał się działalnością.

Po tym tekście Liteńskiego Jarosław Kaczyński zgłasza ponownie chęć współpracy
            z podziemną "S" by doprowadzić do porozumienia z władzą.

więc ponownie piszę, że albo kłamiesz albo jeżekli nie masz pojęcia o czym
            piszesz jesteś wyjątkowym durakiem. Założyłem wątek dla takich łczrzy jak ty:

Jarosław Kaczynski - co robił w latach 80 - ych

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=42962150&a=42962150
            i pytam się, czy wiesz co to był Komitet Helsinski, (powołanego na wniosek TKK
            Solidarność) i czy wiesz czym była TKK Solidarności?

nie bądź uparty, po prostu przyznaj się do błędu. Miałem do czynienia z takimi
            projektującymi uwolami jak ty, właśnie do czasu gdy popierałem Wałęsę - póki
            Miecio nie zaczał odgrywać zbyt wielkiej roli, każdemu wówczas powinny się
            otworzyć oczy, oprócz ciebie.

dalej będziesz twierdził że napisałeś prawdę ? że Kaczynski nie działał ?

a słyszałeś że również działął w Ruchu Młodej Polski? że pisywał w Polityce
            Polskiej? skandalicznym był ten list w wyborczej, że niby nie jest znany z
            działności opozycyjnej.
    • kataryna.kataryna Waldemar Kuczyński też życzy premierowi 14.07.06, 18:08
      Oto niezwykle ciepłe i przepojone troską o państwo życzenia Waldemara
      Kuczyńskiego:

"Moim jedynym dobrym życzeniem byłoby, żeby Kaczyńskiego Duch Święty nawiedził
      i wyleczył z obsesji i jeszcze gorszych przypadłości. Wszystkie inne moje
      życzenia są złe i nie zamierzam ich ukrywać. Życzę porażek na wszystkich
      frontach, bo każde zwycięstwo tego Układu to porażka Polski i zagrożenie dla
      wolności. Życzę także porażek gospodarczych, choć za to płacą ludzie. (...)
      Poza nawiedzeniem przez Ducha Świętego, wszystkiego złego Panie Premierze."

Nie sposób się nie wzruszyć.
      • leszek.sopot Re: Waldemar Kuczyński też życzy premierowi 14.07.06, 18:13
        Kuczyńskiego dotknęło chyba jakieś wielkie nieszczęście i bardzo to przeżywa.
        Jakże można życzyć porażek gospodarczych! Wogóle to słowa poniżej każdego
        poziomu.
        • dr.szfajcner Re: Waldemar Kuczyński też życzy premierowi 14.07.06, 20:33
          leszek.sopot napisał:

> Jakże można życzyć porażek gospodarczych!

Bierze wzor z Kaczynskiego.
          Kaczynski nie tylko zyczyl porazek gospodarczych
          ekipie Millera i Belki, ale swoimi glosowaniami
          robil wszystko by do nich doszlo.

Kaczynscy, jego zwolennicy i dobrze mu zyczacy,
          powinni w koncu zrozumiec ze czasy UD/UW ktara
          nadstwaiala drugi policzek gdy ja uderzono w pierwszy
          minely. Teraz nastaly czasy jak Kuba Bogu .....
          • leszek.sopot Re: Waldemar Kuczyński też życzy premierowi 14.07.06, 20:38
            ale nie bierze się przykładów z gorszych od siebie ale lepszych.
            • dr.szfajcner Re: Waldemar Kuczyński też życzy premierowi 14.07.06, 20:45
              leszek.sopot napisał:

> ale nie bierze się przykładów z gorszych od siebie ale lepszych.

Sam widzisz chocby na tym forum,
              ze czasem trzeba.
              Nawet Zidane to zrozumial. :-)
              • leszek.sopot Re: Waldemar Kuczyński też życzy premierowi 14.07.06, 21:10
                dr.szfajcner napisał:

> leszek.sopot napisał:
                >
                > > ale nie bierze się przykładów z gorszych od siebie ale lepszych.
                >
                > Sam widzisz chocby na tym forum,
                > ze czasem trzeba.
                > Nawet Zidane to zrozumial. :-)

Co prawda, to prawda. Postanowiłem sobie, że niektórych należy bezwględnie
                ignorować. Czy wytrwam w tym, nie wiem.
          • paczula8 Re: Waldemar Kuczyński też życzy premierowi 14.07.06, 21:36
            > Kaczynscy, jego zwolennicy i dobrze mu zyczacy,
            > powinni w koncu zrozumiec ze czasy UD/UW ktara
            > nadstwaiala drugi policzek gdy ja uderzono w pierwszy
            > minely. Teraz nastaly czasy jak Kuba Bogu .....

Kaczyński to doskonale rozumie ... dlatego kiedy niemiecki szmatławiec obraża
            Polskiego Prezydenta wybranego w demokratycznych wyborach nie nadstawia
            drugiego policzka tylko reaguje ... teraz nastały takie czasy ...
            szkoda że tego nie rozumieją nasze "medialne autorytety".
      • paczula8 Kuczyński sie wycofał i przeprosił: 14.07.06, 21:42
        "Piątek 14.07.06 Przepraszam!
        Wycofuję wpis. Chwilowa utrata samokontroli. W żadnym wypadku nie miałem
        intencji życzenia czegokolwiek złego Polsce. Jeśli to tak zabrzmiało
        przepraszam. Przepraszam tych, którzy poczuli się dotknięci. Biję się w piersi.
        Także wobec Pana Premiera, oby mu sie udało w tym co może być dobre dla kraju.
        Oczywiście oceny rządzenia PiS, obecnej koalicji i Kaczyńskich nie zmieniam.
        Komentarze państwa zostają. Oczywiście z wycofanym wpisem możecie robić co
        będziecie uważali za słuszne. Jeszcze raz przepraszam, także tych którzy mogą
        sie poczuć zawiedzeni wycofaniem komentarza, ale myslę, że to słuszne. "
        • leszek.sopot Re: Kuczyński sie wycofał i przeprosił: 14.07.06, 22:41
          Po niewczasie, ale zawsze. Pewnie Kuczyński natknął się w wirtualnym świecie na
          niejednego zwolennika Kaczyńskich i nerwy mu puściły.
    • panzerpapst Życzyć można, tylko po co ? Cel jest widoczny od 14.07.06, 18:20
      dawna, PiS wszędzie, od Bałtyku, aż po Tatry. A kto jest Polakiem, "genetycznym patriotą", co po przełozeniu na polski oznacza wszystkich, którzy się z premiero-prezesem zgadzaja, to tylko on bedzie decydował, wiec w tym dotrzyma obietnicy, reszta to bedzie KPP, UKŁAD, Łże-elita itd. Ja nie mam co do niego złudzeń, tak jak nie miałem złudzeń co do prezydenta przed wyborami, z tą róznicą, że nie spodziewałem sie, aż takiej nieudolności w sprawowaniu tej funkcji.
    • l.o.r.t.e.a Re: Wszystkiego najlepszego dla Jarosława Kaczyńs 14.07.06, 18:23
      leszek.sopot napisał:

posadami z erki

Czy rozumiem że Polska ma być znowu XVI-wieczną anarchią bez rzadu? Bo erki to
      właśnie ministrowie, sekretarze i podsekretarze stanu i wojewodowie. Bez nich
      jesteśmy krajem bez rządu, taką Somalią europejską. Jak już krytykujesz PIS, to
      nie prezentuj poziomu wiedzy o państwie Edgara.
      • leszek.sopot Re: Wszystkiego najlepszego dla Jarosława Kaczyńs 14.07.06, 18:37
        l.o.r.t.e.a napisał:

> leszek.sopot napisał:
        >
        > posadami z erki
        >
        > Czy rozumiem że Polska ma być znowu XVI-wieczną anarchią bez rzadu? Bo erki to
        > właśnie ministrowie, sekretarze i podsekretarze stanu i wojewodowie. Bez nich
        > jesteśmy krajem bez rządu, taką Somalią europejską. Jak już krytykujesz PIS,
        to nie prezentuj poziomu wiedzy o państwie Edgara.

Erki dla mnie to pozostałoś pezetperowskiej nomenklatury, które oznaczają
        posady tylko dla partyjnych. Jednym z haseł "S" po 1989 było zerwanie z
        partyjnymi nominacjami. Ja życze premierowi by z tym zwyczajem zerwał i
        mianował na stanowiska nie partyjniaków, ale ludzi kompetentnych.
        W III RP zamiast natychmiast zburzyć system apanaży aparatu państwowego
        przejęła go z całym dobrodziejstwem inwentarza. Po wyborze Wałęsy na prezydenta
        i nowych, wolnach wyborach do parlamentu sytuacja ta była już rezultatem
        świadomego wyboru. Przywileje ludzi władzy, w praktyce partii, tylko trochę
        zmodyfikowano. I tak system zaopatrywania prominentów w artykuły żywnościowe
        przez Biuro Ochrony Rządu został zredukowany, ośrodki wczasowe ograniczone do
        pałaców dla prezydenta i premiera. Natomiast specjalne lecznictwo zostało nie
        tylko zachowane, lecz za rządów Millera wręcz usankcjonowane prawnie. W sumie
        władza w Polsce ma się bardzo dobrze i przywileje - apanaże niezwiązane z
        poborami - z tytułu uczestnictwa w niej są znaczne. Ludzie tak zwanej erki mają
        do dziś system leczniczy dla siebie i rodzin (żona, dzieci), w sumie przeszło
        pięć tysięcy osób; szeroki dostęp do samochodów rządowych, z których dygnitarze
        korzystają bez ograniczeń w piątek i świątek, a także w czasie wyjazdów za
        granicę; bezpłatne telefony komórkowe; karty kredytowe związane z tzw.
        funduszem reprezentacyjnym; paszporty dyplomatyczne itd., itp.
        • l.o.r.t.e.a Re: Wszystkiego najlepszego dla Jarosława Kaczyńs 14.07.06, 18:41
          leszek.sopot napisał:

Ludzie tak zwanej erki mają
          >
          > do dziś system leczniczy dla siebie i rodzin (żona, dzieci), w sumie przeszło
          > pięć tysięcy osób; szeroki dostęp do samochodów rządowych, z których dygnitarze
          >
          > korzystają bez ograniczeń w piątek i świątek, a także w czasie wyjazdów za
          > granicę; bezpłatne telefony komórkowe; karty kredytowe związane z tzw.
          > funduszem reprezentacyjnym; paszporty dyplomatyczne itd., itp.

Tak ma "erka" w większości krajów.
          >
        • rekontra jeszcze jednego kłamstwa nie sprostowałeś lesiu 14.07.06, 19:12

Dudek jest godzien pochwały gen. Kiszczaka
          Autor: leszek.sopot ☺

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
          Może niedługo ten wybitny lustrator zajmujący się określaniem ras i
          narodowości będzie pisał panegiryki pod adresem Jaruzelskiego i Kiszczaka?

bidulo nie zauważyłeś, że tę książkę wydano pod redakcją Szwagrzyka, i wśród
          autorów nie ma Dudka. Nie zauważyłeś że czasami masz z sobą kłopoty?
          że zaslepiony atakujesz na ślepo ?
    • dr.szfajcner Re: Wszystkiego najlepszego dla Jarosława Kaczyńs 14.07.06, 20:22
      leszek.sopot napisał:

> Na własne uszy usłyszałem, że przysięgał podczas powołania w pałacu
      > prezydenckim na Boga, że będzie służył Polakom i Polsce.

Pytanie kto jest jego Bogiem.
      Wydaje mi sie ze on sam.
    • rekontra już czas strusiu 14.07.06, 20:48
      leszek.sopot napisał:

> Ufam, że jeśli nowy premier nie dotrzyma złożonej przysięgi to Bóg urządzi mu
      > Sodomę i Gomorę.

czy zamierzasz dalej tkwić w kłamstwie ? właściwie w trzech kłamstwach?

brakuje ci odwagi by orzyznać żew bredziłeś ?

ps. i nie wzywaj Boga by załątwiał za ciebie sprawy, zostaw go w spokoju.
      Czy ciebie z seminarium wyrzucili? to jest forum chłopie, polegaj na swoich
      władzach umysłowych.

ps. jak tam sprawa trzech twoich ominięć prawdy? zbierasz siły by w końcu się
      przyznać, albo do głupoty albo do kłamstwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka