iza_luiza 18.07.06, 18:36 może utworzymy nowy wątek ? będzie łatwiej szukać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iza_luiza Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 18.07.06, 18:38 www.kiekrz.com/ od iwpal: Dla malucha polecałabym Ci mój szpital - www.kiekrz.com Sa 3 specjalistki od Vojty, poza tym w razie potrzeby - 24 h jest lekarz i pielęgniarki. Zadzwoń tel.(061)848 26 61 w. 333 (sekretariat) i wpisz sie na listę rezerwowa na turnus (tzw."Domki"); jeżeli ktos wypadnie, to masz szanse jeszcze w tym roku sie załapać (turnusy sa do października) Odpowiedz Link Zgłoś
iza_luiza Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 18.07.06, 18:40 stecrom.webpark.pl/ Stobno: Do Stobna z półrocznym maluszkiem spokojnie możesz jechać, z rezerwacjami jest tak samo jak w Kiekrzu: możesz się wpisać na dowolny termin na listę rezerwową, te listy są dość ruchome, albo na właściwą - pewnie zimą są wolne miejsca. Z tym że tam chyba nie ma Vojty, przynajmniej ja nie widziałam. Jest hipoterapia, masaż i hydromasaż, terapia zajęciowa na sali (NDT), pająk, refleksoterapia, ter. czaszkowo-krzyżowa, magnetostymulacja, terapia ręki, logopeda, zajęcia grupowe: Sherbourne, muzykoterapia, manualne i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
iza_luiza Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 18.07.06, 18:44 www.neuron.malegacno.webpark.pl/galeria.html www.neu-ron.webpark.pl/kontakt.html Neuron: Bydgoszcz i Małe Gacno Odpowiedz Link Zgłoś
iza_luiza Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 18.07.06, 18:45 Joanna273: Osrodek dla dzieci i młodzieży niepełnosprawnej w Rusinowicach[koło Lublińca] bardzo dobry ośrodek tylko że jeżdżą tam dzieci od 2,5 roku życia,ale słyszałam że można sie starać jak komus zależy żeby jechać z mniejszym dzieckiem,jest dość spory czas oczekiwania na miejsce bo ok. roku,ale za to koszta sa niewielkie bo dziecko nie płaci nic a rodzic ok. 500zł. -to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
iza_luiza Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 18.07.06, 18:47 Zabajka i Zabajka 2: www.zabajka.home.pl/ jesteśmy zapisani z Mackiem na turnus w maju przyszłego roku, to będę mogła coś więcej powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna273 Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 07.10.06, 22:40 Stacjonarny Ośrodek Rehabilitacji Oddział Rehabilitacji ZP ZOZ Zgorzelec ul.Konarskiego 5 b 59-800 Zgorzelec tel.(075)77-58-941 (075)77-58-968 Odpowiedz Link Zgłoś
gabrynio Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 25.10.06, 00:01 Mazowieckie centrum neuropsychiatrii i rehabilitacji dzieci i młodzieży w Zagórzu k/Warszawy 05-462 Wiązowna tel. 022 7899006 lub 07 w standartowym turnusie jwst rehabilitacja, hydromasaż, logopeda, psycholog, na życzenie rodziców basen, w przyszłości hipoterapia dzieci starsze - metoda peto bardzo tani ośrodek - pobyt dwutygodniowy około 150 zł., bez wyżywienia dla mamy i warunki jak to w szpitalu kiepskie chociaż nie jest tak źle Odpowiedz Link Zgłoś
aga7916 Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 08.03.07, 15:03 dziewczyny, czy któraś z Was była kiedyś z dzieckiem w Osrodku Wczesnej Interwencji w Warszawie na Pilickiej? Bo ja byłam dzisiaj i nigdy więcej tam nie pojadę.To jak tam traktują pacjenta, na dokładkę trzymiesięcznego...niech ich szlag! Najpierw każą czekać do każdego specjalisty mniej więcej po godzinie przed gabinetem,gdzie biegają małe dzieci,które krzyczą, temperatura powietrza jak w saunie,więc te wszystkie dzieci są jeszcze bardziej poddenerwowane,jak już człowiek dostanie się do gabinetu to popukają dziecku w kolana itp.,nic nie powiedzą tylko każą przyjść za miesiąc.Co do rehabilitacji po kolejnej godzinie oczekiwania jak zapytałam kiedy mnie pani przyjmie,usłyszałam że ona się nie rozmnoży.Wtedy już nie wytrzymałam,wyszłam stamtąd szybciej niż weszłam.To jest jakaś paranoja!!!Do CZD przyjeżdzają ludzie z całej Polski i tam to jakoś jest zorganizowane,jakoś potrafią to wszystko ogarnąć.Mówię Wam,jeżeli tam nie byłyście, to nie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
iza_luiza Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 08.03.07, 16:24 Ja tam kiedyś dzwoniłam, ale Pani mi powiedziała, że trzeba czekać ok. pół roku na wizytę, to im podziękowałam Bo jak to się nazywa wczesna interwencja, to ja wolę sama interweniować // Odpowiedz Link Zgłoś
zielonatosia Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 08.03.07, 19:12 No ja akurat mam dobrze, bo mieszkam 30km od Zabajki i 30 km od Stobna. Do Stobna dzwoniłam miejsc na turnusy letnie brak, no ale zaproponowano mi żebym dojeżdzała z Lenką tylko na wybrane zajęcia- w sumie to dobrze, bo koszt turnusu duży, a Lena jeszcze za mała na hipoterapię, dogoterapię czy inne bajery Więc jesli ktoś ma małe dziecko, które jeszcze nie kożysta z tego typu atrakcji, to może warto gdzieś w okolicy się zadekować i korzystać tylko z wybranych zajęć. Jak będzie trzeeba komuś pomóc znaleźć jakieś sensowne miejsce niedaleko to chętnie pomogę, zwłaszcza, że okolice u nas są piękne. Jest jeden kłopot, to raczej propozycja dla zmotoryzowanej mamy lub taty Odpowiedz Link Zgłoś
slaey Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 08.08.07, 08:16 Witam serdecznie, czy możecie powiedzieć coś na temat tego ośrodka : www.wiatrowo.tami.pl/index.php może Ktoś już tam był i wie jak tam jest ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
slaey Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 08.08.07, 13:00 Witam ponownie, znalazłem jeszcze taką tabelkę ośrodków wg. PFRON - może ktoś już tam był i może polecić jakiś ośrodek ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
slaey Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 08.08.07, 13:00 Witam ponownie, znalazłem jeszcze taką tabelkę ośrodków wg. PFRON - może ktoś już tam był i może polecić jakiś ośrodek ? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
slaey Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 08.08.07, 13:01 link do tabelki: wuw.bip-i.pl/wuw-portlet/content/MzkwNA%3D%3D.xls Odpowiedz Link Zgłoś
iza_luiza Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 08.08.07, 15:58 Ja jeżdżę tylko do Stobna, nie pomogę ci, niestety Wiem tylko, że kadra która jest teraz w Stobnie, kiedyś pracowała w Wiatrowie. Przenieśli się do Stobna. A teraz jak tam jest to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
gabrynio Re: Turnusy rehabilitacyjne, ośrodki 09.08.07, 10:41 Na temat Wiatrowa nie słyszałam nic, my jeździmy na turnusy z Acentrum i Przyjacielem (turnuse są świetne, choć bardzo drogie polecam, są warte tych pieniędzy) z ośrodków z listy przychylne opinie słyszałam o stobnie zabajce i wągrowcu Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś