Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Drogie forumki - powiedzcie mi jak to jest....

29.08.06, 15:26
    Kilka dni temu kupiłam fajne, czarne spodnie. Ubrałam je RAZ! i okazało się,
    że się mechacą i wycierają. Ponieważ zapłaciłam za nie dość dużo i wolałabym
    nosić je trochę czasu (a nie, żeby zrobiła się z nich szmatka) poszłam z
    paragonem do sklepu (sklep dość duży, ale nie sieciówka) żeby reklamować.
    Pani sprzedająca powiedziała ( a raczej wykrzyczała) mi, że reklamacji nie
    przyjmie. Spytałam dlaczego, na co ona pokazała mi kartkę z napisem ZWROTÓW
    NIE MUSIMY PRZYJĄĆ i jakieś prawo, że sprzedawca nie ma takiego obowiązku.
    Powiedziałam tej "uroczej" pani, że ja nie chcę zwrócić tylko reklamować. Po
    wymianie zdań pani wezwała szefową, która rzekła, że przyjęcie tych spodni
    jest jedynie jej dobrą wolą i nie ma takiego obowiązku.

Pytam więc Was (jako, że jesteście trochę doświadczone w reklamacjach): Czy
    naprawdę to jest dobra wola sprzedawcy? Ja byłam pewna, że mają obowiązek. I
    czy zwrot a reklamacja to to samo? Iść tam ponownie i walczyć o swoje czy
    odpuścić :)?

Z góry dziękuję za odp.
    Obserwuj wątek
      • daggy4 Re: Drogie forumki - powiedzcie mi jak to jest... 29.08.06, 15:43
        to prawo konsumenta, a nie dobra wola ekspedienkti, ktora nawiasem mowiac, nie
        powinna nigdy podnosic glosu.
        kiedys taka pani nie zechciala ode mnie przyjac reklamacji jeansow, w ktorych
        zepsul sie zamek po 1 dniu i zwrocilam sie bezposrednio do producenta, ktory
        przyznal mi racje i zamienil spodnie.
        • daggy4 Re: Drogie forumki - powiedzcie mi jak to jest... 29.08.06, 15:46
          img.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=17984&strona=0
          znalazlam ten link, przeczytaj czy sa jakies konkretne namiary gdzie sie zwrocic
      • suonce89 Re: Drogie forumki - powiedzcie mi jak to jest... 29.08.06, 18:02
        Jeśli masz paragon, to szanowna pani ekspedienka ma obowiązek wymienić Ci te
        spodnie, dac nową pare lub zwrócić kase.
        Ja bym walczyła o swoje :)

powodzenia
      • nessie-jp Re: Drogie forumki - powiedzcie mi jak to jest... 29.08.06, 18:06
        Proponuję wydrukować sobie stosowny tekst ustawy, która jasno mówi, że sklep
        **nie może** odmówić przyjęcia zwrotu/reklamacji. I podtykać wrzaskliwym
        ekspedientkom.
        • mstawarz Re: Drogie forumki - powiedzcie mi jak to jest... 29.08.06, 21:26
          Zwrotu moze odmowic, jego przyjecie to rzeczywiscie dobra wola sklepu, ale
          przyjecia reklamacji nie moze domowic, prawo do reklamacji przysluguje kazdemu
          konsumentowi. Wrzaski ekspedientki sa zenujace:(
      • nadinka_nadinka Re: Drogie forumki - powiedzcie mi jak to jest... 29.08.06, 21:40
        www.federacja-konsumentow.org.pl/story.php?story=321

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka