Dodaj do ulubionych

Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana

16.09.06, 19:48
Byłem dziś na targach mieszkaniowych. Wystawiała się na nich między innymi
firma APM (www.apm-development.pl), z ofertą mieszkań na skrzyżowaniu
Kondratowicza i św. Wincentego. Tak, tak, to jest ta narożna działka. Dla
tych, którym nie chce się klikać, opiszę to "coś" pokrótce. A więc tak:
To, co proponuje Agmet, a więc 8 kondygnacji, to pikuś, bowiem APM chce ich
postawić 15 !!! Słownie PIĘTNAŚCIE. Dokładnie mają to być 2 15 piętrowe
molochy połączone 5 piętrowym łącznikiem.

Ja z planów zamieszkania w Parku Leśnym się wycofałem w tym momencie
ostatecznie. Wam współczuję zrobienia w balona :(
Obserwuj wątek
    • foksztaksel Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 17.09.06, 12:02
      Agmet robi nas w balona, ale w zakresie osiedla, które sam realizuje - tam były
      obiecane niskie budynki. Natomiast co do działki narożnej - od początku mówili,
      że to nie ich teren, i niczego nie obiecywali - bo nie mogli.
      Akurat w tym przypadku się nie oburzam, a nawet tego się mniej więcej
      spodziewałem (to skrzyżowanie jest otoczone tego typu budynkami).
    • sloggi Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 17.09.06, 12:09
      www.apm-development.pl/
      Inwestycja KONDRATOWICZA zlokalizowana będzie u zbiegu ulic Kondratowicza i Św.
      Wincentego na Targówku. 187 mieszkań zaprojektowano w dwóch 15- kondygnacyjnych
      budynkach, połączonych ze sobą niskim łącznikiem. Dla wygody mieszkańców miejsca
      parkingowe zaplanowano w dwupoziomowym garażu podziemnym, połączonym windami z
      wyższymi kondygnacjami. Kompleks mieszkaniowy będzie zamknięty i monitorowany.
      Lokalizacja zapewnia dostęp do zlokalizowanych na terenie dzielnicy centrów
      handlowych, rekreacyjnych i sportowych, umożliwia korzystanie z terenów
      zielonych – parków i Lasku Bródnowskiego. Szybkie skomunikowanie się z Centrum i
      innymi dzielnicami Warszawy jest możliwe dzięki gęstej siatce ulic szybkiego
      ruchu. W sąsiedztwie inwestycji zaplanowano także stację II linii metra.
    • kubus2000 Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 17.09.06, 18:24
      W żadnym razie nie mam pretensji do APM. Ta działka nie jest częścią naszego osiedla, nie ma wspólnych z PL wjazdów/wyjazdów więc jak można się ich czepiać? To agmet chce nas oszukać. Obiecywał jedno, buduje zupełnie co innego. Mam tylko nadzieje że oprócz garaży na partetach budynków APM będą sklepy/banki/punkty usługowe/itp.
      A Tobie Jaqubku życze udanych zakupów. Perspektywa mieszkania w inwestycji APM na np 14 piętrze z widokiem na PL, las bródnowski marki, ząbki i dalsze okolice jest naprawdę przyjemna. Pomyśl, niewiele jest miejsc w Wareszawie gdzie mieszkając wysoko bedziesz miał tak nieograniczony widok.

Pozdr.
      J.
      • jaqbek2 Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 17.09.06, 19:14
        Niestety, 270.000, a tyle mniej więcej będzie kosztować u nich najtańsze
        mieszkanie (53,01 m2 + garaż) jest ponad moje obecne możliwości). Chociaż
        patrząc na to, co się dzieje pod Warszawą, to 5 tys/m2 to wcale nie jest tak
        dużo. A może to tylko ceny POD Warszawą oszalały? Sam już nie wiem
        • intruder2 Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 17.09.06, 20:56
          Ty je qubek, pod jaką Warszawą??????????,

Przypominam ci, że wielka Warszawa zaczęła się od Bródna, na mapach z XIII
          wieku Warszawy nie uświadczysz, a Bródno i owszem, dotknąłeś mojego czułego
          punktu, uważaj mój nick brzmi Intruder i nie bez powodu :)))).

• jaqbek2 Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 18.09.06, 23:27
            Oj nie rzucaj się tak :)
            Miałem na myśłi to, że w bliku, w którym koleżanka kupiła mieszkanie jakieś pół
            roku temu po 3500 za m2, w tej chwili ostatnie schodzą po 5000. W Piasecznie,
            żeby nie było wątpliwości
        • kubus2000 Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 18.09.06, 08:25

Pod Warszawą to jest Gora Kalwaria z mieszkaniami po 3500zł/m2. Polecam!!!!
          • wwili Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 18.09.06, 08:56
            Witam,

Jak dobrze zobaczyłem na stronie APM, budynki maja być po drugiej stronie św.
            Wincentego, czyli w miarę daleko od naszego osiedla.

pzdrw
            wili
            • guuferek Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 18.09.06, 09:48
              Budynki będą po "naszej stronie" Wicentego. Mapka na ich witrynie www jest
              nieaktualna.
            • kubus2000 Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 18.09.06, 09:49
              Witam,

Ale gdzie konkretnie? Bo jeśli po drugiej stronie sw. wincentego to chyba na
              miejscu stacji statoil? Nie wydaje mnie się:))) Moim zdaniem to błąd APM. Nie
              pierwszy zresztą. Przed kupnem mieszkania w PL rozważaliśmy Samarytankę
              (poprzednią inwestycję APM) ale kiedy się okazało że zapomnieli wybudować
              balkonów w mieszkaniu które mieliśmy kupic to sobie odpuściliśmy (doszły do
              tego jeszcze plany budowy trasy bezpośrednio obok osiedla).

Drodzy mieszkańcy 1 etapu. Macie teraz szansę się wykazać. APM zabierze Wam
              słońce.
              • greg_2 Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 18.09.06, 10:10
                ja mam okna na wschod slonca mi nie zabiora:)
                a tak powaznie to koszmarne sa na wizualizacji te molochy
                • intruder2 Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 18.09.06, 10:40
                  No to ich z bazuki!!!!
                • kubus2000 Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 18.09.06, 11:46

Ja tez mam okna na wschód, ale krew mnie zalewa kiedy myślę o planach Agmetu.
                  Pozdr
                  J.
                  • igazz Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 23.09.06, 07:46
                    Wykorzystują to, że większość mieszkańców nie ma prawa do mieszkań, za które
                    zapłacili koszmarne pieniądze. Wpłaciłam już tyle pieniędzy, a prawnie nic nie
                    mogę im zrobić, bo według prawa nie jestem stroną. Czuję się bezradna, oszukana
                    i mimo, iż będę dalej od tych blokowisk niż etap I i II, to i tak potwornie
                    cierpię. Ktoś wdeptał w ziemię moje marzenia i odebrał całą radość z
                    oczekiwania na to mieszkanie. Jest mi tak źle, że moja krew zalewa nie tylko
                    mnie, ale i całe moje otoczenie.
                    • ssimcia Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 30.09.06, 14:28
                      witam!
                      dlatego tez ja zrezygnowalam z kupna mieszkania w III etapie i bardzo sie ciesze
                      z tego powodu. perspektywa blokowisk wystarczajaco mnie odstraszyla od podjecia
                      tej decyzji, ktorej nie mozna by bylo cofna, bo byloby juz za pozno...
                      a moje prywatne zdanie to takie: za 550 000 zl( cena mieszkania w PL) mozna
                      smialo kupic i wybudowac dom i nie obawiac sie o blokowiska, smieci na
                      korytarzu, psie kupki itd itp
                      pozdrawiam i zycze wszystkiego dobrego
                      • machara Re: Sąsiednia działka - zagadka rozwiązana 01.10.06, 20:08
                        i tego Ci zazdroszczę. mam mieszkanie w 1 etapie i wiele rzeczy mi się nie
                        podoba a najbardziej wk...wia mnie agmet który dyma ludzi na każdym kroku i w
                        dodatku okrada (blokady miejsc parkingowych naziemnych)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka