Dodaj do ulubionych

Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM"

IP: *.pkobp.pl 29.09.06, 09:31
Właśnie podpisałam umowę zakupu mieszkania w jednym z 8 bliźniaków budowanych
przez "Tani dom" w Otwocku i szukam przyszłych sąsiadów :)
Pozdrawiam i czekam na info :)
Obserwuj wątek
    • Gość: koala Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.teklinek.pl 29.09.06, 11:20
      a moge wiedziec tak z ciekawosci ile zapłaciłaś za tego blizniaka z góry
      dziekuję
      • Gość: Goonia Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.pkobp.pl 29.09.06, 17:05
        Witam, ja nie kupiłam bliźniaka, a jedynie mieszkanie (jedno z czterech w
        budynku). A cena za metr wynosi 3400zł - bardzo przyzwoicie :)
        • Gość: ' Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.pkobp.pl 02.10.06, 09:01
          _
    • Gość: tomas Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.acn.waw.pl 04.10.06, 10:25
      szukam informacji o tym developerze, jak przebiega współpraca z nim, czy jest
      wiarygodny itp. Tez kupuje u niego mieszkanie, a w sieci na razie nic
      niepokojacego nie znalazlem. Bede wdzieczny za wszelkie informacje, w tym takze
      te dobre;)
      • Gość: Goonia Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.pkobp.pl 06.10.06, 12:12
        No własnie nic w sieci nie ma, bo tak na prawde, to jest pierwsza samodzielna
        inwestycja 'Taniego domu' - do tej pory byl jedynie podwykonawcą. Licze jednak
        ze lata doświadczenia budowlanego firmy beda skutkowaly realizacją pieknych
        domow bez skaz i problemów :))))
    • tomoho77 Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" 11.10.06, 16:22
      Witam
      niedługo podpisuję umowę na 87m2 budynek g
      pozdrawiam
      tomek
      • Gość: Goonia Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.pkobp.pl 13.10.06, 09:41
        Witam przyszłego sąsiada! :)
        Ja już podpisałam umowę - czekam teraz niecierpliwie do marca 2008 (choć mam
        nadzieję, że to jednak będzie troszkę wcześniej:)
        Acha - Budynek E 56,5m2.
        Niedawno byłam na budowie i w pierwszych dwóch budynkach są wstawione okna - az
        miło, że budowa cały czas idzie do przodu :)
        Ciekawe, czy już mają sprzedane wszystkie mieszkania... wiecie coś na ten temat?
        • michallg Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" 13.10.06, 10:34
          chyba 2007
          • Gość: Goonia Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: 194.242.62.* 13.10.06, 14:29
            Oj, jednak nie - niestety nie pomyliłam się - ostatecznym terminem oddania
            budynków do zamieszkania jest odległa data marzec 2008.
            Pierwsze cztery domy będą oddane pod koniec 2007roku, jednak nastepne cztery (w
            tym mój) - póżniej... bo do marca 2008 roku.
            • Gość: peterto Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:02
              na tej tablicy informującej o inwestycji jest napisane `III kwartał 2007` zdaje sie?
              • michallg Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" 13.10.06, 16:15
                przeciez budynki juz stoja, maja nawet wstawione okna. co oni beda robic
                jeszcze przez rok?
                • Gość: Goonia Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.pkobp.pl 13.10.06, 16:38
                  Widziłam, ale na tablicy moze byc tak napisane... (i dotyczy to pewnie 4
                  pierwszych budynków) ale w umowie - przynajmniej mojej - na ten dugi etap
                  czterech domów - niestety jest inaczej - inwestor zabezpiecza sie w
                  razie "poslizgu" - nic na to nie poradzimy. Tez mnie to dziwiło, bo budowa
                  idzie na prawde szybko, tylko podobno tak szybko nie idzie podłącznie madiów, a
                  jest to niezalezne od inwestora, tylko trzeba czakac na swoja kolej...
      • Gość: iza Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 14:55
        Witam również,

witam przyszłych sąsiadów również!

My kupiliśmy mieszkanie parter/piętro w budynku H. Dwa tygodnie temu biegały
        tam jeszcze tabuny ślimaków, ale nic to.

Swoją drogą ciekawe, jaką nazwę otrzyma ulica ???)

• Gość: Goonia Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.pkobp.pl 17.10.06, 14:49
      Dziś się dowiedziałam w biurze sprzedaży, że pozostały ostatnie 3 mieszkania
      dwupoziomowe po ok. 90m2 i tu niespodzianka po 3200zł/m2. To ostatnia chwila
      kupic tak tanio...
      Zainteresowanym podaje adres www.tanidom.waw.pl i trzeba wejsc w
      zakładke 'oferta' i potem 'mieszkania'.
      Pozdr
    • Gość: Goonia Ostatnie 3 wolne mieszkania - 3200zł/m2 IP: *.pkobp.pl 17.10.06, 14:54
      Szczegóły powyżej.
    • Gość: Goonia Ulica - nazwa... ale i budowa IP: *.pkobp.pl 14.11.06, 11:18
      Niewątpliwie zagadnienie nazwy ulicy, na której będziemy mieszkać jest mocno
      frapujące, jednak znacznie większe moje obawy skupiają się na tym, kiedy
      doczekamy się utwardzenia tej ulicy i położenia standardowej nawierzchni oraz
      chodników, bowiem ostatnio odwiedzając budowę akurat podczas deszczu, nie dało
      się przejść nawet metra na tej ulicy, żeby nie brnąć w błocie po kostki (!!!),
      a wizja wędrowania po niej np. do pracy czy do sklepu w iście jesienną pogodę
      przyprawia mnie już w tej chwili o dreszcze.

• Gość: przechodzień Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.mcon.pl 15.11.06, 00:01
      te bliźniaki są okropne..sorki ale tak wyglądają niestety
      • peterto5 Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" 15.11.06, 19:42
        A wiecie że od strony ogródka będziecie mieli zwykłą siatkę?
        • Gość: Goonia Re: Ogrodzenie IP: *.pkobp.pl 16.11.06, 12:26
          Tak wiem, ale widze w tym wiekszego problemu i tam mam zamiar posadzic
          kilkanascie krzaczkow typu tuja... :)
          • peterto5 Re: Ogrodzenie 16.11.06, 16:10
            a orientujecie sie moze jak tam budowa Morskiego Oka 2?
            • Gość: Goonia Re: Ogrodzenie IP: *.pkobp.pl 16.11.06, 16:59
              Przykro mi, ale ja nic nie wiem o Morskim Oku,
              pozdrawiam :)
    • Gość: Trawa Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: 81.15.149.* 19.11.06, 22:56
      Witam
      Ja również zarezerwowałem tam mieszkanie. I możliwe, że podpiszę umowę. Mam
      pytanie czy ktoś z Was sprawdzał czy inwestor ma pozwolenie na budowę, czy do
      niego należy działka itp.
      Pzdr
      Trawa
      • Gość: Goonia Formalności IP: *.pkobp.pl 20.11.06, 08:44
        No jasne, "Tani dom" ma wszystkie dokumenty typu pozwolenie na budowe,wypis z
        KRS,itp. - przeciez inaczej banki nie udzieliłyby kredytów na te mieszkanka :)
        Wg. mnie i przynajmniej mojego banku wszystko jest ok pod wzgledem
        formalnosci :)
        Czy wiecie ile jeszcze zostało wolnych mieszkan do sprzedania w Brzozowym
        Zakątku?
        • Gość: Trawa Re: Formalności IP: *.acn.waw.pl 20.11.06, 20:22
          Na dzień dzisiejszy zarezerwowałem ostatni lokal (bud. G, parter od północy)
          Może pojawić się jeszcze coś wolnego jeżeli ktoś zrezygnyje z rezerwacji.
          Byłem dzisiaj również na budowie ... rozmawiałem tam z kierownikiem budowy.
          Powiedział, że termin III.2008 jest brany z dużym zapasem. On przynajmniej
          zrobi wszystko aby skończyć całość jeszcze w 2007 roku gdyż nie jest to jego
          jedyna budowa. Mam tylko nadzieję, że nie sprawdzi się w tym wypadku
          powiedzenie "co nagle to po diable" ...
          Ps. czekam na każde istotne informacje dot. Brzozowego Zakątka :)
          • Gość: Goonia Re: Formalności IP: *.pkobp.pl 21.11.06, 09:52
            Jeśli chodzi o termin zakończenia inwestycji – marzec 2008 – to bardzo mnie
            zdziwilo, dlatego zapytałam P. Prezesa czy faktycznie tak będzie i podobnie jak
            kierownik budowy powiedział, ze to jest termin „z zapasem” (tak na wszelki
            wypadek), ale jak uda się załatwić wszystkie media typu prąd, woda,
            kanalizacja, gaz w terinie to mieszkania na pewno będą wczesniej oddane – nawet
            w listopadzie 2007r.
            Jeśli patrzeć na tempo budowy to jest ono w miare szybkie, wiec mysle ze koniec
            2007r. jest bardzo realnym terminem :)
            A co wolnego lokalu na parterze, to jestem mocno zaskoczona, bowiem kiedy ja
            rezerwowałam mieszkanie (we wrzesniu), to moje mieszkanie 56,5m2 było już
            ostatnim tak małym i pozostały tylko duże - dwupoziomowe. Ciekawe w takim razie
            ile jest jeszcze takich rezerwacji, bo mamy już koniec listopada i wydawalo mi
            się ze już wszystkie mieszkania zostały sprzedane…
            Trawa - a Ty masz jeszcze jakies alternatywy, jeśli chodzi o inne inwestycje?
            Co Cie jeszcze powstrzymuje przed podpisaniem umowy? Uwierz mi, ze ja wczesniej
            bylam bardzo bliska podpisania dwóch umow u innych developerow, ale zawsze mi
            cos nie pasowalo – tutaj wszystko wydaje się OK :) dlatego zdecydowałam się
            własnie na Brzozowy Z. Pozdrawiam!!
            • Gość: Trawa Re: Formalności IP: *.acn.waw.pl 21.11.06, 18:44
              Goonia,
              Czy wiesz czym sie różni umowa na budowę lokalu mieszkalnego od umowy
              przedwstępnej ?
              Czy Ty podpisywałaś swoja umowę u notariusza czy nie ?
              Z góry dzięki za informacje
              • Gość: Goonia Re: Formalności IP: *.pkobp.pl 22.11.06, 09:06
                Trawa, szczerze?? Nie znam sie na tym...
                A umowę o budowę lokalu nie podpisywałam w formie aktu notarialnego, choć
                pytałam o to Prezesa, bo rozważałam taka opcję. Jednak powiedział mi, ze
                bylabym chyba pierwsza, która chce u nich podpisac w tej formie umowe. A ze
                moja (ta standardowa) była już dla mnie przygotowana i trzeba byłoby ją jeszcze
                raz pisac, a potem przekazac do notariusza i ponosic jeszcze dodatkowe koszty,
                to dalam sobie spokoj.
                Nie wiem – mam nadzieje, ze dobrze zrobiłam i nie będę żałować… 
                Pozdrawiam!!!
                • Gość: Trawa Re: Formalności IP: 81.15.149.* 22.11.06, 12:18
                  Goonia,
                  Czy byłoby problemem podanie mi Twojego numeru telefonu ...
                  Przyznam, że system "dziś pytanie jutro odpowiedź" jest zbyt mało dynamiczny i
                  przypomina mi trochę korespondencyjną partie gry w szachy :)
                  Zadzwonił bym po prostu, porozmawiał i rozwiał swoje wątpliwości dotyczące
                  sprawy kupna mieszkania
                  Pozdrawiam
                • Gość: Trawa Re: Formalności IP: 81.15.149.* 22.11.06, 12:19
                  jeszcze mój e-mail: trafa@wp.pl
          • Gość: gosc ada sasiadka IP: *.adsl.inetia.pl 13.12.07, 13:48
            witam wszystkich serdecznie!
            kupilismy z mezem ostatnie wolne mieszkanie- 87m w budynku H. w
            naszym mieszkaniu jeszcze nie mamy scian dzialowych- chyba lekki
            obsow chlopaki maja:)
            pozdrawiam, ada lech
    • Gość: Goonia Re: Zmiany na budowie IP: *.pkobp.pl 21.11.06, 16:34
      Mam prośbę – jeśli ktoś z Was był już na budowie i ustalał z kierownikiem
      budowy zmiany w ewentualnym rozmieszczeniu ścian, jak również rozmieszczenia
      gniazdek elektrycznych i kontaktów, to bardzo proszę o informację jaka jest
      standardowa ilość gniazdek w poszczególnych pomieszczeniach i jaki jest koszt
      dodatkowych – instalowanych na życzenie. Z góry dziękuję!!
      • tomoho77 Re: Zmiany na budowie 06.03.07, 22:55
        czesc

niestety moje jeszcze w ziemi:<

mam pytanko czy ktoś już odebrał klucze do swojego i czy było dużo usterek?

przyszły sąsiad
        tomek
        • k_ristof Re: Zmiany na budowie 10.05.07, 15:30
          Witam! Kupiłem mieszkanie w pierwszym budynku. Na razie odbioru nie było.
          Podobno ma to nastąpić zgodnie z harmonogramem, czyli w III kwartale.
          • Gość: arczi Re: Zmiany na budowie IP: *.chello.pl 12.05.07, 12:40
            witam przyszłych sąsiadów :) ja z niecierpliwością czekam na odbiór w budynku D,
            jak rozmawiałem przy podpisywaniu umowy o terminie odbioru - umownie jest
            spisany wrzesień 07 - miało być to w lipcu, jednak zdaje się że największy
            problem w tej chwili to prąd, elektrownia mocno zwleka z postawieniem transformatora
            • Gość: Arczi Re: Zmiany na budowie IP: *.chello.pl 12.05.07, 12:42
              mój GG 8048628
            • Gość: Arczi Re: Zmiany na budowie IP: *.chello.pl 12.05.07, 14:17
              A w tym miesiącu pociągną gaz i kanalizacje
              • Gość: K_ristof Re: Zmiany na budowie IP: *.centertel.pl 03.07.07, 15:11
                Kanalizację ciągną dopiero teraz. Byłem w Otwocku w niedzielę. Widziałem wykop
                i zwiezione rury.
    • Gość: zainteresowana Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.07, 10:45
      podajcie proszę namiar na tę firmę, bo nie mogę się z nimi skontaktować, a
      jestem zainteresowana tą inwestycją
      dzięki
      • Gość: Arczi Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.chello.pl 02.06.07, 07:13
        Hehe
        Za późno,ale masz namiar , firma solidna,niedługo pewnie zaczną coś budować
        www.tanidom.waw.pl/
        • Gość: IZA Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.07, 13:55
          Witam sąsiadów.

Podobno w którymś z domów na naszy osiedlu mieszkańcy rozmawiali
          z "alarmiarzami" i wiedzą, jak rozłożyć kable przed położeniem tynku.

Jeśli ktoś z sąsiadów wie coś na ten temat, moze i chce udzielić więcej
          informacji, bardzo proszę o odzew.

Z góry dziękuję!
        • Gość: paweł Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.aster.pl 18.07.07, 19:25
          Nie ma już zupełnie nic? Dajcie namiary
          • Gość: Goonia Nazwa ulicy!! IP: *.acn.waw.pl 18.07.07, 22:11
            Drodzy Sąsiedzi, wiecie, że bedziemy mieszkać na ul. Stanisława Lema? :)
            I będziemy mieć nawet mini rondko, bo ta nasza uliczka jest ślepa - dlatego w
            celu umozliwienia zawrócenia, pod bramą tej działki na końcu i na przeciwko
            budynku G jest zaplanowane wybudowanie rondka.
            A co do trafostacji, to linia energetyczna ma być doprowadzona do osiedla do
            końca września - jak dobrze pójdzie...
            • Gość: K_ristof Re: Nazwa ulicy!! IP: *.centertel.pl 24.07.07, 14:25
              skąd to wszystko wiesz?
              • Gość: Goonia Re: Nazwa ulicy!! IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.07, 19:28
                Jeśli chodzi o nazwę ulicy, to z artykułu w internecie - z lokalnego portalu
                Otwocka.
                O planach wybudowania ronda od jednego z sąsiadów, który dysponuje aktualnymi
                planami zagospodarowania tego terenu.
                A co do zgody Rady Miasta Otwocka na budowę trafostacji - od Prezesa "TANIEGO
                DOMU".
                Jestem mocno zainteresowana co się dzieje wokoło budowy, w którą między innymi
                ja inwestuję - dlatego staram się być w miarę na bieząco.
                I jesli którykolwiek z przyszłych sąsiadów bedzie dysponował kolejnymi
                news'ami, bardzo proszę o info :)
              • Gość: Goonia Re: Nazwa ulicy!! IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.07, 19:33
                Zapraszam do zapoznania sie z poniższym artykułem:

www.linia.com.pl/public/article.php?1-12263-0
    • Gość: Goonia Już nie ma parkanu, koparki równają teren... :) IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.07, 13:24
      Witam, wczoraj byłam na budowie i znowu widać kolejne zmiany; zlikwidowali
      parkan, kanalizacja jest już doprowadzona, koparki równają teren przed domkami
      wraz z równaniem "ulicy", a od strony ogródków spora ekipa robotników wzięła
      się ostro za ogrodzenie :)
      Natomiast jeśli chodzi o wnętrza, to w pierwszych budynkach wstawiją juz drzwi
      wejściowe do mieszkań oraz barierki na klatkach schodowych. Co prawda nie wiem
      jakiej są one firmy, ale są jasno-brązowe, mają śliczny wzór ("rzeźbienie") i
      bardzo lekko chodzą - super!!
      Nie da sie ukryć - nasz Brzozowy Zakątek jest coraz piękniejszy :) Pozdrawiam
    • Gość: K_ristof Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.centertel.pl 27.09.07, 14:40
      Kto z Was odebrał juz mieszkanie?
      • Gość: gość Odbiory mieszkań... IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.07, 20:31
        Pierszy etap (4 domy) miał być oddany na początku października,
        drugi etap (kolejne 2 domy) na poczatku listopada, a ostatnie dwa
        domy w grudniu.
        A jak to będzie na prawdę?
        • Gość: Tomekk Re: Odbiory mieszkań... IP: *.acn.waw.pl 11.10.07, 11:55
          Witam, ja mam mieszkanie a4, czyli w pierwszym budynku. Wczoraj
          podpisałem protokół u kierownika budowy; do zrobienia byly tylko
          drobne poprawki. W przyszlym tygodniu mam nadzieję odebrać klucze.

Może jest tu mój bezpośredni sąsiąd;) - pierwszy budynek, lewa
          klatka, parter?

Tomek
          • Gość: Goonia Re: Odbiory mieszkań... IP: 194.242.62.* 11.10.07, 14:20
            Tomkku, powiedz coś więcej (kiedy do Ciebie zadzwonili, zeby sie
            umówić,w jakich godzinach tam trzeba przyjechać,kto z Tobą był przy
            sprawdzaniu mieszkania?) A ściany w jakim masz stanie -
            białkowane,czy pomalowane? A okna i parapety nie porysowane? Masz
            już zapłacone, czy przy odbiorze kluczy wpłacisz ostatnia ratę? A
            jak wygląda teren przed osiedlem? Zrobili już tam porządek? Teren
            osiedla jest juz ogrodzony? Czy mamy już prąd z trafostacji?
            • Gość: K_ristof Re: Odbiory mieszkań... IP: *.centertel.pl 11.10.07, 14:51
              Goonia,
              Napiszę jak to przebiegało u mnie.
              Zadzwonili do mnie w połowie września, ale byłem na urlopie i
              mieszkanie odbierałem w ubiegły piątek.
              Ściany są bialkowane, pięknie podeschnięte, równe, drobne pęknięcia,
              ale to normalne gdy tynkuje się zaraz po postawieniu ścian.
              Wg mojej umowy ostatnia rata ma być wpłacona po odbiorze technicznym.
              Prąd będzie prawdopodobnie w połowie listopada, ale już teraz mozna
              korzystać z przyłącza budowlanego na potrzeby robót wykończeniowych.
              Trafo stoi od tygodnia, ciągną kable do skrzynek rozdzielczych
              umieszczonych w ogrodzeniu.
              Teren nie jest jeszcze do końca uprzątnięty. Ogrodzenia nie ma.

• Gość: Tomekk Re: Odbiory mieszkań... IP: *.acn.waw.pl 11.10.07, 16:37
              dokładnie tak jak napisał mój sąsiad;)ściany wybiałkowane, okna w
              porządku, oczywiście parapety we własnym zakresie. W połowie
              września zadzwonili do mnie by podjechać i sprawdzić czy nie ma
              jakiś niedoróbek i co ew. mają poprawić. W sumie to byly głównie
              drobiazgi i wszystko mi zrobili. Jedyna większa sprawa to nierówno
              położone płyty kg na poddaszu, ale to też zostało poprawione.
              Teraz czekam aż dojdzie ostatnia transza i odbieram klucze;) Czyli
              najpierw kasa potem klucze.
              Prace cały czas trwają - ogrodzenie, bramy, podłączenie instalacji.
              Jak wczoraj byłem to trafostacja już stała i prowadzili kable do
              osiedla.
              Mam nadzieję że w listopadzie wszystko już będzie. Przed położeniem
              podlogi (drewno) chcę trochę osuszyć mieszkanie. Na razie zapewniają
              prąd budowlany, wiec bardzo się nie spieszę z wproawdzeniem ekipy i
              kompletuję sprzęty do lazienki.
          • Gość: K_ristof Re: Odbiory mieszkań... IP: *.centertel.pl 11.10.07, 14:38
            Witam Tomku, jestem Twoim sąsiadem z dołu :)

podaję kontakt: NOSPAM_christopher@orange.pl
            • Gość: tomekk Re: Odbiory mieszkań... IP: *.acn.waw.pl 11.10.07, 16:47
              skopiowalem maila z Twojego wpisu, ale po wysłaniu wiadomości
              dostałem zwrot z błędem. Czy to cały adres:
              NOSPAM_christopher@orange.pl

mój to biuro@grappaart.pl
              • Gość: Goonia Re: Odbiory mieszkań... IP: *.adsl.inetia.pl 11.10.07, 19:03
                Panowie, dzięki wielkie za info!! :)
                Czekam zatem niecierpliwie na odbiór budynku E. Mam nadzieję, że
                prąd już będzie indywidualnie doprowadzony do mieszkań i teren
                osiedla bedzie ogrodzony... Ciekawe, co będzie z ochroną? Strach
                zwozić materiały budowlane, jesli nasze mieszkania nie będą
                pilnowane... Coś trzeba będzie pomysleć, żeby zapobiec włamaniom.
                • Gość: Tomekk Re: Odbiory mieszkań... IP: *.acn.waw.pl 12.10.07, 09:39
                  myślę że na początku to nie będzie sie po co włamywać, no chyba że
                  ktoś się na plytki, deski lub gips połasi;)Z resztą poczekam do
                  wprowadzenia. Na pewno trzeba będzie pomyśleć o ochronie i alarmach,
                  ten temat już się chyba gdzies pojawił, wiesz może coś o tym?

Wiem od prezesa firmy, że od 01.2008 na cały rok podpisana jest
                  umowa z firmą administrującą - ok. 3 zł/m2, w tym fundusz remontowy
                  60gr. Mam nadzieję, że w miarę szybko uda się zawiązać wspólnotę i
                  będziemy z nimi ustalać nasze oczekiwania.
                  • Gość: Goonia Re: Odbiory mieszkań... IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.07, 11:15
                    No tak - trzeba będzie coś zdziałać z utworzeniem wspólnoty
                    mieszkaniowej - mam nadzieję, że się to uda miarę szybko.
                    A co z aktami notarialnymi?Kazdy indywidualnie bedzie występował do
                    notariusza, czy może grupowo to będzie załatwione? Czy ktoś już sie
                    pytał Prezesa, jak to ma wyglądać - czy Oni jako deweloper o to
                    wystapią w naszym imieniu, czy każdy indywidualnie będzie sobie to
                    załatwiał?
                    No i co z tymi alarmami i firmą ochroniarską - jedna z sąsiadek
                    wspominała coś na tym forum... czy może już więcej wiadomo?
              • Gość: b. Re: Odbiory mieszkań... IP: 193.109.212.* 12.10.07, 15:31
                no ja nie moge.
                wyrzuc NOSPAM_ z adresu, a bedzie dobrze.
                to taki zwyczaj mowiac inaczej.
    • Gość: Fog Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.07, 23:04
      Kto odebrał już mieszkanie? Czy jesteście zadowoleni?
      Jeśli ktoś jeszcze nie wie, to nasze osiedle będzie na ul.S.Lema nr
      od 2 do 16, mieszkania od 1 do 4. Ciekawe tylko kiedy Miasto położy
      nam drogę i latarnie?
      • maqic Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" 20.11.07, 15:50
        Witam przyszłych sąsiadów.
        Celem uprzejmości - przyszły rezydent z budynku D.
        Stoję właśnie przed faktem odbioru technicznego mieszkania, a z tego co
        słyszałem od kierownika budowy pierwsze 4 budynki juz zostały obebrane (prócz
        mojego mieszkania). Miałem już pierwsze widzenie, przekazałem zastrzeżenia i
        czekam na wezwanie w/w spr. Przy tej okazji: zastanawiał/korzystał ktoś z
        Państwa z pomocy niezależnego inspektor nadzoru budowlanego? Na wielu forach
        mieszkaniowych jest poruszana ta kwestia wiec jestem ciekaw opinii.
        Ps. Zapraszam do odwiedzin: /forum/71,1.html?f=49795
        Otwock Brzozowy Zakątek
        • Gość: Goonia GAZ... prąd IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.07, 18:44
          Czy już ktoś z mieszkańców ma podłączony gaz do mieszkania? A co z
          licznikami do energii elektrycznej? Zostały już załozone? Jest juz
          prąd?
          Ja na razie podpisałam umowę z gazownią w Józefowie, ale nie mogę
          dodzwonić się do Mistrzów, żeby umówić sie na podłączenie gazu...
          ehhh...
          • maqic Re: GAZ... prąd 16.12.07, 01:04
            Mistrzowie maja zacząć działać 21 grudnia. Z tego co sie dowiedziałem będą mieli trochę roboty więc nie wiadomo z czym się wyrobią. "Mistrzuniu" :-) z którym rozmawiałem zasugerował zeby skontaktować się z Nimi koło 9 rano (7891303) i probować ustawić na konkretna godzinę.
            pozd
            • Gość: Goonia Re: GAZ... prąd IP: *.adsl.inetia.pl 16.12.07, 17:58
              W rozmowie z Prezesem również uzyskałam informację, że w piątek mamy
              się spodziewać Mistrzów, którzy podłączą nam gaz i założą liczniki,
              jednak jak rozmawiałam z jednym z nich, jak zadzwoniłam do gazowni,
              to powiedział, że nie wie czy uda im się to zrobić, bo jeśli będą
              mieli "pilną robotę" gdzie indziej, to przedłuży się to w czasie.
              Co do prądu i liczników, to podobno już są podłączone. Wybieram się
              w tym tygodniu na budowę, więc zweryfikuję tą informację.
              Pozdrawiam
              • maqic Re: GAZ... prąd 17.12.07, 21:47
                Nawet skrzynki na listy juz wiszą.... ;-)

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=49795
                • Gość: Goonia Re: GAZ... prąd IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.07, 22:28
                  Poważnie? I ładnie to wygląda? Masz może jakieś zdjęcie? Maqic
                  powiedz mi, a czy są już furtki i całe ogrodzenie? Juz nie moge
                  doczekać sie piątku - dziś dzwoniła do mnie Pani z biura z
                  Kościuszki i potwierdziła, że w piątek od godz. 9 będą podłączać nam
                  gaz!! Ufff... nareszcie bedzie ciepło w naszych mieszkaniach :))))
                  • maqic Re: GAZ... prąd 18.12.07, 18:58
                    witam,
                    niestety nie posiadam żadnej fotki ale śmiem twierdzić ze koleżanka będzie miło zaskoczona. Są już prawie wszystkie bramy i nawet małe latarnie przed wejściem do budynków.
                    • Gość: Goonia Re: IP: *.adsl.inetia.pl 18.12.07, 22:03
                      Szkoda, no cóż... cierpliwie będę zatem czekać do piątku, żeby
                      zobaczyć kolejne, bardzo sympatyczne zmiany w Brzozowym :)
                      Dzięki za informacje, pozdrawiam!
    • Gość: sasiad Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.30.74.160.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.07.13, 09:16
      witam
      zastanawiam się nad zakupem mieszkania od tani dom. jak z negocjacja ceny u ciebie było? na co zwróciłaś szczególne uwagi u nich.

pozdr
      sasiad
      • Gość: tofek Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.13, 19:23
        Witam,
        czy masz na myśli mieszkania na Warszawskiej
        • Gość: mela Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.play-internet.pl 06.01.14, 13:46
          Dzień dobry,
          Ma ktoś może info nt. inwestycji TM przy Warszawskiej w Otwocku? Widziałam, że kilka mieszkań już znalazło nabywców. Prośba o Państwa opinie nt. inwestycji. Czytałam o jakiś dziwnych historiach dot. pozwolenia na budowę (www.linia.com.pl/index.php/component/content/article/14-gospodarka/4155-wojewoda-zle-wybral-strony. ). Ktoś może wie jak wygląda sytuacja?
          dziękuję i pozdrawiam
          • Gość: diduś Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 10:45
            Witam,
            ja kupiłem tam mieszkanko dla mojego dziecka. Żadnych problemów nie ma, artykuł już chyba nie aktualny, poszukaj szczegółów w internecie.
            Jak potrzebujesz jakis informacji służę pomocą.
            • Gość: lysy Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.scansafe.net 24.03.14, 09:45
              To lepiej sprawdź dokładnie mieszkanie przed odbiorem. Znajomi mówili że mają tam problem z grzybem.
              • Gość: didus Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.internettv.atman.pl 25.03.14, 11:07
                Jakim grzybem, w którym budynku.
                • Gość: lysy Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.scansafe.net 26.03.14, 11:09
                  Trzypokojowe na parterze, ale nie wiem w którym budynku.
                  • Gość: didus Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.internettv.atman.pl 01.04.14, 15:01
                    Nie bardzo rozumiem na jakiej podstawie stwierdzili wilgoć, jeśli mieszkania nie są ogrzewane i jeszcze mokre (wilgoć budowlana). Orientujesz się może czy reklamowali u wykonawcy nieprawidłowości i jakie jest stanowisko firmy.
                    • Gość: lysy Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.scansafe.net 03.04.14, 14:03
                      Zrobili zdjęcia i jakieś analizy, na pewno to deweloperowi zgłaszali ale nie wiem jak się sprawa zakończyła.
                      • Gość: didus Re: Otwock - Inwestycja firmy "TANI DOM" IP: *.internettv.atman.pl 10.04.14, 07:51
                        kurcze to mnie pocieszyłeś, muszę bardziej się temu przyjrzeć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka