Forum Kobieta Moda
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Gdzie kozaki na szeroką łydkę (39 cm w obw.)? help

23.10.06, 18:46
    Przepraszam wszystkie forumowiczki za zadawanie tego pytania po raz wtóry, ale
    cóż - mam łydki takie chyba średnie (w oczach b. szczupłych osób pewnie
    monstrualne ;) ), 39 cm w obwodzie i nie mogę nigdzie, od dawna, kupić
    kozaków!! Mieszkam w Warszawie, gdzie jest mnogość sklepów maści wszelkiej,
    ale nie udało mi się znaleźć takich, które zapną mi się na nodze.

Zatem: posiadaczki podobnych łydek i fajnych kozaków, gdzie je kupujecie!?
    Po-mo-cy... Marzą mi się oficerki albo takie na wysokim obcasie, bez zbędnych
    ozdób.

PS Z góry dziękuję za rady 'schudnij' :).
    Obserwuj wątek
      • foamclene Re: Gdzie kozaki na szeroką łydkę (39 cm w obw.)? 23.10.06, 18:54
        a moze jakies sznurowane kozaki bedzie latwiej kupic
        i bedziesz mogla regulowac szerokosc cholewki
        albo gumowymi wstawkami wciagane...
        dziwie sie, ze nie mozesz nic dostac bo lydka jest jaknajbardziej w normie...
        gdzie mierzylas te kozaki, ze byly za waskie?
        moze trzeba sprobowac lepszej marki...
        • leeloo.dallas Re: Gdzie kozaki na szeroką łydkę (39 cm w obw.)? 23.10.06, 19:01
          Sznurowane mi sie nie podobają, takie z gumką - tez nic. W zeszłym sezonie nie
          polowałam na kozaki, bo nauczona doświadczeniem jeszcze poprzedniego (w którymś
          tam sklepie z kolei miałam już łzy w oczach) nie chciałam sie nakręcać i
          denerwować. Mieszkam w Warszawie, sklepów pod dostatkiem - potrafiłam wejść do
          niemal każdego sklepu z mojego przedziału cenowego, że tak ładnie to nazwę
          (czyli kozaki do 600-700 zł), w Galerii Mokotów chociażby i... nic.

Pewnym wyjściem są kozaki z tzw. skarpetą, ale tak, jak sznurowane - nie
          podobają mi się :(. Styl z KDT, gdzie pewnie różne kurioza się spotyka, to też
          nie to.

Buu, chcę piękne, brązowe oficerki!!
          • hermina5 Re: Gdzie kozaki na szeroką łydkę (39 cm w obw.)? 23.10.06, 19:16
            Od dawien dawna Ryłko robi specjalne partie butów - kozaków z poszerzanymi
            cholewkami - są w ich sklepach, a jesli nie ma , to tzreba powiedzieć
            sprzedawczyni, ze chcesz, zeby ci je sprowadziła od producenta, bo po coś ta
            opcja istnieje.
        • leeloo.dallas No i 23.10.06, 19:03
          Dziękuję za określenie moich łydek 'normą', bo powoli zaczynam myśleć, że może
          ludzie się za mną oglądają i kulają ze śmiechu, że je na widok publiczy wystawiam...
        • foamclene Re: Gdzie kozaki na szeroką łydkę (39 cm w obw.)? 23.10.06, 19:16
          a jaki nosisz rozmiar?
          moze masz mala stope?
          ja nosze 40 i w tym rozmiarze buta szerokosc chowki u goru to zwykle wlasnie ok
          39 cm
          producenci zakladaja pewnie ze mala stopa = maly czlowiek (czyli cholewka
          malizna) a czasem wyzsze dziewczyny maja malenkie stopy
          • leeloo.dallas Re: Gdzie kozaki na szeroką łydkę (39 cm w obw.)? 23.10.06, 19:25
            No właśnie noszę 38 (a w Venezii nawet 37) :(.
            • sol_18 Re: Gdzie kozaki na szeroką łydkę (39 cm w obw.)? 23.10.06, 20:17
              Miałam ten sam problem.Przymierzyłam mnóstwo par butów, wszytstkie były za
              wąskie.No ale w końcu się udało;)Nie w jakimś sklepie firmowym,ale i tak jestem
              zadowolona.Mam więc jedną radę-przymierzaj,przymierzaj i jeszcze raz
              przymierzaj;)Innej opcji nie ma.Na pewno w końcu coś znajdziesz.Życzę powdzenia
              i cierpliwości:)Pozdrawiam.
              • napolnoc Re: Gdzie kozaki na szeroką łydkę (39 cm w obw.)? 23.10.06, 22:03
                Widzialam ostatnio na wystawie kozaki z napisem ze maja cholewke w rozmiarze xxl, firma
                produkujaca to Ara, nie wiem z jakiego panstwa, uzywaja dobrej skory, kozaki od 120 euro sie
                zaczynaja, wzorictwo klasyczne.Powodzenia.
                • m.noma Re: Gdzie kozaki na szeroką łydkę (39 cm w obw.)? 24.10.06, 13:32
                  W Zarze jedne sa z baardzo grubymi cholewami i z marszczeniami
                  ja kupilam u Lasockiego i sie bardzo zdziwilam ze jeszcze spodnie weszly do
                  srodka- to sie nie zdarzalo!
      • kasiunia62 Re: Gdzie kozaki na szeroką łydkę (39 cm w obw.)? 29.10.06, 09:05

www.allegro.pl/item137602743_czarne_sexowne_kozaki_r_39.html
        • sol_18 Re: Gdzie kozaki na szeroką łydkę (39 cm w obw.)? 29.10.06, 10:24
          To jej poradziłaś:DJak tam poszukiwania?;)
      • momaan Re: Gdzie kozaki na szeroką łydkę (39 cm w obw.)? 29.10.06, 11:29
        a ja kupiłam niedawno takie kozaczki na szeroką łydke w Prima Modzie...byłam w
        absolutnym szoku, że się wcisnęłam ponieważ od lat już nie chodzę w kozakach -
        inna sprawa, że jeżdżę samochodem więc mogę sobie w zimie pozwolić na taki
        wybór...jednak czasami z wielką zazdrością patrzyłam na dziewczyny w kozaczkach
        i eleganckich spódniczkach...a teraz sama takie mam- śliczne zamszowe,
        czarne...a cena jak na prima modę zupełnie niewysoka tylki 400 pln

polecam serdecznie
        • black_magic_women Re: Gdzie kozaki na szeroką łydkę (39 cm w obw.)? 29.10.06, 15:42
          A ja pamietam z zeszlorocznej dyskusji nt.ze dziewczyny polecaly oddanie butow
          do szewca,zeby ten wszyl u gory gumki.Moze to jest jakis pomysl?!
          • aagnieszka76 Re: Gdzie kozaki na szeroką łydkę (39 cm w obw.)? 29.10.06, 15:59
            Ja mam ten sam problem, nie wiem co prawda ile moja łydka ma dokładnie w
            obwodzie, ale w żadne kozaki się nie dopinam. Ogolnie jestem osobą raczej
            szczupłą (168 cm wzrostu, rozmiar 36,rzadko 38), stopa 37 i te cholerne
            łydki... A najśmieszniejsze, ze wizualnie wcale nie mam grubych nog-kozzki w
            jednym miejscu łydki się nie dopinają, a pod kolanem to już z kolei odstają, bo
            tu mam nogę szczuplejszą. Jak ktoś kupi koazki na taką budowę łydki, to proszę
            o info na forum:)
      • leeloo.dallas załamka... 29.10.06, 17:52
        Dziękuję za wszystkie rady.
        Zeszłam dziś Arkadię wzdłuż i wszerz. NIC. Mierzyłam kozaki w Ryłko, w
        Venezii... różnie. Nawet w Heavy Duty. Nie i nie. Nic nie zapina się na moich
        łydkach. Nie wiem zatem, jakim cudem inne kobiety o łydkach korpulentniejszych
        od moich kupują kozaki :(.

Fakt, nie zajrzałam chyba do Prima Moda. Na ich stronie zaś widziałam jedne
        kozaki, które b. mi się podobają... ale jak znam życie, to... się nie dopną.
        • georgusia Re: załamka... 30.10.06, 13:51
          Mam ten sam problem - bardzo szeroka łydka. Przy czym zamek zacina się nie pod
          kolanem, tylko tak w połowie nogi.
          Przeszukałam całą sieć w poszukiwaniu odpowiednich modeli (panie w sklepach
          zawsze mówią proszę mierzyć ale ja i tak nie próbuję bo się można szybko
          zniechęcić) i rezultaty moich poszukiwań są następujące: znam dwie firmy które
          robią cholewki w kilku rozmiarach a mianowicie gabor i ara. to są niemieckie
          firmy. Mają oznaczenia cholewek od M do zdaje się XXL. Problem z tymi butami to
          ich cena - gabor w Arkadii kosztuje ok 800 do 1000 zł (te same modele w
          Niemczech około 160 EUR - więc niezły zarobek mają właściciele tych sklepów w
          Polsce). Ara ma sklep firmowy na Nowym Świecie i tam już są co nieco lepsze
          ceny 400 - 600 zł. Ara to marka generalnie zwrócona do starszych osób ale mają
          ok stylistykę niektórych kozaków. Ja kupiłam takie na niewielkim obcasiku.
      • mikams75 Re: Gdzie kozaki na szeroką łydkę (39 cm w obw.)? 30.10.06, 17:30
        zapewniam cie, ze jak sie juz w ktorys dopiniesz to nadmiar cialka bedzie
        wyplywal gora, co tez nie jest atrakcyjne. Ja juz sobie odpuscilam i zakupilam
        krotsze buty.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka