Dodaj do ulubionych

półkrzyż

27.10.06, 14:18
Interesuje mnie półkrzyż: neptun w strzelcu na ASC w opozycji do księżyca w
bliźniętach, a na szczycie stacjonarny jowisz w rybach w III domu.
Czy ktoś miał z czymś podobnym do czynienia?
Obserwuj wątek
    • neptus Re: półkrzyż 27.10.06, 17:10
      Ciekawy układ... można się z tą osobą dogadać na trzeźwo?
      • kasia-asia1 Re: półkrzyż 27.10.06, 17:13
        He, He, też sobie tak pomyślałam.
        • bbroz Re: półkrzyż 27.10.06, 17:24
          Dlaczego tak myślicie?
          • anahella Re: półkrzyż 27.10.06, 17:30
            bbroz napisał:

> Dlaczego tak myślicie?

Dziewczyny pewnie sobie zartowaly, ale w tym ukladzie az chlupocze - woda sie
            leje strumieniami: Neptun na Asc, Jowisz w Rybach i spiete to jeszcze kwadratura
            od Ksiezyca. Kazdy z elementow polkrzyza ma w sobie jakis element wodny.
            • bbroz Re: półkrzyż 27.10.06, 17:35
              ok. ale czy głównym dowodzącym jest tutaj Jowisz w III domu? Czy też nie?
              Jeżeli tak, to jak może wylać tą wielką wodę, i gdzie to ma zrobić?
              • anahella Re: półkrzyż 27.10.06, 17:43
                bbroz napisał:

> ok. ale czy głównym dowodzącym jest tutaj Jowisz w III domu? Czy też nie?
                > Jeżeli tak, to jak może wylać tą wielką wodę, i gdzie to ma zrobić?

Najczesciej tak jest, ze rzadzi ukladem planeta na wierzcholku polkrzyza.
                Brakuje mi tu informacji o Merkurym, ktory wlada domem Jowisza i Ksiezycem. Moze
                wode wypuscic przez Merkurego?
                • bbroz Re: półkrzyż 27.10.06, 18:08
                  No tak. Merkury R w Wadze, w X domu w kon. do Urana i słabej kwadraturze do
                  stacjonarnego Saturna w Raku, w VII domu. Poza tym brak innych aspektów.
                  To taki chyba słaby Markury.

• takszaka Re: półkrzyż 27.10.06, 19:25
                    Głównym dowodzącym jest atherent ten, który sam włada, a nad sobą władcy nie
                    posiada. Horoskopowi należy się dokładniej przyjżeć kiedy, takich obiektów jest
                    więcej niż jeden, albo nie ma takich wcale.
                  • anahella Re: półkrzyż 27.10.06, 22:07
                    Calkiem fajny ten Merkury: nieglupi i konkretny. A polkrzyz malo konkretny.
                    Widze w tym ukladzie pomieszanie tych wlasnie cech: konkretny i niekonkretny.

Czy nie zdarza Ci sie, ze Twoja wyobraznia Cie meczy? Moze tym posaturnionym i
                    pouranionym Merkurym uda Ci sie wziac ja w ryzy?
                    • bbroz Re: półkrzyż 28.10.06, 17:31
                      Wyobraźnia pewnie by męczyła, gdyby nie to, że z niej żyję.
                      Jestem pod wrażeniem...
            • neptus Re: półkrzyż 27.10.06, 21:17
              anahella napisała:

> bbroz napisał:
              >
              > > Dlaczego tak myślicie?
              >
              > Dziewczyny pewnie sobie zartowaly, ale w tym ukladzie az chlupocze - woda sie
              > leje strumieniami: Neptun na Asc, Jowisz w Rybach i spiete to jeszcze
              kwadratur
              > a
              > od Ksiezyca. Kazdy z elementow polkrzyza ma w sobie jakis element wodny.

Dokładnie tak sobie to w pierwszej chwili skojarzyłam "chlupocze"! big_grin
              Oczywiście, był to zart ale tak totalna jowiszowoneptuniczosc w powiazaniu z
              Ksiezycem w Bliznietach i 3 domem, to skojarzenie z rozmowa przy bufecie jest
              automatyczna. Jak sadze, osoba jak cos palnie, to wszyscy robia bardzo okragle
              oczy i nie bardzo wiedza, co chciala powiedziec. To nie przeszkadza, ze poza
              tym moze byc bardzo sympatyczna i lubiana.
      • princesswhitewolf Re: półkrzyż 27.10.06, 19:20
        no bez przesady. Bez znajomosci calego horoskopu mozna wyciagac bardzo pochopne
        wnioski o osobie. Wszystko zalezy tez od innych planet. A moze inne planety sa
        mocniej ustawione.
        • neptus Re: półkrzyż 27.10.06, 21:27
          Oczywiscie, cały horoskop dopiero mowi, jak to sie realizuje w roznych
          sprawach. Niemniej sadze, ze to jest osoba robiąca wrażenie istoty moze i
          sympatycznej ale troche "nie z tego swiata".
          Przypomniała mi sie taka zasłyszana historyjka o pewnym bardzo
          jowiszowoneptunicznym młodziencu. Grupa Polaków szla drogą w Szwecji
          i "neptuniczny" usilowal zatrzymywac samochody. Wbijano mu do glowy, ze po
          szwedzku "hej" to "dzien dobry", a "Hej do" to "dowidzenia". "-Tylko nie
          pomyl!". "Na pewno zapamietam!". Udało sie wreszcie, nadjeżdża jakis samochod,
          zatrzymuje się, a młodzian z promiennym usmiechem woła do kierowcy: -Hej do!
          Oczywiscie, kierowca zrobił dziwną mine, pomachał i samochód odjechał. wink
          • princesswhitewolf Re: półkrzyż 27.10.06, 21:48
            neptussmile) bede tu obronca wodnych dzieci itego z polkrzyzem tez, a co mi tam he
            he! Mam slonce w raku w 8 domu, Ksiezyc w rybach, Neptun na asc od strony 12
            domu i moznaby wnioskowac latwo ze 0 we mnie realizmu i pragmatyzmu. Ale
            wszystkie elementy sa rownie mocno obsadzone i saturn silny,mars merkury
            koniunkcja i jakos nie wydalam sie niestety nigdy nie z tego swiata. No chyba
            ze wygadalabym moje astrologiczne zainteresowania.... Naprawde caly horoskop
            trzeba widziec
            • neptus Re: półkrzyż 28.10.06, 20:32
              Ja mam prawie wszystko w 12 i 4 domu. I co z tego? Nie chodzi o to, ze woda
              chlupie, ale o sam układ osi. Człowiek przedstawia sie swiatu przez oś asc/desc
              i komunikuje głównie przez dom 3. W dodatku najbardziej widać z daleka to, co
              jest na MC i w okolicy. Jowisz w Rybach w recepcji z Neptunem w Strzelcu albo
              bredzi cos niezrozumiale, albo sam nie wie, co mowi, albo ogólnie robi
              wrazenie "nawiedzonego", a jeszcze moze prowac na swoja modle nawracac innych.
              Cały horoskop moze to modyfikowac ale osi i komunikacji nie zmieni, chocby mial
              Saturna na Sloncu. Nie chodzi tu o wode ale o cala kompozycje neptuniczno-
              jowiszową. To nie sa szybkie planety i takich ludzi jest wiecej, ale maja to
              ulozone w innych miejscach horoskopu. A tu mamy asc i 3 dom - wizerunek i
              komunikacja.
              • neptus Re: półkrzyż 28.10.06, 20:36
                Jedyne miejsce, gdzie taki układ może byc korzystny, to reklama. Śmiałość
                jowiszowa, jowiszowy rozmach i tupet + neptuniczne złudzenia, pływania i zmyłki.
                • bbroz Re: półkrzyż 28.10.06, 22:32
                  neptus napisała:

> Jedyne miejsce, gdzie taki układ może byc korzystny, to reklama. Śmiałość
                  > jowiszowa, jowiszowy rozmach i tupet + neptuniczne złudzenia, pływania i
                  zmyłki
                  >

Coś jest na rzeczy. Faktycznie mało jest miejsc, gdzie czuje się korzystnie.
                  Reklama to nie najlepsza propozycja, ale jest blisko.
                  Ponownie jestem pod wrażeniem.
              • princesswhitewolf Re: półkrzyż 28.10.06, 22:40
                no ja mam ryby w 3 i tam ksiezyc i neptuna na asc od strny 12 domu i slonce w
                raku w 8. Recze ze nikt mnie nie ma za nawiedzona. Moj 3 domowy ksiezyc wiazal
                sie z edukacja pomogl mu mars w konj z merkurym i mocny saturn. Roznie bywa z ta
                wodawink
                • potrek Re: półkrzyż 29.10.06, 12:11
                  Taki półkrzyż mi pasuje do osoby sprzedających marzenia. Ksieżyc może
                  wskazywać marzenia o własnych czterch kontach ( mieszkanie lub dom). Dobre i
                  dla artysty, dewelepera lub sprzedawcy polis ubezpieczeniowych smile
                  Pozdrawiam potrek
                  • ruda_ma_ruda Re: półkrzyż 29.10.06, 16:12

>>> Jedyne miejsce, gdzie taki układ może byc korzystny, to reklama. Śmiałość
                    jowiszowa, jowiszowy rozmach i tupet + neptuniczne złudzenia, pływania i zmyłki.

A co z półkrzyzem jowisz(koziorozec) koniunkcja neptun(strzelec) na MC w
                    opozycji do księzyca(bliznieta) na IC od strony III domu, na szczycie koniunkcja
                    wennus i merkury(panna) tez prawie na DSC.Jeszcze w IX mam koniunkcje uran +
                    mars w strzelcu. Gdzies na forum wyczytałam ze linia III i IX odpowiada
                    komunikacji,moze byc zwiazana z reklama itd. Jestem plastykiem i chce powaznie
                    zajac sie reklamą, grafiką komputerową
                    • neptus Re: półkrzyż 29.10.06, 16:19
                      To jest zupełnie inny układ. MC to status i cele zyciowe. Myślę, ze taka
                      realizacja jest dobra ale jeszcze trzeba by przyjrzeć sie całemu horoskopowi.
                • neptus Re: półkrzyż 29.10.06, 16:35
                  princesswhitewolf napisała:

> no ja mam ryby w 3 i tam ksiezyc i neptuna na asc od strny 12 domu i slonce w
                  > raku w 8. Recze ze nikt mnie nie ma za nawiedzona. Moj 3 domowy ksiezyc wiazal
                  > sie z edukacja pomogl mu mars w konj z merkurym i mocny saturn. Roznie bywa z
                  t
                  > a
                  > wodawink

Jesteś po prostu silnie neptuniczna. To jest jednak zupełnie co innego, niz
                  układ, ktory opisała bbroz. Nikt tu nie mowi, ze neptuniczność jest zła. Sama
                  mam silnego Neptuna i jakoś z nim żyję. wink.
                  Chodzi o bardzo szczególny układ powiązań Jowisza z Neptunem i osiami u bbroz,
                  a nie o samą neptuniczność, czy jeszcze ogólniej żywioł wody. U bbroz to jest
                  taka "woda ognista". wink Latwo o wielki zamach, ktory trafia w proznie. Pisałam
                  o odbiorze zewnetrznym glownie opisanego przez nia ascendentu i mozliwosciach
                  porozumienia z wiekszoscia ludzi.
                  Też nie mówię, ze układ bbroz jest zły. Wszystko zalezy od jego realizacji.
                  Może byc on realizowany także np. przez podróże, opisywanie obcych krajów, czy
                  organizowanie wycieczek zagranicznych. Mozna zajmowac sie także tłumaczeniami
                  (raczej jakis rzadki język) i pewnie mozna by znaleźć jeszcze więcej dobrych
                  sposobo jego wykorzystanie.
                  Ksiezyc, Rak, Neptun i d. 12 to jest zupelnie inna bajka.
                  • princesswhitewolf Re: półkrzyż 29.10.06, 19:36
                    ah no ten neptun...smile wlasnie zglebiam 506 stronowe opasle tomisko Liz Greene
                    The Astrological Neptune and the Quest for Redemption. W ksiazkach o saturnie
                    uranie i jowiszu duzo mniej pisala. A tu masz neptun ja zainspirowal juz do
                    kolejnej o nim ksiazki i to takie opasle tomisko. Podejrzewam ze ma do tego
                    personalny stosunek he he...My tezwink
                    • neptus Re: półkrzyż 29.10.06, 20:27
                      Chciałabym mieć to tomiskoooo... ale po polsku! O Neptunie nie ma krotko,
                      trzeba to troche rozwodnic. wink Krotko i zwiężle to się pisze o Saturnie, Uranie
                      albo Marsie. O Jowiszu tez powinno byc dużo. smile
                      • princesswhitewolf Re: półkrzyż 29.10.06, 22:53
                        nie wiem, moze juz jest po pl hmmm, ale na merlin.pl widze teraz tylko wciaz
                        saturn jest tylko. O Jowiszu i Marsie , uranie juz wydala tez ksiazki
                        Tu sa jej wszystkie:
                        www.amazon.co.uk/exec/obidos/search-handle-url/202-9897587-8472625?%5Fencoding=UTF8&search-type=ss&index=books-uk&field-author=Liz%20Greene
                        • neptus Re: półkrzyż 31.10.06, 05:14
                          Nie było przekładu. Tylko Merkury i Saturn. sad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka