Dodaj do ulubionych

nowa ulotka W.Kudelskiego ,

18.11.06, 17:54
do skrzynki pocztowej {okręg nr4) dostałem nową ulotkę W.Kudelskiego , na 3
stronie kandydat , już radny RM Siedlce ,w otoczeniu 12 nowych radnych , 13
to większość w radzie, są radni PiS , PO i FS oraz 3 kandydatów na
prezydenta , ta większość i hasło "Zgoda i rozwój" dobrze wróżą miastu,
myślę ,że to mądre posunięcie
Obserwuj wątek
    • logos110 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 18.11.06, 18:02
      Tez dostałem. Mam nadzieje, zeta idea "wspólnego dobra i porozumienia" trafi do
      jak największej liczby mieszkańcow naszego miasta.
    • logos110 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 18.11.06, 18:03
      Jeśli ktoś będzie mógł ją udostępnić w internecie będę wdziędzny. Chciałbym ją
      zeskanowac, ale nie ma sterowników :(
      • siedlczanin13 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 18.11.06, 19:16
        pewnie dziś dostaniesz, sztab W.Kudelskiego został wsparty siłami PO i FS ,
    • logos110 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 18.11.06, 19:51
      I dobrze :) Dla wspolnego dobra warto zebrać wszystkie siły.
      • hejj1 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 18.11.06, 20:15
        Coś chyba nie bardzo z tym wsparciem wszystkich sił FS - podobno jest wielu
        niezadowolonych, że niektórzy popierają PiS. - PO by wybaczyli ale z PiSem
        gorzej.
        Tak wyczułem po dzisiejszej rozmowie z jednym z popierających (znaczących)do
        niedawna FS.
        • logos110 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 18.11.06, 20:20
          Jeśli zwycięży M. Symanowicz FS moize przestać wogole istnieć - czy ten
          działacz się nad tym zastanawiał? Pozatym kandydat na prezydenta, z ramienia
          FS - Mariusz Dobijański popiera Wojciecha Kudelskiego to też coś w tym jest.
          A tak wogole ja mam wielką prosbę do wszystkich. Odrzućmy na te dwa tygodnie
          szyldy partyjne. Poprostu zagłosujmy na lepszego. Wg mnie wszystkie argumenty
          przemawiają za W. Kudelskim.
          • hejj1 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 18.11.06, 20:27
            Jeżeli namówisz radnych PiS z Głowackim na czele, że szyldy partyjne będą
            zostawiać za drzwiami przed wejściem na sesję to się zastanowie. Ale muszą to
            napisać i opublikować. Ja tam im nie wierzę.
            Odnośnie FS - czy przestanie istnieć? - myślę, że nie, ale jeżeli podobno
            Dobijańaski nie uzgadniał ze swoim (przedstawicielami) elektoratem połączenia z
            PiS to wcale się nie dziwię, że wielu ma pretensje. Jeżeli tak było to mają
            rację.
            • logos110 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 18.11.06, 20:32
              Hejh1 uwierz i mi i wielu inny czlonkom tego forum, ze Wojciech Kudelski jest
              lepszym kandydatem od M. Symanowicza. On miał już swoje 5 minut - czas na
              innych. Mam już dośc władzy Symanowicza przez 9-lat. Kolejne 4? UUUUUU tego był
              nie przeżył. Wielu Siedlczan wie, ze wygrana W. Kudelskiego to zgoda, rozwój i
              współpraca w Radzie Miasta. To wsparcie Sejmu i Senatu. Przegrana W.
              Kudelskiego to 4 letnia bieda, brak rozwoju w mieście. Brak pomocy z Warszawy,
              z sejmu i senatu. To złe nastroje w miescie wśrod ludzi, ktorzy uważają je jako
              najważniejsze. Dlatgo uważam, zę postawienie krzyżyka na Wojciechu Kudelskim to
              jedyne zarazem słuszne rozwiązanie. Nie wiem czy to Cię przekona, dużoooo
              więcej pisałem o tym jesli wygra W. kudelski to co będzie w dzisiejszych
              topikach. Przejżyj wszystkie. Mam nadzieje, ze to Ci pomozew podjęciu decyzji.
              Pozdrawiam
              • hejj1 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 18.11.06, 21:01
                Znam ten "bajzel" w b. gmachu PZPR i nie nusisz mnie przekonywać o zaletach i
                wadach tam urzędujących. Znam je doskonale. A w PiS nie uwierzę nigdy, to podli
                ludzie. Dla jasności MS to nie mój idol.
                • logos110 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 18.11.06, 21:50
                  A moze nie patrz na kandydatów z pod jakiego szyldu partyjnego startuje? Moze
                  warto spjrzeć tak jak na normalnego, zwykłego człowieka. Ja nie zwracam uwagi
                  czy kandydat jest z PO, PiS czy SLD? Popostu głosuje na tego, który zapewni
                  stabilizacje, rozwój, zgode i porozumienie na najbliższe 4-lata między Radą
                  Miasta Siedlce a właśnie Prezydentem Miasta Siedlce.
                  Utworzona kilka dni temu koalcji "Zgoda i Rozwój" gwarantuje większośc w
                  radzie. Uważam, że ma ona ciekawe pomysły jak usprawnić nasze miasto. Dlatego
                  chce, aby mogli oni sprawnie rządzić. Kadencja 2006-2010 to nie czas na kłótnie
                  między Prezydentem a Radą Miasta, jak było podczas kadencji 2002-2006. Dlatego
                  moim kandydatem jest Wojciech Kudelski. Postawmy na zgode i rozwój. Nie na
                  kłótnie...
                • bambii Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 00:48
                  > Znam je doskonale.

z doświadczenia ? :>
                  • hejj1 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 13:04
                    bambi z doświadczenia i z pracy z nimi.
                    • bambii Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 14:12
                      czyli : "w b. gmachu PZPR"

na szczęscie ja nie mam takich obciążeń.
                      • hejj1 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 16:34
                        nie w PZPR nie pracowałem, byłem za młody.
            • bambii Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 00:47
              > Dobijańaski nie uzgadniał ze swoim (przedstawicielami) elektoratem połączenia

jesteś w FS że opowiadasz takie kłamstwa ? wiem że masz cięższą lewą stronę ale
              to nie powód ze by kłamać.
              ZTCW całe FS zadecydowało o tym.

> Jeżeli tak było

kłamstwa, pomówienia, mataczenia
            • mariano_d Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 11:41
              Hejj1 nie sugeruj niczego, skoro wiesz, że było inaczej. Przed konferencją
              konsultowałem decyzję ze sztabem, przed podpisaniem umowy odbyło się spotkanie
              FS, podczas którego zdecydowana większość wyraziła wolę współpracy, a w piątek
              odbyło się spotkanie osób z WK w celu uzgodnienia sposobu pomocy członków FS w
              kampanii.
              Szliśmy do wyborów pod hasłem zmian w mieście. Nie zostałem Prezydentem, a więc
              dla realizacji zobowiązań potrzebna jest większość w radzie miasta. Niektórzy na
              forum szukają ideologii której nie ma. Od miesięcy postulowałem pragmatyzm w
              pracy radnych a nie podziały polityczne. Nic się nie zmieniło. Mam nadzieję na
              dobrą i efektywną współpracę - jak będzie? - to się okaże.
              • logos110 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 11:45
                Cieszę się wielce Panie Mariuszu, ze poparł Pan wizje mądrzejszych Siedlec -
                poparl Pan Wojciecha Kudelskiego. Jeszcze raz Brawo :) Zgoda i Rozwój w
                Siedlcach muszą wygrać!!!
              • hejj1 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 12:16
                mariano-d, A niby skąd mam wiedzieć, że było inaczej - jasnowidz, cy co? Nie
                interesują mnie wasze spotkania, czy były czy ich nie było to dla mnie wybory
                się już skończyły. Jak będę mógł to jeszcze w tygodniu wezmę kartkę z UM i
                azgłosuję w Warszawie(ale chyba nici z tego). Ja miałem kandydata również w
                Siedlcach, ale z różnych powodów zajął on dopiero III miejsce. Ten mój kandydat
                za szybko się sprzedał (wg mnie) i nie wie narazie co czyni. Ja na jego miejscu
                poczekałbym do 27.11.06. Ale to twoja sprawa, czyli mojego kandydata.
                Wg mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby to żeby żaden mieszkaniec Siedlec nie
                poszedł do urny 26.11, ale wiem, że to niemożliwe. Ale cóż jak niektórzy głupio
                robią, to mnie nie wolno głupio myśleć?
                • bambii Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 12:25
                  zastanów się nad tym co piszesz :
                  Najpierw tak :

>ale jeżeli podobno
                  >Dobijańaski nie uzgadniał ze swoim

i wyciągasz wnioski

> to wcale się nie dziwię

a chwilę później :

> Nie
                  > interesują mnie wasze spotkania

i jeszcze :

>podobno jest wielu
                  >niezadowolonych

to może zanim się napisze o czymś takim i wyda wyrok warto się jednak
                  zainterwsować ? wtedy jakby obiektywniej się robi.
                  Tych "wielu" to jeden człowiek i o nim piszesz :

> z jednym z popierających (znaczących)do
                  > niedawna FS

niestety nie zapracował na wejście do rady, może gdyby wszedł wtedy by było inaczej?

>Ten mój kandydat
                  > za szybko się sprzedał

kategoryzowanie sprzedał/kupił świadczy o twoich poglądach, szkoda że nie
                  myślisz o Siedlcach.

> Wg mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby to żeby żaden mieszkaniec Siedlec nie
                  > poszedł do urny

odbierasz ludziom wolny wybór, moim zdaniem wybory powinny być obowiązkowe.

>Ale cóż jak niektórzy głupio
                  > robią, to mnie nie wolno głupio myśleć?

nie myślisz kategoriami dobra miasta ale układami partyjnymi dlatego się różnimy
                  w ocenach.
                  • hejj1 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 13:01
                    No niestety bambi nie o Seligę chodzi, mylisz się. Czy wśród zangażowanych w
                    dobry wynik FSu był tylko Seliga Dobijański i bambi?? Czy innym nie wolno mieć
                    swojego zdania. Tak potwierdzam w dalszym ciągu, rozmawiałem z ludzmi
                    zainteresowanymi dobrym wynikiem FSu i wiem co mówili, ale po prostu mnie juz
                    to nie interesuje. Pracujcie dalej na rzecz nowego radnego z listy PiSu,
                    powodzenia. Ja do tego ręki nie dołoże, bo tak jak mówiłem mojego kandydata na
                    prezydenta nie ma, on się sprzedał kaczorom, a powinien do końca (moim zdaniem)
                    pozostać neutralny. Wtedy pewnie ktoś by GO o coś poprosił. Oczywiście coś
                    dobrego dla miasta i jego mieszkańców. Nie mam nic innego na myśli.
                    • bambii Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 14:10
                      zrozum wreszcie że siedlczanie nie zaakceptowali ludzi z FS i wynik w postaci
                      dwóch ludzi jest porażką FS. Oczywiście z takim wynikiem można być cały czas w
                      opozycji ale czemu to służy ?
                      FS najbliżej jest chyba do PO a to PO zdecydowało poprzeć WK więc wyżal się do
                      wszystkich tych którzy głosowali na : (w kolejności)
                      STS (7 dradnych)
                      PiS (7 radnych)
                      PO (4 radnych)
                      SLD (3 radnych)
                      i na samym końcu FS (2 radnych).

"Sprzedawanie" jak to nazywasz dla Siedlec jest złym czy dobrym wyborem ?
                      Dlaczego A.Bobryk postanowił pójść sam i z takim szyldem przegrał (osobiście
                      jestem zdziwiony ze wziął tak mało mając taki szyld) ?
                      Było na forum że jst możliwy układ STS i SLD to nie jest sprzedawanie ?

To oczekiwanie byłoby własnie odebrane jako koniunkturalizm, sprzedawanie siebie
                      na lewo i prawo, należało podjąć decyzję jaka wizja Siedlec zostanie
                      realizowana. FS nie ma szans realizować to sama, może nic nie zrobić i
                      kontestować cała resztę ale czy chodzi tutaj o partyjne rozgrywki czy o rozumne
                      podejście dla pracy dla mieszkańców naszego miasta?.
                      Zobacz jaki miał wynik Mariusz Orzełowski, czy on jest partyjnym kacykiem ? czy
                      wygląda jak kaczor ?
                      Chyba wizja partyjna przyćmiła ci wzrok.
                      Trzeba uszanowac demokratyczny wybór siedlczan a ten dał FS najmniejsze prawo głosu.
                      Idź tłumacz to wszystkim tym kórzy nie glosowali na FS bo to oni są wygranymi
                      póki co.
                    • mariano_d Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 15:53
                      > Pracujcie dalej na rzecz nowego radnego z listy PiSu,
                      Strasznie gorzki jesteś i niesprawiedliwy. PiS ma siedmiu radnych i na razie nie
                      zanosi się, by było ich więcej. Ale może Wiesz więcej - rozmawiasz przecież z
                      ludźmi.
                      > on się sprzedał kaczorom
                      A może chciałbyś pohandlować w moim imieniu. Widzę, że znasz się na tym.
                      > powinien do końca (moim zdaniem)pozostać neutralny
                      I za cztery lata powiedzieć - chciałem, ale nie mogłem
                      > Wtedy pewnie ktoś by GO o coś poprosił
                      Już wiem. I wtedy dopiero krzyknąć - za ile (oczywiście coś dobrego dla miasta i
                      jego mieszkańców)

Wiesz - mam wrażenie, że gdybym chytrze wyczekał, zwodząc to jednych to drugich.
                      Wił się jak piskorz, wyłączał telefon, obiecywał i kokietował, znajdował tysiące
                      różnych przeszkód, DO KONCA BYL NEUTRALNY - a potem gdy byłoby już wszystko
                      jasne uniósł głowę i głośno krzyknął - teraz, już wiem, już chcę, już mogę (nie
                      patrząc nawet czy to PiS czy też STS) - to dla Ciebie byłoby ok. Przykro mi. Nie
                      umiem tak. Nie potrafię kupczyć. Od samego początku twierdzę i będę się tego
                      trzymał - w mieście potrzebne są zmiany. W radzie potrzebna jest silna większość
                      zdolna do wzięcia odpowiedzialności. Trzeba na bok odłożyć poglądy polityczne.
                      Czas wziąć się do pracy. Liczy się samorząd. I jeszcze jedno - pokazałem to już
                      wcześniej. Jeżeli ktoś mnie będzie zmuszał do robienia czegoś wbrew sobie i moim
                      przekonaniom to umiem powiedzieć nie.
                      • hejj1 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 16:50
                        mariano_d "trzeba na bok odłożyć poglądy polityczne", hahaha, powiedz to
                        Głowackiemu, Kudelskiemu i ich sile przewodniej Tchórzewskiemu.
                        Nie chcę handlować i nie wymagam tego od ciebie, ale jako rodowity siedlczanin
                        chcę zmian, bo do tej pory było nie najlepiej (ale nie zmian na stołkach, tylko
                        zmian w zarządzaniu miastem). Natomiast podpisując pakt przed 26 nie masz
                        gwarancji, że twoje zamierzenia choć w części będą realizowane, po prostu nic
                        nie będziesz miał do gadania, bo i tak za 2-3 miesiące PiS dogada się z STS i
                        was oleją. Oby nie.
                        • logos110 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 16:58
                          Hejj1 cieszę się, że zgadzamy się przynajmniej w jednym - nalezy jak
                          najszybciej odsunąć od władzy dyktatorskiej Symanowicza! Jego czas się
                          skończył... Co do koalicji to mam nadzieje, że będzie ona trwala i skuteczne -
                          bo najwazniejsze jest zgoda i rozwój :)
                        • bambii Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 20:04
                          > nie masz
                          > gwarancji,

powtarzam jeszcze raz , masz pretensje do ludzi którzy nie mają największej
                          siły, jesli chcesz zmieniac to miasto wywieraj wpływ na ugrupowania o
                          największej sile w radzie miasta.

> PiS dogada się z STS

tak może być, ale nie można tracic wiary w ludzi i w ich słowa, ja tą wiarę
                          jeszcze mam. Wierzę że w PiS jak tez STS są ludzie którzy mają świadomośc
                          konieczności zmian w mieście, że dotychczasowa droga nie służy Siedlcom i
                          mieszkańcom.
                          • logos110 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 20:07
                            Jeśli wygra Symanowicz to STS będzie szedł swoimi sciezkami a koalicja swoimi.
                            Jesli wygra Kudelski STS będzie musiał się podporządkowac koalicji - PiS-PO-FS.
                            To drugie rozwiązanie bardziej mi odpowiada.
                          • hejj1 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 20:18
                            Bambi, czy ty naprawdę nie widzisz ile "ważą" dwa głosy FS biorąc pod uwagę
                            dzień dzisiejszy? A tych ludzi z PiS i STS znam doskonale i wiem na co ich
                            stać. Z nimi trzeba twardo i ostro, bo jak nie to cię sprzedadzą za marne
                            grosze. Nie wierzę również koalicjantom z PO, ich zachowanie zależy od nastroju
                            szefa, czyli posła, który PRZEDWCZORAJ NIE LUBIAŁ PANA MS, WCZORAJ ZNOWU SIĘ
                            ZAKOCHAŁ, PO TO ŻEBY DZIŚ GO ZDRADZIĆ. Z kim chcesz budować lepsze Siedlce? na
                            których rozwoju mnie również zależy.
                            • logos110 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 20:20
                              Jesli do końca nie wierzysz. To przynajmniej sprobuj. Zagłosuj na Wojciecha
                              Kudelskiego. Może Siedlce się zmienią? Warto sprobować ? Ja uwazam, ze warto.
                              Dla dobra Siedlec - koniec Symanowicza...
                            • bambii Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 20:22
                              > tych ludzi z PiS i STS znam doskonale
                              [cut]
                              >Z nimi trzeba twardo i ostro

powiem ci jak dowódzca do Napoleona " Ale wodzu ! nie mamy armat !" ;)

> który PRZEDWCZORAJ NIE LUBIAŁ PANA MS,

Lubił chyba ?

> Z kim chcesz budować lepsze Siedlce?

sami wybraliście tych przedstawilcieli miej pretensje do tych co tak wybrali.
                          • bambii Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 20:23
                            ddoam jeszcze :

wierzę że PIS na szczeblu lokalnym to ludzie których znamy, nasi sąsiedzi, nasi
                            znajomi czasem przsyjaciele, to ludzie którzy mają honor bo pochodzą z naszej ziemi.
                            NIe odbieraj mi proszę tej wiary.
                            • logos110 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 20:27
                              popieram bambii...
                            • hejj1 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 23:17
                              bambi z tym honorem z "Bóg, Honor, Ojczyzna" to trzeba uważać, bo niektórzy
                              słowo honor nieraz zamieniają na honorarium. Ja ci nie chcę odbierać wiary. Ja
                              po prostu wiem na co wielu z tych ludzi (PiS i PO) stać. Ze szczególnym
                              uwzględnieniem niektórych z PiS.
                              Żby była jasność, ja też chce zmian, i chcę żeby Siedlce nie zrobiły się jakimś
                              grajdołem, ale trudno mi uwierzyć w zmiany na lepsze pod rządami PiS (z
                              Kudelskim, Głowackim, Szymańskim L..) i spółki.
                              • bambii Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 23:37
                                więc co proponujesz ? układ z MS ? i dalej to co było ? czy uważasz że tam jest
                                większy potencjał intelektualny ?
                • mariano_d Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 12:31
                  Przecież pisałeś wcześniej, że rozmawiałeś z kimś z FS. Skoro rozmawiałeś to
                  powinien Ci powiedzieć jak było, chyba, że nie powiedział Ci wszystkiego. Gdybym
                  tak jak mówisz czekał do 27 i wtedy "handlował" to byłoby to to o czym piszesz -
                  sprzedanie się. Opowiedzenie się w tym momencie po stronie WK jest realizacją
                  hasła - Siedlcom potrzebne są zmiany.
                  • logos110 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 14:09
                    Popieram. Aaa i zachęcam Cię jednak "hejj1" do pójścia na wybory. Nie patrz na
                    szyldy partyjne tylko na ludzi. Tak będzie najlepiej. Program jaki przedstawia
                    Wojciech Kudelski i koalicja Zgoda i Rozwój są mi najkbliższe dlatego też
                    głosuje na W. Kudelskiego.
        • bambii Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 00:44
          > (znaczących)do
          > niedawna FS.

Pan Seliga ? odszedł i trzasnał drzwami , Pan Krzycho1252 sie ucieszy
          • krzycho1252 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 10:47
            " Pan Seliga ? odszedł i trzasnał drzwami , Pan Krzycho1252 sie ucieszy "

Nie zdziwiłbym. Pan Seliga popełnił błąd startując z efesu i FS popełnił błąd
            stawiając "bezpartyjnego" na pierwszym miejscu. Na Hozera, Dreszera ludzie
            mówili, ten Pan zdradził lewicę. Czasami konserwatyzm popłaca. (lewicowy
            konserwatyzm-postkomonistyczny? hahaha). Spójrz na dobry wynik Piwońskiego.
            Jedni mieli zgodę swoich partii,że mogą startować z rożnych list( kamuflaż)ale
            inni nie musieli ich brać. To nie moja sprawa. Co ma mnie cieszyć?
            • bambii Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 11:06
              Szanowny Pan zawsze pisał o "czerwonych" FS a teraz tak łagodnie? koniunkturalizm?
              • krzycho1252 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 12:43
                "koniunkturalizm?"

Pragmatyzm. I nie tylko ja jestem taki pragmatyczny.
                mariano_d napisał:
                "Od miesięcy postulowałem pragmatyzm w pracy radnych a nie podziały polityczne."
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=262&w=52426503&a=52455029
                >>"Szanowny Pan zawsze pisał o "czerwonych" FS"

Kartka wyborcza wywiała z pamięci. Został ten, no ten L.P. "bezpartyjny z UP".
                Nie wiem czy on korzysta z koniunktury czy też jest wielkim pragmatykiem.
                "Czewonych"? Jak tak pisać gdy zniknęły "kaczogrody", "berety z dobrej wełny"?
                Pozytywizm, oświecenie, "ciemnogród" i "Wolne Siedlce" zgodnym krokiem
                zmierzają ku lepszemu.To mnie cieszy ale i zastanawia.

• hejj1 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 12:22
            bambi, nie chodzi o Seligę, a wg mnie o kogoś mądrzejszego.
            • bambii Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 12:26
              no to nie wiem kto odszedł w takim razie bo ja nie słyszałem o takim votum
              separatum oprócz p Seligi
              • bambii Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 14:13
                dodatkowo wygląda na to że nie wszedł do rady więc ludzie nie zaakceptowali go,
                mozna zapytać : dlaczego ?
    • logos110 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 10:32
      Dopiero dzisiejszego dnia miałem okazje zapoznac się z nowa ulotką W.
      Kudelskiego. Powiem szczerze, że jest ona bardzo dobrze zrobiona. Strona 1 to
      wizerunek kandydata (tak jak na nowych plakatach). Drugra strona to priorytety
      działania:

- efektywne wykorzystywanie funduszy unijnych
      - pozyskanie inwestorow i wspiernie tworzenia nowych miejsc pracy
      - usprawnienie służby zdrowia, likwidacja kolejek do lekarzy, zakup sprzętu
      specjalistycznego
      - zwiększenie bezpieczeństwa w mieście
      - "odkorkowanie" centrum miasta, wybudowanie obwodnicy "zachodzniej",
      stworzenie noewych miejsc parkingowych
      - doprowadzenie do szybkiego uchwalenie planu zagospodarowania przestrzennego
      - upowszechnienie dostępu do szerokopasmowego internetu
      - przebudowa systmu gospodarki wodno-ściekowej
      - zmiany w zarządzaniu siedlckim sportem
      - ścisła współpraca z sąsiednimi samorządami i Radą Miasta
      - modernizacja układu komunikacyjnego
      - uczynienie Siedlec otwartą bramą dla turystyki w Dolinie Bugu

Na drugiej stronie znajdziemy także...

STAWIAM NA:
      - zgodę i rozwój
      - otwartość i uczciwośc w działaniu
      - bozpośredni kontakt z mnieszkańcami
      - wszechstronny rozwój Siedlec
      - współpracę ze wszystkimi środowiskami

NIE ZGODZĘ SIĘ NA:
      - biernośc i fasadownośc w działaniu
      - nierosądne wydawanie wspólnych pieniędzy
      - układy i kumoterstwo
      - brak reakcji na troski i problemy mieszkańców

Na trzeciej stronie zaś znajdziemy wielkie zdjęcie całej koalicji "Zgoda i
      Rozwój". Zrobiło to na mnie spore wrażenie. Ta większość może uczynić Siedlce
      lepsze...
      Na ostaniej już stronie tejże ulotki znajdziemy list Wojciecha Kudelskiego do
      mieszkańców.
      • logos110 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 10:51
        A co tam. Postanowiłem do konca przepisac ulotkę :D Tak więc teraz treść listu,
        gdyż jest on dosyć ciekawy. Przeczytajce :)

Szanowni Państwo

Dobiegła końca kolejna kadencja samorządu.
        Z niezrozumiałych przyczyn okazała się ona kadencją przetrwania. Tak nie
        musiało i nie powinno być. Dlatego już dziś musimy podjąć działania, dzięki
        którym rozwiązane zostaną najistotniejsze problemy mieszkańców Siedlec. Chcąc
        zrealizować ten cel, wraz z partnerami z Platformy Obywatelskiej i Forum
        Samorządowego podjeliśmy decyzje o wspólnym działaniu.
        To co nas różni, blednie przy tym co nas łaczy, a łączy nas pewność, że
        Siedlcom potrzebna jest zgoda i rozwój. Jestem realistą, mam duże dośwaidczenie
        w zarządzaniu, potrafię skutecznie działac, ale jestem również jednym z Was.
        Waszym sąsiadem, przechodniem mijanym na ulicy, ktory musi borykać się z tymi
        samymi problemami. Zakorkowane centrum, brak miejsc parkingowych, kolejki do
        lekarzy specjalistów, ciągły lęk czy dziecko bezpicznie wroci ze szkoły do
        domu. To tylko nieliczne z nich. Bolą mnie te nasze "małe" problemy, a przecież
        nie brak nam także tych dużych. Młodzież uciekająca do wielkich aglomeracji,
        bezrobocie, brak nadziei na własne mieszkanie, zrujnowana baza sportowo -
        rekreacyjna, brak nowych inwestycji i bezczynność w staraniu o środki unijne.
        Nie godzę się na taki stan rzeczy. Nie godzą się na to również te środowiska,
        które popierają moją kandydaturę na urzad Prezydenta Miasta Siedlce.
        ZGODA I ROZWÓJ jest alternatywą dla stagnacji, biurokratycznej niemożliiwości i
        arogancji. Jesteśmy zdecydowani swoim doświadczeniem, osobowością,
        kreatywnością i praca służyć Wam i naszemu miastu.
        Popierając moją kandydaturę opowiecie się Państwo za zgodą i rozwojem. Za
        kompetentnymi ludźmi, ktorzy reprezentują różne środowiska i widzą konieczność
        zmian.

Z wielkim szacunkiem
        Wojciech Kudelski

Treść ulotki kandydata na Prezydenta Miasta Siedlce - Wojciecha Kudelskiego.
        • siedlczanin13 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 12:26
          koniec walki wyborczej , jako odpowiedzialny , rodowity siedlczanin pójdę do
          urny , z pozostawionego mi przez siedlczan "zestawu " kandydatów
          postawię "krzyżyk na Mirosławie Symanowiczu" a obok nazwiska Wojciecha
          Kudelskiego, mój wybór w imię dobra mego Miasta,
          • krzycho1252 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 12:46
            "a obok nazwiska Wojciecha Kudelskiego, mój wybór w imię dobra mego Miasta,"

I bardzo dobrze. Szkoda, że tak późno. Neokatechumen? Ilu jeszcze?
            • siedlczanin13 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 13:03
              mało mnie obchodzi Twoja opinia a tym bardziej nowa wizja kościoła
              protestanckiego Kiko Arguella i jej rola w moim samorządowym wyborze,
              • krzycho1252 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 16:22
                Przez przypadek taki wątek mi się otworzył ale to widocznie był inny
                siedlczanin13.

"Tchórzewski , Kudelski i PiS zerują ,
                Autor: siedlczanin13
                Data: 07.11.06, 22:30"
            • bambii Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 14:14
              szanowny Panie chyba nie załapał Pan o co chodzi, przykro mi ze kolejny raz :)
              • logos110 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 14:43
                Och ci STS-owcy internauci, albo "hakrzy" jak kto woli :D:D:D:D:D Piszą toco im
                rozkarze wódz Symanowicz. Szkoda....
    • krzycho1252 Re: nowa ulotka W.Kudelskiego , 19.11.06, 16:10
      "Czas wziąć się do pracy. Liczy się samorząd."

I z tym optymisycznym akcentem,wiedząc co się liczy spokojnie patrzę w
      przyszłość.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka