Dodaj do ulubionych

podatek za psa

28.01.06, 15:54
Podatek za psa wynosi w Lomiankach 10 zł rocznie. Podobno kiedyś pierwszy
pies był zwolniony od podatku. Moze ktoś wie, jak jest teraz.
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: podatek za psa 28.01.06, 16:01
      Ponad dwa lata temu próbowałem zapłacić podatek za psa.
      W UG dowiedziałem się że nie muszę.
      Z ostatnich publikacji w GŁ wynika że chyba powinienem płacic.
      • robert_58 Re: podatek za psa 24.03.06, 01:09
        no i jak jest wreszcie?
        • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 08:22
          Z radością oddam głos na kandydata w woborach samorządowych, który ustali
          roczny podatek za psa na poziomie co najmniej 300 zł. Może wtedy znikną
          wstrętne szczekające po nocach zapchlone kundle i ich odchody.
          • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 08:39
            wprost emanujesz miłością do ludzi, zwierząt, przyrody, gdzie tacy ludzie się
            rodzą, gdzie wychowują?
            • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 08:42
              Harcerstwo, papirusie, harcerstwo. Prawdziwa szkoła życia dla młodego człowieka!
              • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 08:43
                co ty chrzanisz niż w harcerstwie nie uczy nienawiści do ludzi, zwierząt
                przyrody. No chyba, że Wasz gang nazywał się "harcerstwo":)
                • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 08:44
                  to była porządna harcerska drużyna. Raz nawet ścięlismy jodłę siekierami.
                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 08:49
                    jak ścinaliście drzewa to na pewno był to gang, kradnący choinki na święta:))
                    • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 08:50
                      Niee, to było w lecie. Ścinaliśmy żeby nie łazić za daleko po lesie.
            • iod Re: podatek za psa 24.03.06, 08:44
              Papi, ja tam fragsa rozumiem, pies jak dziecko - wielki obowiązek. Wcale mi nie
              miło, że sąsiadka naprzeciw ma 3 (z czego 2 zjadłyby każdego prawie), sąsiadka
              obok jednego (i spokojnie w swoim ogrodzie nie mogę przebywać). A o obowiązkach
              czyszczenia po psach to w tym kraju nikt nie pamięta. tak jest - 300 zł od
              pupila!!!
              • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 08:46
                iod nie 300zł, wystarczy 10 zł, a powinno być jak w europie wysokie kary za
                niesprzątanie po psie, i powinny być egzekwowane. Proponuję Waszym tokiem
                myślenia, wystrzelac wszystkie psy i koty, zabić ptaki bo śpiewają itd..
                • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 08:48
                  Wystrzelać psy... jakiś pomysł to jest, ale szkoda kul. Można truć strychninką.
                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 08:50
                    wytruć wystrzelać, pozbyć się wszystkich i wszystkiego, będzie spokój.
                    • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 08:51
                      widzisz papirusie, jak chcesz to potrafisz myśleć konstruktywnie i się ze mną
                      zgodzić!!!
                  • fgth Re: podatek za psa 24.03.06, 10:02
                    Myśle ,że twoj czarny humor nikigo nie bawi.Dla mnie jesteś frajerem.A dla
                    ciebie to szkoda sznura!!!!
                • iod Re: podatek za psa 24.03.06, 08:52
                  no i marzy od rana - kary, egzekwowane, u nas????? Jasne!
                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 08:53
                    w końcu ludzie głosowali na prawo i sprawiedliwość:)))
                    • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 08:53
                      Papirusie, a może Ty marzysz o Marzannie?
                      • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 08:55
                        ja marzę o zielonym miasteczku i realizacji tej koncepcji.
                        • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 08:56
                          zielona sypialnia dla Warszawy... dojazd kolejką poprowadzoną wzdłuż wału
                          wiślanego, równe uliczki oddzielające od siebie zadbane zamknięte osiedla
                          domków, segmentów i czteropiętrowych apartamentowców. Hipermarket a po drugiej
                          stronie Kolejowej łącznik autostrady...
                          • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 08:58
                            bez obaw na szczęście ludzie nie są tak zakompleksieni zeby wprowadzić Twoja
                            wizję:)
                            • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 09:00
                              Nooo, z tego co wiem, to ta wizja jest blissssko blissssko, mój sssskarbie...
                              • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 09:01
                                mylisz się bardzo...
                                • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 09:02
                                  hahahaha nie mylę... Znikam na razie!
                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 09:03
                                    zobaczymy.
                                    • jorybka1 Re: podatek za psa 24.03.06, 09:38
                                      A za kota nie łaska? Mój kocisko kulturalny, do kuwety robi , ale obce
                                      przychodzą do ogrodu i za przeproszeniem, srają , gdzie popadnie.
          • fgth Re: podatek za psa 24.03.06, 09:56
            Pewnie u ciebie jest kot ale w głowie!!!!
            • jorybka1 Re: podatek za psa 24.03.06, 11:44
              Pewnie u ciebie jest kot ale w głowie!!!!

W głowie? U mnie wszędzie. Oczy kocie mam, ruchy też. A jak w marcu wiosnę
              poczuję ...to ino śmigam.
    • esscort Re: podatek za psa 24.03.06, 10:52
      No to się dowiedziałem o podatku - że najlepiej to humanitarnie walnąć psa w
      łep łopatą i razem z pchłami zakopać.
      • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 11:02
        Strychniną essc, strychninką. Po co się męczyć z sierściuchem.
      • kmsanczia Re: podatek za psa 24.03.06, 11:06
        Ess jakbym cię nie znała, to sam byś dostał łopatą. ;)
        • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 11:08
          Masz Sanczis rację - łopata to jednak działanie krwawe i brutalne. A
          strychninka w kaszance i smaczna i estetyczna. Każdy piesek się skusi.
          • kmsanczia Re: podatek za psa 24.03.06, 11:11
            Pozwolisz Fragsiu, że cię zacytuję:

>>
            • Re: Czy ktoś się zna na żółwiach lądowych?
            frags 08.12.05, 23:12 + odpowiedz

Mi tam zawsze szkoda jakiegokolwiek życia poza komarzym i muszym. Pójdź do
            weterynarza i zdaj żółwi raport co mu jest. <<
            • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 11:12
              No, bo mi szkoda tych psów. Ale jak szczekają i brudzą, to trzeba sie ich
              pozbyć. Jak mrówek, komarów i much. Których zresztą też mi szkoda.
              • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 11:48
                w ramach czystki i sprzątania, można by i o frgasa zahaczyć, a co. Za jednym
                pociagnieciem:)
                • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 12:01
                  No, możnaby i tak zrobić, ale czy ja bzyczę, załatwiam Ci się pod oknami???
                  • kmsanczia Re: podatek za psa 24.03.06, 12:10
                    frags napisał:
                    > ale czy ja bzyczę

Chyba "bzykam"...
              • jorybka1 Re: podatek za psa 24.03.06, 11:48
                Kochani , ja tu od niedawna. Już Was poznaję troszeczkę, oczywiście z jak
                najlepszej strony:)) , ale co to za gbur ten fgth? Wcześniej nie miałam z
                nim "przyjemności"....polemizować.
                • kmsanczia Re: podatek za psa 24.03.06, 12:09
                  jorybka1 napisała:
                  > ale co to za gbur ten fgth?

Też nie wiemy. Podejrzewam, że to może być jeden z nielicznych już na tym forum
                  nieuczłowieczonych "prawych". ;) Resztę powoli uspokajamy, nawet Janek_ileśtam
                  przy nas chyba powoli wyluzowuje... (zaraz się rzucą;).
                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 12:11
                    a ja skręcam w prawo pod wpływem Janka, dziekanoszczaka, elpra. Są milsi niż
                    krzysiom i papek.
                    • kmsanczia Re: podatek za psa 24.03.06, 12:14
                      Jasne, spróbuj im podpaść. ;)
                      • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 12:18
                        A dlaczego mam im podpadać? Nie życzą mi żeby mi sie rozwaliło zawieszenie w
                        samochodzie, nie chcą mnie wytruć, nie zarzucają łgarstwa, nie zachowują jak
                        przedszkolaki. Podpadłem innemu klanowi - klanowi kontestatorów.
                        • kmsanczia Re: podatek za psa 24.03.06, 12:21
                          Przestań, po prostu sam to ciągniesz, już dawno by zapomnieli. Zrób imprezkę
                          pojednawczą i będziecie kwita. ;)
                          • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 12:25
                            Ja imprezkę??? Niech cioć fragsa zrobi. Uważa, że we wszystkim się wysługuję
                            koleżkami, to niech zadziała. Jesli ma oczywiście odwagę cywilną , bo wtedy się
                            będzie musiał ujawnić. I skończy się rumakowanie... Wtedy będziemy bliżej
                            skwitowania, bo na razie jest cholernie daleko od OK... A propos imprezki, jak
                            z tą Marzaną?
                            • kmsanczia Re: podatek za psa 24.03.06, 12:28
                              Marzannę chyba musimy przełożyć, ja się rozłożyłam ździebko.
                              • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 12:29
                                Może to nawet lepiej, bo rzeczywiści potopimy się w błocku - no i chłodno
                                jeszcze troszkę.
                        • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 12:53
                          Fragi, nie ma żadnych kontestatorów. To jest tylko Twój wymysł . Jak
                          przyszedłeś atakowałes wszytskich obrażałes, mamy poszukać-nie dziw się że
                          niektórzy to pamiętają, ja np. tak?
                          Później powoli Ci przechodziło, a ostatnio to nawet zacząłeś zgrywać ofiarę.
                          Nie moge pogodzić się z Twoim wizerunkiem dobrego fragsa, bo to kolejny wytór
                          Twojej wyobraźni. Frags jest wielowątkowy, pokrętny i raczej zły, przynajmniej
                          dla mnie, frags jak trzeba jest lewy, jak trzeba prawy, zalezy kto rządzi.
                          Przypominasz mi krętactwo naszych burmistrzów, którzy od lat należa do jedenj
                          partii, partii pieniądza. Dla takich ludzi nic się nie liczy poza osiągnięciem
                          własnych korzyści. Nad tym mocno ubolewam, bo brak jest ludzi którym się coś
                          chce, którzy mają wizje i ja realizują, którzy maja jakis kręgosłup morlany.
                          Bardzo mi się ostatnio nie podoba Twój stosunek do przyrody i zwięrząt, nie
                          wiem czy tak myślisz jezeli tak jeszcze bardziej się różnimi. Mam wrażenie, że
                          gdybys mógł to byś zakopał wisłę, wyciął drzewa, powybijał zwierzynę, ptaki, a
                          nawet pozbył sie ludzi którzy inaczej myśla niż TY.
                          A teraz o życzeniu, ja Tobię życzę jak najlepiej, mimo pewnych różnic.
                          • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 12:56
                            Cieszę się z życzeń. Frags jest taki, jak jego stosunek do tego forum. To
                            zabawa. A Twoje wrażenia papirusie... Gdyby ich nie było, nie byłoby zabawy.
                            Ile już tu się odbyło burz w szklankach wody wywołanych wrażeniami. Prawda?

• papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:06
                              Uważasz, że jak się na siebie poszczujemy to wtedy jest fajnie. Kłóćmy
                              dyskutujmy, a nie szczujmy. Wiem, że Twoim celem jest ośmieszanie, prowokacja,
                              może to dlatego że jesteś z sadów. A czy Kaczory nie mieszkaly też gdzies w
                              tych sadach, bo wtedy to by wiele wyjaśniało:)
                              • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 13:10
                                Nie, chyba mieszkali w rejonie pl. Wilsona, ale nie jestem pewien. Jak się
                                szczuje na forum? Nie próbowałem, ale to cos nowego. Czy można np poszczuć
                                papirusa? Albo papirusem? Np. krzysioma?
                                • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:12
                                  frags ile Ty masz lat?
                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 13:14
                                    No, sporo. Ale się staram o tym nie pamiętać. Jak krzysiom.
                                    • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:14
                                      sporo to ile?
                                    • kmsanczia Re: podatek za psa 24.03.06, 13:16
                                      Kto się czubi ten się lubi, aż strach pomyśleć jak wy się kochacie! ;)
                                      • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:17
                                        ja nie lubię tylko chorągiewek, noszonych wiatrem:)
                                        • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 13:24
                                          papirus22 napisał:

> ja nie lubię tylko chorągiewek, noszonych wiatrem:)

Ty powinieneś pisać!

• kmsanczia Re: podatek za psa 24.03.06, 13:25
                                            przecież pisze
                                            • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 13:33
                                              Mam na myśli jakieś większe formy - poematy heroikomiczne, epopeje, ewentualnie
                                              powieść awanturniczą.
                                              • kmsanczia Re: podatek za psa 24.03.06, 13:34
                                                A, myślałam że chodzi ci o skargi i pisma urzędowe. ;)
                                                • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 13:38
                                                  kmsanczia napisała:

> A, myślałam że chodzi ci o skargi i pisma urzędowe. ;)

eee, takie pisanie to kupa, myślałem o czymś wiekopomnym...

• frags Re: podatek za psa 24.03.06, 13:17
                                        No więcej, niż miał Chrystus jak Go zabili, mniej, niż ma K. Marcinkiewicz.
                                        • kmsanczia Re: podatek za psa 24.03.06, 13:19
                                          A ile ma Kaziutek? Bo on mnie strasznie fascynuje, zbieram ciekawostki. ;)
                                          • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:22
                                            kaziutek to medialna gierka:))
                                            Fragi a co sądzisz o prywatyzacji TV, uważam, ze powinny zostac sprywatyzowane
                                            2 kanały 2 i 3, powinna zostac tylko jedynka. Oczywiście mam na mysli uczciwa i
                                            w pełni przejrzystą prywatyzację.
                                            • robert_58 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:23
                                              ależ tutaj ubaw
                                              :-))))))))))))))))))))
                                              • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 13:33
                                                Ooo, Robert!!! Dyżur, czy tylko tak wpadłeś?
                                            • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 13:32
                                              To skomplikowana materia i wymaga odpowiedzi na kilka zasadniczych pytań:
                                              1. Jak podzielić majątek wspólny, obecnie użytkowany - np studia na Woronicza i
                                              wiele innych rzeczy - załóżmy, że ktoś kupi np TVP 2, ale CO tak naprawdę kupi?
                                              Markę TVP2? Marki wszystkich programów? Majątek trwały, który jest użytkowany
                                              na równych prawach przez wszystkie anteny? To będzie najtrudniejsze zadanie -
                                              wyselekcjoniwanie tego, co należy do "masy" Tvp 1, 2 i 3, potem wycena -
                                              powiedzmy, że sprzęt można wycenić łatwo, ale wycena marek? Np - ile warta jest
                                              marka M jak miłość? A ile marka Panorama?
                                              2. Jeśli sprzedawać to w jakim trybie? Kto będzie składał oferty? Kwestia
                                              koncesji na nadawanie?
                                              3. No i ostatnia sprawa. Jak rozwiązać problem lokalizacji? Teraz gros spraw
                                              odbywa się na Woronicza i Pl. Powstańców. Przy sprzedaży którejś z anten - jak
                                              rozumiem, będzie ona musiała z gmachów TV publicznej się wynieść. Dokąd? Ktoś,
                                              kto zdecyduje się na kupienie np Dwójki może stanąć w obliczu konieczności
                                              wybudowania specjalnego budynku ze studiami, montażowniami itp, aby tam
                                              przenieść to, co kupił.

Podsumowując - prywatyzacja TV publicznej będzie bardzo skomplikowana i będzie
                                              wymagała wielu trudnych rozstrzygnięć prawnych. Moim zdaniem na tym etapie
                                              pytanie - czy prywatyzacja anten TVP jest zasadna można zastąpić pytaniem - czy
                                              owa prywatyzacja jest możliwa i w jakim horyzoncie czasowym?

• kmsanczia Re: podatek za psa 24.03.06, 13:34
                                                Mogę kupić Randkę w Ciemno razem z Kamelem. ;)
                                                • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 13:39
                                                  Ha, ale jak to wycenić???
                                                  • kmsanczia Re: podatek za psa 24.03.06, 13:40
                                                    Randka - 0zł, Kamel - od cholery bo ma bogatą kobitę, grubo ponad milion rocznie
                                                    zarabia, nie stać mnie.
                                                  • robert_58 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:41
                                                    w barterze może
                                              • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:43
                                                jest możliwa majątek łatwo podzielić.
                                                Dużo większe firmy i bardziej skompilkowane prywatyzowano np. tpsa, co prawda
                                                może nie w optymalny sposób, ale sie dało. Nie dostrzegam takich problemów, ale
                                                uważam, że powinno stac się to jak najszybciej, jest to kolejna nieefektywna
                                                instytucja w rękach państwa czyli polityków. Pieniądze z giełdy wystarczyły by
                                                na inwestycje w nowe studia. Tak panorama to zwykły produkt jak proszek czy
                                                pasta do zębów, ma swoją markę, konkurencję, otoczenie, cykl życia.
                                                O nieefektywności tvp świadczy jej struktura, układy tam panujące od lat i
                                                konkurencja która robi lepsze programy z mniejszymi nakładami. Powinno tez
                                                znieśc się abonament bo po co ludzi zmuszać do płacenia, koncesję da się
                                                przepisac robiono to wielokrotnie. TVP powinna być podzielona i realizowac
                                                swoja misję do tego nie trzeba az tylu kanałów, poza tym dużo bardziej
                                                obiektywne sa tv prywatne a TVP robi programy na zamowienie polityczne:(
                                                • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 13:45
                                                  Może masz rację. Moim zdaniem w Polsce jest 40 milionów selekcjonerów
                                                  reprezentacji piłkarskiej, tyle samo premierów i zapewne medioznawców.
                                                  • robert_58 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:47
                                                    a czy TVP w obecnym kształcie jest ewenementem w skali europejskiej?
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 13:50
                                                    Nie, nie jest. Ale - Robert jak chcesz to porozmawiamy o tym przy wódeczce
                                                    kolejnej, bo o tamtej już zapomniałem. Tu jest forum, rozmawia sie o sprawach
                                                    poważnych. Sokół, obwodnica, psie kupy. Nie ciągnijmy pobocznych tematów.
                                                  • kmsanczia Re: podatek za psa 24.03.06, 13:51
                                                    I znów się umawiacie publicznie na wódkę, a reszta świata to co, ma się obejść
                                                    smakiem?
                                                  • lolaxyz Re: podatek za psa 24.03.06, 13:57
                                                    kmsanczia napisała:

> I znów się umawiacie publicznie na wódkę, a reszta świata to co, ma się obejść
                                                    > smakiem?

Ciesz się, że tym razem nie u królowej brytyjskiej, moze sie załapiesz :))
                                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:52
                                                    nie frags to nie prawda, ja jestem ekonomistą i uwazam, że im mniej państwa w
                                                    państwie tym lepiej działa gospodarka, tym bardziej jest efektywna, tym
                                                    społeczństow bogatsze i lepiej wykształcone. A tvp to wielki niefektywny
                                                    moloch, który służy gierkom politycznym i zatrudnianiu po znajomości kolegów
                                                    kolegów, nie fachowców, a kolegów kolegów.
                                                    Myslę, ze ten relikt komunizmu za długo stoi i trzeba go troche odświeżyc
                                                    napuścić świeżej krwi, bardziej ukonkurencyjnić rynek i to wszystko. Media to
                                                    taki sam biznes jak każdy inny:)
                                                  • robert_58 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:55
                                                    znając życie, to za psie pieniądze sprzedadzą naszą TVP
                                                  • robert_58 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:57
                                                    kmsanczia napisała:

> I znów się umawiacie publicznie na wódkę, a reszta świata to co, ma się obejść
                                                    > smakiem?

rzeczywiście Km chora. Też mogłaby sie wyjałowić
                                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:58
                                                    nie wyznaję zasady że produkt jest tyle wart ile za niego dadzą klienci, można
                                                    zrobić uczciwą wycenę. Mozna szacowac wartośc w inny sposób, jest wiele metod
                                                    i nie ma co bronić jedenj z ostatnich ostoi komunizmu.
                • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:02
                  Rybko on chyba nie odpowiadał Tobie tylko fragsowi, czasami tak jest, że nie
                  wiadomo do kogo ktos pisze. Dlatego, np. wrucam na początku imię, wtedy wiadomo
                  na pewno:))
                  • jorybka1 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:36
                    Papi to było do mnie, bo ja tylko kocie wspominałam i to go chyba poruszyło.
                    Może ma dużo kotów?
                    • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 13:39
                      Jorybko, papiemu się wszystko z fragsem kojarzy. Nawet koty...
                      • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 13:47
                        wszystko co złe to frags:)
                        • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 13:47
                          Taaak??? A co dobre to Sokół zapewne :)))
                          • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 14:04
                            sam sobie musisz na to odpowiedzieć, ja wyznaję wartości, które sa sprzeczne z
                            tym co tu piszesz, stąd te różnice, dla mnie trucie psów, czy strzelanie do
                            nich nie jest godne ludzi. Zabiajnie innych zwierząt i ingerencja w przyrode
                            tak bezmyślnie jak to jest robione teraz to tez zło.Bezkrtyczna dominacja
                            człowieka nad przyrodą to w dłużej perspektywie zagłada ludzkości, zobacz ile w
                            ostatnich latach mamy katastrof przyrody.
                            • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:12
                              Ok, ale nie da się żyć soczewicą i grochem...
                              • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 14:14
                                no pewnie, że nie choć pewnie wiele osób uważa że się da. Co innego zabijać psa
                                bo szczeka, albo wróbla bo ćwierka a co innego chodowla tuczników. Ja na pewno
                                nie nadaję się do zabijania zwięrza, a Ty-wyglądą, ze zrobiłbys to bez
                                problemów. Czy jak byłes w tym gangu sadowym, to zabijaliście psy koty, może
                                stąd to masz.
                                • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:16
                                  Nie, nie zabijaliśmy, jako tchórzliwi pragmatycy baliśmy się Milicji
                                  Obywatelskiej. Czyli świnkę w łeb toporkiem jest OK, a pieska strychnikną to
                                  już "be"?
                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 14:18
                                    Tuczniki zabija się prądem jeżeli już nikt się nad nimi nie znęca trucizną.
                                    Psów się w tym kręgu kulturowym nie jada, przynajmniej specjalnie.
                                    • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:20
                                      Noo, ale jesli zabijać można świnkę za to że ma smaczną pupcię, to można i
                                      pieska za to, że paskudzi pod oknami i szczeka upojnie od zmierzchu do świtu.
                                      • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 14:21
                                        wiesz, co można, to reguluje prawo, za znęcanie się nad zwięrzętami idzie się
                                        do więzienia. Ty nawołujesz do przestępstwa, więc lepiej uważaj bo to
                                        balansowanie na krawędzi.
                                        • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:23
                                          Ok, ok,ok. Już milczę, nie znęcam się. Nie pytam, nie porównuję i w ogóle,
                                          kocham wszystkie pieski i inne gady.
                                      • robert_58 Re: podatek za psa 24.03.06, 14:22
                                        sprawiedliwie musi być - pieska też za pupcię i to podwójnie (ponoć w małych
                                        miejscowościach szczekają i paskudzą zarazem)
                                        • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:23
                                          A moze by pieski korkować? Korek w pupcię i nie napaskudzi i korek w buzię,
                                          żeby nie zaszczekał? Piesek w obiegu zamkniętym by się to nazywało.
                                          • lolaxyz Re: podatek za psa 24.03.06, 14:38
                                            frags napisał:

> A moze by pieski korkować? Korek w pupcię i nie napaskudzi i korek w buzię,
                                            > żeby nie zaszczekał? Piesek w obiegu zamkniętym by się to nazywało.

Nie jestem wielbicielką psów ale to co piszesz jest wstrętne, są granice żartow
                                            i dobrego smaku :/
                                            • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:38
                                              OK, wycofuję ten pomysł. Niech żyją psy. Bez korków.
                                        • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 14:25
                                          czy Wy macie jakies zwierzęta, czy Wy wychowywaliście się w obecności
                                          zwierzaka. Może z Wami jest dużo większy problem niż myślałem, może otwórzmy
                                          wątek psychoanalityczny, i się pozwierzacie trochę skąd macie tyle problemów.
                                          Nieudane dzieciństwo, może inne sprawy:)
                                          • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:27
                                            Ależ oczywiście! Ukochanym zwierzęciem mojego dzieciństwa był Miś Kubuś,
                                            kilkakrotnie łatany, bo mu się brzuszek otwierał. Po nim była fala miłości do
                                            kaczek, które puszczałem na stawie i bąków. Te można puszczać w zasadzie
                                            wszędzie, choć najlepiej udają się w hipermarketach. Dlatego uważam, że Auchan
                                            jest potrzebny co najmniej.
                                            • robert_58 Re: podatek za psa 24.03.06, 14:30
                                              a ja mam chomiczka z nie otwieranym brzuszkiem
                                              • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:33
                                                Masz chomiczka bez bagażnika? Gdzie mu wkładasz cukierki???
                                                • robert_58 Re: podatek za psa 24.03.06, 14:35
                                                  :-o
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:36
                                                    Nooo, tam mu nie wpychaj, bo przeładujesz go.
                                            • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 14:30
                                              widzę frags że zaczymy w końcu merytoryczną dyskusję. Jednak te zwierzenia
                                              wiele wyjaśniają o Twoim dzieciństwie. Nie każdy ma udane:(
                                              Podoba mi się Twój poziom Auchan jest potrzebny, żeby frags mógł puszczać ...
                                              Juz rozumiem o czym pisał escort mówiąc o wychowaniu na sadach żoliborskich,
                                              ale to nie jest blokowisko chyba?
                                              • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:32
                                                Miałem na myśli puszczanie bąków, czy chrabąszczy. Łapiesz je w dłonie i
                                                wypuszczasz w pewnej chwili, one bzyczą milutko i wdzięcznie i odlatują. Dobrze
                                                jest to robić w hipermarkecie, bo tam sporo miłych dla owada rzeczy - cukru,
                                                zepsutego mięsa, zgniłych owoców, zwiędłych warzyw. A Ty o jakim puszczaniu
                                                myślałeś świńtuszku???
                                                • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 14:39
                                                  Fragi czy ty pracujesz w tej TV czy już nie.
                                                  Jeżeli tam pracujesz jak tutaj piszesz to nie powinnienś się dziwić, że uważam
                                                  tvp za instytucję nieefektywną i skostniałą i marnująca nasze publiczne
                                                  piniądze. Szkoda kasy na takich ludzi jak Ty, skoro w czasie godzin pracy w
                                                  instytucji publicznej piszą takie głupoty:)
                                                  I to ile czasu:))
                                                  napisz cos o tym specjalnym telefonie, bo miałem wczesniej o to zapytać,
                                                  zapomniałem
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:42
                                                    Ty jak rozumiem piszesz tutaj jako bezrobotny. Dzisiaj mam rzeczywiście chwil
                                                    więcej wolnych. Początek tygodnia był naładowany. Teraz karty rozdane, wszystko
                                                    poukładane. Układam zdjęcia akredytacyjne i dopasowuję je do innych dokumentów.
                                                    O jakim telefonie? Tym co sokół kupił do informowania o powodzi??? Nie mam o
                                                    nim pojęcia.
                                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 14:44
                                                    ja to przbywam na urlopie, i jestem panem swojego czasu.
                                                    mama kiedys pisała o Twoim telefonie, że jej pokazywałes i się chwaliłes cos
                                                    tam...
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:45
                                                    to może Mamy zapytaj, jak pisała, co?
                                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 14:46
                                                    no Ty pokazywałeś co?
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:47
                                                    Nie pamiętam, żebym coś komuś pokazywał. Zapytaj Mamy, moze wie więcej, niż ja
                                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 14:49
                                                    nie wiem tak tylko pytam cos było chyba o jakims specjalnym numerze?
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:54
                                                    nie wiem, nie ja pisałem, nie do mnie to pytanie. Zapytaj Mamy, albo - jak
                                                    chcesz. w małych miasteczkach więcej się wie, niż mówi, taka już ich specyfika.
                                                    Kiedyś mieszkałem tydzień w Kosewku. Podobnie było.
                                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 14:56
                                                    no fragi nie wstydz się napisz jak z tym numerem jest i jak sie go dostaje:)
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:57
                                                    a może Ty napiszesz, jak się zostaje miłośnikiem zwierząt, lasów, pól, wiosek i
                                                    społęcznikiem? Mnie to nurtuje. Może się nawrócę...
                                                  • robert_58 Re: podatek za psa 24.03.06, 14:58
                                                    Frags, mnie też to już zaintrygowało. Jaki Ty znasz wstydliwy numerek?
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 14:59
                                                    Robert, ten z chomikiem...
                                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 15:00
                                                    nie nawrócisz, nie da rady po tym "harcerstwie" nie da rady, nie bez wpływu
                                                    było tez dzieciństwo i rozpruwanie brzucha miśkowi, ja wolałbym się dowiedzieć,
                                                    jak trafic do tv i jeszcze taki specjalny numer mieć:)
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 15:01
                                                    Nie wiem. Musisz sobie z tym poradzić sam.
                                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 15:03
                                                    fragi Ty wszystko wiesz masz na wszystko odpowiedz. Poradzisz sobie smiało, to
                                                    jakaś tajemnica czy co?
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 15:04
                                                    Wyślij C.V. do działu kadr i zobaczysz. moze się nadasz. Potrzeba
                                                    samodzielności, ćwicz...
                                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 15:07
                                                    fragi nie szukam pracy tylko chciałbym sie dowiedziec od speca od mediów, jak
                                                    ten telefon sie dosaje, albo za co?
                                                    Chciałbym byc podziwijany przez kobiety jak Ty.
                                                  • robert_58 Re: podatek za psa 24.03.06, 15:09
                                                    Frags
                                                    Papi się chyba w Tobie podkochuje. Zazdrość mnie skręca
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 15:10
                                                    Papi tak, od pierwszego stuknięcia serca...
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 15:09
                                                    Zazdrość papek??? Nie wierzę. Poradzę Ci, bo miłe mi komplementy. Zaproś do
                                                    hmm, jakiegoś gminnego domu kultury - pewnie taki gdzieś w podwarszawskie
                                                    sypialni się uchował, np Pawła Deląga. Przystojny mężczyzna i obiekt wielu
                                                    westchnień i zapytaj w czasie spotkania jak żyć. Pewnie Ci pomoże.
                                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 15:14
                                                    a może umówimy sie w gmachu tv?poznam chętnie twoich znajomych pogadamy sobie.
                                                    Może oni mi opowiedzą jak z tel i tą tv jest-Ty mój medioznawco;))))
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 15:16
                                                    Myślę, że pozostaniemy znajomymi na forum. Nie mam ochoty na znajomość z Tobą
                                                    poza tym gremium i okazjonalnymi spotkaniami na grillu itp. Zupełnie mi to
                                                    wystarcza. Mógłbyś mi się znudzić, a tak pozostajesz miłą rozrywką.
                                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 15:18
                                                    ok, dziękuje za szczerość.
                                                    Chyba się zdenerwowałes niepotrzebie, ja tylko pytam a Ty od razu taki niemiły
                                                    jesteś.
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 15:19
                                                    Nie wiem skąd podejrzenie o to, ze jestem niemiły. Odpowiedziałem szczerze i
                                                    nie naruszając (tym razem) dobrych obyczajów. Czy zdenerwowałeś. Nie, raczej
                                                    sprawiłeś przykrość.
                                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 16:06
                                                    no fragi znowu odgrywasz swoją medialną grę. Zawsze Ty sprawiałes przykrośc
                                                    innym, dalej nie podoba mi się nowy fragi-jako ofiara.
                                                    Nie pasuje to do Ciebie, ale jak zmieniasz się to znaczy że masz nowe cele-
                                                    jakie-poczekamy zobaczymy?
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 16:11
                                                    Noo takiego Cię lubię - zabawny, podejrzliwy - stary, dobry papirus. W roli
                                                    kąsacza po kostkach mi się nie podobałeś, jakieś to było takie niepapirusowe.
                                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 16:15
                                                    za to zdecydowanie fragsowe, kto z kim przystaje takim się staje:(
                                                    Dalej mi się nie podoba frags ofiara, zmiana strategii i brak odpowiedzi o ten
                                                    numer telefonu wciąż mnie niepokoi:(
                                                  • frags Re: podatek za psa 24.03.06, 16:22
                                                    Hmm, no widzę że troszkę to dla Ciebie za trudne, na wyrost Cię oceniłem. To
                                                    jest tak:

Staś ma zieloną koszulkę. Marysia widziała Stasia i mówi do Piotrusia - ależ
                                                    ten Staś ma odlotową koszulkę. Jak byś miał taką koszulkę, to bym cię lubiła.
                                                    Piotruś zamknął się w sobie i myśli, myśli, myśli. W końcu wymyślił. Podchodzi
                                                    w szkole do Stasia i pyta - Stasiu, podobno masz odlotową zieloną koszulkę, ja
                                                    też chcę taką. - Czy ja wiem, czy odlotowa, odpowiada zdziwiony Staś - dla mnie
                                                    zupełnie normalna. A jak chcesz taką koszulkę, to sobie kup za pieniążki ze
                                                    świnki-skarbonki. Piotruś znów się głęboko zamyślił, zamyślił i... wymyślił.
                                                    Poszedł do Marysi i zapytał - Marysiu, co jest takiego odlotowego w koszulce
                                                    Stasia? - Nic, odpowiedziała mu na to Marysia. Twoje sandałki są o wiele
                                                    bardziej odlotowe. Piotruś pokraśniał z radości.

Coś w tym rodzaju. Najlepiej pytać u źródła - jak Staś Piotrusiowi nie
                                                    odpowiedział, to Piotruś poszedł do Marysi i znalazł odpowiedź, która go
                                                    uszczęsliwiła. Papek może podobnie.

• papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 17:02
                                                    a raczej tak.
                                                    Wiesio, któremu całe zycie sie wydawało, że jest wielki musiał przeprowadzić
                                                    się do małego fajnego miasteczka. Musiał pożegnac się ze swoim trudnym
                                                    dzieciństwem, z misiem co go codziennie nożem siekał w brzuszek, bączkami które
                                                    łapał i zgniatał w swojej małej rączce, musiał pożegnac się ze swoimi kolegami
                                                    z gangu harcerzy, z którymi ścinał jak co roku choinki na święta. Musiał
                                                    zostawić swój blok i przestać być blokersem, trudno mu to przychodziło, nie
                                                    mógł patrzeć na sąsiadów nienawidził ich, może dlatego, że widział ich ze swego
                                                    okna jak chodzą na spacery ze swoimi zwierzakami, jako wielbiciel 16 kroków
                                                    tylko siedział i wyglądał przez okno, nie wychodził nigdzie. Musiał podjąć tę
                                                    walkę, walkę z kobietą która go zdominowała. Wyżywał sie wszedzie najczęściej w
                                                    pracy w słynnej prawdziwej tv. Nie pomógł nawet specjalny numer telefonu,
                                                    którym się chwalił wszystkim. Niestety nikt się na tym nr. nie poznał, wiec
                                                    frustracja sięgała zenitu, zupełnie przypadkiem, patrząc na piękno otaczającej
                                                    go przyrody (dla niego brzydkiej i wymagającej wybetonowania), wpadł na pomysł
                                                    znalezienia forum i znalazł, było fajne wesołe forum, spokojne i kulturalne.
                                                    Przeszkadzało mu to i bodło naszego Wiesia, że ludzie mogą być weseli i
                                                    szczęśliwi, a on ma tak cięzko,wpadł więc na pomysł, zrobimy zadymę, i tak się
                                                    stało, mógł wylac tutaj wszystkie swoje kompleksy z dzieciństwa. Wszystkie
                                                    problemy wyniesione z tego okresu narastały, praca tez była wielkim symulatorem
                                                    stresu. Jedyną ucieczką z realu było forum, nie pomagało juz nic, nawet rodzina
                                                    stare bloki które czasem odwiedzał z utęsknieniem, tylko forum wywoływane
                                                    kłótnie i prowokacje, to było jedyne co trzymało go przy życiu. Nie mógł bez
                                                    tego zyć, zawsze stawał okoniem i tylko go to cieszyło, nie lubił na forum
                                                    jednego, zadawania mu pytań, tych nienawidził tak bardzo, że od razu uciekał z
                                                    forum. Miał swoją wizję forum, wg.jego wizji forum okupiła jakas bliżej
                                                    nieokreslona grupa, grupa kontestatorów, która rosła z każdym dniem, ale miał
                                                    swoją koncepcję te nowe osoby podobnie myślące do większości to nie były nowe
                                                    tylko te same pod innymi loginami, ta wersja dla niego była jedyna
                                                    dopuszczalną, kazdy nowy wpis traktował podejrzanie i od razu domyślał się kto
                                                    za danym loginem kryje. Popadł w taką paranoję, że myliły mu się nawet
                                                    meżczyźni z kobietami, kobiety z dziećmi i wiele innych z jeszcze innymi.
                                                    Jedynym jego ukojeniem były spotkania z sushi i przekonywanie wszystkich
                                                    których namówił do swojej wizji, wizji jakiejś grupy, która chce źle, bo nie
                                                    chce tego w czym on się wychował. Grupy której oczywiście nie było, ale ta
                                                    grupa wg niego głosiła podobne poglądy godzące w jego świat dzieciństwa świat
                                                    bloków, tras, zamkniętych osiedli dla blokersów, hipermarketów, świat bez
                                                    zwierząt i drzew za to w pełni betonowy i sztuczy. Ta grupa stawała się
                                                    zagrożeniem bo rozpowszechniała kłamliwe informacje o jego przywódcy, w które
                                                    wierzyli inni ludzie. Jedynego dopuszczalnego przywódcy człowieka bioracego
                                                    nauki na białorusi, a tak bliskiego naszemu Wiesiowi i jego wizji
                                                    wszechobecnego betonu
                                                    fragi a może podobnie?
                                                  • robert_58 Re: podatek za psa 24.03.06, 17:25
                                                    biedny ten Wiesio pod dominującą kobietą.
                                                    Jednak forum to kopalnia wiedzy
                                                  • papirus22 Re: podatek za psa 24.03.06, 17:26
                                                    oj biedny, biedny, facet zdominowany ma cięzkie życie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka