IP: *.spray.net.pl 27.01.07, 15:54
czy ktos zakupił mieszkanie na derby 15 nowa inwestycja dom development.
Pytanie do obcenych mieszkancow derby czy w godzinach porannych i przy
powrotach z pracy sa korki na głębockiej?, berensona? i przy drodze wjazdowej
na osiedle. Czy wyobrazacie sobie co sie tam bedzie dzialo jak przybedzie
meiszkancow derby 10, 8, 15 i 17? jestem zainteresowany osiedlem ale ten fakt
mnie przeraza,
niby ma byc budowana ta trasa olszynki ale nie wiem czy to plus bo rozladuje
głębocką czy minus bo koło blokow bedzie wielka trasa?
czy tam macie gdzie spacerowac??
Obserwuj wątek
    • Gość: mieszkaniec_debry Re: Derby15 IP: *.spray.net.pl 27.01.07, 16:39
      jak ja tu kupowałem mieszkanie były gołe pola

faktycznie jest coraz większy ruch z każdym nowym osiedlem, przejściowo pomogło
      zbudowanie zatoczek dla autobusów na głębockiej, ale jest coraz gorzej, most
      niestety stoi, trudno mi się jednak odnieść do innych dzielnic bo wcześniej
      mieszkałem w legionowie, więc było jeszcze gorzej

rekracja - zero, pustynia kulturalna, ja tu kupiłem ze względu na cenę, bo było
      najtaniej (poza JWC na aluzyjnej albo w rembertowie) , ale patrząc na obecne
      ceny rozważyłbym miejscowości pod warszawskiej z prawej storny warszawy
      • Gość: lolek www.derby.waw.pl IP: 213.199.219.* 21.06.07, 14:39
        Ja kupiłem na derby 15. Jeśli chodzi o komunikację to gdy przybędzie nowych
        osiedli, wydaje mi się że ZTM puści tu więcej połączeń bo będzie im się to
        opłacać. W DD widziałem plany uliczek wewnętrznych np. między D15 i D 8 itd.
        więc wydaje mi się że po zakończeniu wszystkich inwestycji dokończą drogi.
        Najgorzej z parkowaniem, niby są miejsca dla każdego lokalu, ale co gdy ktoś
        kupi sobie np. drugi samochód po roku, albo gdy przyjadą goście. Ktoś kto
        założyłby tu parking osiedlowy zbiłby niezłą kasę. Zapraszam na stronę
        www.derby.waw.pl
    • Gość: J Re: Derby15 IP: *.era.pl 25.06.07, 09:53
      także rozważałem tę lokalizację, ale po tym jak zobaczyłem:
      - jakie są rano korki żeby dostać się do centrum (co z tego, że będą autobusy,
      jak będą stać w korku, który często sięga od Głębockiej po Rondo Żaba, no
      chyba, że ktoś wyjedzie z domu o 6:00
      - możliwość postawienia samochodu przed osiedlem (np. dla kogoś z rodziny to
      jak wygrać w totka "6"
      - spacery z dziećmi (albo wokół bloku, albo po coraz węższym chodniku do
      berensowna i z powrotem....bomba prawda)
      -jak wybudują trasę olszynki (za ile? 10, 20 lat, to będzie przebiegać tuż pod
      oknami...czy to plus dla mieszkańców, czy minus?)
      Reasumując już w tej chwili jest cieżko, a co będzie jeśli przybędzie jeszcze
      kilka osiedli. Skoro w tej chwili jest DD17, to można wnioskować, że będzie 17
      inwestycji, w tej chwili jest ile oddanych? 6-8...więc co najmniej drugie tyle
      Ja powiedziałem "NIE", ale każdy widzi to inaczej
      • Gość: Artek Re: Derby15 IP: *.gem.pl 25.06.07, 13:46
        Myślę, że jest bardzo duże grono osób, którym mimo tych punktów, które
        wymieniłeś, cena poniżej 5500 PLN brutto/m2 (końcowa bez dopłat za
        balkony/tarasy) za mieszkanie w inwestycji, która ma pozwolenie na budowę, już
        się buduje a w niektórych etapach obecnie sprzedawanych nawet już stoi i ma być
        oddane jeszcze w tym roku jest argumentem przeważającym nad wszystkimi innymi.

A poza tym:
        - rano cała stolica dojeżdza do pracy i nawet jadąc ze ścisłego centrum stoi się
        w korkach
        - z Derby do kina ma się kwadrans piechotą (i nie tylko do kina)
        - w okolicy można pojeżdzić konno ;)
        - jest bardzo ładny kościółek ;)

A tak poważnie, to dziwi mnie trochę fatalizm ludzi. Jedyne co widzą to minusy
        zamiast pomyśleć o plusach, które też można znaleźć. I wydaje mi się, że wiele
        osób zapomina o jednym. Każde nowobudowane osiedle nie posiada na początku
        infrastruktury. Jeśli przybędzie osiedli to przybędzie i potrzeba lepszego
        dojazdu, szkół, przedszkoli, parków itp. I to się zbuduje, tak jak zbudowało się
        kiedyś na mokotowie, ursynowie, bemowie czy pradze. Ot co!
        • Gość: martas78 Re: Derby15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.07, 10:15
          i popieram Cię Artek :-)
          • Gość: ann Re: Derby15 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 23:09
            Popieram przedmówcę i dorzucę swoje trzy grosze :o)
            Białołęka (ta od strony Głębockiej, Berensona, Ostródzkiej, Chudoby) ma tą
            zaletę, że do wyboru masz trzy mosty - Grota Roweckiego, Gdański i
            Śląsko-Dąbrowski.
            A już za chwileczkę będzie otwarty wiadukt nad rondem Starzyńskiego.

Następny argument? Proszę bardzo - najlepiej rozwinięte centrum handlowe w
            Warszawie! Są absolutnie sklepy wszystkich niezbędnych kategorii - Ikea,
            Domoteka z rozwiniętą wykończeniówką, 2 budowlane, M1, CH Targówek, Zielony
            Park, Silver Screen, sportowy i 3 electromarkety.
            Hmmm... Co by tu jeszcze?
            Teren rekreacyjny? Całe hektary! Tylko trzeba wyjść poza osiedle i przejść
            kawałek (lub przejechać rowerem :o) w stronę Zegrza lub Marywilskiej.
            Dwie stadniny koni (przy Derby i przy Zielonym Zaciszu na Wincentego).
            Chyba za bardzo się rozkręciłam, bo chciałam jeszcze napisać o tym gdzie można
            pomęczyć swe ciało, ale boję się że za bardzo odbiegam od tematu...
            No to jeszcze ostatnie za...
            *Jest to najlepsza baza wypadowa na Mazury!

Nie doświadczam korków, bo jeżdżę o innych porach, więc w tym temacie nie będę
            obiektywna.
            Nie ma u nas jednego - restauracji i knajpeczek. Ale z kolej czy tego oczekujemy?

PS.
            * Ma zastosowanie tylko dla osób lubiących Mazury i często podróżujących w
            tamtym kierunku. Bo niestety na narty w nasze rodzime góry to mamy najdalej...

Szczęśliwa mieszkanka Białołęki :o)
            • warszawiak20071 Re: Derby15 31.07.07, 10:13
              > Nie ma u nas jednego - restauracji i knajpeczek. Ale z kolej czy tego
              oczekujemy?

No jak nie ma? A "Park Smaku" na przeciwko IKEI? Kilkanaście dobrych
              restauracji i niestety pustki, bo ludzie nie wiedzą...

Kiedyś tam Gajosa widziałem :-)
        • Gość: der Re: Derby15 IP: *.hogart.com.pl 30.07.07, 13:19
          > A tak poważnie, to dziwi mnie trochę fatalizm ludzi. Jedyne co widzą to minusy
          > zamiast pomyśleć o plusach, które też można znaleźć.

Tak, tyko pamiętaj o jednym - DD buduje to tak że ciekną dachy (każde jedno
          osiedle Derby), ciekną piwnice i garaże (każde jedno osiedle Derby), więc to nie
          jest tak że ludzie widza tylko minusy. To że jest brak infrastruktury to OK bo
          jest to nowy projekt, ale developer kładzie lachę na wszystkim - nie ma zieleni
          na osiedlu (to co oferuje DD usycha po pół roku), usuwanie usterek to jakiś żart
          - więc nie jest tak że ludzie widzą minusy. Po prostu tych plusów nie ma.
          • Gość: s Re: Derby15 IP: 212.180.165.* 30.07.07, 23:12
            ale tak to to jest - jak któś ulokowawał całe swoje oszczedności badz
            zapożyczył sie na x lat to.......... gałąż trzymając berło będzie sobie
            wyobrażał.

"boso ale w ostrogach"
          • Gość: lolek Re: Derby15 IP: 213.199.219.* 31.07.07, 07:48
            Nie rozumiem czemu piszesz o zalewanych garażach na całym osiedlu derby jeśli
            dopiero powstają bloki z garażami podziemnymi i będą to pierwsze takie budynki
            na derby. Małeś może jakąś wizję?
            Mam wielu znajomych na tym osiedlu i z usuwaniem usterek też nie mieli
            większych problemów. Poza tym myślisz że tego typu problemy to tylko problem
            tego osiedla? To poczytaj na forum o innych deweloperach, tam też są cieknące
            sufity (np. w Dolcanie to już standard) i o wiele gorsze usterki, a umowy
            pisane na korzyść tylko jednej strony to już tragedia. W DD na szczęście
            wszystko jest jasne.
            • Gość: ddatyfan Re: Derby15 IP: 212.2.100.* 31.07.07, 09:58
              a umowy
              > pisane na korzyść tylko jednej strony to już tragedia. W DD na szczęście
              > wszystko jest jasne.

DD znalazło się na liście przedsiębiorców, wobec których UOKiK w 2007
              wystosował wezwanie do dobrowlnego zaniechania stosowanie kwestionowanych
              klauzul umownych. Kwestionowanych zapisów jest 10.
              Na liście jest 7 warszwskich dewloperów. Co ciekawe lista zawiera w większości
              deweloperow uznawanych przez bywalców tego forum za "przyzwoitych" (acciona,
              fadesa prokom, bouygues immobilier i dd włąśnie).
              Raport znajduje się na stronie Urzędu.
              • Gość: lolek Re: Derby15 IP: 213.199.219.* 31.07.07, 15:14
                Wierz mi, zanim zdecydowałem się na DD rozważałem wiele innych lokalizacji (w
                Wawie i w okolicach), trwało to rok. Powiem szczerze, że na tyle umów co
                widziałem to tylko w DD wydało mi się najpewniejsze (i wiele razy kontaktowałem
                się z UOKiK). Nie ma tu zapisów o wskaźnikach GUS a jedynie na cenę może
                wpłynąć VAT i ostateczny obmiar powierzchni. Minusem jest zarządzanie DD dwa
                lata po oddaniu budynku ale myślę że to pikuś w porównaniu z umowami "innych".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka